Gönderen Konu: Her usta dediğim kişiler usta değilmiş!  (Okunma sayısı 2470 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
Her usta dediğim kişiler usta değilmiş!
« : Nisan 20, 2010, 23:39:43 »
aracım 93 model 1.6 karbüratörlü corolla. 2000 de almıştık.10 yıldır bizde araç.10 yılda farklı sebeblerden dolayı farklı ustalara gittim çok güvendiğim ustalar oldu ama zamanla onlarında usta olmadığını anladım. aracın yakıtından şikayetciydim ve kapış düşüktü. herkesin önerdiği bir ustaya gittim ana milde boşluk var v.s dedi 100 tl ye adam gibi yaparım dedi.peki dedim usta dağıttı full tornaya soktu boşluğu aldı.takıldı yakıtı,kapışı v.s şahane.sabah oldu bastım jikle devreye girmedi :( geri gittim ayarı düşük dedi tamam dedi.ertesi gün yine bastım yine aynı  >:( yine gittim yakıtıda arttı tabi.usta baktı baktı.üst kapak contası yanık dedı  :wacko: ustaaa jikleyle kapak contasının ne alakası var !!! dedim. he hı dan dun falan derken bastım mekanik bakım yaptırdığım ustama(japon servis)bunun kapak contası yanık diyorlar bakın dedim.baktılar abi sorun yok maşallah rölanti biraz bozuk o dediler.peki bastım başka bir karbüratörcüye.usta baktı tornada alıstıralım derken kapış yataklarını ezmişler :(  >:( .ne olcak dedim elimde çıkma temiz var dedi 250 ye olur dedi lpg de takacaksan bu karbüratör düzen tutmaz dedi.geri tepemden duman çıka çıka eski ustaya gittim böyle böyle dedim .bana ters türs konustu sinirlendim bagajdan haydarı almaya giderken anladı yandaki komşu esnaf koşarak geldi tuttu beni sakinleştirmeye çalıştı.arabaya bindim.Haram zıkkım olsun ...... saydım epey geri gittim.250 ye taktırdım yakıtı kapışı şahane.3 hafta sonra lpg takıldı ustada şahane ayar tuttu dedi.çok memnunum.
   Sonra..Ön soldan tekeri bükünce tıkır tıkır ses geliyordu.Kayseri nin en iyi rot balanscısına gittim.(emniyet arabaları hastane ve telekom ve karayolları arabaları hep oraya gider)baktı temiz abi dedi.bidaha baktırdım.motor kulaklarından falan motorcuya götür dedi.Özel servise tanıdık vasıtasıyla gittim.life kaldırdılar bi baktık.sağ tabla başının civatasi yok  :blink:  :blink: ..dellendim yine rot balanscıya gittim sizin baktığınız kontrol ettiğiniz arabanın ben ta... sövdüm epey.baktılar beni zaptedemediler polis çağırmaya kalktılar artık :D .geri gittim. usta baktı rotil bozuk abi dedi rotil değişti sorun yok.

Bugünde yine gittim yağ lambası geç sönüyordu ona götürdüm.Yağlamamı yapmıyor yoksa müşürdenmi diye. ustama gittim.pompadan dedi moor inecek binecek falan şu bu derken 600 tl masraf çıkardı  :olu: .giderkende bunların siboblar hemen yer bi bakalım açalım dedi.Ya sibobları bozuk araba eksoz muayenesinde düzgün sonuç vermez.eksoz muayenesine gittiğimde adam süper abi yakıtı diyor.
Neyse geri özel servise gittim.baktı müşür abi dedi pompa iyi dedi.motor kompresyonuna baktırdım. 10-13 değer vericekmiş.13 0 motorda veren değermiş.benimki 12 çıktı.306.000 km de araç. abi motor şahane dedi maşallah km sine bakarak saat gibi çok çok sağlıklı dedi.
yani ustalara kalsa contada yanık supaplarda gidik v.s ooo neler neler allahtan japonlar sağlam yapmışta ustaların hatasını kabulleniyor.
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

Her usta dediğim kişiler usta değilmiş!
« : Nisan 20, 2010, 23:39:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: Her usta dediğim kişiler usta değilmiş!
« Yanıtla #1 : Nisan 21, 2010, 07:58:05 »
Mustafa, nedir senin bu ustalardan çektiğin ya :(
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 21, 2010, 08:04:41 »
Umarım gelecekte bir sorunla karşılaşmazsınız.

Bir ara TV'de bir reklam vardı (belki de bir program tam emin değilim) "ağzı olan konuşuyor" diye slogan vardı. İşte sizin durumunuzda bunun gibi olmuş
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 21, 2010, 08:16:18 »
yazık bu tip adamlar para kazanıyor. ne yani illa haydarımı göstermek lazım? servise gitmekten öyle korkuyorum ki, işler istediğim gibi olmayacak başım belaya girecek diye. servisofobi !!! :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 21, 2010, 08:22:46 »
:huh:
Okurken daraldım bu nedir ya.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 21, 2010, 08:28:33 »
  Bu sektörede standart getirilmesi şart bence. Önüne gelen, her fırsatta milleti sağmaya çalışıyor malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 21, 2010, 08:47:43 »
  Maalesef piyasadaki servislerin çoğu; abi şusu var değiştirelim şu kadara olur falan muhabbetine milleti sağıyorlar. Tabi bu sadece ustalarda değil, büyük otomativ kuruluşlarında da böyledir. Düşünüyorum, neden bazı parçalar dayanıksız veya bakım periyotları bu kadar kısa? Tamamen para kazanma güdüsü... Piyasadaki doktorlar da bu şekildedir. Benim yaşımın küçük olduğuna bakmayın, 15 yaşında staja başlamıştım... Etrafımı az çok gözlemlemeye çalışırım ve maalesef bu iş bu şekilde yürüyor.
Mide ağrım var...
-Gel bi endoskopi yapalım birde sana şu tetkikleri yapalım...

Hocam başım çok ağrıyor ne yapalım. Bir derman.......
-Gel sana baş ağrısı check-up'ı yapalım ( tamamen uydurma ) "sinüs grafisi, servikal grafi, hemogram, TİT, Kan şekeri ıvır zıvır..." Yahu baş ağrısı çeken bir insanın sinüzitten muzdarip olup olmadığı anlaşılmazmı? Ama yok... yine de bakalım...
Check up dediğin şeylerde aslında bir dizi tetkik içerir ve çoğu gereksizdir..

Hekimlik sadece tetkik bulgularınına göre değerlendirme yapıp birşey varsa ezbere reçete yazmakmıdır? Tetkiklerde bulgu yoksa maşallah sapasağlamsın hiçbirşeyin yok deyip geri göndermekmidir?

Ustalık, yakıtım çok dediğinde "gel şunun karbüratörünü değiştirelim süper olur" demekmidir? Yoksa a'dan Z'ye yakıt ile ilgili tüm ihtimalleri göz önünde bulundurup sağlam bir fizik muayene yapmakmıdır?

Ustalık denilen şey bu ise, kısa bir stajdan sonra bu denilenlerin hepsini üzerime tulum giyerek ala bir şekilde bende yapabilirim....

Hekimlik denilen şey bu ise, üstüme önlüğü boynuma steteskopu geçirip hepsini ala bir şekilde yapabilirim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 21, 2010, 09:34:39 »
  Bu sektörede standart getirilmesi şart bence. Önüne gelen, her fırsatta milleti sağmaya çalışıyor malesef.

Kesinlikle. Yedek parçacılara sözüm yok ama bir yerde montaj veya tamir yapılıyorsa mutlaka bir şekilde sertifikasyon zorunluluğu getirilmeli. Kullanılan aletlerin belirli periyotlarla kalibrasyonu şart koşulmalı. Bu sektöre mutlak surette çeki düzen verilmeli.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 21, 2010, 11:34:18 »
Kesinlikle. Yedek parçacılara sözüm yok ama bir yerde montaj veya tamir yapılıyorsa mutlaka bir şekilde sertifikasyon zorunluluğu getirilmeli. Kullanılan aletlerin belirli periyotlarla kalibrasyonu şart koşulmalı. Bu sektöre mutlak surette çeki düzen verilmeli.

+1
özellikle kullanılan cihaz ve aletlerin kalibrasyonu yapılmalı ki, aletlerin doğruluğunun neye göre yapıldığıda bilinsin... ufak sapmalarda sorun almaz ama büyük sapmalar sıkıntı oluşturacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 21, 2010, 13:04:46 »
Ya kolpa ustalar demişken :D Bizim AE101'lerin bir çoğunda tümsekten geçerken gacırdama sesi vardır :D Arabayı aldığımızda 2 sene önce sordum ustaya bu neden yapar. Sıcaklardandır dedi  :blink:
O olayın üstüne 2 yaz 2 kış geçti ses halen duruyor  :lol: :lol: :lol:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #10 : Nisan 21, 2010, 13:27:40 »
Mustafa arkadasım sen cok iyi dayanmışsın .. yerinde olsam coktan parçalamıştım birisinin kafasında o haydarı . Benim aracımda'da yakıt normale göre yüksek.. bu şikayet üzerine ocak ve mart aylarında gittim ustama bide bu usta hani istanbulda gerçekten iyi ustalardan biri olarak gösteriliyo. bana dediği tek şey soğuktandır yada günde kaç KM yapıyosun? ne kadarlık benzin koyuyosun ? uzun yol yapıyomusun ? işte depoyu fulle ona göre bak ne kadar yaktığına falan filan... ya birader fulle diyonda soruyon mu parayı nası kazanıyon napiyon ne ediyon diye... İnan bi daha gitmek istemiyorum yaşına başına bakmadan elimden bi kaza çıkacak. Usta dediğin seni soru yağmuruna tutmucak tutsa bile bişeyler yapabilicek. şikayetini söylediğin anda Ümit kardeşimizinde sölediği gibi sorun ile ilgili A'dan Z'ye bi arastırıcak... seni çok iyi anlayabiliyorum yani :) bi dahakine gittiğimde sinir hapı içip öle gidicem :D
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 21, 2010, 16:40:33 »
kardeşim benim gerçekten zor be ustasızlık..ben ankarada inanılmaz şanslıyım..her ile şart bir dörtnal..sesinden sorunu anlamıştı oda arkadaşımın bmwsinin, çalışmasından anladı ya..senin parçayı da araştırıyorum hala
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 21, 2010, 17:10:59 »
Sakin kardeşim, haydarla, sopayla hiçbir şeyi değiştiremezsin.

Söylersin burda işini hangi usta, hangi servis görmüş, ilerde Kayserililer onları tercih ederler, böylece diğer ustalar da sopalanmaktan beter olmuş olur.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '98
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 21, 2010, 17:47:52 »
yahu  kardeşim adamlar dükkan işletiyo birde esnafım diye ortada geziyolar, bunlardan usta olmaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Nisan 21, 2010, 17:51:13 »
arkadaşlar,ben 12 yaşımdan beri sanayide çalışan biri olarak sizlere tavsiyem gittiğiniz ustayı araştırın nerden gelmiş kimde yetişmiş bunu iyice anlamadan ustaya gitmeyin yok giderseniz bile aracın başından ayrılmayın şimdi beni yanlış anlamazsanız şöyle bir durum var bizim eğitim sistemimiz tamamen yetersiz meslek okullarından yetişen teknikerler diplomasına güvenip dükkan açıyor ve sonuç hüsran usta dediğin zaman o işin içinden gelecek çıraklığını yapacak yani okul hiç bir zaman usta yetiştirmedi staj dönemleride bir şey kazandırmaz onlara aramızda tekniker arkadaşlar mutlaka vardır onlar beni daha iyi anlar okuldan kazandıkları tek şey diplomadır ama zamanla tabiki usta olacaklar ama senin benim aracımda öğrenecekler zira çıraklık eskide kaldı iyi bir usta o işin çıraklığını yapandır sona aracın tamiri bitmeden evine gitmez işi uzunsa kendine çilingir sofrasını kurar ve hem rakısını yudumlar hemde aracı hilesiz tamir edip sahibine teslim eder.....selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 21, 2010, 19:44:31 »
arkadaşlar,ben 12 yaşımdan beri sanayide çalışan biri olarak sizlere tavsiyem gittiğiniz ustayı araştırın nerden gelmiş kimde yetişmiş bunu iyice anlamadan ustaya gitmeyin yok giderseniz bile aracın başından ayrılmayın şimdi beni yanlış anlamazsanız şöyle bir durum var bizim eğitim sistemimiz tamamen yetersiz meslek okullarından yetişen teknikerler diplomasına güvenip dükkan açıyor ve sonuç hüsran usta dediğin zaman o işin içinden gelecek çıraklığını yapacak yani okul hiç bir zaman usta yetiştirmedi staj dönemleride bir şey kazandırmaz onlara aramızda tekniker arkadaşlar mutlaka vardır onlar beni daha iyi anlar okuldan kazandıkları tek şey diplomadır ama zamanla tabiki usta olacaklar ama senin benim aracımda öğrenecekler zira çıraklık eskide kaldı iyi bir usta o işin çıraklığını yapandır sona aracın tamiri bitmeden evine gitmez işi uzunsa kendine çilingir sofrasını kurar ve hem rakısını yudumlar hemde aracı hilesiz tamir edip sahibine teslim eder.....selamlar
bu paragraf alkışlanır suphi abi..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Nisan 21, 2010, 21:12:41 »
eyvallah kardeşim....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 21, 2010, 21:31:48 »
Gecmis olsun Mustafa.
Durum burada da ayni.Sorunun ne oldugunu bilmeden gidersek bir duzine tamirat cikariyorlar.Bozuk olan bir seyi tamir etmek isteseler neyse.Saglami da bozuyorlar.Kapak contasi saglamdi, sizma yoktu, triger kayisi ve devirdaim degisirken onu da degistirin diye demis oldum.Degistirdiler.Parca original Japon conta, Ishino marka.Ben parcayi kendim alip goturdum, adi bir sey takmasinlar diye. Arabayi tamirciden aldigim aksam bir bakayim dedim, actim on kapagi. Contadan yag sizdiriyordu.Conta yeni, temizlememisler, oylece takmislar. Geri goturdum, hatalarini kabul etmek istemediler, yok sizinti falan diye. Contayi takmadan once birlesen metal kisimlari yagdan iyice temizlemeniz gerekiyordu, temizlememissiniz dedim.Bozuldular. Tamam, bir daha yeni conta takalim dediler. Kabul etmedim, cunku guvenemedigim bir yerde motorun tekrar acilmasini istemedim. Yagmur altinda gittim kendim taktim.Sukur simdi iyi.

O zaman actigim bir konuda, Turkiye'deki ustalarin cogunda Allah korkusu vardir, boyle yapmazlar dedim.Demek ki pek bir fark yokmus... Yazik... Tekrar gecmis olsun.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 21, 2010, 21:37:07 »
Ahmet abi sen bari deme yaa. bizde discovery seyredip duruyoruz. vay be adamlara bak tam profesyonel deyip hayıflanıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 21, 2010, 21:44:03 »
Profesyonel olani da var elbette, yetkili servislerde genelde.Onlarda bile durustluk yok.Ne kadar fazla para alirim bundan dusuncesi var.Tamir degil sadece, makinalarla en kolay yoldan ATF, antifriz degistirmek icin ikna ederlerse sizi 15-20 dakikada 100-200 dolar ceplerine iniyor. Ama arabanin cok oldugu, genelin tamirden bakimdan anlamadigi bir yerde ustalik demek para basmak demek.Deneme yanilma yontemiyle bulunuyor ustalar, tavsiye bile yetersiz.Ama arada olan arabaya oluyor.
Ahmet abi sen bari deme yaa. bizde discovery seyredip duruyoruz. vay be adamlara bak tam profesyonel deyip hayıflanıyoruz.
Fe... :-)