Gönderen Konu: avensis'te 4. vitesten 3. vitese geçmeme  (Okunma sayısı 8440 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
avensis'te 4. vitesten 3. vitese geçmeme
« : Nisan 08, 2010, 21:56:47 »
Merhaba arkadaşlar
Bir arkadaşım 2006 model 1.6 avensis almak üzere,bugün aracı test etmiş,4.vitesten 3. vitese geçmediğini fark etmiş.Araç sahibine bunu söylediğin de araç sahibi bunun güvenlik amaçlı olduğunu söylemiş.Araç 3 ten 4'e rahat geçiyormuş.Ben böyle birşey olmadığını söyledim ama aklıma takıldı,aracın şanzımanın da bir sorun olabilir mi?
Bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa memnun olurum... Saygılar

Toyota Club Türkiye

avensis'te 4. vitesten 3. vitese geçmeme
« : Nisan 08, 2010, 21:56:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: avensis'te 4. vitesten 3. vitese geçmeme
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2010, 21:58:21 »
4'den 2'ye geçiyor mu ?
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2010, 22:42:52 »
evet 4 ten 2 ye geçiyormuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2010, 23:16:09 »
O zaman 3'e daha rahat geçmesi gerek.
Bir problem olabilir.
Güvenlik sebebi biraz saçma geldi, aniden vites düşürüp hızlanılması gereken zamanlarda ne yapılacakmış acaba, onu da sorsun eski sahibine.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2010, 23:29:32 »
zaten mantık olarak madem güvenlik var  4 den 3 düşmesini engelliyor araba. 2 ye hiç taktırmaması lazım 4 den sonra. adam kakalamaya çalışıyor resmen :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2010, 23:53:29 »
güvenlik ha  :lol: :lol: :alkis:
senkromeç bozuk...
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2010, 00:10:27 »
Arkadaşıma aracı serviste kontrol ettirmesini tavsiye ettim.
Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Elegant
« Yanıtla #7 : Nisan 09, 2010, 00:21:47 »
bende de var avensis  gayet güzel geçiyor viteslere.. ama şöyle bi durum var avensiste diğerlerini bilmiyorum ama hızına göre vitesi ayarlıyor,yani hız 4 ü istiyorsa en rahat 4 e geçiyor diğer viteslere geçiş biraz zor..uygun hıza uygun vites meselesi :)
Bi AwEnSiS GördÜm SanKİ!!!  :o  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2010, 01:35:59 »
Ugurun dediği gibi devrin vitese göre uygun değilse geçiş biraz zor oluyor.Ancak yavaslayıp vitesini ona göre düşüreceksin..Sahibinin beyanıda ilginç elbette.Güvenliikli araba avensis...
2005 Avensis comfortline hız sabitleyici varmı.Babamda nissan primera dan sonra ankaradan avensisle döndü antepe.Ama Sevmemiş.Yol sesi ve motor sesi cok fazla diyor 98 nissanımda bile daha az kafası agrımış.. ::)
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Nisan 09, 2010, 02:09:59 »
Avensisi satmayı düşünen arkadaşta kesinlikle güvenlik sorunu var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 09, 2010, 08:03:30 »
  Neyin güvenliğimiş bu? :)
 Bence senkromeçde sorun olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Nisan 09, 2010, 15:14:20 »
belki 4 de yüksk devirdeyse geçmeyebilir yada zorlanabilir ama genelde geçmesi lazım diye düşünüyorum.. bi denemem lazım aslında
muhetemelen senkromeçtedir sorun. balatalarda zayıf olabilir ama a zaman bilgisayarda belli olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #12 : Nisan 09, 2010, 22:16:54 »
şanzımanı zorlayacağı devir 7000 civarı olur zannetmiyorumki o devirlerde o süratlerde 4.vitesden 3 e düşsünler.altan abi bilgisayar deb.balatasını göstermez yav :)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Elegant
« Yanıtla #13 : Nisan 11, 2010, 16:37:40 »
comfort ta sabitleyici yok. executive lerle var yanlış hatırlamıyorsam   !!! bide arkadaş içeriye çok ses geliyor demiş. baban biraz devirsin kullanmış galiba :D  gerçekten avensis harika ben 0 aldım arabayı dahada satmayı düşünmüyorum... yol tutuşu mükemmel
Bi AwEnSiS GördÜm SanKİ!!!  :o  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Nisan 12, 2010, 23:07:13 »
Uğur bey siz kaç yaşındasınız onu merak ettim.Toyota corolla olsun avensis olsun 5 vites 4000 devirden sonra motor sesi yol sesi içeriye biraz fazla alıyor.Sizin kullandıgınız avensis ile benim aracım corolla daki motor  110 bg vvt i.Avensisdeki vvt i tork olarak iyileştirilmiş sadece..Ayrıca uzun yıllardır şöför oldugunuz u devirsiz kullanma ve yol sesini ilişkilendirerek çözmüş bulunuyorsunuz.Avensis comfor olarak üst sınıf araç ama maalesef toyotalarda yalıtım okadar kaliteli değil..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Nisan 14, 2010, 00:00:28 »
bende 2005 avensis var, vites geçişinde o tür bi sorun yok. zaten araç belli ediyor ne zaman vites düşüreceğimizi. ses yalıtımı konusuna gelince valla bana çok sessiz çalışıyor gibi geldi. daha önce kullandığım 98 model renault 19 dan sonra öyle geldi heralde :) bi de bi sorum, normal düz bir yolda aracımın vites değişimleri hangi devirlerde olmalı? ben 3000 devire tam varmadan değiştiririm genelde, 2000 devir altında da vites düşürürüm. yükseltirken 3000 deviri biraz geçmeli miyim acaba? araba bağırınca kıyamıyorum :) ama biraz bağırtmak lazım heralde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 15, 2010, 00:50:33 »
Ugurun dediği gibi devrin vitese göre uygun değilse geçiş biraz zor oluyor.Ancak yavaslayıp vitesini ona göre düşüreceksin..Sahibinin beyanıda ilginç elbette.Güvenliikli araba avensis...
2005 Avensis comfortline hız sabitleyici varmı.Babamda nissan primera dan sonra ankaradan avensisle döndü antepe.Ama Sevmemiş.Yol sesi ve motor sesi cok fazla diyor 98 nissanımda bile daha az kafası agrımış.. ::)
araç sahibinin dediği güvenlik olayı devir-vites ilişkisi işte. adam güvenlik diye özetlemiş kısaca. ama 4 den 2 ye geçerken 3 e niye geçmez benim de aklıma takıldı doğrusu. eğer problem varsa 2 den 3 e atarken de zorlanır diye düşünüyorum.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #17 : Nisan 15, 2010, 13:44:22 »
şanzımanı zorlayacağı devir 7000 civarı olur zannetmiyorumki o devirlerde o süratlerde 4.vitesden 3 e düşsünler.altan abi bilgisayar deb.balatasını göstermez yav :)
:D evet. doğru .. ama ben yol bilgisayarını kastetmemiştimki.. belkide ben yanlış biliyorum. serviste bakımda söylemişlerdi zayıf diye. sanırım onlar arabayı bilgisayara bağlıyorlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Nisan 15, 2010, 23:07:10 »

Arkadaşlar yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim...
Aracın sorunu sadece 4. vitesten 3. vitese geçmemek değilmiş,araç kazalıymış ve neredeyse yeniden yapılmış,tabii arkadaş o aracı almaktan vazgeçti.

Benim 2007 model avensis 1.6 elegant aracım var. Böyle bir vites geçmeme sorununu hiç yaşamadım.

Yorum yapan bazı arkadaşlar avensisin yol ve motor sesini içeriye fazlaca aldığından bahsetmişler, doğrudur ben de bundan şikayetçiyim,araçta michelin primacy hp lastik takılı ama yol sesi içeriye rahatsız edecek düzeyde geliyor.3000 devir üstü ise motor sesi kabinde.Bir arkadaş nissan primera ile karşılaştırmış nissan daha sessiz diye.Evet bu da doğru daha önce 4 yıl 2001 model primera kullandım,yol sesi onda da rahatsız edici düzeyde olabiliyordu ama motor sesi bu kadar fazla değildi.Ama avensisimi  seviyorum   ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 15, 2010, 23:36:34 »
1999 yılında babam 98 nissan primera aldı.Yaklaşık olarak ona 111 seneya yakın bindi.82 bin kmde de sattı.Bu süre içerisinde bu arabaya 4 lastik 1 akü ve fren balataları aldı.Kesinlikle başka yürüyeninde falan hiçbir sorun çıkartmadı zaten babamda arabyla çok km yapmaz.Avensis ile primereyı karşılastırmadım 2 si çok farklı bir araç.Arkadaş sadece babamın devirsiz kullandıgını söyledi.Babam 36 yıllık bir şöför.Neyse uzatmaya gerek yok hepimizinde bildiği bazılarımızın kabul etmediği  yalıtım konusunda  toyotalar çok iyi değil.Kendi corollamdanda edindiğim bu araçlar 5 vites 4000 devirden sonra motor sesi içerde fazlasıyla var.Ayrıca yol seside var.Yani yeni kasalarda olduğu gibi araç 6.vitesi istiyor olsa araba rahatlayacak motor seside bukadar rahatsız etmeyecek.Nissanda bu kadar yoktu ama diğer yönleriyle avensis gerçekten güzel araba.Kendi corollamdan sonra eger üst segmente geçmeyi düşünürsem almak isteyebilecegim bir araç.Her nekadar yol sesi motor sesi desekte japon araçları sahiplerini fazla üzmeyen arkadaşlarımın dediği gibi sanayi yüzü gördürmeyen güzel arabalar
2011 d4d Corolla