Gönderen Konu: araç lpgde çalışırken egsozdan cıkan duman neyin nesi havalarda sıcak ama neden  (Okunma sayısı 1432 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
araç lpgde çalışırken egzozdan bir duman cıkıyor daha önce yoktu bu olay yeni yeni olmaya basladı acaba nelerden olabilir yardım edermisiniz ciddi bir olayla karsı karsıya gelmek istemiyorum yada sorun acarmı başıma
saygılar...........
ne ota nede b.ka ne var ne yoksa toyota.....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
dumanın rengi nasıl?
beyaz sa çiğ yakıt atıyordur, çözümü büyük ihtimalle bujiler veya ateşleme sistemidir. vuruntu titreme yoksa büyük ihtimal bujiler.
siyahsa zengin karışımla çalışıyor, çözümü ayarlarla ilgili olabilir veya hava filtresi tıkalıdır.
maviyse yağ yakıyordur, ustanıza bi uğrayın.

ha birde benim araç geçen gün aşırı fazla beyaz duman attı, sokaktan geçen yaşlıca bi adam aracımın conta yaktığını söyledi. bir bildiği vardır heralde ama benim contam sağlamdı. bundan emin olmasam sadık ustaya giderdim hemen.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
Aracınıza aldığınız yakıtı farklı bir yerden almaya mı başladınız ? Yakıt içinde ve yandıktan sonra oluşan karışımda fazla su buharı var ise oluşabilir. Bir diğer husus da Egsoz susturucunuzu bir kontrol edin. Yakın zamanda veda edecek olabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
evet yakıtı farklı yerden almaya basladım ama öncedende yapmıştım bunu bir sorun olmadı beyaz duman veriyor araç birşey daha dikkatimi çekti distribitörün içindeki bujilere giden ateşleme kablolarının baglı oldugu iç kısımdaki cıkıntı uçlarda aşınmalar olmuş bende zımpara ile temizledim oraları bakırmı o ulçar bakmadım ama bakırsa eger lehim ile doldursam olurmu.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
Distribitör tarafındaki uçlardan bahesediyorsanız onları lehim ile doldurmanız size sadece bir test ortamı oluşturur. Kısa süre sonra lehimler işe yaramaz hale gelecektir. Eğer bahsettiğiniz kısım buji tarafı ise; lehim etmeniz daha büyük problemlere yol açabilir. Buji tarafında aşınmalar oluşmuş ise; buji kablolarını değiştirmeniz gerekir. Eğer kablo değiştirecekseniz kesinlikle yan sanayi, kalitesiz buji kablosu kullanmayın. Ateşleşme motor ve yakıta direkt etki eden bir unsurdur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
ilginize teşekkür ederim ben sorunu halletim bugun motorun oraya 50 tl sıkışmış onu usta cıkartınca abac eski haline döndü...... sorun bujilernenmiş catlamış bujinin biri hepsini degiştirdim suan sorun yok ama bakalım ilerisi nasıl olur tekrr teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  :) Distribütör kapağı almanız lazım. Çok pahalı birşey değildir. Ancak onu takarken eşit oranda sıkmanız gerekir, yani balansına dikkat etmelisiniz.