Gönderen Konu: Bilica'cılar Komik Değil Trajiksiniz  (Okunma sayısı 4506 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Bilica'cılar Komik Değil Trajiksiniz
« : Nisan 20, 2010, 13:07:23 »
Muhtemelen çoğunluk okumayacaktır ama mükemmel bir yazı.

5 yıl bir gün önce aynı statta aynı tribünde, belki de futbol tarihine gelmiş geçmiş en saygısız, en utanmaz pankart asılmıştı: “Rıza efendi, iki ekmek bir süt”

O gün Beşiktaş’ın teknik direktörü Rıza Çalımbay’ın babasının kapıcı olmasından yola çıkarak asılan pankartı “şaka yahu” diye savunanlar bile vardı bu ülkede, çok yazık çok…

Şakaya bak sen! Şakaya gülünür, öyle bir densizlik ise insan onuruna hakaretle eşdeğerdir ki bu ülkenin son 30 yılında insan onuruna sürekli hakaret ediliyor zaten. Yoksa Avrupa ülkeleri arasında insan hakları konusunda küme düşmez, toplumsal adaletsizlik konusunda şampiyonluğa oynamazdık.

İnsanlık onuru şakaya gelmez… Ülkemizdeki sosyal adaletsizliğin boyutlarıyla şaka olmaz! Olursa o adaletsizlik her gün daha da artar ve bir çığa dönüşerek hayatın her alanında, her anında karşımıza çıkar, Azrail gibi önümüze dikilir!

Her zaman söylerim: Bir ülkede ne kadar adalet varsa, futbolunda da hakemlerinde de futbol yönetiminde de en fazla o kadar adalet vardır çünkü penaltı noktası yuvarlaktır! Ya da daha doğrusu spor onurunun yerlerde daha önce hiç sürünmediği andaki kadar süründüğü Bilica eşelemesinden önce penaltı noktası da yuvarlaktı!

Zaten ben küçükken hiç kimse “kapıcının oğlu” diye aşağılanmaya kalkmazdı. Tam tersine bir “yaşayan emek heykeli” konumundaki Rıza Çalımbay gibiler “kapıcı çocuğu” olarak hayata “kalecisi atılmış mecburen forveti kaleye geçmiş 10 kişilik takımlarıyla” 3-0 yenik başladıkları hayatı geriden gelip 4-3’le kazandıklarında o “kapıcının oğlu”nun emeği bütün mahallede baş tacı edilirdi, baş tacı! Şaka konusu değil! Şaka dediğin başka bir şey: Dünyanın tüm medeni ülkelerinde yapanın da yapılan kişinin de güldüğü şeye şaka denir!

Hadi bundan 5 yıl bir gün önceki maçta “Üç beş kendini bilmez şımarık zengin çocuğu o tiksinç pankartı asmıştır” dedik… Peki, 5 yıl bir gün sonra aynı statta aynı tribündeki üzerinde köpek resmi olan siyah-beyaz balonlara ne demeli? 5 yıl önce “Hocanız kapıcı çocuğu” diyerek Türk filmlerinde adi zengin çocukları misali pis kahkahalar atan sakat ötesi zihniyet bu kez hangi teknik adamımız ve oyuncumuza “köpek soyu” demek istedi, çok merak ediyorum…

İnsan sadece misafir ettiği takımın hocası onları (Fenerbahçe’yi) tarihinde şampiyonluğa taşımayı başaran ilk ve tek Türk hoca Mustafa Denizli olduğu için bile onun su yüzü hürmetine böyle bir “köpeklik” yapmaz, yapmamalı!

O kendilerince çok komik olan ama dışarıdan bakınca insanlık duygularının düştüğü durumda tarihi ölçüde trajik olan o balonları hazırlamaya cüret edenlerin turnesol kâğıdı, saha içinde Bilica değil mi? Hem de ta kendisi!

Şu andan itibaren sporun, futbolun ahlakının bugüne kadar Türkiye’de en küçüldüğü an olan “eşeleme trajedisi”nden sonra bu rezillik Beşiktaş’ı değil, Fenerbahçe’yi bağlar! Eğer o rezil hareketi yapan oyuncu, bir zamanlar Lefter’in giydiği formaya layık görülmeye devam edilecekse o zihniyete söyleyecek hiçbir şey yokBilica’yı ve rezil ötesi hareketini savunanlar, maçtan hemen sonra arayıp sanki kulüp başkanıymış gibi binlerce kez özür dileyen Fenerbahçeliler’in tırnağı bile olamazlar, onları da temsil edemezler, etmemeliler! Bizim de rakibimiz onlar değiller… Bu andan itibaren o konuda kimse de onlara rakip olamaz zaten… Bizi arayıp özür dileyen binlerce kez özür dileyen Fenerbahçeliler, bizim rakibimiz; sahada eşit şartlarda yarışılırsa ezeli rakibimiz, saha dışında kardeşimiz!

Başladığımız yere geri dönelim: Bir ülkede ne kadar adalet varsa, futbolunda da hakemlerinde de futbol yönetiminde de en fazla o kadar adalet vardır çünkü penaltı noktası yuvarlaktır! Ya da daha doğrusu spor onurunun yerlerde daha önce hiç sürünmediği andaki kadar süründüğü Bilica eşelemesinden önce penaltı noktası da yuvarlaktı!

Biz bunu bildiğimiz için yıllardır siyah-beyaz bayraklarımıza, kaşkollarımıza adaletsizliğe isyanın sembolü olan “Anarşi A”sını iliştiriyoruz… Bundan sonra daha da büyüklerini iliştirmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki sezon onlar bize misafir olduklarında biz sarı-lacivert balonlar falan yapıp onların seviyesine inmeyeceğiz, kimse merak etmesin…

Rıza Çalımbay’ın, Süleyman Seba’nın, Baba Hakkı’nın bayrak olduğu, sembolleri olduğu takım büyük harflerle “İNSANLIK ONURUYLA” yoğrulmuştur, her şeye rağmen de öyle kalacaktır, kimse merak etmesin… Ders alan bir yönetim anlayışıyla seneye bugünlerde daha önce yaptığımız gibi hakemi de yeneriz, rakibimizi de… Adil şartlarda yenilsek de asla kimseyi “köpek” seviyesine indirgeyecek kadar küçülmeyiz, hiç kimse merak etmesin! Büyüklük başka bir şey, onu herkes biliyor zaten!

Ali Ece / Haber1903
ALINTIDIR
Opel Astra GTC

Toyota Club Türkiye

Bilica'cılar Komik Değil Trajiksiniz
« : Nisan 20, 2010, 13:07:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Bilica'cılar Komik Değil Trajiksiniz
« Yanıtla #1 : Nisan 20, 2010, 13:18:51 »
 :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis: :alkis:
Amatörler ekipmanları için endişelenir, profesyoneller para için endişelenir, ustalar ışık hangi açıdan geliyor diye endişelenir.
http://www.resimupload.com/ds913095222_dscf0904.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 20, 2010, 13:24:53 »
Şahsen okudum Erranım.. Kadıködeyde yapılanları tabiki deteklemiyorum ama bu böyle gelmiiş bir devrandır...  Dün inönüde olan bugün kadıköyde yarın samiyende olur çoook geniş kitlelere sahip oluşumlardaki olayları o oluşuma yıkammayız... Ki paylaşımı aldığın yerde kendi forumunuz :D

Keşke hiçbiri olmasa salt fubolumuzu izleyebilsek... Futbol insanlarından fazla boşboğaz yorumcular bile ortalığıı birbirine katıyor ve maleseeef kendi FİKRİ olmayan insanımız bu böyle dedi  şu şöyle dedi diye geziiiiyor ortalıkta... Bence futbol biir gerçektir ve gerçek olan birşeyi tartışmak gereksizdir ::)

Bu yorumuda bu başlık altında tartışma olmasın diye     yazdım mazur görüle Erranım ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 20, 2010, 13:30:50 »
evet bencede hoş karşılanacak bir davranış değil. ama bunlar her zaman futbolun içinde olan şeyler.  şimdi bende saymaya başlasam sabaha kadar bitmez. bu tip olaylar dünyanın her yerinde oluyor. mesela Nouma'nın hareketine hem kızmıştım hem gülmüştüm. bu tip şeyler olmasa hiç bir derbiyi hatırlamayız. futbol farklı bir spor kültürle gelir seviyesiyle falan alakası yok. o atmosfere girdiğiniz an kendinizi kaybedebilirsiniz, buna futbolcular da dahil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 20, 2010, 13:47:12 »
Eyvallah Ahmet Can  ::) ::)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 20, 2010, 15:57:38 »
Takım tutmam. Futbolu önemli maç olursa izlerim. (Hoşuma giden tüm sporları izlerim.)

Bu monteyi dün görmüştüm. Burada bu konuyu görünce aktarmak istedim.

Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 64 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 20, 2010, 15:58:38 »
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 20, 2010, 17:14:13 »
erhan bey güzel bir yazıymış bu..
ben fenerbahçeliyim ve bilica nın bu takımdan atılmasını istiyorum,biz kendisine zaten kazma diyorduk işte o da kazdı ve kazmalığını gösterdi....işalah atılır da kurtuluruz..ona rağmen hala şampiyonluğa oynamamızda başka bir başarı...
Fakat ben bir fenerbahçeli olarak 15 yıl kadar bi vaktimi her haftasonu ve konser aktivitelerinde inönü stadında geçirdim.numaralı tribün de büfeci olarak..her maçıda seyrettim.ben fenerli olarak gol olduğunda orda sevinirdim bile..ve kimse kimseye sataşmazdı...özellikle yeni açık denilen bölgenin taraftarı bizim arkadaşlarımızdan oluşurdu..ortaköy-beşiktaş vs..haritadan görmek mümkün...
sonra sonra bu esrar uyarıcı maddeler,serserilik gibi olaylar o kadar çok yaygınlaştı ki grubu ait olma duygusu ile o gençlik birbirini bi hiç için döver-kavga eder hale geldi..kimse de dur demedi..o Seba nın efendi beşiktaşı gitmiş.yerine tribün desteği olan başkanlar dönemi gelmişti..
    babam bu takımın kümede kalmaya oynadığı yıllarda rizede gol olunca tribünden düşerek topallayarak eve dönmüş..ben yokum o zamanlar...
en son bi çocuk bıçaklandığında artık babam şunu dedi:artık o stada gitmek istemiyorum.babam 12 yaşından beri orada çalışan bir kişidir..şu an 55 yaşındadır..40 yılında inönü stadında geçirmiş bir kişidir...
işte tribünler bu hale yavaş yavaş geliyor..
bu arada ben çoook uzun süredir fenerbahçe maşlarına gitmiyorum takımı protesto etmek istediğimizde aziz yıldırımı destekleyen bi grubun saldırısına uğramıştık...
ali samiyeni de blirim...
maaleseef rızaya kapıcı çocuğu diyenler de var...inönüde hiç yoktan adam bıçaklayan esrarkeşlerde...
ve son olarak bugünkü gazetelere  bakıldığında bir beşiktaş tribününde görülen adamın ne yaptığını kimse de açıklayamaz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 20, 2010, 17:16:59 »
http://www.tribundergi.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=64735
bu adamı bulmalıyız...bilenlerin ve tanıyanların insanlık namına polise haber vermeden kendisini linç etmesi önemle rica olunur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 20, 2010, 17:59:52 »
bilicanın yaptığını kesinlikle tasvip etmiyorum ama beşiktaşlı ve gs li futbol yorumcularını da anlayamıyorum artık. orada o noktayla oynanmamış olsaydı bile bobonun topunun nereye gideceğini bırak volkanı metin şentürk bile tahmin edebilirdi heralde. adam göstere göstere attı ve volkan uçtu, çıkardı. kabul ediyorum türk futbol tarihindeki en büyük eş..k bilica dır. galibiyetimize gölge düşürdü, herkesin ağzına sakız verdi.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 20, 2010, 18:04:54 »
''Ben sporcunun zeki,çevik ve ahlaklısını severim.'' Büyük önderin,bu sözü herşeyin özeti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 20, 2010, 19:37:00 »
dediğim adamı bbulduk mu??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Land Cruiser
« Yanıtla #12 : Nisan 20, 2010, 20:49:02 »
:alkis: erhan sonuna kadar katılıyorum kardeşim  :alkis:

Futbol Sadece Futbol Değildir.!

İki takım arasında oynayacak bir maç vardır. Kazananın çok şey kazanacağı kaybedenin çok şey kaybedeceği bir maç.Normal şartlarda bu sadece 3 puan ve şampiyonluk için kazanılacak bir avantaj yada dejavantajdır. Fakat herşey bu kadar basit değildir. Futbol spordur ve spor ahlaklı olmayı gerektirir. Ahlak kazanılacak yada kaybedilecek 3 puandan şampiyonluktan daha önemlidir. Dün gece oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş maçında Beşiktaş'ın kaybettiği 3 puan ve olası bir şampiyonluktur belki sadece, peki ya Fenerbahçe'nin? Saç yolmak, kulak çekmek, faul yaptığın oyuncunun boğazına sarılmak, rakip takım futbolcusunun bileğine tabanla dalmak, baldırına krampon resmi basmak ve hakedilmiş bir penaltı atışının normal koşullarda atılmasını engellemek için penaltı noktasını sondajla kazmak... Aslında say say bitmez. Üstüne bunları hoşgörüyle karşılayıp tepkisiz kalıp Beşiktaşlı oyunculara şuursuzca sarı ve kırmızı kart gösterme çabasında olan bir hakemde eklenince Fenerbahçenin galibiyeti daha da bir anlam kazandı! Bu şartlarda almış olduğunuz 3 puan ve olası şampiyonluğunuz hayırlı olsun Fenerbahçeliler! Sevinin içinize sindire sindire galibiyeti kutlayın Fenerbahçeliler! Kaybedilen ahlakı, spor ahlakını düşünmeyin ne de olsa bunu düşünen hep bir Beşiktaş olacak bu dünyada..!

Alıntıdır..Facebook Beşiktaş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 20, 2010, 20:53:05 »
Takım tutmam. Futbolu önemli maç olursa izlerim. (Hoşuma giden tüm sporları izlerim.)

Bu monteyi dün görmüştüm. Burada bu konuyu görünce aktarmak istedim.

Süper Abi :D
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 20, 2010, 20:53:48 »
  Ben sporcunun, zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklı olanını severim.
                                                                          M.K.Atatürk
 Bende.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Nisan 20, 2010, 21:06:56 »
                                                                          M.K.Atatürk
 Bende.
Bende.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 20, 2010, 21:12:42 »
                                                                          M.K.Atatürk
 Bende.
Hakan Abicim noktayı koydun yine her zamanki gibi. Başka zaman en büyük Fenerbahçeli Atatürk çığlıkları atanlar şimdi nedense sessiz kalıyor :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 20, 2010, 21:39:14 »
şimdi beni yanlış anlamayın fanatik falan değilim de muhabbet tencere dibin kara senin ki benden kara oldu iyice. Erhan yazdığın yazıda sonuna kadar haklısın, ama tamamen bjk fanatiği tarafından yazılmış. geçen kadıköydeki fb-gs maçında gs'liler yoldan geçen araçları taşlamadı mı? sizin stadınızda adam öldürülmedi mi? vs. vs. bunlar saymakla bitmez. objektif olmadan bunlardan bahsetmenin hiç bir anlamı yok. neden hep yenilen taraf tribünlerden, centilmenlikten bilmem neden bahsediyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kilometre: 332000
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 20, 2010, 21:59:58 »
şimdi beni yanlış anlamayın fanatik falan değilim de muhabbet tencere dibin kara senin ki benden kara oldu iyice. Erhan yazdığın yazıda sonuna kadar haklısın, ama tamamen bjk fanatiği tarafından yazılmış. geçen kadıköydeki fb-gs maçında gs'liler yoldan geçen araçları taşlamadı mı? sizin stadınızda adam öldürülmedi mi? vs. vs. bunlar saymakla bitmez. objektif olmadan bunlardan bahsetmenin hiç bir anlamı yok. neden hep yenilen taraf tribünlerden, centilmenlikten bilmem neden bahsediyor?

Şahsen okudum Erranım.. Kadıködeyde yapılanları tabiki deteklemiyorum ama bu böyle gelmiiş bir devrandır...  Dün inönüde olan bugün kadıköyde yarın samiyende olur çoook geniş kitlelere sahip oluşumlardaki olayları o oluşuma yıkammayız... Ki paylaşımı aldığın yerde kendi forumunuz :D

Keşke hiçbiri olmasa salt fubolumuzu izleyebilsek... Futbol insanlarından fazla boşboğaz yorumcular bile ortalığıı birbirine katıyor ve maleseeef kendi FİKRİ olmayan insanımız bu böyle dedi  şu şöyle dedi diye geziiiiyor ortalıkta... Bence futbol biir gerçektir ve gerçek olan birşeyi tartışmak gereksizdir ::)

Bu yorumuda bu başlık altında tartışma olmasın diye     yazdım mazur görüle Erranım ::)

::)  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 20, 2010, 22:01:34 »
                                                                          M.K.Atatürk
 Bende.

Bende.

Ben de, ben de :)