Gönderen Konu: Farlar Aydınlatmıyor!  (Okunma sayısı 5444 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Farlar Aydınlatmıyor!
« : Mayıs 18, 2007, 18:55:42 »
Arkadaşımın rover 400 ünün farları hiç aydınlatmıyor nerredeyse neden olabilir bu. İnsanı kör ediyor önümüzü göremiyoruz. Röleden olabilirmi?
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Toyota Club Türkiye

Farlar Aydınlatmıyor!
« : Mayıs 18, 2007, 18:55:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Farlar Aydınlatmıyor!
« Yanıtla #1 : Mayıs 19, 2007, 10:50:33 »
Ayarlanması lazım gibi, kendi ayarı yoksa içeriden servisler ayarlıyorlar.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Farlar Aydınlatmıyor!
« Yanıtla #2 : Mayıs 19, 2007, 17:14:12 »
Rover 400 ü bilmiyorum ama ben corolla 95 imin farlarını 55/60 W tan 95-100 W ta çıkardım. Birde ayar yaptımı çok güzel oldu. Gerçekten eski 55-60 W ampuller varken kör olacakmışım neredeyse. Tavsiyem ampulleri değiştirmen.
Corolla 98 GLİ Special

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
Farlar Aydınlatmıyor!
« Yanıtla #3 : Mayıs 19, 2007, 18:42:58 »
ampüllerin gücünü artırmak iyi olur birde farın iç kısmında ki ayna özelliğini kaybetmiş ise ampülü değiştirmekte pek işe yaramaya bilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Farlar Aydınlatmıyor!
« Yanıtla #4 : Mayıs 19, 2007, 20:34:36 »
farlardan birisi geçen yıl değişti çok ahfif bir fark var ikis arasında. aama üsütndeki orjinal ampullerin bu kadar kötü aydınlatmasına olanak veremiyorum resmen adi dandik mavi tonlu ampuller olur ya onlardan bile kötü aydınlatması. Ampulleri değiştircez bakalım philipsin yeni çıkan ampulüyle. O ampuller %80 fazla aydınlatıyormuş. Yeni çıktı zaten. Onunla da olmazsa başka şeyler denemek lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Farlar Aydınlatmıyor!
« Yanıtla #5 : Mayıs 21, 2007, 18:02:39 »
Arkadaşlar cidden toyota'nın standart farları çok yetersizdi. Ben daha önce farklı marka ve modellerden de anladığım kadarıyla farları serviste ayarlattığım halde bile yetersiz kaldı.Philips diamond vision 5000k ile değiştirdim. Çok daha iyi bir görüşü var.Bence mutlaka iyi bir marka ile değiştirilmeli farlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Farlar Aydınlatmıyor!
« Yanıtla #6 : Mayıs 21, 2007, 22:42:00 »
cok yukari bakiyor gibiler.
normal seviyeye ayarlasinlar sonra cok az yukari kaldirin normal seviyeden.

Ampül de degisebilir. 55w nin üstü illegal ve kablolar kaldirmayabilir. Kontrol edin.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Farlar Aydınlatmıyor!
« Yanıtla #7 : Mayıs 24, 2007, 09:13:20 »

murat küden e katılıyorum...

evet, yetersiz aydınlatma özellikle gece yolculuklarını tercih eden yada işi gereği çok sık seyahat eden kullanıcılar için gerçekten yorucu bi durum.

ancak 55 - 65 W üstü aydınlatmaların ( ki özellikle ucuz maliyetle çin menşeeli ürünlerin ) elektrik tesisatı, far grubu vb için ciddi tehlike olduğunu biliyorum.

a. aşarı yük çekimi başta sigortaları attırcaktır. ancak... daha önce atan sigorta yerine bilmeden ya da bi daha bu kadar kolay atmasın diye yüksek amper değerli bi sigorta takılmış ise, bu sefer aşarı yük kabloları ısıtacak ve allah korusun yangına bile sebep olabilecektir.  

b. bu tür yüksek değerli ampullerin var grubunda aşırı ısınma yarattığı ve özellikle plastik - mika malzemede kararma  - islenme - erime ve yanma gibi tatsız sonuçlar yarattığı karşımıza sık sık çıkan problemlerden dir.  

c. dikkatle inceleyin; philips osram gibi markaların ( özel iş makinaları vb. amaçlarla üretilmiş modelleri hariç ) hiç bu değerlere sahip ürünleri var mı ?

bence en sağlıklı olanı , eğer durumunuz müsait ise kaliteli bir markanın yeni nesil ürünlerini almak olacaktır.

dostlukla ve elbette saygıyla...    

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Farlar Aydınlatmıyor!
« Yanıtla #8 : Mayıs 24, 2007, 10:34:53 »
Alıntı yapılan: Erdem Manisalı
farlardan birisi geçen yıl değişti çok ahfif bir fark var ikis arasında.[/quote]

Sağ ile sol far arasında fark olması normal zaten, solun aydınlatma alanının sağ göre daha küçük olması lazım
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Farlar Aydınlatmıyor!
« Yanıtla #9 : Mayıs 24, 2007, 11:51:47 »
Alıntı yapılan: Serdar Kaplan
murat küden e katılıyorum...

evet, yetersiz aydınlatma özellikle gece yolculuklarını tercih eden yada işi gereği çok sık seyahat eden kullanıcılar için gerçekten yorucu bi durum.

ancak 55 - 65 W üstü aydınlatmaların ( ki özellikle ucuz maliyetle çin menşeeli ürünlerin ) elektrik tesisatı, far grubu vb için ciddi tehlike olduğunu biliyorum.

a. aşarı yük çekimi başta sigortaları attırcaktır. ancak... daha önce atan sigorta yerine bilmeden ya da bi daha bu kadar kolay atmasın diye yüksek amper değerli bi sigorta takılmış ise, bu sefer aşarı yük kabloları ısıtacak ve allah korusun yangına bile sebep olabilecektir.  

b. bu tür yüksek değerli ampullerin var grubunda aşırı ısınma yarattığı ve özellikle plastik - mika malzemede kararma  - islenme - erime ve yanma gibi tatsız sonuçlar yarattığı karşımıza sık sık çıkan problemlerden dir.  

c. dikkatle inceleyin; philips osram gibi markaların ( özel iş makinaları vb. amaçlarla üretilmiş modelleri hariç ) hiç bu değerlere sahip ürünleri var mı ?

bence en sağlıklı olanı , eğer durumunuz müsait ise kaliteli bir markanın yeni nesil ürünlerini almak olacaktır.

dostlukla ve elbette saygıyla...    
[/quote]

Philips %80 daha fazla ışık veren ürünlerini piyasaya sundu. Zaten önceden de %50 ve %30 lukları vardı ama bunların wattlar 55 falan olmalı onları deniycez. Ama önce tesisatı full elden geçircez bi aksaklık olduğu belli normal olarak bu kadar zayıf olamaz hiç bir aracın. Öutlaka bi hata var biryerinde.

[quote=Alper Sinav]
Sağ ile sol far arasında fark olması normal zaten, solun aydınlatma alanının sağ göre daha küçük olması lazım
[/quote]
Sol far daha iyi aydınlatıyor ama yine de yetersiz. Geçen yıl sol far değişmişti kaza olunca. Gece sürüşlerinde insanın gözleri ağrıyor yaa önümüzü görmek için gözlerimizi mahvediyoruz bir şekilde bir çözüm bulacaz bakalım.

bu ampulden alıp deniycez bakalım nasıl sonuç verecek.

# Ölçü: 59x12x12 mm
# Ağırlık: 12 gr
# Miktar: 2 Adet
# Renk: Beyaz
# Menşei: Almanya
# Garanti: 12 Ay

# Homologe, trafikte kullanım için trafik standartlarına uygun. Standart renkte olabilecek en fazla aydınlatma. %80'e yakın fazla ışık. Sınırların sonu.

# Standart, fabrika çıkışı ampul yerine kullanılabilen H7 tip far ampulü. 50 ile 75 metre içindeki cisimlerde %80�ye kadar daha fazla aydınlanma sağlar ve standart görüntü mesafesi 110 metreyi 130 metreye çıkarır. Cisimlerin formunu bozarak ışımayı düşürüren ultraviyolet ışınlarından etkilenmeyen termal şoklara dayanıklı, far camı kırıldığında ampule gelen su damlalarının ampulü patlatmasını engelleyen kuvars camdan imal edilmiştir. Avrupa standartlarına ECE, SAE normlarına uygun, DIN EN ISO 9001 ve OS 9000 kalite sertifikalı üreticidir. Ürün metni, Otopol tarafından derlenmiştir.

# Tavsiye:
# Sipariş vermeden önce eski ampulünüzün üzerinden metal tırnaklı gövde üzerinde yazılı ampul tipini kontrol edin veya servise danışın.
# Ampul tipleri standarttır.
# Ampullerde iade veya değişim olmamaktadır.

# Teknik Özellikler:
# Çalışma Akımı: 12 Volt
# Ampul Standartı: H7
# Standart Ampule Göre Performans: %80
# Güç: 55 Watt
# Maksimum Güç Sarfiyatı: 68 Watt
# Işık Akısı: --
# Ampul Ömrü En Az: --
# Ampul Ömrü En Çok: --

# Uygulama:
# Ön far arkasında plastik koruyucu var ise çıkararak ampule ulaşın.
# Önce ampul soketini daha sonra metal kıskaçı çıkarın.
# Ampulü yerine takarak aynı işlemleri geriye doğru gerçekleştirin.

# Dikkat:
# Ampulü takarken cam ve metal şapka kısımına dokunulmamalıdır. Elinizdeki yağ ampul ısındığında yanmasına sebep olur.
# Dokunulduğunda izopropil alkol ile ve yumuşak bir bezle temizleyin.
# Ampullerde garanti üretim hatalarına karşıdır.
# Resim temsilidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Farlar Aydınlatmıyor!
« Yanıtla #10 : Mayıs 31, 2007, 13:09:02 »
Alıntı yapılan: Mustafa Çakıroğlu
Rover 400 ü bilmiyorum ama ben corolla 95 imin farlarını 55/60 W tan 95-100 W ta çıkardım. Birde ayar yaptımı çok güzel oldu. Gerçekten eski 55-60 W ampuller varken kör olacakmışım neredeyse. Tavsiyem ampulleri değiştirmen.
[/quote]
Röleyi ve kabloları da değiştirmek gerekmedi mi? Kablo kesiti yetti mi? Oluşan fazla ısı aynaya ve merceğe zarar vermez mi?
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Farlar Aydınlatmıyor!
« Yanıtla #11 : Haziran 11, 2007, 13:04:17 »
yaklaşık 3 ay oldu değiştireli, her hangi bir problem olmadı, ampullerden başka bir şey değiştirmedik. Yanlız ampullerin kaliteli alınması lazım, benim kesmedi ama bir arkadaşın ki kesmiş.
Corolla 98 GLİ Special