Anket

Sizce titreme sorununun kaynağı nedir?

boğaz kelebeği
11 (31.4%)
buji kabloları ve bujiler
8 (22.9%)
distribitör kapağı
2 (5.7%)
benzin pompası
2 (5.7%)
motor takozları
3 (8.6%)
lpg sistemide arıza
2 (5.7%)
Avans ayarı
4 (11.4%)
Ateşleme Bobini
1 (2.9%)
Benzin Enjektörlerinde arıza
2 (5.7%)

Toplam Oy Verenler: 32

Gönderen Konu: Carina titreme yardım...  (Okunma sayısı 27126 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Carina titreme yardım...
« Yanıtla #60 : Mayıs 07, 2010, 21:08:16 »
buda takmış oldugum acık hava fılıtresı..bırde şunu sormak ıstıyorum..şimdi orjınal hava fılıtresının uzerınde IAT hava sensoru vardı.şimdi bu açık hava fılıtresınde bunu takacagım bıryer yok sensor  fılıtresnın kenarında bosta duruyor..bana bır zararı olur mu?

SUBARU FORESTER 2.0X OTOMATİK-Milano sıralı sistem

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mayıs 07, 2010, 21:08:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mayıs 07, 2010, 23:08:47 »
erol bey açık hava filtresini ne zamandır kullanıyorsun?senin titremenin sebebi hava sensorunun boşta olması büyük bir ihtimal.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mayıs 07, 2010, 23:09:40 »
duruyorsa eski filtreni takıp dene.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #63 : Mayıs 08, 2010, 00:42:41 »
bujılere neden 45 tl verdın ne marka bujıymı bunlar ben deno marka orjınal bujı aldım dordune 0 tl para verdım,erol.
oto hamam kadıköy. tüm toyotacı arkadaşlarımı beklerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #64 : Mayıs 08, 2010, 00:43:31 »
bujılere neden 45 tl verdın ne marka bujıymıs bunlar ben denso marka orjınal bujı aldım dordune 20 tl para verdım,erol.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mayıs 08, 2010, 08:29:33 »
Erol Bey,
hava filitresini biraz daha uzatın bir pimaş boru yardımı ile.
Sonrasında o pimaş boruyu sensörn gireceği şekilde kesin.
Hava filtrsinde o sensörün girdiği yere uygun plastik conta vardır. O contayı çıkarın.
Çıkardığınız contayı pimaşa takın, etrafını silikonlayın ki tam otursun.
Sonrasında açıkta kalan sensörü pimaşınızın yeni yaptığınız contalı sensör giriş kısmına takın.

Resimli anlatımı burada,

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/corollacigima-motor-bakimi-komp-olcumu-el-yapimi-hava-filitresi-led-projesi/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mayıs 08, 2010, 08:31:24 »
erol bey açık hava filtresini ne zamandır kullanıyorsun?senin titremenin sebebi hava sensorunun boşta olması büyük bir ihtimal.

Konuyu baştan okuyun bence..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mayıs 08, 2010, 09:05:24 »
bu sorunum acık hava fılıtresını takmadan oncede vardı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mayıs 08, 2010, 09:07:27 »
bujılere neden 45 tl verdın ne marka bujıymıs bunlar ben denso marka orjınal bujı aldım dordune 20 tl para verdım,erol.
bende denso takmıstım 20 ytl ye 4 adet..dun kontrol ettıgınde densoların kenarlarından problemlı oldugunu gosterdı..baska bır marka taktı..ngn gıbı bır markaydı..10 ytl ıscılık aldı herhalde benım tahmınım..gercı bana sade bunlar bujının parası işçilik almıyorum dedı ama 45 ytl nın ıcınde işçilikte aldı herhalde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Mayıs 08, 2010, 09:13:15 »
Erol Bey,
hava filitresini biraz daha uzatın bir pimaş boru yardımı ile.
Sonrasında o pimaş boruyu sensörn gireceği şekilde kesin.
Hava filtrsinde o sensörün girdiği yere uygun plastik conta vardır. O contayı çıkarın.
Çıkardığınız contayı pimaşa takın, etrafını silikonlayın ki tam otursun.
Sonrasında açıkta kalan sensörü pimaşınızın yeni yaptığınız contalı sensör giriş kısmına takın.

Resimli anlatımı burada,

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/corollacigima-motor-bakimi-komp-olcumu-el-yapimi-hava-filitresi-led-projesi/
pimaş boru kaç mm lık olacak acaba ağzı?pimaşı sprey boyaylamı boyadınız?bırde aslında bu acık hava fılıtresının krom kabı vardı..buyuk oldugu ıcın onu cıkarıp oyle taktım..aklımda bır sey daha var..daha once honda cıvıc te gormustum..adam  on tampona delık acmıs boruyla acık hava fılıtresıne hava gırısı sağlıyor..bende benım araca ıcın yapabılırmıyım dıye baktım ama o kadar kalabalıkkı radyatorun  o taraflar on tampona goturecek bır yol bulamadım..bunları nasıl yapacaksın dıyorsanız hepsı buradada su urunlerı almayı dusunuyorum SVS Hava Filtresi Tampon Portu 2020 ve Jsv Esnek Boru 77 MM/1 M.ama sızlerın tavsıye edecegı baska bır yol varsa onuda uygulayabılırım..bu arada meslektaşız herhalde bende sağlık memuruyum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Mayıs 08, 2010, 10:20:22 »
:) Sağlık Memuru olmanıza sevindim sayın meslektaşım. Şuan sağlık memurluğu yapmıyorum, iktisat fakültesi son sınıf öğrencisi olduğum için, tıp merkezi ve diş hastaneleri grubunda halkla ilişkiler uzm. olarak çalışıyorum.

Pimaş boru için, hava filtresinin ağzına uygun bir boru olacaksınız, büyük olursa tüpte ısıtarak ( kelepçe takıyorsunuz ve ısıtıyorsunuz ) küçültebilirsiniz. Küçük geirsede ısıtarak büyütebilirsiniz.
    Boruyuda ince su zımparasıyla biraz zımparalıktan sonra kırmızı 5 TL'lik sprey ile boyayabilirsiniz. 2 kat boya fazlasıyla yeterli oluyor :) Zaten verdiğim linkte detaylarını iyice anlattım.
    Hava filtresinin tampon kısmına yerleştirilmesi uygun olur ama çok uğraş alır. Tamponlar sökülecek, boru ayarlanacak vs. vs... onun yerine filtre ile motor kısmına bir köpükten izalasyon yaptırırsınız. Zaten kutunun ağzından yeterli soğuk hava geliyor. Filtreyi motor sıcaklığındna koruyun yeter... LPG'de performans ortalama % 15 artarken, benzinde füze oluyor adeta :) Yakıt tasarufuda sağladığı bir gerçek.. Başka sorunuz olursa cevaplarım seve seve..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Mayıs 08, 2010, 15:48:49 »
evet arkadaslar bugün bujı kablolarımıda değiştirdim..ama halen 90 km hızda gaza dibe kadar bastıgımda hızlanırken yapmış oldugu titreme gecmedi...ayrıca boğaz kelebeğinde temiz dedi ustalar..şimdi neyapayım sizce?
bırde açık hava filitremede bugün küçük bir operasyon yaptım ümit arkadaşımızın yardımlarıyla..bır tek sprey boya işi kaldı..
işte hava filitremin son hali...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mayıs 08, 2010, 22:16:11 »
Birde ateşleme bobini deneyebilirsiniz. Ustanız bu aşamadan sonra anlayış göstercektir, önce denemek için ateşleme bobini bulabilirseniz bulun, sonra problem ateşleme bobinindeyse değiştirirsiniz.

Arkadaşımda Volvo S40 da benzer sorun vardı, buji, buji kablosu,ateşleme bobiniyle sorunu halletti. Atatürk sanayisine ilk girişte solda Yılmaz usta diye birine tamir ettirmiş bir hafta önce. Parçaları  çıkmacıdan laguna parçasıyla halletmişler, volvonun parçası oldukça pahalı imiş.

USta Önce Araça LPG takılan yere aracı götürmüş sorunun LPG'den kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmiş, Sonra tamirata koyulmuş deneme amaçlı parça bulmuş takmış, araç sahibi ile beraber kontrol etmişler sorunun çözüldüğünü her ikiside kabul edince parçaları değiştirmişler.
1990 Corolla 1.6 XL  1998 Otm. Carina 2.0 GLİ
      1998 Avensis - 1999 Avensis
    1998 Corolla Special GLI- 1998 Touring Wagon
2000 Avensis - 1997 Otomatik Carina 2.0 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Mayıs 10, 2010, 08:57:48 »
Ehhh şimdi tam olmuş erol abi :) o borulu kitlere bi dünya para bayılmanın hiçbir anlamı yok. Yerinide güzel ayarlamışsın.

Senin şu 90'da gaz pedalına abanınca titreme sorunu bana uğur abinin aracıyla aynı sorun gibime geliyor. Çok farklı bir titreme olması lazım seninki. Yani gaz yememe yok, bayılma yok, balans yok, fakat kafa sallar gibi titriyor değilmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #74 : Mayıs 10, 2010, 09:02:30 »
evet benzerlık var umıt fakat erol un arabasındakı tıtreme sorunu rolantıde de varmıs o bıraz kafa karıstırıcı.yoksa bende de  anı hızlanmak ıstedıgımde ve hız 90 km ye geldıgınde 100 km ye kadar  tıtreme yapıyor ve gecıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Mayıs 10, 2010, 09:22:30 »
Evet abi seninkinde öyle, 100'den sonra geçiyor ve tutabilene aşk olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #76 : Mayıs 10, 2010, 09:25:14 »
umıt naptın arabanın boyatma ısını bırıne verdın mı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Mayıs 10, 2010, 09:37:54 »
Abiyyyy, çok düzgün birini arıyorum, buldum gibi birşey ama bakalım el elden üstündür, sınavlardan sonra vereceğim abi. Erdi çetinbaş abinin 205/40/17 takımını ve 3,5 cm H&R yayını alacağım, sonra beni tutabilene aşk olsun :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Mayıs 10, 2010, 11:10:16 »
bu sorun benim başıma gelenle aynı sanırım :)) ben bujileri kablolarını debriyajı triger setini benzin pompasını benzin filtresini değişitirmiş ve halen aynı sorunu yaşamıştım meğersem buji bobinlerinden biri arızalı imiş :) istanbulda dolapdere servis sağolsun onlar bulmuştu 5nci gittiğim servis olarak :)
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Mayıs 10, 2010, 20:17:04 »
Ehhh şimdi tam olmuş erol abi :) o borulu kitlere bi dünya para bayılmanın hiçbir anlamı yok. Yerinide güzel ayarlamışsın.

Senin şu 90'da gaz pedalına abanınca titreme sorunu bana uğur abinin aracıyla aynı sorun gibime geliyor. Çok farklı bir titreme olması lazım seninki. Yani gaz yememe yok, bayılma yok, balans yok, fakat kafa sallar gibi titriyor değilmi?
evet gaz yiyor ama gaz yerken titreme veya sallama yapıyor arabada bayılmayı sadce rolantıde calıştıgında eger tıtreme yapıyorsa hareket ettıgımde gaz zor yıyor ama lpg ye gecınce hemen o gaz yememesı ve tıtreme kesılıyor..ama lpg de de 90 km deyken gaza yuklendıgımde tıtrıyor..120 yı gectıkten sonra tıtreme gecıyor yada bana oyle gelıyor...şimdi ben bırde ateşleme bobınlerınemı baktırayım?ne dersınız?