Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 11, 2025, 20:45:51
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Akü ve Elektrik Sistemi
»
Konu:
avensis deki far gösterme sorunu
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Gönderen
Konu: avensis deki far gösterme sorunu (Okunma sayısı 6899 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
«
:
Nisan 22, 2010, 16:04:19 »
Arkadaşlar merhaba benim 2007 model toyota avensis exc.elegant ım var arabayı geçen sene kasımda aldım ki daha alışamadım daha önce hep alman arabası kullandığım için aldıktan sonra ilk ve bence çok önemli karşılaştığım sorun farlar mum ışığı gibi bir ışığı vardı hiçbirşey göstermiyordu böyle bir sıkıntı toyota ya hiç yakışmadı bence gerçi hiç gecikmeden merceklerini değiştirdim maliyeti 200 tl civarı oldu ancak şimdi çok daha iyi gösteriyor mercedes merceği taktırdım aynı sorunu yaşayan olursa bu işlemi yapan yeri yazabilirim ilgilenen arkadaşların mesaj atması yeterli saygılar.
Toyota Club Türkiye
«
:
Nisan 22, 2010, 16:04:19 »
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Tanrım Beni Baştan Yarat =)
Araç: Avensis
Ynt: avensis deki far gösterme sorunu
«
Yanıtla #1 :
Nisan 24, 2010, 11:23:16 »
Aynı sorun benım aracımdada var camlarda fılmlı hıc bıse gostermıyor.mercek değişince herşey ortadan kalktımı en azından yol gözüküyormu?
[OMR-URL] AZ-8070
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Kan Grubu: AB+
Model Yılı: '11
74 kere teşekkür etti
772 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Nisan 24, 2010, 11:40:24 »
Maalesef avensislerde kronik bir sorun bu.Zamanla merceek yüksek sıcaklıktan özelligini kaybetiyo aydınlatması en alt seviyede oluyor.Bunun için mercek değişimi veya komple far değişimi yapmaktan başka bir çareniz kalmıyor.
2011 d4d Corolla
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Yaris
«
Yanıtla #3 :
Nisan 25, 2010, 23:15:43 »
bu sorunu - mercek değiştirip aracın orginalliğini bozmadan = orginal parçası ile uygulama yapıyoruz ve far aydınlatmasından memnun olmıyan arkadaşlarımızın farlarını yapıyorz
böyle bı sıkıntı yaşıyan - - batuhan saracer 0536 453 82 01 bana ulaşıp bilgi alıp randevu alabilirler sayglar
piyasada = maslak megiuars ---- tuncerler servis ----toyota servisleri ile anlaşmamız vardır
bu sorunu hallderken ( farın içersindeki nikelajları tertemiz yapıyoruz özel ilaçlarla --- far camını temızlıyoruz farlarınız sıfır gibi oluyor
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #4 :
Nisan 26, 2010, 23:37:13 »
mercekler acıldıgında pırıl pırıl duruyor anlamadım nasıl bı sorundur bu ya:S
[OMR-URL] AZ-8070
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
Kan Grubu: 0+
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #5 :
Nisan 27, 2010, 08:27:36 »
Hakan bey, form kurallarımız gereği öncelikle sizi tanışma bölümünde daha detaylı olarak tanımak isteriz. şimdiden teşekkür ederim. iyi formlar.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna 2011 1.6 comfort corolla...
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #6 :
Nisan 27, 2010, 18:58:22 »
arkadaşlar far nikalajı temizleme veya far camı temizleme işi toyota için hikaye çünkü far mercekleri fransız malı ve plastik bir zaman sonra mutlaka sıcaktan dolayı sıkıntı yaşıyorsunuz benim uyguladığım metod ise merceğin komple başka bir mercekle değişimi ancak sorun böyle çözülüyor kimse henüz sormadığı için yaptırdığım yeri yazmadım ama paylaşabilirim haberiniz olsun toyota ya hiç yakışmıyor ancak yeni modellerde düzeltirler umarım. saygılar
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: B+
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #7 :
Nisan 27, 2010, 21:14:05 »
Hasan bey merhaba,
Aynı sorun çok yakın arkadaşımın başına geldi. Onun aracıda 2007 Avensis. Ancak o her iki farıda garantiden değiştirdi. Keşke önce garanti için bastırsaydınız. Ama yinede güle güle kullanın.
Opel Corsa D Enjoy
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
Araç: Auris
Kilometre: 131000
Model Yılı: '07
4 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #8 :
Nisan 29, 2010, 00:22:32 »
Yakın huzmelerdeki aydınlatma azlığı benim araçta da var, çoğu kez uzakları açarak ilerleyebiliyorum, aracı sıfır aldığımdan beri bu şekilde, serviste söyledim durumu ayar çektiler fakat gene aynı. Mercekler değişince artıyorsa iyi olur.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
1 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #9 :
Mayıs 02, 2010, 12:18:06 »
bu far sorunu bende de var arkadaşlar. malesef forumda okuduğum kadarıyla tam tatmin edici bi cevap yok gibi. toyota servisleri içinde bu sorunu çözen var mı acaba? ben şahsen bu tür arızalarda servis dışında biryere gitmeye karşıyım. tamamen elektronik bi sistem bu, bi hata ile 1000 tl lik bi farı kaybedebiliriz
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Yaris
«
Yanıtla #10 :
Mayıs 02, 2010, 14:49:35 »
avensis far sıkıntısını ortadan ömür boyu kaldırıyoruz
farınızınorginaliğini bozmadan = araçtan sökme takma yapılırken herhangi bir sıkıntı problem yaşanmadan yapılmaktadır
farlarınızı lk günkü gibi aydınlatma haline getiriyoruz
far camı & iç nikelejlar komple değişiyor
mercek camları ilaca konulup - temızlenıp ayar yapılıyor
34 adet toyota avensis farları ile uğraştım - piyasada sizi dolandıracak sizden çok para alarak işinizi yapıcak insanlara iş vermeyiniz sizden tavsiyem bu sorun 160 tl ben halldeyorum ve işimin arkasında duruyorum
saygılar batuhan saracer 0536 453 82 01
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
1 kere teşekkür etti
«
Yanıtla #11 :
Mayıs 03, 2010, 22:18:01 »
batuhan bey kusura bakmayın ama sadece ticari amaçlı yazılar yazdığınız için güvenilirliğinizi kaybetmiş bulunuyorsunuz. bu işi kusursuz da yapıyor olsanız bu tür mesajlarınızdan dolayı sorunumu sizinle çözmeyi denemem. hasan bey, siz sorununuzu nasıl çözmüştünüz? bi tavsiyede bulunabilir misiniz? inşallah servislerde bi çözüm bulabilirim
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #12 :
Mayıs 07, 2010, 14:31:44 »
erdal bey ben çamlık/yaylada kartal adında bir arkadaşa farın merceğini başka bir aracın merceği ile değiştirerek çözebildim zaten ancak bu şekilde çözülüyor benden söylemesi tel nosuda 0 535 231 58 08 mecekler değişsede aynı ürün zamanla aynı sorun o yüzden komple değiştirin derim serviste kalıcı çözüm üretemiyor zaten hata toyotanın çünü saygılar.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: B+
«
Yanıtla #13 :
Mayıs 07, 2010, 18:06:41 »
Ben o batuhan dediğiniz düzenbazı tanıyorum..Buradan bir çok arkadaş ta tanır. Sizin işinizi görmüş olabilir ama bu tür adamlara lütfen çarpılmayalım arkadaşlar..
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
«
Yanıtla #14 :
Mayıs 12, 2010, 01:46:07 »
Kartal Ustayı tanıyorum İşciliğide Gerçekten Güzel ve yakınlarda bende far aynası mercegı ıcın gıdıcem.Toplu gidelim indirim Yaptırırız=)
[OMR-URL] AZ-8070
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #15 :
Mayıs 28, 2010, 16:25:51 »
yorum yapan bütün arkadaşlara teşekkür ederim saygılar
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: AB-
Model Yılı: -
6 kere teşekkür etti
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #16 :
Mayıs 30, 2010, 02:52:23 »
Öncelikle arkadaşlar benim aracımdada aynı sorun vardı.Servis ile görüştüm.Orjinal xenon ampullerin tanesi 358 TL dediler.
http://www.modacar.com.tr/urun/modacar-d2s-4300-k-orijinal-xenon-kit-yedek-ampulu-seti-840548.aspx
Modacar sitesinden çiftini 48 TL aldım.Önce farları çıkartım.Tabi tamponu sökmek zorundasınız.Üzerindeki orjinal philpsleri çıkarttım.Mercekleri pamukla temizledim ve aldığım ampulleri taktım.Doğru far ayarına soktum.Sonuç %40 daha fazla aydınlatma buda benim için yeterli idi.Bu arada sökmüşken uzunlarıda xenon yaptım.Gece uzunlarla gitmek keyif oldu benim için.
A AURİS Çıkarım seninle her yola
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Model Yılı: '11
74 kere teşekkür etti
772 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #17 :
Mayıs 31, 2010, 20:24:04 »
Murat bey gece uzun larla ve sonradan takılmıs xenonlarınızla gidin ki sizin önünüz bembeyaz parlak olsun ama bir gün gözünü aldıgınız araç size çarparsa sorun olmaz.Gece uzun farlarını yakıp karşıdaki insanın sürüş güvenligini tehlikeye düşürdügünüzü hiç hesapladınızmı...UZun farlı ve tehlike bol sürüşler
2011 d4d Corolla
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Kan Grubu: AB-
6 kere teşekkür etti
2 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #18 :
Haziran 23, 2010, 14:51:17 »
tuncay kardeşim sen uzunların ne zaman yakılacağını bilmiyorsun galiba anlatayım.uzun yolda yol boş iken yani karşıdan gelen olmadığı zaman yakılır uzunlar bizim burada.
A AURİS Çıkarım seninle her yola
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
avensis 2.0 + Astra 1.4 T
15 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #19 :
Mart 18, 2011, 14:21:55 »
murat bey peki bu modocar dan aldıgınız ampul nasıl aydınlatması falan orjınale yakınmı herhangı bır problem cıktımı.bırde far ampulunu degıstırırken kararran yerlerıde pamukla falan sılmek mumkun oluyormu yoksa tamponu sokmekmı gerekıyor tecrubelı oldugunuz ıcın soruyorum..
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Toyota Club Türkiye
»
Garaj
»
Akü ve Elektrik Sistemi
»
Konu: