Gönderen Konu: İsrail'in Rezilliği-Lanetler İsrailin Üstüne Olsun  (Okunma sayısı 14775 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: İsrail'in Rezilliği-Lanetler İsrailin Üstüne Olsun
« Yanıtla #40 : Mayıs 31, 2010, 15:47:08 »
bişey dikkatimi çekti helikopterden inen askerlere sopayla saldırıldığından neden bahsedilmemiş??az önce haberle ilgili izlediğim videyolardan birinde gördüm türk kamereman çekiyordu....ne kadar israilin öle bi hakkı olmasada sen askere saldırırsan oda vurur zaten adamlar öldürmek için yer arıyor neden saldırırsın ki?benim ilgim yoktur politika siyaset vs.ile ama olayların içlerinde çok başka vurumlar var sanki her taraf kendi işine gelen yerleri gösterip onun üzerine konuşuyor....

ölene allah rahmet eylesin gemidekilerinde yardımıcısı olsun......
vururda plast'k merm' 'le vurur
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Mayıs 31, 2010, 15:47:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Mayıs 31, 2010, 16:00:52 »
TÜRKİYE 'de İSRAİL'i gazzede yaptığı insanlık dışı eylemler için eleştirmeyen tek unsur dün İSRAİL katliamlarına ULUSLARARASI SULARDA devam ederken yine sahneye çıktı ve 6 askerimizi şehit etti.Yaşananlar çok açık bu iki unsur birbirinden besleniyor ve ortak düşman ise sadece TÜRKİYE CUMHURİYETİ .Ölenlerin ailelerine Allah'tan rahmet,yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Aracımda ve tüm araçlarda, dünyadaki en çok vergi alınan en pahalı benzinini kullanıyoruz.
Aracımıza aldığımız 1 litre akaryakıttan Devlet %67 vergi almaktadır. Benzinin vergisiz litre fiyatı 1 liradır.
Ayrıca stok fazlası benzini devlet yurt dışına vergisiz olarak 1TL ve altına satmaktadır
www.pahalibenzinehayir.com

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 125000
  • Model Yılı: '14
  • 3 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Mayıs 31, 2010, 16:42:07 »

29 Ocak 2009 Perşembe
Arabın eşeği
Adamın birinin tarlasına bir eşek girer. Sürüp ekip sulamak için ter döktüğü tarladaki ekinleri yemeye başlar. Şimdi bu eşeği nasıl çıkarsın adam? Cevap vermesi zor bir soru!
Adam hemen hızla eve gider. Alet edevatlarını getirir. İşin beklemeye tahammülü yok!
Uzun bir sopa, bir çekiç, bir miktar çivi ve bir de büyükçe bir tabaka mukavva getirir. Mukavvanın üzerine şöyle yazar: "Ey eşek tarlamdam çık!"
Sonra mukavvayı uzun sopaya çakar, çivi ve çekiçle. Tarladaki ekinleri yemekte olan eşeğin yanına varır. Elindeki pankartı kaldırır ve sabahın köründen itibaren elinde pankartla dikilir, ta güneş batıncaya kadar. Fakat eşek çıkmaz!
Adam şaşkındır. "Belki de eşek pankartta ne yazıldığını anlamamıştır?"
Eve döner ve yatar uyur. Ertesi sabah çok sayıda pankart hazırlar. Çocuklarını ve komşularını da çağırır. Köy halkını galeyana getirir. Yani bir zirve toplar. İnsanları kuyruklar halinde dizer. Ellerinde pankartlar: "Ey eşek tarladan çık!" "Eşeğe ölüm!" "Yazıklar olsun sana ey eşek tarla sahibinden ne istiyorsun?"
Eşeğin ekinleri yemekte olduğu tarlanın etrafını çevirirler. Başlarlar slogan atmaya: "Çık ey eşek, çıkmazsan fena olur!" Eşek eşek! Yemeğe devam eder ve etrafında olup bitenlere dönüp bakmaz bile. Ertesi gün de güneş batar. İnsanlar bağırmaktan, slogan atmaktan yorulmuş ve sesleri kısılmıştır. Bakarlar ki eşek kendilerine aldırmıyor, dönerler evlerine. Başka bir çözüm bulmak lazım!
Üçüncü günü sabahı, adam evinde başka birşey yapmağa girişir. Eşeği çıkarmak için yeni bir plan. Çünkü ekinler ha bitti ha bitecek. Adam yeni icadını getirir.
Eşeğin kuklası. Gerçek eşeğe çok benziyor. Eşeğin tarlada ekinleri yediği yere gelince, eşeğin gözleri önünde, eşeğe çıkması için bağırıp duran kalabalık köylülerin önünde, maket üzerine benzin döker ve ateşe verir. Kalabalıklar tekbir getirir. Eşek de ateşin olduğu yere bakar sonra da umursamaksızın tarlada otlamaya devam eder. Amma da inatçı eşekmiş yahu! Laftan anlamıyor.
Bu sefer eşekle görüşmek için heyet gönderirler. Derler ki: Tarla sahibi kendisinin tarlasından çıkmanı istiyor. Haklı olan o! Sana düşen çıkıp gitmek.
Eşek hala onlara bakar, sonra otlamaya devam eder. Hiç onlara aldırmaz. Başarısız birkaç girişimden sonra, adam başka bir aracı gönderir. Aracı eşeğe der ki:
"Tarla sahibi hazır, tarlanın bir kısmından vazgeçmeye." Eşek yemeye devam eder, dönüp bakmaz bile.
"Üçte birini sana vermeye razı!" Eşek yine cevap vermez.
"Yarısını verecek!" Eşekte yine cevap yok.
"Peki peki! İstediğin kadar alanı sen belirle, ama belirlediğin alanın dışına çıkma."
Eşek, başını kaldırır, artık yiye yiye iyice doymuştur. Tarlanın kenarına doğru biraz ilerler. Kalabalığa bakar ve düşünür. İnsanlar sevinirler. Nihayet eşek anlaşmaya yanaştı. Tarla sahibi tahtaları getirir. Tarlayı ikiye böler ve eşeğin olduğu hisseyi ona bırakır.
Ertesi sabah, tarla sahibini bir sürpriz beklemektedir.
Eşek kendi hissesini bırakmış, tarla sahibinin hissesine dalmış otlamaya burada devam ediyor.
Kardeşimiz tekrar pankartlara müracaat eder ve mitinglere. Anlaşılan faydası yok. Bu eşek laftan anlamıyor. Galiba bu, bu yörenin eşeği değil. Herhalde başka bir köyden gelme.
Adam artık tarlanın tamamını eşeğe bırakmayı ve başka bir köye gidip yeni bir tarla edinmeyi düşünmeye başlar. Orada hazır bulunanların ve büyük kalabalığın gözleri önünde, köydeki son insanın bile hazır olduğu bu kalabalık huzurunda...
Bu ümitsizce çabalara işgalci, inatçı, mütekebbir, saldırgan ve zarar kaynağı eşeği çıkarmak için sergilenen bu çabalara katkıda bulunmak için küçük bir oğlan çocuğu da gelmiştir.
Çocuk kalabalıkları yararak tarlaya girer, küçük bir sopa ile eşeğin kıçına vurur.
O da ne! Eşek dörtnala tarlayı terkediyor!
"Hay Allah!" diye bağırır herkes, "Bu ufaklık hepimizi rezil etti." Hepimizi komşu köyler nezdinde de maskara edecek. Hemen oğlan çocuğunu oracıkta öldürürler, eşeği de tekrar tarlaya sokarlar ve çocuğun "şehit olduğu" haberini etrafa yayarlar.
* * *
Teşhihte hata olmaz eşek israildir. Gemilerde bulunlar da olaydaki çocuktur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Mayıs 31, 2010, 16:58:57 »
olay uluslararası sularda gerçekleşmiştir. uluslararası sularda sadece ve sadece deniz haydutluğu ve köle ticareti yapılıyor ise sivil bir gemiye askeri müdahele yapılabilir ki onda bile silahlı bir karşılık vermezse gemi ateş açamazsınız. saldırıya uğrayan gemi türkiye tabiyetinde olduğu için hukuki olarak israilin hatay'a saldırmasından zerre farkı yoktur ve savaş sebebidir. saldırıya uğrayan gemide türk vatandaşları olduğu için türkiye gemideki vatandaşlarını korumak, zarar gören vatandaşlarının zararlarını karşılamakla yükümlüdür. ayrıca zarara yol açan israil'e zararla karşılık verme hakkına sahiptir. TÜRKİYE hukuki olarak bu operasyonu fiili bir savaş ilanı sayma hakkını saklı tutar ve savaş ilanı olarak kabul ederse yapacağı müdahaleler meşru müdafaa kapsamına girer ve BM 51. maddesi gereği hiçbir devlet saldırgan taraf olan israil'e yardım edemeyeceği gibi TÜRKİYE'ye yardım etme sorumluluğu altına girer.
alıntı
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #44 : Mayıs 31, 2010, 17:06:40 »
Yorum yapmıstım ama  silinmiş bir daha ne yorum yaparım ne de bu konuya girerim. Yaptıgınız çok ayıp!..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mayıs 31, 2010, 17:08:38 »
Yorum yapmıstım ama  silinmiş bir daha ne yorum yaparım ne de bu konuya girerim. Yaptıgınız çok ayıp!..

Senin yaptığın ayıp Ramazan, Hitler'i övmeyin diyorum, sonra "Neden mesajım silinmiş" diyorsun?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Mayıs 31, 2010, 17:12:08 »
İsrail haddini aştı.
Uluslarararası sularda Türk gemisi, Türk toprağı sayılır. BM güvenlik konseyi üyesiyiz, gereken cevabı vermemiz lazım. Olmazsa NATO'yla , o da olmazsa donanmamız gereken missillemeyi yapsın...
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Mayıs 31, 2010, 17:25:59 »
İsrail haddini aştı.
Uluslarararası sularda Türk gemisi, Türk toprağı sayılır. BM güvenlik konseyi üyesiyiz, gereken cevabı vermemiz lazım. Olmazsa NATO'yla , o da olmazsa donanmamız gereken missillemeyi yapsın...

Mavi Marmara, Türk değil Komoros Adası bandıralı deniyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Mayıs 31, 2010, 17:45:44 »
Baştan Başbakan Başlattı Bu olayı
One minütes ve Dahada gelmem Davosa resti , israillileri kızdırmış olmalıki
böyle davrandılar
TV de bir israilli "neden teröristlere destek yolluyorsunuz" dei
insani yardım yollayacaksanız BM kanalıla falan yollayın dedi

Önemli olan şimdi ne yapacağımız, şehitlerimizi sineyemi çekeceğiz, yoksa hakettikleri misillemeyi bir an önce yapacakmıyız, ufaktan bi savaş çıksa arada karabmole getirip pkk yi de hallediversek, ne güzel olurdu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Mayıs 31, 2010, 17:49:45 »
Hakkı abi , burada yazılanlardan dolayı sitenin sorumlu tutulacağını sanmıyorum , alkışı silme imkanın varsa lütfen sil , yada bir tanede eksi ver.
Bundan sonra forumda siyasi konulardaki fikrimi belirtmeyeceğim. Ortada ortada düşüp kırılan bir tabak var. Nasıl kırıldığını konuşacaksak kıranıda söylememiz gerektiğini düşünüyorum. İsrail çarptıysa suçlu israil değildir. Elinde sağlam tutarsan kim çarparsa çarpsın düşürüp kırmazsın.

Yada devam edelim yapmacık bir şekilde "Kahrolsun İsrail" sloganı atmaya... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Mayıs 31, 2010, 17:52:04 »
Baştan Başbakan Başlattı Bu olayı
One minütes ve Dahada gelmem Davosa resti , israillileri kızdırmış olmalıki
böyle davrandılar
TV de bir israilli "neden teröristlere destek yolluyorsunuz" dei
insani yardım yollayacaksanız BM kanalıla falan yollayın dedi

Önemli olan şimdi ne yapacağımız, şehitlerimizi sineyemi çekeceğiz, yoksa hakettikleri misillemeyi bir an önce yapacakmıyız, ufaktan bi savaş çıksa arada karabmole getirip pkk yi de hallediversek, ne güzel olurdu

Kemal hocam, bunun mazereti olamaz. O olaylar olmasa da emin ol, bunlar bir gün bir şekilde yaşanacaktı. Bir önceki sayfadaki paylaşımım yeterince açık değil mi? Burada hükümetin nasıl bir tavır sergileyeceği önemli. Çıkarlarımıza zarar vermeden ulusal onurumuzun tamir edilmesi gerekli. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, pek çok İsrailli, hükümetlerinin politikalarından rahatsız. Bizim bunu kullanmamız lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Mayıs 31, 2010, 18:34:36 »
şu durumda bile israil in suçu yoktur diyebiliyorsanız bravo.
2010 toyota avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Mayıs 31, 2010, 20:36:37 »
belki israilin sonu olacak kadar iyi bir hamle... ya da türkiye nin basiretsiz kılınacağı avrupa nın ve bm nin de sırt döneceği
bir olay...belki 3.dünya savaşı çıkatacak bir olay...
sonunu yaşayıp göreceğiz.kimse sert karşılık beklemesin bence..Atatürk öleli çok oldu...ecevit ölelide .....
evet sert karşılık hak ediyorlar ama nasıl yapılacağı iyi hesaplanmalı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mayıs 31, 2010, 20:49:03 »
Yine  bişey çıkmayacak belli ama benim anlamadığım 50 ülkeden vatandaş var o gemide diğer ülkeler nerede? neden hiçbir açıklama bile yapmıyorlar kii iş savaşa dökülecekse afedersiniz ama 50 ülkedeki insanlar tükürse israil boğulur ama kimse piyasada yok anlamsız çelişkiler var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mayıs 31, 2010, 21:07:31 »
Aslında siyonist israil yönetiminin bu zamana kadar olan davranışları, pervasızlığı ve acımasızlığı bunun açıklaması. Yahudi diye hor gördüklerimiz, hemen her ülkenin en zenginleri. Ekonomiye yön verebilen bir servete sahipler.

Amerikan Merkez bankası hakkında birşey duymuştum. Merkez bankası 11 yahudiye aitmiş ve bastığı parayı %1 faizle amerikan devletine veriyormuş. Bir araştırma yapılabilir doğruluğu hakkında.

Velhasılıkelam bu son haydutluk eğer diğer ülkelerde de aynı tepkiyle karşılanırsa veya tarafımızdan gerekli temaslarla bu sağlanırsa, toplu bir uyarı ve yaptırım yapılabilir. Ben çözümün ancak diğer dünya ülkeleri ile birlikte israile yaptırım şeklinde olacağına inanıyorum.

Gidelim, bombalayalım, dönelim deyince "maskeli beşler ırak" veya "çılgın türkler" filmleri aklıma geliyor.

Bu gün bir arkadaşımı ziyarete gittim. Bir tost ısmarladı sağolsun :). Kahveci genç arkadaşla konuşmaya başladı.  Bilmem neyini ne ediyim, şöyle yapalım. Şeyini şeyedim böyle yapalım. Bunların alayını şöle yapıp böyle yapmak lazım. falan filan. 6 aydır duymadığım kadar küfürü 2 dakika içinde duydum :P.

İş konuşmaya gelince, hayalen vatan ve itibar kurtarmaya gelince mangalda kül bırakmadı. Mantıklı akılcı çözümlere gelince tık yok. Bir iki laf edeyim dedim gence dedim ama mübarek otomatiğe bağlamıştı. Küfürlerin arasında bi,r nefes alıp devam ediyordu. Mecburen terkettim.

Şuan savaş çıkarmak çok basit. Bir füze yolla ordaki filolardan birine(imkan varmıdır bilmiyorum). Belki 8-10 yıl süren yeni bir dünya savaşı ile israili bile haritadan silebiliriz.  Bunlar ihtimaller dahilinde.

Zaman, şahsı manevi zamanı. Yani birlik olup hareket etme zamanı.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mayıs 31, 2010, 21:17:16 »
İsrailin orada uyguladığı zulüme tarafsız kalmak mümkün değil ama biran için olsada ağzından çıkanı kulağının duyması lazım.Keskin sirke küpüne zarar..Saat 13,00 te bülent arınç açıkladı.Şuan için askeri müdahele düşünmüyoruz diye ayrıca kendileri gönderilen geminin t.c devleti tarafından gönderilmediğini İhh mensuplarının kiralayıp gittiklerini söylediler.Yani kendileri gitiiler kendileri buldular diyorlar.
Hükümtin takındıgı tavır bu yada en fazlası ne mi büyükelçi çağırmak zırt pırt onu yapıyorlar zaten yaptıkları başka birşey yok..Eski danimarka başkanı rasmussenin nato başkanı  adayı ikende yaptıkları farklımıydı..
Hükümet tv de bağırıyor geri planda ne yaptıkları meçhul..
Ya orda ölen yaralanantürkiyecumhuriyeti vatandaşları ne olacak kaç kişini öldügünü bile bilmiyoruz.Adamlar kafalarına göre kurgulayıp oynuyorlar ve istedikleri gibi yönlendiryorlar.Ayrıca israilin orda yaptıklarına şaşırmıyorum.Zaten istedikleri ülkede vurup kırıp indiriyorlar..Ölenlere allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Mayıs 31, 2010, 23:15:54 »
Turkiye'nin bastan yapmasi gereken bu yardim gemilerinin yanina savas gemilerini, denizaltilarini vererek eskortluk ettirmekti.Yapmadi.Kendi vatandasini koruyamayan devlet olmaz.Artik olmus, simdi yapilmasi gereken Israil aleyhine Turk mahkemelerinde dava acilmasi, milyarlarca dolarlik tazminat talep edilmesi, yaralilarin guvenligi icin Israil'e nota verilmesi, savas gemilerinin uluslararasi sularda Israil'e en yakin yerde konuslandirilmasi. Bakalim yapilabilecek mi? Genelkurmay baskani ne dusunuyor acaba bu konuda? 
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Mayıs 31, 2010, 23:17:57 »
*******AB Büyükelçileri İsrail'i kınadı*****

Büyükelçilerin üzerinde uzlaştığı AB açıklamasında, "Gazze'ye giden filoya uluslararası sularda düzenlenen İsrail askeri operasyonunda can kayıplarından derin endişe duyulduğu" belirtilerek, kurbanların ailelerine başsağlığı dilendi.

Açıklamada, "AB, gemidekiler arasında çok sayıda kurban bırakan şiddet kullanımını kınar, olaylara ve çevresindeki şartlara derhal, tam ve tarafsız soruşturma talep eder" denildi.

Gazze'deki insanlık dramının büyük endişe kaynağı olduğu belirtilen açıklamada, AB'nin ambargo politikasının devamını kabul edemeyeceği vurgulanarak kalıcı bir çözüme acilen ulaşılması gereğinin altı çizildi.

AB İsrail'e, Gazze'ye ve Gazze'den insani yardım, ticari mal ve insanların geçişlerini "derhal, kesintisiz ve koşulsuz başlatması" çağrısı yaptı.

****Davutoğlu, BM'de sert konuştu****

Türkiye'nin talebi üzerine acilen toplanan BM Güvenlik Konseyi'nde konuşan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in kabul edilemez hareketinin ardından uluslararası bir soruşturma açılması, gemilerin derhal serbest bırakılması ve Gazze'ye taşıdıkları yardımları ulaştırmalarına izin verilmesi, İsrail'in Gazze'deki ablukaya son vermesi gerektiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in ele geçirdiği gemileri derhal serbest bırakmasını istedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Davutoğlu, bu sabah canlı yayında bir barbarlık izlendiğini söyledi. Gazze kuşatmasını gerçekleştiren barbarlık hareketine karşı yürekli bir hareketin gerçekleştirildiğini belirten Davutoğlu, "Şimdi bu insanlar ülkelerine ceset torbası içerisinde dönecek. Bu insanların kanı İsrail'in elindedir." dedi.

İsrail Ordusu'nun gemiye yönelik saldırıları hiçbir şekilde haklı gösterilemeyeceğine dikkat çeken Dışişleri Bakanı, bu hareketi 'tehlikeli bir zihnin ürünü' olarak nitelendirdi.

Bölgede barış ve istikrar için daha önce ortaya konan tüm fırsatların darbe aldığını ifade eden Davutoğlu, İsrail halkına kendi hükümetlerine tepki göstermeleri çağrısı yaptı.

Saldırıyı kınadıklarını belirten Davutoğlu, uluslararası bir soruşturma açılmasını, gemilerin derhal serbest bırakılmasını, Gazze'ye ulaşarak yüklerini boşaltmalarına izin verilmesi ve bölgeye uygulanan ablukanın bir an önce kaldırılmasını istedi.
(CİHAN)

******İsrail ordusundan itiraf!*****
Ajansın adını gizli tuttuğu bir İsrailli askeri sözcü, "Bu olay uluslararası sularda meydana geldi. Bunu teyit ediyoruz. Bunu orada yaptık, çünkü gemilerde neler yapıldığını bilmiyorduk. Gemilerin güvertelerinde patlayıcı ve diğer silahların bulunduğundan şüphelendik" diye konuştu.

RİA Novosti, 6 geminin de Gazze Şeridi'ne insani yardım malzemesi taşıdığını belirterek, İsrail'in el koyarak Aşdod Limanı'na kadar eşlik ettiği gemilerdeki insan hakları savunucularının sınır dışı edileceğini ve yardım malzemesinin de kara yoluyla İsrail tarafından Gazze Şeridi'ne ulaştırılacağını kaydetti.

Ajans, İsrail askeri sözcüsünün gemide bulunanlardan 10'unun hayatını kaybettiğini teyit ettiğini belirtti.

Bu arada, İsrail'in Moskova Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, "amacın gereksiz yere kayıplara yol açan provokasyon filosu oluşturmak olduğunu" iddia edildi.

Açıklamada, "Olayda onlarca asker yaralandı. Bazılarının durumu ciddi. İsrail askerlerine silahlarla saldırıldı. İsrail'in herhangi bir devletle çatışmakta bir çıkarı yok. İsrail'in Gazze Şeridi'ne insani yardımı ulaştırma önerisinin reddi ve askerlere karşı saldırgan hareketler, amacın gereksiz yere kayıplara yol açan provokasyon filosu oluşturmak olduğunu çok net göstermekte. Ölenlerin yasını tutuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

31.05.2010 20:48:39

****Türkiye'nin talebi üzerine acil toplantı*****

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen yaptığı yazılı açıklamada, "Bu olaydaki can kayıplarından derin endişe duyduğunu" belirtti.

Rasmussen, "yaşanan olaylarla ilgili yeni gerçeklerin ortaya çıkmasını beklediklerini" ifade etti.

NATO sözcüsü James Appathurai de yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan gemilere saldırısından sonra Türkiye'nin talebi üzerine, acil olarak yarın NATO'nun daimi temsilciler düzeyinde özel bir toplantı yapacağını belirtti.

31.05.2010 19:19:25

***********TKP'den İsrail protestosu*******************************İsrail'in Gazze'ye yardım malzemesi götüren 6 gemilik filoya müdahalesi Türkiye Komünist Partisi (TKP) tarafından protesto edildi.

"Katliamcı İsrail'den hesap soracağız" yazılı pankart taşıyan TKP'liler, Levent'teki İsrail Konsolosluğu önünde toplanarak, Taksim Meydanı'na yürüdü. "Faşist, katil, işgalci İsrail", "Her yer direniş, her yer Filistin" sloganları atan grup adına TKP Genel Başkanı Erkan Baş, saldırının İsrail'e yakışır şekilde yapıldığını belirterek, saldırıyı kınadı.

İsrail Başbakanı, Beyaz Saray ziyaretini iptal etti İsrail Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, Başbakan Benjamin Netanyahu'nun Beyaz Saray ziyaretini iptal ederek yurda döneceği bildirildi. Açıklamada, Netanyahu'nun Gazze krizi dolayısı ile Washington ziyaretini iptal ettiği belirtildi. 

Kanada!ya bir ziyaret gerçekleştiren İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu!nun Ottawa temaslarının ardından Washington!a giderek ABD Başkanı Barack Obama ile görüşeceği açıklanmıştı.

Paris'te İsrail karşıtı gösteri
Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen bir gösteride, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı protesto edildi.

Yaklaşık 500 kişi, Paris'teki İsrail Büyükelçiliği yakınlarında protesto gösterisi düzenledi.

Filistin bayrakları taşınan gösteride, İsrail aleyhine sloganlar atıldı. Gösteriye bazı sol partilerle, ırkçılıkla mücadele derneklerinin destek verdiği gözlendi.

Paris dışında bugün Lyon, Marsilya, Strasbourg'da da İsrail'i protesto eden gösteriler düzenlendiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'in ardından muhalefetteki Sosyalist ve Yeşil Parti de yaptıkları açıklamalarla saldırıyı kınadı.

Fransa'nın en büyük işçi sendikaları CGT ve CFDT, saldırıyı sert tepki gösterdi.

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı nedeniyle Paris'te cumartesi günü büyük bir protesto gösterisi düzenlenmesi bekleniyor.

İsveç'te binlerce kişi İsrail'i protesto etti İsveç'in birçok şehrinde İsrail'in yardım konvoyuna operasyon düzenlemesine ve masum insanların öldürülmesine tepki yağdı.

Stockholm'ün ünlü Sergel meydanında (Sergels Torg) toplanan binlerce insan İsrail'i protesto etti. Meydanı dolduran göstericilerin İsveç, Filistin ve Türk bayrakları taşıdı. Başta İsveçliler olmak ülkede yaşayan birçok etnik ve dini grubun destek verdiği gösteride 'İsrail'i boykot et!', 'Filistin halkını destekliyoruz' şeklinde sloganlar atıldı.

İsveç medyasının da büyük ilgi gösterdiği gösteride birçok televizyon kanali olay yerine getirilen canlı yayın araçları ile gösterileri i canlı olarak izleyicilerine aktardı.

Protesto gösterisinde birçok partinin üst düzey yetkilisi konuşma yaparken Sol Parti'den Lars Ohly "İsrail'in bu yaptığını sadece soruşturma yapmak yetmez, İsrail'e müeyyideler uygulamak gerekir." dedi. Ohly, "Yeter İsrail artık, bu kadar yaptığın yeter!" şeklinde sözlerini tamamladı.

Yardım konvoyundaki Sofia gemisinde bulunan ünlü tarihçi Matthias Gardell'in oğlu Linus Gardell ise "Buraya babamın adına konuşmaya geldim. Babam burada olsaydı aynı şeyi söylerdi. 'Bu saldırı bizi sindiremez, susuturamaz' derdi." şeklinde konuştu.

Birkaç İsrail bayrağı yakılması dışında sakin ve olaysız geçen gösterinin ardından göstericiler İsrail Büyükelçiliği'ne doğru yürüyüşe geçti. Polis kontrolü altında yapılan yürüyüşte İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

Bu arada ülkenin diğer büyük şehirleri Malmö ve Göteborg'd ada İsrail'i protesto gösterileri düzenlendi.

(CİHAN) 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #58 : Mayıs 31, 2010, 23:29:45 »
iktidarın açıklaması şaka gibi arkadaş ya tepkimiz sert olacak diyor sonrada hala hukuktan adaletten bahsediyor :D
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Mayıs 31, 2010, 23:46:45 »
Rahmetli Ecevit'in olduğu zamanları hatırladım birden... ( o zamanlar yaşamıyordum ama çok okudum ) Kıbrıs çıkarmasındaki yiğitliği, yunan savaş uçakları ile olan dalaşmalarımızı vs.. vs... Fakat clinton karşısında da el-pençe divan durduğunu unutmuyorum. Demekk ki her güzelin bir kusuru varmış. Bizimki kabadayı misali, ateş püskürür, Ecevit pısırık gibi durur ama aslanları korkutturur...

N'oluyor bana, RTE karşıtı gibi konuştum şimdi... Neyse neylerse eyler mevlam güzel eyler, hökümetimiz tecrübülüdüür, bekliyek bi hele, doğru adım atacktır elbet...