arabayı ilk çalıştırdığımda egsozdan yoğun benzin kokusu geliyor. daha sonra bu koku geçiyor. sizce bu normal mi ?
soğuk motor ilk çalışmada çiğ atabilir biraz ama normal sınırını bilemiyorum tam. benim araba da atıyor ilk çalıştırmada az bi miktar, ama hemen geçiyor o koku. ben takmıyorum.
evet sadece ilk çalıştırmada geliyor. arabam garajda olduğu için çalıştırınca benzin kokusu arabanın içine kadar geliyo. sonra koku kesiliyor.
Araba ilk işlediğinde içindeki yağ soğuk olduğundan duman atar ordan o koku gelmiş olamazmı ? Koklamadım hiç bilemeycem
Bence de normal. Çünkü benzin zaten uçucu bir madde. Ayrıca Murat'ın da söylediği gibi ilk çalıştırmada çiğ yakma denen olay oluyor olabilir. Bu arada bujilerin durumunada bakmak lazım bence.
Sonradan geçiyorsa bence bujilerde sorun yoktur ama yinede hakan beyin dediği gibi bujilere baktırsanız olur

bence normaldir her arabadan az da olsa gelir
Benim E160 da sabah veya akşam bazen ilk çalıştırmada yoğun benzin kokusu geliyor daha sonra geçiyor ki araç lpg li. Çok dert etmiyorum ama sanki benzin tüketimi de arttı.