Gönderen Konu: DTJ yürümüyor ?  (Okunma sayısı 15190 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: DTJ yürümüyor ?
« Yanıtla #80 : Mayıs 10, 2010, 13:12:19 »
oğlum gps almasan bile yok mu hiç tabela radar..hani hızınız. ... yavaş yazan..orda bari bakın allah rızası için :D aslında mümkün gibi bir şey..5. vites 1.000devirde yapan hız ile aracın son hızı bulunabiliyor olması lazım amma lakinki öyle değildir :D

+35 ben  otoyollarda  hep  bakıyorum da 10km/h  bi sapma  var  yazana da  hadi  len  diyorum :)
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mayıs 10, 2010, 13:12:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mayıs 10, 2010, 15:19:20 »
vallahi benim araçta sapma felan yok.lastikler orj ebat jantlar orj ebat.gps ile ölçtüm 3-4 defa 3.vites 60 la gidiyorum gps'de 60 gösteriyor.ibremde sapma yok
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Mayıs 11, 2010, 12:58:28 »
+35 ben  otoyollarda  hep  bakıyorum da 10km/h  bi sapma  var  yazana da  hadi  len  diyorum :)
direk 10km sapma var demek de yanlış, her hızda sapma farklı olabiliyor..bir hızda 10 eksik gösterirken bir hızda 5 eksik gösterebiliyor, genelde hız arttıkça bir miktar açılıyor ibre sapması..benim mesela 110 ile giderken sapma hiç yok ancak 100 ile giderken bile sapma oluyor
vallahi benim araçta sapma felan yok.lastikler orj ebat jantlar orj ebat.gps ile ölçtüm 3-4 defa 3.vites 60 la gidiyorum gps'de 60 gösteriyor.ibremde sapma yok
tamam :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mayıs 11, 2010, 15:05:45 »
ha bu arada tunç abi yağ değişimde aralıklı olarak ilk double up koy sonraki yağ değişimde bor power koymanı tavsiye ederim.maksat motoru korumaksa bu 2 katkı en çok kullanılan ve olumlu yorumlar alan en iyi motor koruyucu katkılardan tunç abi.sana tavsiyem bu olucaktı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Mayıs 11, 2010, 15:20:34 »
direk 10km sapma var demek de yanlış, her hızda sapma farklı olabiliyor..bir hızda 10 eksik gösterirken bir hızda 5 eksik gösterebiliyor, genelde hız arttıkça bir miktar açılıyor ibre sapması..benim mesela 110 ile giderken sapma hiç yok ancak 100 ile giderken bile sapma oluyor

+1. Aslında bu tam olarak sapma değil, araç üreticileri hız okuyucusunu normalden biraz daha yüksek gösterecek şekilde üretirler. Yani, aslında göstergeniz 100km/saat hız gösteriyorken, gerçek hızınız belki de 97km/saattir. Bu aradaki farkta Türkay'ın bahsettiği gibi standart bir fark değildir. Hızınıza göre değişir. Şu anda bulunduğum şehirde iki havalanı var, birisi çalışır durumda diğeri fuar gibi organizasyonlar için kullanılıyor. Oraya bazen gidip deniyorum. Mesela Yarisin km kadranı yaklaşık 200km/saat gösteriyorken, GPS-Navigasyon'da ki hız 187km/saat olarak gösteriyordu.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #85 : Mayıs 11, 2010, 19:16:56 »
oh be sonunda beni anlayan biri :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #86 : Mayıs 11, 2010, 20:26:26 »
Selam arkadaşlar, 1 haftanın ardından  DTJ'm bugun sabahın erken saatlerinde onarıma  başlandı ve sonuclandı.

Conta Seti

Aracta  eksik olan tek parca onunda  yenisini bulamadık. Vuruntu müşürüymüş bu parca Akdemir'e  gittim sordum 240TL dediler :( bu olmadan aracta  bir sorun  olup olmayacağını sordum, oradaki baş usta sadece gösterge  panelinde arıza  ışığın  yanar başka bişey olmaz dedi ve  şuanda onsuz idare ediyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #87 : Mayıs 11, 2010, 20:32:03 »
topladıktan sonra  ufak bir  sorun  yaşadık arac  çalışmadı marş almadı bir  türlü tekrar  kapak açıldı  dereceli egzantrik sokuldu bu egzantrikler ayarlıymış, üzerinde  bir takım ayarlar  yapıldıktan sonra  takılıp kapatıldıktan sonra marş bastı ve  çalıştı :)  aracı 1000km  kadar  benzinde  kullanmamızı önerdi ki zaten zavolinin ecusu bozulmuş istesekte  geçmiyor :( ona da  yarın  baktırıcam. fazla  sıkıştırma dediler( zaten  yapmıyordum) Allah  kimseyi Eşsiz ve  Ae101'siz  birakmasın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #88 : Mayıs 11, 2010, 20:35:54 »
ya tunç ben bu arabayı gördüm sanki daha evel şirinyerde sen o taraflardamı oturuyosun peki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #89 : Mayıs 11, 2010, 20:44:42 »
ya tunç ben bu arabayı gördüm sanki daha evel şirinyerde sen o taraflardamı oturuyosun peki?
izmir de  heryerdeyim ben canım kardeşim:)
evet  şirinyerde az yukarısında oturuyorum Kadir'im  ;)
toplanalım bi aksam ( Tüüürrkkaaayyyy ) :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #90 : Mayıs 11, 2010, 20:56:54 »
bana uyar ben gelirim türkay duydunmu yapalım bişiler sen geldikten snra artık bende bnm arabayı ordan aldım sizin sen kesin biliyosundur bnm arabayı kardeşim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Mayıs 11, 2010, 22:11:22 »
ha bu arada tunç abi yağ değişimde aralıklı olarak ilk double up koy sonraki yağ değişimde bor power koymanı tavsiye ederim.maksat motoru korumaksa bu 2 katkı en çok kullanılan ve olumlu yorumlar alan en iyi motor koruyucu katkılardan tunç abi.sana tavsiyem bu olucaktı

tunç abi yağ değişimi olacağı zaman bu dediklerimi yapmanı öneriyorum ısrarla.önce double up sonraki yağ değişimde bor power koy abicim.hayırlı olsun diyelim.sağ sağlim ayaklandı dtj'miz :) ha abi lpg nin ecu'suna baktıracağım demişsin.nasıl olsa bilgisayardan ayar yapıyorlar.lpg ecusuna motor kesicisini 4000d/d'e çektir abicim.lpg'de 4000'de kesiciye girsin.hiç yoktan iyidir.burda bir arkadaşa yaptık bayağı zevkli oluyor :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #92 : Mayıs 11, 2010, 23:42:10 »
toplanalım bi aksam ( Tüüürrkkaaayyyy ) :D :D
bana uyar ben gelirim türkay duydunmu yapalım bişiler sen geldikten snra artık
bi cuma akşamı...güzelbahçede...şöyle otoban shellde :P :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #93 : Mayıs 12, 2010, 00:13:38 »
tunç abi yağ değişimi olacağı zaman bu dediklerimi yapmanı öneriyorum ısrarla.önce double up sonraki yağ değişimde bor power koy abicim.hayırlı olsun diyelim.sağ sağlim ayaklandı dtj'miz :) ha abi lpg nin ecu'suna baktıracağım demişsin.nasıl olsa bilgisayardan ayar yapıyorlar.lpg ecusuna motor kesicisini 4000d/d'e çektir abicim.lpg'de 4000'de kesiciye girsin.hiç yoktan iyidir.burda bir arkadaşa yaptık bayağı zevkli oluyor :D
Burakcım canım kardeşim  mutlaka yapıcam  zaten  aklımda bor power koymak vardı,şimdi 1000km  sonra arac yag ve filtresi değişicek. bor power kullanmayı düşünüyorum ne diyorsun ? ;) eski akünün asit'inden dolayı süngerle sarmamıza rağmen ecu'nun üzerine aktığından eritmiş ecu'yu bu da suanda sorun çıkartmaya başlayınca yenı farkettik. zavoli servisine gittik bu aslında  garanti dışı bir durum ama sen yarın gel ayarlarız dediler. yenisi 550TL'ymiş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Mayıs 12, 2010, 00:17:29 »
bi cuma akşamı...güzelbahçede...şöyle otoban shellde :P :P
Gel gel buca'ya gel sen canım kardeşim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #95 : Mayıs 12, 2010, 00:46:28 »
Gel gel buca'ya gel sen canım kardeşim ;)
sen karıştırma oğlum gel sen bahsettiğim yere cuma gecesi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Mayıs 12, 2010, 00:55:27 »
sen karıştırma oğlum gel sen bahsettiğim yere cuma gecesi ;)

pazar gidelim, pazar izmirdeyim 8-)
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #97 : Mayıs 12, 2010, 01:03:31 »
pazar gidelim, pazar izmirdeyim 8-)
pazar gitmiyor kimse, cuma akşamı iyidir :D sınavlar geldi benim, yoksa giderdik beraber izmire :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Mayıs 12, 2010, 13:49:08 »
Burakcım canım kardeşim  mutlaka yapıcam  zaten  aklımda bor power koymak vardı,şimdi 1000km  sonra arac yag ve filtresi değişicek. bor power kullanmayı düşünüyorum ne diyorsun ? ;) eski akünün asit'inden dolayı süngerle sarmamıza rağmen ecu'nun üzerine aktığından eritmiş ecu'yu bu da suanda sorun çıkartmaya başlayınca yenı farkettik. zavoli servisine gittik bu aslında  garanti dışı bir durum ama sen yarın gel ayarlarız dediler. yenisi 550TL'ymiş :)

1000 km sonra önce double up al koy abicim sonraki yağ değişimindede bor power kullan.2'side motoru korumada çok faydalı katkılar hiç bir zararı yoktur abi.her kullanan memnun.ecu'ya ayar atılacağı zaman dediğim gibi abi orda motor ısısı kaç dereceye gelince lpg'ye geçsin lpg'deki max devir gibi şeyler ayarlanabiliyor.4000 dakika devire aldır abi kesiciyi bu şekilde lpg'de üst devirleri tırmanmazsın abi.

http://www.hepsiburada.com/double-up-lpg-li-araclar-ozel-katki-840085/productDetails.aspx?categoryid=26005&productid=otm840085

sonraki yağ değişimindede bor power'i koydun mu abi motoru düşünmene gerek yok.sadece rutin olarak yağ değişimi + yağ filtresi değişimi yaptırıp biniceksin.

buda sonraki yağ değişiminde kullanacağın bor power abicim.

http://www.hepsiburada.com/ProductDetails.aspx?categoryid=26005&productid=otm092090

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #99 : Mayıs 12, 2010, 22:45:11 »
başladık gene kardeşim bi cuma toplanalım bizde orda sen sınavlarını hallet yaz bizim nasısa gideriz her türlü:))