0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bana, Kur-an'ın düzgün bir çevirisinden, alkolün yasaklandığı yeri bulup gösterebilir misiniz?[/quote]Dağhan Bey, sorunuz sürekli aklımdaydı ve bilahare yazarım demiştim. Yalnız aklınıza en ufak bir endişe gelmesin. Siz içip içmememek konusunda serbestsiniz bu sizin yaşantı şekliniz benim ve başkalarının da buna karışma gibi bir hakkı yok. Bunu da burada belirteyim. Sakın alınmayın. Siz sordunuz bende cevap veriyorum. Şunu unutmayın ki Allah herkezi eşit yaratmıştır. Ben içki içiyorum günahkarım işte şunu yaptım Allah beni affetmez gibi düşüncelerle sakın hareket etmeyin. Allah affedicidir, bağışlayandır ondan sakın uzaklaşmayalım. Her zaman dua edelim, Kısacası Allahı içimizde hissedelim.Belki içinde bulunduğumuz günlük koşuşturmalardan dinimizin gereklerini yapamıyoruz, Belki içimizde Allaha karşı günahkar olduğumuzu onun bizi ne yaparsak yapalım affetmiyeceğini düşünüyoruz, Ama asla ondan kopmayalım. Dua edelim, Yani uzaklaşmayalım. Kişileri sen şöylesin, o şöyle diye dinimizden, kuranımızdan ve de namazdan uzaklaştırmayalım. Hiç kimse kimsenin Allah katında derecesini bilemez! Belki siz içki içiyor olabilirsiniz ama Allahın en sevdiği kullarından birisinizdir bunu ancak ve ancak Allah bilir! Neyse ben geçeyim cevabıma: Bakara(*) Sûresinin 219 . Ayetinde Sana içkiyi ve kumarı sorarlar. De ki: “Onlarda hem büyük günah, hem de insanlar için (bazı zahiri) yararlar vardır. Ama günahları yararlarından büyüktür.” Yine sana Allah yolunda ne harcayacaklarını soruyorlar. De ki: “İhtiyaçtan arta kalanı.” Allah size âyetleri böyle açıklıyor ki düşünesiniz.56 Mâide(*) Sûresinin 90 . Ayetinde Ey iman edenler! (Aklı örten) içki (ve benzeri şeyler), kumar, dikili taşlar ve fal okları ancak, şeytan işi birer pisliktir. Onlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz.22 Mâide(*) Sûresinin 91 . Ayetinde Şeytan, içki ve kumarla, ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçiyor musunuz? Yûnus Sûresinin 4 . Ayetinde Hepinizin dönüşü ancak onadır. Allah bunu bir gerçek olarak vadetmiştir. Şüphesiz o başlangıçta yaratmayı yapar sonra, iman edip salih ameller işleyenleri adaletle mükafatlandırmak için onu (yaratmayı) tekrar eder. Kafirlere gelince, inkar etmekte olduklarından dolayı, onlar için kaynar sudan bir içki ve elem dolu bir azap vardır. Nahl Sûresinin 67 . Ayetinde Hurma ağaçlarının meyvelerinden ve üzümlerden hem içki, hem de güzel bir rızık edinirsiniz. Elbette bunda aklını kullanan bir toplum için bir ibret vardır.
İçki Tansiyonu Düşürür mü, Yüksek Tansiyonlularda Az Miktarda İçki Kullanılmasının Faydası Olur mu? Yoksa Zararı mı Olur?Alkollü içkilerin az miktarda kullanılmasının bilhassa kalbi besleyen damarlarda vozadilatasyon yani damar genişlemesi yaparak faydalı olabileceği fikri mevcuttu. Bu kanaatin yanlışlığı yapılan yeni çalışmalarla çok daha iyi bir şekilde anlaşılmıştır. Alışkanlığı olan veya daha önce hiç içki kullanmamış şahıslarda, tansiyonları normal veya yüksek olsun, şahısların hepsinde az miktarlarda bile alkol kullanılması tansiyonu arttırmaktadır.(10), (11)15-80 yaşları arasındaki 80.000 şahısta yapılan çalışma, günde normal büyüklükte bir bardak içki kullanan şahsın tansiyonu (sistolik basınç) ortalama 1 mmHg artmaktadır. Günde iki bardak veya daha fazla miktarda içki kullananlarda, içki içmeyenlerle mukayese edilince, tansiyon âdeta ikiye katlanarak artmaktadır.(12), (13) Alkollü içkiler, batı memleketlerinde erkeklerde görülen bütün yüksek tansiyonların takriben %10’nun sebebidir. Bazı memleketlerde bu nisbet %33’e kadar çıkar.(14)Alkol Gıdaların Hazmına veya Sindirilmesine Faydalı mıdır?Bunun tersi doğrudur. Yani değil alkollü içkilerin hazma faydalı olması, bilakis hazmı geciktirdiği gösterilmiştir.[/quote] Babam işten eve gelir tansiyon fırlamış.İki kadehten sonra normale döner.Hazımla ilgili ise bir çok anım var ama anlatamayacağım Geri kalanları bilemeyeceğim ama bu iki konuda sağlam delillerim var