Gönderen Konu: Karaman - Osmaniye yakıt sarfiyatı....  (Okunma sayısı 596 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Karaman - Osmaniye yakıt sarfiyatı....
« : Nisan 12, 2010, 15:30:45 »
Merhaba..

Hasanbeyli'de(Osmaniye) ve kozan(adana) bulunan dostlarımızı ziyaret etmek üzere önceki gün gece 00:30 gibi karaman'dan, 5 kişi dolu bagaj ile yola çıktık. Ereğli - ulukışla - pozantı - adana - osmaniye - ( nihayet )hasanbeyli. 7:30.(1 saat yemek, yaklaşık 1 saat adana da mola)

Karamandan : 55 LT lpg, litresi 2 tl den depoyu fulledim.( 60 lık tank) Adana otogarından, gaziantepden gelen bir arkadaşımızı da alarak yolumuza devam ettik.(6 kişi) ( otoyoldan adana doğu şehir merkezi sapağını kaçırmışım 15 km ileriden geri döndüm 30 km fazla yol yapmak zorunda kaldım)
Hasanbeyli'den osmaniye'ye dönerken lpg yedeğe  geçtiğini fösteren kırmızı ışık yandı, km sayacım; 520 km gösteriyordu,

Osmaniye çıkışındaki, opet (kıdık petrol)den depoyu tekrar fulledim. 44,42 LT gaz aldı. yani daha depoda yaklaşık 16 lt gaz vardı. 45 lt gaz ile 520 km yapmışız, (benzinliğe girince ve gaz alana kadar gelen giden herkesin gözü arabadaydı, arka lastiğin üst kısmı nerdeyse görünmüyordu ve yogun yağmur, karşıdan gelenlerin attığı sularla arabanın her yeri çamur deryası idi.)

Kadirli üzerinden, kozan'a ulaştık, akşam saatlerinde, Adana'ya arkadaşımızı otogara bırakmak için yola koyulduk. malesef adana merkezini hiç bilmem, yol kenarında genç ihtiyar, taksici, seyyar satıcı, trafik polisi, vs. kişilere sora sora 1 saat dolaştıktan sonra otogara ulaşabildik.
yoğun yağmur yağışı altında karaman'a  gece bir gibi vardık. opette  tekrar depoyu fulledim. 43 lt gaz aldı. km sayacım 440 km gösteriyordu; dönüşte sürekli rampa çıkmaktan ve adana şehir merkezinde 1 saat boyunca agresif kullanımdan dolayı tüketim miktarı epey yüksek çıktı.gelişe göre.

Sonuçta : 45+43 = 88 Lt gaz ile 960 km yaptım.

sizce yakıtı nasıl..?
LPG Fiyatı; Karaman : 2,00 TL aygaz  Osmaniye : 1,97 TL aygaz
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Toyota Club Türkiye

Karaman - Osmaniye yakıt sarfiyatı....
« : Nisan 12, 2010, 15:30:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Karaman - Osmaniye yakıt sarfiyatı....
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2010, 15:56:07 »
Bence gayet makul Soner hocam, araca da bayağı bir eziyet etmişsiniz :)

Bu arada aşkolsun demeden geçemeyeceğim. İnsan bir mesaj atar. Cebimi verirdim, sen de bu kadar sıkıntı çekmezdin Adana'dan geçerken. Tesadüfe bak ki Cumartesi günü ben de eşim, babam, kardeşim ve halam ile birlikte günübirlik Kadirli (memleketimiz) ve Kozan'a (eşimin memleketi) gittik benim Yaris ile :) 
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Karaman - Osmaniye yakıt sarfiyatı....
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2010, 16:12:55 »
inşallah bir dahaki sefere haberleşelim hakkı hocam. Acil oldu biraz.
Kadirli kozan yolunda karşılaşmış bile olabiliriz, o kadar çok toyota ile karşılaştım ki, zaman zaman konvoy olduk diyebilirim.
Kadirli'nin içini görmedim ama kozan baya güzel bir yer, ilk gidişimde o kalesine çıkmak isrerim, tarihi yapıları oldukça fazla, ptt nin karşısındaki tarihi bina, altı kahvehane, hemen karşısındaki oda oda dükkanlar hepsi taştan yapılmış eski yapılar çok güzel, en kötü tarafı yollaarı diyebilirim, heryeri çukur, off-road yaoar gibi araba kullanmak zorunda kaldım..
tabi iplikçi mehmet efendiyi de ziyaret ettik duasını aldık..
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.