Gönderen Konu: Alkoll!  (Okunma sayısı 1953 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Alkoll!
« : Nisan 22, 2007, 14:52:49 »

Toyota Club Türkiye

Alkoll!
« : Nisan 22, 2007, 14:52:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Alkoll!
« Yanıtla #1 : Nisan 22, 2007, 15:05:17 »
Ben yeşilaycı bir ailenin yeşilaycı kızı olarak diyorum ki sağlığınızı düşünüp içmeyin. İçiyorsanız, bari etrafınızdaki ınsanları düşünüp alkollü trafiğe çıkmayın, Çünkü başkalarının yaşamlarını mahvetmeye hakkınız yok!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Alkoll!
« Yanıtla #2 : Nisan 23, 2007, 23:23:03 »
acil servis de çalıştığım için bunun gibi olayları çok görüyorum. insanın araba süresi gelmiyor. bize gelen araç kazalarının %99 kullanıcı hatası yüzünden. kaza zedelerin durumunu ve çektikleri acıları görseniz....içler acısı. allah kimseye göstermesin....lütfen dikakatli araç kullanalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Alkoll!
« Yanıtla #3 : Nisan 23, 2007, 23:34:35 »
Valla içki içmenin yararı-zararı tartışılır fakat direksiyon başına geçmenin tartışılacak bir yanı yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Alkoll!
« Yanıtla #4 : Nisan 24, 2007, 01:09:51 »
Alkollü araba kullanmak sakıncalıdır!!! Ben mesela hayatta Dağhan'ın alkollü araba kullandığını görmedim:D:D:D
2001 Corolla Terra

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Alkoll!
« Yanıtla #5 : Nisan 24, 2007, 14:55:25 »
* 30 senedir ağzıma koymadım ve koymamda. Hiç heveste etmedim. Tadına bakayım bile demedim. Dini inançlarıma göre bana ters.
* Ve bu meleti içip direksiyona geçenler. Onları anlıyorum. Usta şöförler ya, kafada iyi. Ne yaptığını bilmiyolar bence. Bilinçli olarak geçen insan zannetmiyorum olsun. Sarhoşken bi bildiği var. Oda bi arabası olduğu. Allah izin vermesin diyelim direksiyona geçmelerine. Ama azında ve özünde alanlar, taksiye atlayıp gidebiliyolar.
* Alkollü içecekler haram kılınmıştır. Kur-an ayetlerinde yasaklanmıştır. Zararları belli ama yararlarını hiç duymadım. Kullanmayın. Hayatın tadını çıkarın. Nefsiniz size değil, siz ona müdahale edin. Allah kullarını böyle sınar. Her zaman, her attığınız adımda bile yaradanı düşününki yanlışa sapmayasınız. Ve her zaman geldiğiniz yere toprağa döneceğinizide unutmayın.
* Amacım herhangi bi şey değil. Bu yazdıklarım yanlış anlaşılmasın. Sadece sevdiğim insanlara zarar gelmesini istemem. Sizlerde forum üyeleri hepiniz kardeşim, arkadaşım, ağabeylerimsiniz. İsterimki herkesin mekanı cennet bahçeleri olsun. Eğer bunu istiyorsak kendinize akşam yatağa uzandığınızda bi sorun. " Bu gün Allah için ne yaptın? " Alkolden uzak durun. Ve sizin için yasaklanan her şeyden. Unutmayınki Allah'ın ilk kulu bile bir meyve yüzünden cennetten kovulmuşlardır. Sadece bir meyve. Bu yüzden bu alemde de size bazı yasaklar getirilmiştir. Uyup uymayacağınızı denemek için. Ve o şeytan sizlerinde aklını çelmekte. Ona uymayın.  Kendinize iyi bakın arkadaşlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
Alkoll!
« Yanıtla #6 : Nisan 25, 2007, 14:39:43 »
Bana, Kur-an'ın düzgün bir çevirisinden, alkolün yasaklandığı yeri bulup gösterebilir misiniz?
Hem bırakın İsmail uşağum, herkes istediği hayatı kendi seçsin.Ama uyarınız için sağolun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Alkoll!
« Yanıtla #7 : Nisan 25, 2007, 15:14:22 »
Dağhan Bey, İçki içmek kişinin kendine has bir zarar verme şeklidir, Ya keyf'ten içer insan, ya keder'den. Ama bir çare midir, çözüm mü orası tartışılır.
Fakat içmeyen ve bunun zararını bir şekilde görmüş, duymuş insanlarda, alkolün her çeşidini hele de müslümansa onaylamaz. İsmail Bey'in kötü bir niyetle söylediğini sanmıyorum. İyiliğinizi düşündüğünden söylemiştir. Mesela ben şarhoş insandan çok korkarım. Çünkü akıl bir şekilde devre dışı kalıyor.
Ha bir de içip ama sarhoş olmayan insanlar da çok nadirdir, her zaman da o insanlara hayretle bakmışımdır. İçkiliyken araba kullanmak kişinin hem kendisine, hemde başkalarına zarar verir. Değilse siz istediğiniz kadar içebilirsiniz, kimsenin size karışmaya hakkıda yoktur.  İçki içenler başkalarını düşünerek trafiğe çıkmasın olay budur!  

Kuran-Kerim okuduğum ve bildiğim için böyle surelerin ve ayetlerin de arada geçtiğini hatırlıyorum, onu da bilahare size yazarım!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
Alkoll!
« Yanıtla #8 : Mayıs 02, 2007, 23:39:05 »
Alkollu araç kullanırken kazaya sebebiyet vererek birinin ölümüne yol açan şahsın, "bilinçli taksir" kapsamında kasten adam öldürme suçuyla yargılanması ve cezalandırılması hukuki görüşünün şidddetli bir savunucusuyum.

İçmeye başladığında sarhoş olacağını bildiğin halde sarhoş olacak kadar içiyorsun, sarhoş olduktan sonra da araba kullanacağını biliyorsun. O zaman sen tasarlayarak cinayet işliyorsun.

--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Alkoll!
« Yanıtla #9 : Mayıs 07, 2007, 04:33:40 »
Alıntı yapılan: Dağhan Başbuğ
Bana, Kur-an'ın düzgün bir çevirisinden, alkolün yasaklandığı yeri bulup gösterebilir misiniz?
[/quote]

Dağhan Bey, sorunuz sürekli aklımdaydı ve bilahare yazarım demiştim. Yalnız aklınıza en ufak bir endişe gelmesin. Siz içip içmememek konusunda serbestsiniz bu sizin yaşantı şekliniz benim ve başkalarının da buna karışma gibi bir hakkı yok. Bunu da burada belirteyim. Sakın alınmayın. Siz sordunuz bende cevap veriyorum. Şunu unutmayın ki Allah herkezi eşit yaratmıştır. Ben içki içiyorum günahkarım işte şunu yaptım Allah beni affetmez gibi düşüncelerle sakın hareket etmeyin. Allah affedicidir, bağışlayandır ondan sakın uzaklaşmayalım. Her zaman dua edelim, Kısacası Allahı içimizde hissedelim.Belki içinde bulunduğumuz günlük koşuşturmalardan dinimizin gereklerini yapamıyoruz, Belki içimizde Allaha karşı günahkar olduğumuzu onun bizi ne yaparsak yapalım affetmiyeceğini düşünüyoruz, Ama asla ondan kopmayalım. Dua edelim, Yani uzaklaşmayalım. Kişileri sen şöylesin, o şöyle diye dinimizden, kuranımızdan ve de namazdan uzaklaştırmayalım. Hiç kimse kimsenin Allah katında derecesini bilemez! Belki siz içki içiyor olabilirsiniz ama  Allahın en sevdiği kullarından birisinizdir bunu ancak ve ancak Allah bilir!

Neyse ben geçeyim cevabıma:

Bakara(*) Sûresinin 219 . Ayetinde  
Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: “Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahiri) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından büyüktür.” Yine sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: “İhtiyaçtan arta kalanı.” Allah size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz.56  

Mâide(*) Sûresinin 90 . Ayetinde  
Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.22  

Mâide(*) Sûresinin 91 . Ayetinde  
Şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyor musunuz?  

Yûnus Sûresinin 4 . Ayetinde  
Hepinizin dönüşü ancak onadır. Allah bunu bir gerçek olarak vadetmiştir. Şüphesiz o başlangıçta yaratmayı yapar sonra, iman edip salih ameller işleyenleri adaletle mükafatlandırmak için onu (yaratmayı) tekrar eder. Kafirlere gelince, inkar etmekte olduklarından dolayı, onlar için kaynar sudan bir içki ve elem dolu bir azap vardır.  

Nahl Sûresinin 67 . Ayetinde  
Hurma ağaçlarının meyvelerinden ve üzümlerden hem içki, hem de güzel bir rızık edinirsiniz. Elbette bunda aklını kullanan bir toplum için bir ibret vardır.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Alkoll!
« Yanıtla #10 : Mayıs 07, 2007, 10:45:18 »
ALINTI
Alkollu araç kullanırken kazaya sebebiyet vererek birinin ölümüne yol açan şahsın, "bilinçli taksir" kapsamında kasten adam öldürme suçuyla yargılanması ve cezalandırılması hukuki görüşünün şidddetli bir savunucusuyum. [/quote]

+ 1000

Valla arkadaşım "bilinçli yaptığı zannetmiyorum" sözümü bu yazdıklarının üstüne geri alıyorum. Çok haklısın sana katılıyorum.

Dağhan'cığım dediğin gibi herkes kendi hayatını kendi seçer. Yanlız bu seçimleri yaparken onlşarı seven insanların onların zarar görmemesi için uyarılarda bulunması seçimi konusunda sadece yönlendirmelerine yardımcı olur kanaatindeyim. Bu sadece dini yönde yasaklandığı için değil insan ve aile ortamına zarar verdiği içinde kullanılmamalı. Ha kullnırsın kullanmazsın o in sanın kendi tercihidir. Ben kimseye için de demedim, içmeyinde demedim. Bunla ilgili msn de konuşuyoduk bi ara ama yarım kaldı. Ben sadece sevdiğim insanları sadece uyarmak yardımcı olmak istedim. Gerisi size kalmış. Allah kitabında sizleri uyarıyor düşünüp tutasınız diye sizlere öğüt veriyor. Bende bu öğütlerini sadece hatırlatmak istedim o kadar. Yanlış anlaşılmasın.

Yasemin hanıma da tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Her konuda bilinçli bi insan. Bir çok açtığı konudan bunu anlayabiliyoruz. Araç problemlerinden, ileri sürüş tekniklerine, dini konulardan, uyarı amaçlı yazılara kadar forumumuzun en aktif bayan arkadaşlarımızdan biri. Bunları bende Dağhan' a yazacaktım. Bu ayetleri ve meallerini hatta sadece ona değil bunları bilmeyen tüm arkadaşlara. Ha ben yazarım sen okur uyarsın uymazsın o kişinin kendi seçimidir. Burda bi yanlış anlaşılma olmasın. Ama dünyanın bu zamanki hali ve özellikle ülkemizi yönetenlerin dini kullanmaları konusu ile bağdaştırılıp ön yargılı davranılarak yönlendirilmeye çalışıyorsunuz gibi bi düşünceniz olmasın.
Ama her zaman Allah' a yönelin. Zararlı çıkmazsınız... Sonuçta döneceğiniz yer onun Huzuru'dur. İşte orda boynunuz bükük olmasın diye değindim bu konulara.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Alkoll!
« Yanıtla #11 : Mayıs 07, 2007, 10:57:55 »
Içkiden bahseden ayetlerin  sonuncusunda şöyle buyurulur:
* "Ey iman edenler! İçki, kumar, putlar, kısmet çekilen zarlar hep şeytan işi pis şeylerdir. İçki ile kumarda, şeytan sırf aranıza düşmanlık ve kin sokmayı ve sizi Allah (cc)'ı inanmaktan ve namaz kılmaktan alıkoymayı ister. Artık vazgeçiyorsunuz değil mi?"  Mâide(5)

Diyanet İşleri Başkanlığının yazısını da okuyabilirsiniz. İşte Link:T.C. Diyanet İşleri Başkanlığı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
Alkoll!
« Yanıtla #12 : Mayıs 07, 2007, 13:46:28 »
Diyanet işlerine zerre inancım yok o ayrı mesele de,
'Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir. Bunlardan uzak durunuz ki, kurtuluşa eresiniz.”(5)
Diy. İş. = 'Görülüyor ki, içki tedricen derece derece haram kılınmıştır.'

Nasıl bir bağdaştırmadır onu anlayamadım.
Kurtuluşun tanımı nedir burada?

Yazdıklarınızı da okudum fakat, içkinin sadece günah kılındığını anladım ben.Ki içkiden kasıt da şarap orada  Rakıcıların işi rahat.

Bir de kumar ve içkinin yararları olduğundan bahsediyor.Her ne kadar günahları yararlarından büyüktür dese de yararı var diyor değil mi?
Yoksa ben mi yanlış anlamışım?

Paylaşım için de sağolun...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Alkoll!
« Yanıtla #13 : Mayıs 07, 2007, 14:28:04 »
Neyse koçum seni ikna edemeyeceğiz anlaşılan. Rakıcıların da viskicilerinde işi rahat, ona bakarsan kolonya iç.
Arapça’daki “şarap” kelimesinin karşılığı ile Türkçe’deki “şarap” kelimesinin karşılığı aynı değildir. “Şarap” kelimesi Arapça “içmek” anlamına “şerebe” fiilinden türer. Şarap içilecek olan her şeydir. Fakat bu kelime Arapça’dan Türkçe’ye geçerken anlam kaymasına uğramış ve “içki” anlamında “şarap” olarak anlamlandırılmıştır.

O zamanlar aktif olan bilinen tek içki türü şarap olduğu için o yazılıyo meallerde. Alkollü içkileri sen benden daha iyi bilirsin. Onları içmektir günah olan. Ama siz siz olun alkollü araç üstüne çıkmayın ve yazdıklarındanda anlaşılıyoki buna kesinlikle karşısın,  O tartışılmaz dediğine göre...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Alkoll!
« Yanıtla #14 : Mayıs 07, 2007, 14:43:43 »
Alkol kelimesi, Arapça asıllı bir kelimedir. Arapça da, kirpikleri boyamak için kullanılan pudra şeklindeki toz manasına gelen “el-kühul (el-küûl)” kelimesi, hemen bütün batı lisanlarına geçmiş, Türkçe ye de batı kaynaklı lisanlardan, Türkçe okunuşu şekli olan alkol halinde gelmiştir.Alkollü içkilerde, kimyevî yönden bir çok çeşit alkol olmasına rağmen, en önemli olanı etil alkol dur. Bu madde kimyasal olarak etanol, yaygın olarak ta, hububat ispirtosu (grain alcohol) olarak adlandırılır.İçkilerde bulunan diğer alkol çeşidi metil alkol veya metanol dur. Bu alkolde, halk arasında daha çok odun ispirtosu olarak bilinir. Metil alkol antifrizlerde ve yakacaklarda olduğu gibi bazı mamullerde ticari maksatla kullanılmaktadır. Metil alkol öldürücü bir zehirdir. Çok az miktarları dahi körlüğe ve ölüme yol açar. Kaçak olarak yapılan içkilerde bazen metil alkol bulunur ve bu bir çok ölümlere yol açmıştır.Bir diğer alkol çeşidi de izopropil alkoldür. Bu alkol çeşidi de kesinlikle zehirlidir. Fakat alkol deyince kast edilen mana daha çok etil alkoldür.

Alkollü İçki Nedir? Dinimizce Haram Edilmiş Olan Alkollü İçki Tabirinden Ne Anlamalıyız?

Alkollü içkiler, hangi içki tipinde olursa olsun, meyve ve tahılların fermantasyonu, mayalandırılması neticesinde elde edilir. İçkinin tamamı alkol değildir. İçerisinde su, şekerli maddeler ve benzeri şeyler bulunur. Fakat hangi tipte olursa olsun, içkilerde vücuda asıl zararlı olan, sarhoşluk yapan madde etil alkol dediğimiz kimyevî maddedir. Etil alkol değişik içkilerde farklı nisbetlerde bulunur. Meselâ etil alkol birada %5-7, şarapta %15-20 nisbetinde iken; cin, likör ve rakıda %45-50, votka ile viskide ise %65-70 nisbetinde bulunur.

Alkollü içkilerin muhtevasında, mineraller, vitamin, proteinler ve yağlar gibi vücuda faydalı olan maddeler bulunmaz. Onun için, alkollü içkilerin hiçbir besleyici değeri yoktur.

Peygamber (s.a.v.) efendimiz, bir hadis-i şeriflerinde, “Bir şeyin çok miktarda alınması insana sarhoşluk veriyorsa onun azıda haramdır” (Ebû Dâvûd, Sünen, c.II, s.294; Tirmizi, Eşribe 3) diye buyurmuşlardır. Bu hükme göre az miktarlarda da olsa, terkibinde etil alkol bulunan her madde dinen haram demektir.

Alkol Bir İlaç Olarak Kullanılabilir mi? Bilhassa Kalb Hastalıklarına Faydalı Ciheti Var mıdır?

Alkolün ilaç olarak kullanılması fikri kesinlikle kabul edilmemektedir. Buna misal olarak Amerikan Tıp Birliği’nin (American Medical Association) bu konudaki kesin ifadelerini verebiliriz. Yani tıp yönünden Amerika’da yetkili bir heyet şöyle diyor: “Alkollü içkilerin tedavi edici bir ilaç gibi ve vücuda faydalı bir gıda gibi kullanılmasının hiç bir ilmî temeli, esası yoktur.” (The Journal of American Medical Association, 68: 1837, 1917) Ayrıca aynı teşkilât kalb krizinin tedavisinde alkolün faydalılığını kabul etmemektedir. Yapılan çalışmalar, koroner kalb hastalığında bir bardak viskinin, dil altına konulan bir tek nitrogliserin tabletinin 1/150 (yüz ellide bir)’i kadar dahi tesiri, faydası olmadığını göstermiştir.

Viskinin, kalb hastalığı geçirenlere iyi geldiği kanaati kesinlikle yanlıştır. Bu fikirler içki imal eden firmaların reklâmlarından kaynaklanmaktadır. Söylenenin tam aksine, içki içtikten sonra enfarktüs geçiren pek çok hasta vardır. Alkol alan şahısta cilt damarlarının genişlemesi alkolün vücuttan atılması için meydana gelen bir reaksiyondur. Cilt damarlarının bu genişlemesine kalbin kendisini besleyen damarlar refakat etmediği gibi, alkol alan şahısta dokuların oksijenlenmesi tehlikeli şekilde azalır ve bu da enfarktüs riskini arttırır. ( 1- The Journal of The American Medical Association, 143:355, 1950. 2- Circulation, 1:700, 1950, 3- American Heart, 3:5, 1953, 4- The Lancet, 346:716, 1995. )

Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır: “Şu muhakkak ki içki deva değildir. Bilâkis marazdır. Yani hastalık vericidir.” (İbn-î Mâce, Tıp, 27; Müslim, Eşribe, 12) İşte belirttiğimiz, içkinin hangi çeşidi olursa olsun ilaç gibi kullanılamayacağı tarzındaki ifadeler, bu hadis-i şerifin açık bir teyidinden ibarettir.

İçki Tansiyonu Düşürür mü, Yüksek Tansiyonlularda Az Miktarda İçki Kullanılmasının Faydası Olur mu? Yoksa Zararı mı Olur?

Alkollü içkilerin az miktarda kullanılmasının bilhassa kalbi besleyen damarlarda vozadilatasyon yani damar genişlemesi yaparak faydalı olabileceği fikri mevcuttu. Bu kanaatin yanlışlığı yapılan yeni çalışmalarla çok daha iyi bir şekilde anlaşılmıştır. Alışkanlığı olan veya daha önce hiç içki kullanmamış şahıslarda, tansiyonları normal veya yüksek olsun, şahısların hepsinde az miktarlarda bile alkol kullanılması tansiyonu arttırmaktadır.(10), (11)

15-80 yaşları arasındaki 80.000 şahısta yapılan çalışma, günde normal büyüklükte bir bardak içki kullanan şahsın tansiyonu (sistolik basınç) ortalama 1 mmHg artmaktadır. Günde iki bardak veya daha fazla miktarda içki kullananlarda, içki içmeyenlerle mukayese edilince, tansiyon âdeta ikiye katlanarak artmaktadır.(12), (13) Alkollü içkiler, batı memleketlerinde erkeklerde görülen bütün yüksek tansiyonların takriben %10’nun sebebidir. Bazı memleketlerde bu nisbet %33’e kadar çıkar.(14)

Alkol Gıdaların Hazmına veya Sindirilmesine Faydalı mıdır?

Bunun tersi doğrudur. Yani değil alkollü içkilerin hazma faydalı olması, bilakis hazmı geciktirdiği gösterilmiştir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
Alkoll!
« Yanıtla #15 : Mayıs 07, 2007, 15:48:32 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu

İçki Tansiyonu Düşürür mü, Yüksek Tansiyonlularda Az Miktarda İçki Kullanılmasının Faydası Olur mu? Yoksa Zararı mı Olur?

Alkollü içkilerin az miktarda kullanılmasının bilhassa kalbi besleyen damarlarda vozadilatasyon yani damar genişlemesi yaparak faydalı olabileceği fikri mevcuttu. Bu kanaatin yanlışlığı yapılan yeni çalışmalarla çok daha iyi bir şekilde anlaşılmıştır. Alışkanlığı olan veya daha önce hiç içki kullanmamış şahıslarda, tansiyonları normal veya yüksek olsun, şahısların hepsinde az miktarlarda bile alkol kullanılması tansiyonu arttırmaktadır.(10), (11)

15-80 yaşları arasındaki 80.000 şahısta yapılan çalışma, günde normal büyüklükte bir bardak içki kullanan şahsın tansiyonu (sistolik basınç) ortalama 1 mmHg artmaktadır. Günde iki bardak veya daha fazla miktarda içki kullananlarda, içki içmeyenlerle mukayese edilince, tansiyon âdeta ikiye katlanarak artmaktadır.(12), (13) Alkollü içkiler, batı memleketlerinde erkeklerde görülen bütün yüksek tansiyonların takriben %10’nun sebebidir. Bazı memleketlerde bu nisbet %33’e kadar çıkar.(14)

Alkol Gıdaların Hazmına veya Sindirilmesine Faydalı mıdır?

Bunun tersi doğrudur. Yani değil alkollü içkilerin hazma faydalı olması, bilakis hazmı geciktirdiği gösterilmiştir.
[/quote]

Babam işten eve gelir tansiyon fırlamış.İki kadehten sonra normale döner.

Hazımla ilgili ise bir çok anım var ama anlatamayacağım

Geri kalanları bilemeyeceğim ama bu iki konuda sağlam delillerim var