Gönderen Konu: hiç keyfim yok....  (Okunma sayısı 3543 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: hiç keyfim yok....
« Yanıtla #20 : Mayıs 27, 2010, 20:26:13 »
Hazım Bey başınız sağolsun.Allah size ve tüm aileye sabır versin.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 27, 2010, 20:26:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 27, 2010, 21:28:32 »
Sağol Ahmet. Sonuçta bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Çok detaya girmeyim hala içim yanıyor arkadaşlar.

Burda Hande Ablamız için birşeyler yapmak istiyoruz. İYice dertlenmeyelim. Ya da foruma EFKARLANMA Kısmı diye bir topik açalım.

Kemal Abi siz de sağolun. Allah derdi veriyor ama ona dayanma gücünü de veriyor.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 27, 2010, 21:31:28 »
Benim de hiç tadım yok. İçimde bi daraltı bi sıkıntı. Allah sonunu hayır etsin.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mayıs 27, 2010, 21:36:24 »
Başınız sağolsun Hazım Hocam, Allah sabır versin :(

Hande Teyze, alışık değilim seni böyle konularda yazarken görmeye. Hazır yönetime de girmişken vur şu konuya kilidi, yeni bir gırgır konusu açalım da dertlerden cümbür cemaat uzaklaşalım... (içelim güzelleşelim der gibi oldu ya, neyse :P )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #24 : Mayıs 27, 2010, 21:52:55 »
kimin keyfi vardırki doktor hanım herkesin bir derdi var durur içerisinde dertlerimiz diye bir konu açılsa vay annem vay siz görün benim derdim dert midir sizin derdinizin yanında dersiniz canım ablam o yüzden doldur bi duble rahatına bak boş ver güzel ablam biz bu k.... dünyanın yükünü çekemeyiz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 28, 2010, 14:07:39 »
Ablacım dışardan ahkam kesmesi kolaydır. Bİz ne söylesek boş. AMa sana şunu söylemek istiyorum.
Her gün gece ve gündüz diye birbirini takip ediyor. Günün gecesi ve gecenin günü var. İnsan hayatı da böyle değil mi.
Hiçbir yerde sürekli gece veya gündüz olmadığı gibi insan hayatında da sürekli iyi/ kötü zamanlar olmuyor.

Bİliyorum ki bu böyle olacak. Ne yaparsak yapalım bazı şeyleri yaşamamız gerekiyor. ALlah kulunun kaldırmayacağı acıyı vermezmiş bunu unutma abla. 23 nisanda 12 yaşındaki yeğenimi GÖksu parkın orda araba çarpması sonucu kaybettik. Gerçekten de haberi alınca şok oldum. AMa yapacak bir şey yoktu.
Annesi o kadar metanetli durdu ki inan abla o bizi teselli etti.
Şİmdi diyorum ki Ne gelirse gelsin Allah daha kötüsünden korusun. 

Abla kötü zamanlar olacak ki iyi olduğumuz zamanların kıymetini bilelim.  Bu moral bozukluğu da elbet gecenin gündüze dönmesi gibi geçecektir. 
Bişeyler anlatabilmişimdir umarım ablacım.
başınız sağolsun,
elbette üzüleceğiz, elbette kötü zamanlarımız olacak ama;
Ne gelirse gelsin Allah daha kötüsünden korusun.
bu herşeyin başı işte, herzaman halimize şükredip, daha güzel günler için dua etmemiz lazım. bir de hande hanım, sen bizim gibi de değilsin, senin biraz da sana ihtiyacı olan hastaların için daha metanetli ve diri olman gerekir. inşallah gelecek günler hepimize hayır getirir.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #26 : Mayıs 28, 2010, 14:27:57 »
Hazım Abi şimdi gördüm cok üzüldüm.Başın sağolsun abim :( Hande abla kimsenin yarın ne olacagı belli değil şu zamanlar bizde ailecek biraz sıkışık duruma düştük kriz,dedemein vefatı v.b olaylardan ama hiçmi hiç takmıyorum çünkü elim ayağım tuttuğu sürece herşeyin üstesinde gelebileceğime inanıyorum çünkü bunca sene sende okumuş ve azim etmiş bir insansın belli böyle zor ve kutsal bir görev seçmişsin dile kolay 7 sene üniversite okumuşsun bu günlere ne zorluklarla geldin kimbilir.Ama şunu unutma allah her zman kullarını sınıyor kimi zaman ekonnomik durum oluyor kiimi zaman sevdiğini dunyadan alıyor benım bu sene 2 si birden başıma geldi ama her zaman başım dimdik olacak.Hiçbir zaman cevremdeki hiçbir düşmanı sevindirmeyeceğim dünya malına her zaman sahip olunur bir insanın şerefi,gururu.Ve çevrensinde onu seven dostları,akrabaları olsun yeter.Allaha şükür bende bunların hepsi var ve biliyorum sende'de benim saydıklarımdan fazlasıyla var özellikle dostların yani biz senın yanındayız sen kendı iyiliğini düşün bırak bazı şeyleri akışına sal gitsin.Neler olucak bekle bakalım bu tip sıkıntılar zeytin yagının içine düşen fare misali  sen çırpındıkça daha cok içine alır seni ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mayıs 28, 2010, 14:42:12 »
Bir gün, bir çiftçinin eşeği kuyuya düşer.
Adam ne yapacağını düşünürken, hayvan ...saatlerce anırır.
En sonunda çiftçi, hayvanın yaşlı olduğunu ve kuyunun da zaten
kapanması gerektiğini düşünür ve eşeği çıkartmaya değmeyeceğine karar
verir. Bütün komşularını yardıma çağırır. Her biri birer kürek alarak kuyuya toprak atmaya başlarlar. Eşek ne
olduğunu fark edince, önce daha beter bağırmaya başlar. Sonra, herkesin şaşkınlığına, sesini keser.
Birkaç kürek toprak daha attıktan sonra, çiftçi kuyuya bakar. Gözlerine inanamaz. Eşek, sırtına düşen her kürek toprakla müthiş bir şey yapmakta, toprağı aşağıya silkeleyerek yukarı çıkmasına basamak hazırlamaktadır.
Bir süre sonra, komşular toprak atmaya devam edince, herkesin şaşkınlığı altında eşek, kuyunun kenarından dışarı bir adım atıp, koşarak uzaklaşır!

Hayat üzerinize hep toprak atacaktır; her türlü pislik ile.
Kuyudan çıkmanın sırrı, bu pisliği silkeleyip bir adım yükselmektir.

Sıkıntılarımızın her biri bir adımdır. En derin kuyulardan bile yılmayarak, usanmayarak çıkabiliriz.
Silkelenin ve biraz daha yukarı çıkın.

Mutluluğun 5 basit kuralını unutmayınız:

1. Kalbinizi nefretten arındırın - Affedin.
2. Düşüncelerinizi endişelerinizden arındırın - Çoğu zaten hiç gerçekleşmez.
3. Basit yaşayın ve elinizdekilerin kıymetini bilin.
4. Daha çok verin.
5. Daha az bekleyin.

2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mayıs 28, 2010, 15:10:11 »
Bazı arkadaşlarımız huzur islamda demiş, pek çok arkadaşımızda öğüt nasihat tavsiyelerde bulunmuş
Hepimiz çok iyi biliyoruzki bunlarla stresten çıkılamıyor, öyle olsaydı zaten doktor'da biz söylemeden dediklerinizi yapar, rahatlardı; ama kazın ayağı öyle değil işte
Çok iyi niyetli ama çok fakir bir insan tanırdım , adı Yunus idi, adam hep tevekkül eder , hep allah şükrederdi, bütün hayatı sefalet, yokluk ve hastalıklar içinde geçti, o hala şükrediyordu, ümidini hiç yitirmedi, her zaman bir gün refaha huzura ereceğini düşünürdü, ne yazıkki tevekkül ede ede öldü gitti
Boşuna  "şunu yap bunu yap, şöyle ol böyle ol" demeyin...olmuyor arkadaşlar, insan bi kere karamsarlığa yakalnadımı kolay kurtulamıyor

Hande hanımın stresten kurtulmasının iki yolu var
Birincisi, şu çok sevdiği kurbaa arabasını satıp , yeni, hatta sıfır bi corolla veya yaris alması
...O çok sevdiği arabasını satınca üzülecektir tabi, ama zaten şu an üzüntü  ve karamsarlık  içinde, bir fazla olsa ne farkeder
...amaaaa yeni  gıcır gıcır pırıl pırıl bi araba aldığında sevinçten bütün sıkıntılarını unutacak, yine neşe dolu , yaşam sevinci dolu hande hanım olacak ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Mayıs 28, 2010, 15:21:53 »
Bazı arkadaşlarımız huzur islamda demiş, pek çok arkadaşımızda öğüt nasihat tavsiyelerde bulunmuş
Hepimiz çok iyi biliyoruzki bunlarla stresten çıkılamıyor, öyle olsaydı zaten doktor'da biz söylemeden dediklerinizi yapar, rahatlardı; ama kazın ayağı öyle değil işte

Bi deneseydiniz de sonra olmuyor etmiyor deseydiniz.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Mayıs 28, 2010, 15:30:10 »
:alkis:
vedat kardeşim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Mayıs 28, 2010, 15:34:34 »
Ahhh aaahhhh denemez olurmuyum hiç, yeri geldi hocaya  gittim, yeri geldi adaklar adadım... olmuyor  valla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mayıs 28, 2010, 15:41:50 »
:D Kemal Bey, görüştüğünüz hocaları merak ediyordum hep. Şimdi merakım daha da arttı :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Mayıs 28, 2010, 15:44:02 »

Çok iyi niyetli ama çok fakir bir insan tanırdım , adı Yunus idi, adam hep tevekkül eder , hep allah şükrederdi, bütün hayatı sefalet, yokluk ve hastalıklar içinde geçti, o hala şükrediyordu, ümidini hiç yitirmedi, her zaman bir gün refaha huzura ereceğini düşünürdü, ne yazıkki tevekkül ede ede öldü gitti

Forumda hiç bi zaman vicdani bir konu olan din konusunda tartışma olan bir konuya mesaj yazmadım Kemal bey ama o ne ''Yazık ki'' dediğiniz insan dilerim siz onun yanına gittiğinizde ne size ''ne yazık ki'' farklı yerlerdeyiz demez... Er geç alınır tevekkülün mükafatı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Mayıs 28, 2010, 15:45:01 »
Forumda hiç bi zaman vicdani bir konu olan din konusunda tartışma olan bir konuya mesaj yazmadım Kemal bey ama o ne ''Yazık ki'' dediğiniz insan dilerim siz onun yanına gittiğinizde ne size ''ne yazık ki'' farklı yerlerdeyiz demez... Er geç alınır tevekkülün mükafatı...
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Mayıs 28, 2010, 15:50:57 »
Bir gün bizim okulun din dersi öğretmeni , cennet hakkında birşeyler anlatıyordu
yarı şaka yarı ciddi öğretmenlerin   bir kısmını cennete, bir kısmını cehenneme atadı
bana ise birşey demedi, doğal olarak "....eee.. ben ne olacağım" dediğimde, düşünceli bir şekilde
"sen cenette gidemezsin; cehennemde almazlar, orayı bile bozarsın; belki arada bi tampon bölge falan bulurlar sana" dedi,  öğretmenler odasında herkes koptu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mayıs 28, 2010, 15:58:11 »
Kimin nereye gideceğini Allah cc. bilir. Anlaşılan o din dersi öğretmeni maaşının derdiyle, ne dediğini bilmez olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAMURAY artık yok.Yeni gözde 2006 e12 sol granit g
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mayıs 28, 2010, 15:58:45 »
alemsin hocam... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Mayıs 28, 2010, 16:02:31 »
Neye inanırsan inan ama inaçsız olma. İnandığı şeyler insanı daha güçlü yapar. Ayrıca hiçbirşey, birilerinin yaptığının gibi sadece istemekle olmuyor; aynı zamanda karşılığında ne kadar emek harcadığın da önemli. Örneğin "Allah'ım üniversite sınavını kazanmama yardım et" diye dua etmekle sınav kazanılmıyor. Sınavı kazanmak için karşılığını vermek zorundasın. İnanç, insanı çıktığı yolda daha umutlu yapan şeydir. Size, inancın ne olduğunu, her kim öğretmişse, yanlış ögretmiş, ya da siz anlamak istememişsiniz.

Tevekkül ise insanı asi yapmaktan, başkalarına zarar vermekten koruyan olgudur. "Elindeki ile yetin ki, daha fazlası için yanlış birşey yapma" hissini insana katan olgudur.

Sizin için üzüldüm açıkçası, inşallah siz de durumun farkına varırsınız. İnşallah sözünü laf olsun diye söylemiyorum, bu noktada elimden gelecek bir yardım olursa (yanlış bildiğiniz, öğrendiğiniz şeyleri düzeltmek için) elimden geleni yapmaya hazırım. İşte bu da konuya benim bakış açım; sadece durmu görüp yorum yapmak değil, durumu daha iyiyi taşımak için çaba sarfetmeye de niyetlenmek ;)

Ayrıca konuya yaklaşımınızdan dolayı, özellikle forumun ve arkadaşlarımızın içinde bulunduğu durumu düşünmeyerek böyle bir yorum yaptığınızdan dolayı bir de "eksi alkış" veriyorum
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Mayıs 28, 2010, 16:06:37 »
Valla abicim ya! konu din, sağlık olunca herrrrrkes hoca, herkes doktor. Hayır herkesin bir miktar bilgisi vardır ama bu bilgiyi nereden elde ettiği önemli. Şurdan burdan duyulan yanlış sözlerle, kötü örneklerle kafa bulandırmaya kimsenin hakkı yok abicim.

Gitmeden inanmam, görmeden inanmam diyor kimileri. Yahu görerek inanılsaydı, herkes inanırdı. Sınav mınav kalmazdı, cennet cehennem boşuna olurdu haşa.

Kemal Bey, umarım doğru "hoca" larla karşılaşırsınız.