Gönderen Konu: Binek Oto Müşteri Memnuyeti Endeksi ve Toyota'nın aldığı ödüller  (Okunma sayısı 2852 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
2008 Yılı
Türkiye Müşteri Memnuniyet Endeksi’nde; müşteri kaybetmemek için gösterilen çaba, kaliteli hizmet anlayışı, kampanya ve indirimlerin yanı sıra müşteri beklentileri, algılanan kalite, algılanan değer, müşteri memnuniyeti, müşteri şikayetleri ve müşteri bağlılığı kriterleri belirleyici oluyor. Toyota, 81 ilde 12.254 müşteri görüşmesi ve telefon anketiyle yapılan araştırma sonucunda,  topladığı 81 puanla Türkiye Kalite Derneği (Kal-Der) ve KA Araştırma Ltd tarafından yapılan Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi (TMME) 2008 yılı 4. çeyrek ölçüm sonuçlarına göre müşterilerini en çok memnun eden otomobil markası oldu.

Toyota Genel Müdürü İbrahim Orhon, "Müşteri memnuniyetini vizyonuna taşıyan bir kurum olarak, bu yöndeki çalışmalarımızı mükemmele ulaşmak için sürdürüyoruz. Avrupa kaynaklı bağımsız müşteri memnuniyeti araştırmasında da hem satış hem de satış sonrası hizmetlerinde 1.sırada yer aldık. Aylık bazda müşteri memnuniyeti takibi yapıyoruz  ve mutlak müşteri memnuniyeti çalışmaları konusunda kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Mutlak müşteri memnuniyeti sağlamak için üstün hizmet sunan Toyota ailesi ve tüm bayilerimizi tebrik ediyorum"diye belirtti.

2009 Yılı

Türkiye çapında 81 ilde gerçekleştirilen görüşmelerle şekillendirilen Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi sonuçlarına göre Volkswagen Binek Araç, 2009 son çeyreği sonuçlarına göre müşteri beklentilerini en uygun şekilde karşılayan binek otomobil markası oldu. 2005-2007 yılları arasında aynı başarıya imza atan Volkswagen Binek Araç, böylece geçtiğimiz yılın Türkiye’de binek otomobil sektöründe müşterisini en fazla mutlu eden markası olmayı başardı.

Toyotanın aldığı ödüller :

13-06-2006 Prius, "Uluslararası Yılın Motoru" ödülünü ardarda üç yıldır kazanıyor
 Ardarda üç yıldır 1.4-1.8 litre motor kategorisinde ödül kazanan 1.5 litre Hybrid Synergy Drive® benzinli motor, Toyota Prius'taki kullanımıyla "En İyi Yakıt Tasarrufu" kategorisinde de ödüle layık görüldü.

Toyota Prius 2005 Avrupa'da Yılının Otomobili ödülünü kazandı
 Toyota Prius Avrupa'da Yılın Otomobili jürisinin 58 üyesi tarafından 2005 Avrupa'da Yılının Otomobili seçildi.

26-10-2005 Yaris, Euro NCAP testlerinde beş yıldızla ödüllendirildi.
 Yaris, son EURO NCAP testlerinde yetişkin yolcu güvenliği kategorisinde 35 puan alarak 5 yıldızla ödüllendirildi.

Yeni Toyota Avensis: Euro NCAP kuruluşuna göre sınıfının en güvenli otomobili
 Güvenlik değerlendirme kuruluşu Euro-NCAP, eskisinden daha da zorlu, yeni bir test geliştirdi - Toyota Avensis bu zorlu testten yüzünün akıyla geçerek en yüksek notu aldı.  

01-07-2005 Toyota, J.D. Power kuruluşunun Almanya CSI araştırmasında art arda dördüncü yıldır en üst sırada yer alıyor.
 Toyota, J.D. Power and Associates kuruluşunun 2005 Almanya Müşteri Memnuniyeti Endeksi Araştırması'nın (CSI) genel müşteri memnuniyeti kategorisinde art arda dört yıldır en üst sırada yer alıyor.

01-06-2005 Hybrid Synergy Drive sistemi sağladığı kusursuz yakıt ekonomisi nedeniyle ödüllendirildi
 Toyota Prius'ta bulunan Toyota Hybrid Synergy Drive sistemi 2005 Uluslararası Yılın Motoru yarışmasında iki ayrı kategoride ödüllendirildi.  

01-06-2005 AYGO, Euro NCAP testlerinde 4 yıldızla ödüllendirildi.
 AYGO, Euro NCAP test programının yetişkin yolcu güvenliği kategorisinde dört yıldızla ödüllendirildi.  

15-07-2004 Euro NCAP'ten Toyota Prius'a benzersiz güvenlik ödülü
 Prius, Euro NCAP tarafından yolcu güvenliği için beş yıldızla ödüllendirilirken, çocuk güvenliği için 43 puan aldı.

20-05-2004 Yeni Toyota Corolla Verso: Euro NCAP'a göre sınıfının en güvenli otomobili
 Euro NCAP'a göre sınıfının en güvenli otomobili olan Yeni Toyota Corolla Verso maksimum not olan 5 yıldızla ödüllendirildi.  

10-02-2003 Toyota'nın J.D. Power and Associates kuruluşunun Almanya Müşteri Memnuniyeti Endeksi Araştırması'ndaki başarısı
 Toyota, J.D. Power and Associates kuruluşunun Almanya Müşteri Memnuniyeti Endeksi Araştırması'ndaki başarısı  
(Toyota, J.D. Power and Associates kuruluşunun Almanya Müşteri Memnuniyeti Endeksi Araştırması'ndaki başarısı Bu araştırma, araçlarının yaş ortalaması 2-3 olan 15.009 kişinin araç, bayi ve araç sahipliği maliyetine ilişkin deneyimlerini değerlendirdikleri yanıtlara dayanıyor.
Müşteri Memnuniyeti Endeksi Araştırması J.D. Power and Associates kurululuşu tarafından Almanya'da otomotiv endüstrisi genelinde gerçekleştirilen ilk araştırmadır. J.D. Power and Associates kuruluşu *,
bir çok ülkede Müşteri Memnuniyeti Endeksi Araştırmaları yürütmektedir. Bu çalışma, otomotiv endüstrisinde müşteri memnuniyetini ölçmek ve izlemek için dünya çapında benimsenecek prensipler oluşturmayı hedeflemektedir.

*J.D. Power and Associates kuruluşu pazarlama araştırmaları, danışmanlık, eğitim ve müşteri memnuniyeti alanları da dahil olmak üzere önemli sektörlerde faaliyet gösteren global bir pazarlama bilgi hizmetleri şirketidir.
Toyota'ların ne kadar çok beğenildiğinin kanıtı
Bu çalışma Almanya'da gerçekleştirilip kamuya duyurulan ilk ayrıntılı müşteri memnuniyeti raporudur. Kılı kırk yaran tüketiciler olarak bilinen Almanların Toyota araçlarına dair yüksek müşteri memnuniyeti sergilemeleri Toyota için en büyük övgü kaynağıdır.
Bu çalışmayı yayınlayan Alman otomobil dergisi 'MOT' da, bu etkileyici sonucun altını çizerek, Toyota araçlarının yakaladığı müşteri memnuniyetinin diğer otomobil üreticileri için ancak hayal edilebilecek bir sonuç olduğunu belirtmiştir. Toyota, tüketicilerden ve Alman otomobil pazarında temel referans kabul edilen 'MOT' dergisinden alınan bu geribildirimlerden büyük mutluluk duymaktadır.
Toyota en önemli segmentte en üstte yer almaktadır.
Müşteri Memnuniyeti Endeksi puanı belirli bir markanın müşteri beklentilerini ne ölçüde karşıladığını ölçmektedir. Önem sırasında göre faktörler aşağıda sıralanmıştır:
   Araç kalitesi/güvenilirliği. Puanın %30'unu oluşturmaktadır
   Araç cazibesi. Araç sahibinin aracın performansı, tasarımı, konforu ve özelliklerinden ne kadar memnun olduğu Puanın %25'unu oluşturmaktadır
   Bayi hizmetlerinden duyulan memnuniyet Puanın %23'unu oluşturmaktadır
   Araç Sahip Olma Maliyeti Puanın %22'unu oluşturmaktadır  
En yüksek müşteri memnuniyeti
Bu çalışma 32 markayı ve 7 segmentte toplam 132 farklı modeli kapsamaktadır. Toyota müşteri memnuniyetinde 7 segmentten 5'inde en üst sırayı almıştır:
Toyota Yaris Küçük otomobil segmentinde en yüksek müşteri memnuniyeti
Toyota Corolla Küçük otomobil segmentinde en yüksek müşteri memnuniyeti
Toyota RAV4  Küçük otomobil segmentinde en yüksek müşteri memnuniyeti
MPV (Kompakt Van) segmentinde en yüksek müşteri memnuniyeti

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
Kalder (Türkiye Kalite Derneği) nin 2006-2009 binek oto müşteri memnuyeti sonuçları(puanlama üzerinden)

2006        2007       2008         2009

Volskwagen                82           80           79            79
Toyota                      79           79           81            79
Opel                          79           74           73            76
Hyundai                     75           69            74            75
Fiat                           73           72            71            75
Ford                          74            76           77            75
Renault                      75            73           76            73

A.B.D (ASCI - Michagen üniversitesinden temin edilmiştir.)

2006        2007       2008   

Toyota(Lexus)                                   86           87          87
General Motors                                   84           86          85
Honda                                               86           84          86
Toyota                                              87           84          86
Ford Motor(Lincoln)                              83           86          83
BMW                                                 85            86          87
Volkswagen                                        78            80          81
Ford                                                  77            80          80
Kia                                                    77            78          80
Mazda                                                79            78          80
Nissan                                                82            80          82

Bu puanlamanın yorumlarını daha sonra yapacağım.     

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
O kadar pislik atılan VW'nin Türkiye'de bu kadar beğenilmesi ilginç.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
o kadar para versen bence sen de beğenirdin :) abi ben bu testelere güvenmiyorum, toyotaya da güvenmiyorum yani..çünkü gayet kullanıcılara soruluyor (bana hiç sormadılar) bir çok vw kullanıcısı araçlarının sorunsuz olduğuna inanıyor, çıkan sorunları normal görüyor, nikelaj mı soyuldu? normaldir..egr valfi mi bozuldu? normaldir... koskoca vw bu..tarzında bir düşünce var..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
o kadar para versen bence sen de beğenirdin :) abi ben bu testelere güvenmiyorum, toyotaya da güvenmiyorum yani..çünkü gayet kullanıcılara soruluyor (bana hiç sormadılar) bir çok vw kullanıcısı araçlarının sorunsuz olduğuna inanıyor, çıkan sorunları normal görüyor, nikelaj mı soyuldu? normaldir..egr valfi mi bozuldu? normaldir... koskoca vw bu..tarzında bir düşünce var..
Türkay o zaman bu işin en doğru yöntemi tarafsız bir jüri bulup onlara sormak :) Valla bak şaka yapmıyorum :)
Diğer türlü arabamdan memnun değilim diyecek delikanlı bulmak zor olur yani :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14

Reklam beğendiriyor.Vw nin türkiye distbiritörü sayesinde bu kadar kalıte oldu bu marka.Anlmadığım interette bazen cadyylere bakıyorum.Hafif oynanmışlara 2008 doğuş oto cıkıslı yazıyor 50.000 tl istiyor :D doğuş ne koydu senın arabanada bu parayı istemekte hak göruyorsun aracına.Kimbilir kaça aldı gidip boşunu alsa 1-2 haftada bursada aynı işciliği cok daha ucuza yaptırırsın 50.000 tl istemezsın satarken.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Türkay o zaman bu işin en doğru yöntemi tarafsız bir jüri bulup onlara sormak :) Valla bak şaka yapmıyorum :)
Diğer türlü arabamdan memnun değilim diyecek delikanlı bulmak zor olur yani :)
katılıyorum..galericiler, sanayi ustaları tarzında insanlardan bile çok çok daha güvenilir sonuçlar alınabilir
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi

Reklam beğendiriyor.Vw nin türkiye distbiritörü sayesinde bu kadar kalıte oldu bu marka.Anlmadığım interette bazen cadyylere bakıyorum.Hafif oynanmışlara 2008 doğuş oto cıkıslı yazıyor 50.000 tl istiyor :D doğuş ne koydu senın arabanada bu parayı istemekte hak göruyorsun aracına.Kimbilir kaça aldı gidip boşunu alsa 1-2 haftada bursada aynı işciliği cok daha ucuza yaptırırsın 50.000 tl istemezsın satarken.
bunlar pazarlama tekniği ve bu tekniği türkiyede en iyi kullanan iki distribütör var. biri doğuş, diğeri borusan. hoş ikisi de tekel. anlamadığım bişeyde şu, passat doğuş oto çıkışlı olmayıp ne olabilirki. doğuş otodan başka distribütör mü var ki türkiyede.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 68 kere teşekkür etti
2010 yılıının ilk üç ayına bakıldığında ithal arabalarda ww birinci.Biraz ilginç durum bu çünkü bunla r pahalı oto.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
bunlar pazarlama tekniği ve bu tekniği türkiyede en iyi kullanan iki ditribütör var. biri doğuş, diğeri borusan. hoş ikisi de tekel. anlamadığım bişeyde şu, passat doğuş oto çıkışlı olmayıp ne olabilirki. doğuş otodan başka ditribütör mü var ki türkiyede.

İşte bilmeden etmeden yazıp duruyorlar. 2 saatttir bahsettiğim ilanı arıyorum.Şimdi merak ettim 0 ken kaça aldığını.servis 3-5 özellik koyup deri kaplatınca.Cadyy V.İ.P oluyormus şaka gibi :) Bende satarken yazıcam,Aydoğan toyota çıkışlı Nede olsa aldığım plaza Türkiyenin en prestijli plazalarından biri :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
wv satıslarına bak ya :D ben anlamıyorum mılletı o kadar para verıyorlar donanıma gelınce bosline :D
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...