Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 07, 2025, 13:08:29
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»
E120 (2002-2007)
»
Konu:
Corolla Yol Tutuş Problemi
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Gönderen
Konu: Corolla Yol Tutuş Problemi (Okunma sayısı 11065 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
:
Nisan 19, 2007, 00:10:03 »
Arkadaşlar; arabamla ilgili yol tutuş konusunda problemim var. Arabam standart, sedan ve dizel. Bu gün biraz yüksek süratle viraja girdim ve arabanın arkasının attığını farkettim. Yol tutuşu arttırmam için bana ne gibi önerilerde bulunabilirsiniz? Saygılar...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri
Toyota Club Türkiye
«
:
Nisan 19, 2007, 00:10:03 »
(Gizli Üye)
Fanatik Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: ---
«
Yanıtla #1 :
Nisan 19, 2007, 00:16:28 »
Virajda yavaş gidin.
--dünya dönüyor--
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Başka Marka
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Nisan 19, 2007, 09:39:07 »
ALINTI
Virajda yavaş gidin.[/quote]
Süper.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #3 :
Nisan 19, 2007, 12:11:29 »
Lastiklerin taban kalınlığını arttırabilirsiniz ama yakıt sarfiyatını yükseltir ve çekişten düşürür, diğer seçenekler spor yay taktırabilirsiniz yada kule gergisi ama bunun sonucunda konfordan ödün verirsiniz ve arabanızın plastik aksamı ndan ses gelmeye başlar, bozuk yollarda dikkat etmeniz gerekir, yada Alper Beyin dediği gibi virajlarda yavaş gidin
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Nisan 19, 2007, 14:49:40 »
Murat beyin dedikleri gibi lastik tabanını genişleterek kuru zeminde daha iyi bir tutunma sağlayabilirsiniz fakat ıslak ve karlı zeminde yol tutuşu düşer aracınızın. Yapılacak her işlemin artısı olacağı gibi eksisi de vardır. Amortisör sisteminde sertleştirme yaplıp daha alçak yaylar takılarak daha iyi yol tutuşu sağlarsınız fakat bu sefer aracınızı daha çok yorarsınız ve konforu azalır. Kule gergisi konusuna gelince bu lastik genişletme ve amortisör sistemi modifikasyonlarının peşinden yapılacak bişiydir. Ben size az maliyetli ve tatminkar bir işlem söyleyeceğim. Bir defa şunu unutmamanız gerekir aracınız orta sınıfta bir aile otomobili dir spor otomobil değildir. Her aracın bir limiti olacağı gibi sizinkisininde öyle. LAstiklerinizin ölçüsünü değiştirmeden lastiklerinizi değiştirmenizi şiddetle tavsiye ederim çünkü aracınıdaki b330 veya b390 artık hangisiyse çok kalitesiz ve yolu tutmayan bir lastiktir. Onun yerine Bridgestone ER300 almanızı tavsiye ederim inannın çok değişecek yol tutuşunuztahmin edeceğinizden fazla...... Hem konfor olarak hem de yol tutuş olarak hakikaten 4*4lük bir lastik. Aldığınızda keşke başta bunları alsaymışım dersiniz.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #5 :
Nisan 19, 2007, 14:50:36 »
Virajlara yavaş girmek hiç aklıma gelmemişti. Hatırlattığınız için çok teşekkür ederim....
Murat Bey; arabamın lastik ebadını büyütsem nasıl olur? 16 inch jant takmayı düşünüyorum. Sizce ne gibi zararları ve ya yararları olur. Birde büyük lastikte araba yürümez gibi bir cümle duydum. Sizce bu doğru mu?
(Gizli Üye)
Eski Toprak Toyotacı
Site Başçavuşu
Kan Grubu: A+
Model Yılı: -
52 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #6 :
Nisan 19, 2007, 16:33:15 »
Doğrudur.Araba yavaşlar.
Lastiği değiştirmeni öneririm.Conti veya Uniroyal farkettirir baya...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #7 :
Nisan 19, 2007, 18:09:14 »
Lastiklerim 6 aylık Michelin Energy. Galiba ben arabadan fazla şey istiyorum. Bundan önce 1996 Opel Vectra vardı. Onun yol tutuşunu aratıyor açıkçası. Viraja girerken Opel'le girdiğimi sanmışım biran Büyük jant takmayı düşünüyordum ama ondan da vazgeçicem galiba. Şehir içinde çok yol yapıyoruz. Ben her ne kadar dikkatli kullansam da babam aynı dikkati göstermiyor. Arabanında yorulup, erken yıpranmasını istemem. En az 5 sene kullanacağız çünkü. Bu durumda orjinal ebatta bir alüminyum jant alabilirim. Sadece görünüm amaçlı...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #8 :
Nisan 19, 2007, 21:07:14 »
Aracınızın jant ebatını büyütecekseniz size önerim büyük jant firmalarından birine girip (örneğin O.Z Racing) aracınızın modeli ve motor seçeneğine uygun olanını seçmeniz. (illa büyük bir jant firmasından almanız gerekmiyor fakat uygununu görmek için). Jant ebatını büyütüp yanak kalınlığını azaltarak aracınızın çekiş gücünün düşmesinin önüne geçebilirsiniz fakat ne kadar inceltirseniz o kadar konfor azalcaktır, buna ek olarak ince yanak lastikle girdiğiniz bir çukurda jantınızı çatlatmak, yada lastiğinizi yarmak gibi sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Size tavsiyem CMS Shop gibi bir yerle çalışmanız olacaktır. Ben kulaktan dolma arkadaşların tavsiyesiyle değiştirdim şu an lastiklerim tam devir yaptığı zaman davlumbaza sürtüyor.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #9 :
Nisan 19, 2007, 21:56:51 »
Orjinal ebatı 195/60/15, koymayı düşündüğüm ise 205/55/16 ya da 205/50/16. Jant alırsam da adı-sanı duyulmamış bir marka almam. Momo Corse Black düşünüyorum. 15 inch takılmış bir Corolla'da var, pek hoşuma gitmedi. Acaba 16'sı nasıl olur?
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #10 :
Nisan 19, 2007, 22:17:32 »
Jantın kendini göstermesi modele ve aracın yüksekliğine göre değişiyor kendi aracımda 16 jant ufak gibi duruyordu ama alçalttıktan sonra güzel durmaya başladı. Aslında tamamen zevk meselesi alırken dikkatli olmanı tavsiye ederim. 16 takabilirsin ama lastik ebadına dikkat etmeni öneririm,
http://www.tte.de
bu siteden aracına uygun olan ebatları görebilirsin, Jant seçimi sana kalmış
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #11 :
Nisan 20, 2007, 23:54:13 »
Bu siteye baktım. Aracıma uygun olan ebat 205/50/16'ymış. Bu ebatlarda jant bakmaya başladım. Vakit harcayıp cevap yazan herkese teşekkür ederim. Herhangi bir gelişme olursa sizi bilgilendiririm. Saygılar...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: ---
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #12 :
Nisan 20, 2007, 23:58:55 »
Vectra ile sınıf farklı zaten ben 17'' jant lastik kaliteli ama conti olabilir ve yay öneririm baya fark eder
2005 Corolla Terra
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #13 :
Nisan 21, 2007, 00:55:21 »
Evet Vectra ile farklı sınıf. Beklentilerimin seviyesini daha düşüreceğim bundan sonra...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #14 :
Nisan 21, 2007, 00:57:04 »
sonuçta yol tutuş açısından sanırım sınıfının en kötüsü zaten toyota.
burulma kirişi bunun bir eskisi zaten kamyonlardaki makas
Saygılar, Yaman.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: ---
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #15 :
Nisan 21, 2007, 01:47:19 »
Abi Honda'da aynı daha kötüleri var merak etme ama ufak tefek şeylerle iyileştirilebilir tabi
2005 Corolla Terra
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #16 :
Nisan 21, 2007, 22:22:18 »
al spor yay olay biter
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #17 :
Nisan 22, 2007, 00:37:48 »
Ya arabayı tek ben kullansam sağlam bi girişecem de, elımın altında olmadıgı ıcın bısı yapamıorum. Araba çok yol yapıyor, yerınde dursa bişiler yapacam. Ben arabayı dıkkatlı kullanıyorum ama babam benım kadar dıkkatlı değıl. Bu durumda araba çabuk yıpranacak. Bunların olmasını istemiyorum...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #18 :
Nisan 22, 2007, 00:42:39 »
yay, sert amortisor vs her turlu modifiye aracın daha çabuk yıpranmasına yol açacaktır.
Saygılar, Yaman.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
«
Yanıtla #19 :
Nisan 22, 2007, 15:10:27 »
Galiba büyük jant işinden vaz geçeceğim. Arabama zarar gelmesini istemiyorum...
Yazdır
Sayfa: [
1
]
2
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Corolla
»