Gönderen Konu: Yeni Auris'imize yeni PARK SENSÖRÜ ve KAMERA sistemi  (Okunma sayısı 10062 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 64 kere teşekkür edildi
Eski aracımıza satmadan 2-3 ay önce arka park sensörleri taktırmıştım. Gerçekten çok işe yarıyordu.
Araç küçük olduğu için aynadan bakarak geri gitmek çok kolay oluyordu. Ama yağmurlu havalarda hele de gece ise sıkıntı oluyordu. Bir de aynadan görünmeyen küçük ama hasar verecek engeller dert oluyordu.
ebay üzerinden sipariş vermiştim. 15 gün sonra elime geçmişti. Ama 2 defa belirtmeme rağmen silver yerine siyah göndermişlerdi. Ancak arka tamponda siyah yerler olduğundan onların üzerine taktırmıştım. Ekranı da dikiz aynası üzerindeydi.
Sadece arka sensörlü, ekranlı bir modeldi.
Burada 160TL istiyorlardı (montaj dahil). En ucuz 75TLye buldum+40TL de montaja verecektim. ebay'dan 28USD.ye almıştım.

Nihayetinde aracı sattık gitti.

Yeni Auris için de park sensörü almamız şart oldu. Çünkü alışmışız iyice geri giderken uyarılmaya. Şimdi neredeyse geri gidemez olduk. Hatta eşim garaja giremez oldu. Park sensörleri gelene kadar sen gir deyip eve gelince beni indiriyor aşağıya.

Bu otomobilimizin ön kısmı da görülemediği için bu sefer ön arka  modelinden alayım dedim. Oldu olacak kırıldı nacak hesabı bir de geri görüş kamerası olsun dedim. Bu ayın 7sinde sipariş verdim. 11'inde kargolanmış, bugün öğlen postacı getirdi. yani ismi mühim değil burdan bir firmadan (mesela İstanbul) alsam bu kadar çabuk gelmezdi.

(Kamera henüz gelmedi. Burada sadece park sensörü sistemi var.)

(Kamera da böyle birşey.)

Bu sefer satıcıyı sıkı tembihledim. Silver sensör istiyorum diye doğru göndermiş. Sensörler boyatılınca hassaslığı azalıyor. Bunu önlemek için astar atılmaması gerekiyormuş. Bu sefer de bir süre sonra boya dökülüyor. Ama bunlar kendinden silver renk olduğu için böyle bir sıkıntı yok.

Ön/arka 8 sensör ekranlı park sensörü+CMOS gece görüşlü kamera için toplam (kargo dahil) 142TL ödedim.. (Burada sadece park sensörlerine 350TL istediler)
Önceki araca montaj için 40TL vermiştim. Bunu 60-70'den aşşağı yapmazlar. Ben de Onatça servisi aradım. Getirsem montajı yapar mısınız diye.  Yaparız dediler. 4 saat sürermiş. Bir gün serviste kayırmış. 85TL ücreti varmış. Bana makul geldi. Kamera gelince götüreceğim.

Ekranı yine ayna üzerine ama cama yapıştırmayı düşünüyorum.

Servisteki montaj aşamalarını ve yapılışını ayrıca eklerim buraya.
Ford Focus 3 Titanium Smart TECHNO...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Auris'imize yeni PARK SENSÖRÜ ve KAMERA sistemi
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2010, 01:37:22 »
özer bey iyi günlerde kullanın. sensör ve kamera hoş görünüyor. ama 85 tl işçilik ve 1 gün serviste kalması bana abartı gibi geldi.

önler için bir önerim var naçizane; iki sensörü öne taktırın, diğer ikisini yanlara. yani ön tekerlerin hemen önüne. dar yerlerden geçmek zorunda kaldığınızda büyük faydası olur. tekrar hayırlı olsun.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2010, 09:40:46 »
Paylaşım için teşekkürler Özer Bey.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2010, 11:51:01 »
özer bey iyi günlerde kullanın. sensör ve kamera hoş görünüyor. ama 85 tl işçilik ve 1 gün serviste kalması bana abartı gibi geldi.

önler için bir önerim var naçizane; iki sensörü öne taktırın, diğer ikisini yanlara. yani ön tekerlerin hemen önüne. dar yerlerden geçmek zorunda kaldığınızda büyük faydası olur. tekrar hayırlı olsun.

Forumda başka bir başlıkta arka sensörleri kendi takan arkadaş da belirtmişti. Tamponla şase arasındaki mesafe bazı yerlerde çok azmış. Aynı şekilde ön tamponun da ara boşluğu çok azmış. Bir de hava yastığı sensörleri filan da var. Bu nedenle tampon sökülerek montaj yapmak gerekiyormuş. Tamponun da dışarıda bir elektrikçi tarafından sökülmesini uygun bulmuyorum. Kaportacıda söktürüp elektrikçiye götürsem bile toplamda daha ucuza gelmez.

İşlem 4 saat sürer ama gün içinde ne zamana denk gelir bilemediklerinden bir gün dediler. Klasik servis taktiği.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 15, 2010, 22:28:29 »
tamponu bizzat kendim söktüm ve herşeyiyle kendim taktım. pazar öğle 12-1 sıralarında başladım. akşam 5 de son kontrolleri yapıyordum. tertemiz oldu, içim rahat. ustaların en sevmediğim yanı; geçmelere ve tırnaklara gerekli özeni göstermeyip kırarlar, sonra yenisini temin etmeden öylece takarlar. bir kaç ay sonra tampon oynar yavaş yavaş düşer aşağı.
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #5 : Nisan 15, 2010, 22:31:58 »
tamponu bizzat kendim söktüm ve herşeyiyle kendim taktım. pazar öğle 12-1 sıralarında başladım. akşam 5 de son kontrolleri yapıyordum. tertemiz oldu, içim rahat. ustaların en sevmediğim yanı; geçmelere ve tırnaklara gerekli özeni göstermeyip kırarlar, sonra yenisini temin etmeden öylece takarlar. bir kaç ay sonra tampon oynar yavaş yavaş düşer aşağı.

Çok iyi.
Ön tamponu mu arka tamponu mu söktünüz? Kabloları bagaja nereden aldınız? Aslında önceki araca takarlarken izlemiştim. Ama onlar sadece arkaydı ve tampon sökülmeden yapılmıştı.

Biraz fikir ve bilgi verirseniz ben de yapabilirm sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 15, 2010, 22:38:41 »
arka tamponu söktüm ben. kabloları tamponun içine ara ara sabitleyerek sol havalandırma penceresine kadar getirdim. tamponu yerine tuttururken oradan içeri aldım. park sensörü beyni stop lambasının hemen yanında, gücü geri vites ampülünden aldım. ön tampon için ezbere bişeyler söylemem çok zor. bakmak lazım. sonuçta ince kablolar, mevcut tesisat kablolarının yanına sıkışabilir sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #7 : Nisan 15, 2010, 22:46:20 »
Yarın bir yatayım aracın altına. Tabi bu göbekle sığabilirsem. Belki alttan ön tamponun arkası görülebilir.
Bu arada tamponun et kalınlığı ne kadar hatırlıyor musunuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 15, 2010, 22:53:03 »
benim taktığım kısım bayağı kalındı ama ölçmedim. nasıl anlatayım, hani kutudan çıkan punç ucu varya onun içini dolduracak kalınlıkta. yani dipten dişlere kadar doldurdu.

yanında yakınında olsaydım, mutlaka sana yardıma gelirdim. arabayla uğraşıp bişeyler yapmaktan gerçekten zevk alıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Nisan 16, 2010, 18:23:18 »
benim taktığım kısım bayağı kalındı ama ölçmedim. nasıl anlatayım, hani kutudan çıkan punç ucu varya onun içini dolduracak kalınlıkta. yani dipten dişlere kadar doldurdu.

yanında yakınında olsaydım, mutlaka sana yardıma gelirdim. arabayla uğraşıp bişeyler yapmaktan gerçekten zevk alıyorum.

Bunu sormamın amacı; sensörlerin dışarıda kalan geniş kısımları için havşa açabilir miyim diye. 22mm punç ile delmeden önce 27-28mm freze ile 2-3mm yuva açılıp sonra puhçla delinirse dışarıda hiç çıkıntı kalmazdı.

Bu arada dealextrem.com'da Toyota silver rötuş kalemi ve fırça seti buldum. 12ml 3,5$. Sipariş etmiştim gelince olası çizikleri veya açıkta kalan yerleri kapatabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 16, 2010, 22:41:07 »
bence avşa falan uğraşma derim. zaten öyle çok kaba durmuyor. bide seninki tampon rengi olacak ki. çok hoş durur. direk tak. delmeden önce kağıt bant ile maskeleme yapmayı ihmal etmezsen rötuş yapmaya ihtiyaç olmaz. şimdiden merak ettim bak. mutlaka foto bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #11 : Nisan 20, 2010, 16:41:12 »
Kamera da bugün geldi.

Yarına randevu alabilirsem Onatça servise götüreceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 20, 2010, 16:50:38 »
Özer bey ben  taktım  sizin bu kamera sisteminden. Ama sadece kamera  park sensörü yok  yani. Gayet  güzel  oldu, artık  geri  geri tampona  1 cm  kalana  kadar engele yanaşabiliyorum.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #13 : Nisan 20, 2010, 17:24:22 »
Özer bey ben  taktım  sizin bu kamera sisteminden. Ama sadece kamera  park sensörü yok  yani. Gayet  güzel  oldu, artık  geri  geri tampona  1 cm  kalana  kadar engele yanaşabiliyorum.

Kemara ararken görmüştüm. Bazı kameralarda kendinden mesafe çizgileri varmış. Böylece anlaşılıyormuş mesafe. Sizin kamera böyle çizgiler gösteriyor mu ekranda?

Benimkinde var mı yok mu bilmiyorum. Bugün bir çalıştırıp bakayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 20, 2010, 17:35:33 »
Evet var. En dipte kırmızı, ortada sarı ve en uçta yeşil şeklinde.Benim monitör çift girişli. Yani kullanım amacı itibariyle birisi multimedya amaçlı (dvd gibi) kullanım diğeri  ise kamera için düşünülmüş. Mesafe çizgileri sadece kamera girişi aktif olursa gözüküyor ekranda. Normalde diyelimki multimedya girişini kullandınız  ve monitörde film izliyorsunuz, aracı geri vitese  takınca  monitör kamera girişine öncelik tanıyor ve hemen kamera devreye  giriyor. Aracı normal konuma  alınca da  film izlemeye kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.

Ama ben çizgilere dikkat etmiyorum, zaten aracımın  arkasını normalde  dikiz  aynasınla  görebiliyorum, benim amacım tamponumun engele ne kadar yaklaştığını  görmekti. Bu yüzden kamerayı  tamponumu  görecek  kadar  dikine  konumlandrdım. Yani monitörden  bakınca  arabamın  komple  arkasında  kalan yolu  değil sadece aracımın arkasındaki 2 metrelik mesafeyi görüyorum. Bu da  bana  yetiyor. Ama  isterseniz  daha  geniş  açılı  bir  kamera  ile  hem komple  arkayı  hemde tamponu görebilirsiniz.

Takıldığınız  bir  yer olursa  elimden geldiğince yardımcı olurum. Ben montajını  kendim yaptım.  Saygılar...
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #15 : Nisan 21, 2010, 19:44:03 »
Bugün nihayet montaj için servise gitmeye karar verdim.

Ama serviste aşırı bir yoğunluk vardı. Saat 09 itibariyle 27.sıradaydım. (Koca şehirde tek bayi olursa olacağı budur. Mersin bayisi de işi bırakmış sanırım. Böyle giderse bu servisten hayır gelmez.)

Neyse oradaki bir arkadaş dışardan işçiliği iyi, temiz bir elektrikçiyi arayıp beni yönlendirdi.

Saat 10 gibi montaja başlandı. 14.30 gibi bitti. Birkaç eksik kalmıştı. Onları tamamlamak için çarşıya gittim. Sonunda bitti.

Bu arada bir sigorta atmıştı. Tüm malzemecileri-toptancıları dolaştım. Toyota sigortası bulunmuyor. Sadece serviste varmış.

Bunun yerine diğer küçük tip sigorta takılabiliyor ama sigorta kutusunun kapağı kapanmıyor. 1 tane yedek koymuşlar, onu taktım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 21, 2010, 22:14:41 »
Güle güle kullanın
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 21, 2010, 22:21:01 »
Güle güle kullanın Özer Bey.

Onatça ile ilgili durumu ben de duyuyorum. Böyle olursa ben de 50.000 bakımını es geçeceğim sanırım. Ya da dışarıda bir yerlerde yaptıracağım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 21, 2010, 22:26:26 »
Özer Bey,sıradan bir Toyota'cı olmadığınızı belirtir,güzel paylaşımlarınız ve bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #19 : Nisan 22, 2010, 11:09:06 »
Güle güle kullanın Özer Bey.

Onatça ile ilgili durumu ben de duyuyorum. Böyle olursa ben de 50.000 bakımını es geçeceğim sanırım. Ya da dışarıda bir yerlerde yaptıracağım.

Bir ay kadar önce ilk gittiğimde haftaya yeni yerimize taşınacağız demişlerdi. Halen gelişme yok. Bu arada Balkaroğlu satış yapmıyor ama yetkili servis olarak devam ediyordu. Son geçtiğimde terkedilmiş bir hali vardı. Sanırım onlar da bıraktı.

Mersin bayisine de gitmiştik. İçeride sadece bir Hilux vardı. Yerler tozlu, içerisi bakımsız görünüyordu. Test araçları yoktu. Örnek araçları yoktu. Katalogtan beğenip sipariş üzerine getiriyoruz dediler. Sanırım onlar da gidici. (Belki de gitmiştir bile.) Ya da mal iyi maketten de satarım mantığı var.