Gönderen Konu: Allah Rızası Için Bir Fikir.  (Okunma sayısı 1692 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür etti
Allah Rızası Için Bir Fikir.
« : Nisan 06, 2007, 17:32:17 »
avensis anahtarında bagaj açma butonu var ama bu buton sadece sistemden bagaj kilidini serbest bırakıyor yanı bagajı yine manuel olarak açabiliyorsunuz. yanı butona bastıgınızda corollalarda bagajı içerden kol ile açma gibi bir etki yapmıyor.
düşüncem şu avensiste bagaj kaputu uzerinde bagajı açmaya yarayan tutamaçta bir dügme var açmak için tutunca klit mekanik olarak degil elektironik olarak açılıyor yani bir motor vasıtası ile benim istegim bu işi anahtardaki buton açma tuşu ile yaptırabilmek.
eger yaptırabilirsem bagaj yayına ek bir yay ekleyerek dügmeye basınca bagajın tam olarak açılmasını saglayacam.
bunun teknik olarak imkanı varmıdır.
varsa nasıldır?
teşekürler
toyota 2009 verso premium

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 06, 2007, 17:32:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2007, 17:46:58 »
Bir kaç ufa kaynak ve gazlı sistem amortisörel olabilir ama astarı yüzünden pahalıya gelir ve uğraştığınıza değmez en iyisi elle kaldırmak.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2007, 20:00:37 »
Alıntı yapılan: Erdem Manisalı
Bir kaç ufa kaynak ve gazlı sistem amortisörel olabilir ama astarı yüzünden pahalıya gelir ve uğraştığınıza değmez en iyisi elle kaldırmak.
[/quote]

erdem kardeş sanırım sorumu anlatamamışım .. benim istegim kumandadaki bagaj açma butonuna bastıgımda bagaj tutamaçındaki dügmeye bastıgımdaki gibi tık diye bagaj kapagını az biraz atsın corolladaki içerden kol vasıtası ile açmak gibi.. bu dedigim corollada olmaz çünkü corollada kilit mekanik bir şekilde içeriden bagaj kolunu çekince bir tel vasıtasi ile kapak atıyor. ama avensiste olur çünkü bagaj kilidini açan bir dügme var kapaktaki tutamacın üstünde yani bir motor vasıtası ile bagaj kilidi tık diye attırıyor. kumandadaki bagaj açma butonuna basınca bagaj tutamaçının üzerindeki dügmeye başmış gibi fonksiyon gördürmek istiyorum. mevcut dügme sadece bagaj tutamaçının üzerindegi dügmenin işlev görüp görmemesini saglıyor. yani kapılar kapalı iken kumandadaki bagaj açma dügmesine basınca sadece bagajı açabiliyorsunuz(kapılar açılmıyor) tabiki tutamaçtaki dügmeye basmak şartıyla.
bagaj tık diye attırabilirsem tam olarak açtırmak kolay amortisöre felan gerk yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2007, 21:50:31 »
o zaman bçok zor bir ihtimal çünkü aracının elektrik şeması lazım. Bu kumandadaki düğmeye basınca devreye giren sistemden bi kablyla arka kapaktaki açma butonuna bağlantı yaparak tetikleme sağlanabilir ama ne kadar sağlıklı olur orası tartışılır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 06, 2007, 22:53:38 »
bu ozelligi araca koymamalarının bir sebebi olsa gerek.
audi a3'te boyle, kilit acılıyor ama kapak acılmıyor. guvenlik sebebi olabilir.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 06, 2007, 23:44:18 »
böyle birşey sürüş dinamigine zarar verecegini sanmıyorum.
olası hızla giderken bagaj kapagı açılsa bile ruzgar anında kapatır açılmasına izin vermez.
güvenlik bi yana kolaylık olacaktır aracın neresinden açıldıgını bilmeyen bir çok insan var haliyle ben gidip açıyorum böle olsa  oldugum yerden tık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 07, 2007, 00:42:31 »
Ama ondaki amaç şu araç kilitliyken yanlışlıkla basıldığında açılmasın bagaj  ve sadece bagaj açmak gerkirse gkapılar açılmadan halledebilmek. bu sayede güvenlik artar. Bewnce o kadar gerekli bişy değil mühendisler herşeyi iyce düşünmüşler ve en doğrusuna karar vermişlerdir. Ama benim bildiğim kadarıyla o düğmeye 2 kez basılırsa bagajın açılması lazım. Birkaç araçta öyleydi. 1. basışta kilidi devreden çıkarıyordu 2. basışta ise kapağı açıyordu onu da bir denemenizi tabsiye ederim.