0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ablacım dışardan ahkam kesmesi kolaydır. Bİz ne söylesek boş. AMa sana şunu söylemek istiyorum.Her gün gece ve gündüz diye birbirini takip ediyor. Günün gecesi ve gecenin günü var. İnsan hayatı da böyle değil mi.Hiçbir yerde sürekli gece veya gündüz olmadığı gibi insan hayatında da sürekli iyi/ kötü zamanlar olmuyor. Bİliyorum ki bu böyle olacak. Ne yaparsak yapalım bazı şeyleri yaşamamız gerekiyor. ALlah kulunun kaldırmayacağı acıyı vermezmiş bunu unutma abla. 23 nisanda 12 yaşındaki yeğenimi GÖksu parkın orda araba çarpması sonucu kaybettik. Gerçekten de haberi alınca şok oldum. AMa yapacak bir şey yoktu. Annesi o kadar metanetli durdu ki inan abla o bizi teselli etti.Şİmdi diyorum ki Ne gelirse gelsin Allah daha kötüsünden korusun. Abla kötü zamanlar olacak ki iyi olduğumuz zamanların kıymetini bilelim. Bu moral bozukluğu da elbet gecenin gündüze dönmesi gibi geçecektir. Bişeyler anlatabilmişimdir umarım ablacım.
Bazı arkadaşlarımız huzur islamda demiş, pek çok arkadaşımızda öğüt nasihat tavsiyelerde bulunmuşHepimiz çok iyi biliyoruzki bunlarla stresten çıkılamıyor, öyle olsaydı zaten doktor'da biz söylemeden dediklerinizi yapar, rahatlardı; ama kazın ayağı öyle değil işte
Çok iyi niyetli ama çok fakir bir insan tanırdım , adı Yunus idi, adam hep tevekkül eder , hep allah şükrederdi, bütün hayatı sefalet, yokluk ve hastalıklar içinde geçti, o hala şükrediyordu, ümidini hiç yitirmedi, her zaman bir gün refaha huzura ereceğini düşünürdü, ne yazıkki tevekkül ede ede öldü gitti
Forumda hiç bi zaman vicdani bir konu olan din konusunda tartışma olan bir konuya mesaj yazmadım Kemal bey ama o ne ''Yazık ki'' dediğiniz insan dilerim siz onun yanına gittiğinizde ne size ''ne yazık ki'' farklı yerlerdeyiz demez... Er geç alınır tevekkülün mükafatı...