Gönderen Konu: Kötü bir kaza...  (Okunma sayısı 2488 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Kötü bir kaza...
« : Mart 30, 2010, 22:39:17 »
  Arkadaşlar bu gün korkunç bir kazaya şahit oldum. Bir arkadaşımla buluşmak için Kartal girişindeki Sahil Cafe'ye gittim. Her zaman saat 11.00 - 15.00 arasında tam burada trafik kontrolu olur.Bu gün kontrolü biraz uzatmışlardı.saat 15.50 civarındaydı. Bilenler vardır, Sahil Cafe'nin yola uzaklığı en fazla 30-40 mt.dir. Yüzümüz yol tarafına doğru, oturmuş sohbet ederken birden acı bir frenle patlama sesi ve arkasından havalanan bir kazazedenin yere düşüşüne şahit olduk. Hemen koştuk, yerde yatan bir bayan kalkmak için kıvranıyor fakat kalkamıyor.Herhangi bir yerinde kan yok. Onun yanında yatan ve sağ ayağı dizinden kopma noktasına gelmiş bir erkek ve yerler kan gölü.Ayrıca adamın yüzünde başından akan kanlar. Diğer bir erkek yaralı kaldırımın üzerinde yatıyor.Onunda herhangi bir yerinde kan yok.Tabi kan olmayan iki yaralının iç kanaması olup olmadığı o anda meçhul.İki kişi trafik kontrolü için orada bulunan kazazede..Üçüncüsü onları seyreden bir şahıs. 250 metre uzaklığında hastane var ve ambulanslar maalesef çok geç geldi.Polis otomobilinin sol arkasında epeyce hasar var.Kazayı anında gördüğüm için biraz yorum yapabilirim.
   Trafik kontrolünün yapıldığı yer hafif viraj ve polisler yolu tam olarak ayırmamışlardı. İlk baştaki polis kontrolünün olduğu yolu kapayan kukalar eksik olduğu için sanki yol orada ikiye bölünmüş hissini veriyordu. Ben eğer hızlı gitmiş ve o yolu hiç bilmemiş olsaydım, rahatlıkla polislerin kapattım zannettikleri o yola girebilir ve o kamyonet gibi polis arabasına ben de çarpabilirdim.Bunu polislere de söyledim. Birinci hatanın başlangıcı burada. İkinci hata, hafif viraj olsa da orada trafik kontrolü yapılmaz.Üçüncü hata ise en az 90 km.hızla polis arabasına çarpan ve oradaki günahsız insanların canına kasdeden katillerde. Polis arabasının sol arkasına çarpan araç erkek olana ve bayana vurduktan sonra ters istikamete savruldu ve tekrar yoluna girerek polislerin şaşkınlığından faydalandı ve kaçtı. Bu arada plakasını tespit etmişler.
    Söylenene göre orada çok kaza oluyormuş. Bu da çok normal. Trafik gerekli emniyet tedbirini kuralına göre almazsa, arabanın üzerine binen bir çok kişi kendini kral zannederse, bu şahıslar unutmamalıdır ki,bir gün kendi ailelerinden de bir kayıp verebilirler.Bunu düşünerek mantıklı ve kurallara uygun araba kullanmamız böyle acı manzaraların önününü biraz olsun kesecektir.

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Kötü bir kaza...
« : Mart 30, 2010, 22:39:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: Kötü bir kaza...
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2010, 22:44:21 »
Çok üzücü ve ibret alınması gereken bir olay :(
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2010, 22:50:48 »
  Hakkı Bey keşke görmeseydim. Çok feci bir şey. Toplum olarak neden bu kadar duyarsız olduk.Bir tek bunu çözemedim. :(

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2010, 22:57:07 »
   Kemal abi dediğin gibi bazen hiç olmadık yerlerde uygulama yapabiliyorlar.Buda insanlara ister istemez zarar verebiliyor.Kaza dediğine göre çok kötü olmuş.Allah yaralılara acil şifalar versin...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2010, 23:04:13 »
   Kemal abi bunun gibi bir şey olsa gerek...
http://www.izlesen.org/trafik-polisi-yanlis-yerde-durunca.html

Buda ambulans sirenini duyunca insanların esas yapması gerekeni gösterir video

http://www.dailymotion.com/video/xcjox2_bu-trafikteki-ynsanlara-dikkat_lifestyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2010, 23:05:41 »
  Kemal abi dediğin gibi bazen hiç olmadık yerlerde uygulama yapabiliyorlar.Buda insanlara ister istemez zarar verebiliyor.Kaza dediğine göre çok kötü olmuş.Allah yaralılara acil şifalar versin...
 Kesinlikle radar uygulaması yapılan yer çok hatalı.  Eskiden 2 km. geride yapılırdı. Viraj yoktu hiç böyle kaza olmazdı. Burada normal zamanlardada çok kaza oluyormuş.
  Allah şifalarını versin.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 30, 2010, 23:26:45 »
   Kemal abi bunun gibi bir şey olsa gerek...
http://www.izlesen.org/trafik-polisi-yanlis-yerde-durunca.html

http://www.dailymotion.com/video/xcjox2_bu-trafikteki-ynsanlara-dikkat_lifestyle
  Birincisi çok salakça bir hareketin sonucu. İkincisi ise sanki bir senaryo gibi. Türkiyede Ambulans yol açmaya çalışır, arkasına biz takılırız. Orada kenara çekilip ambulansa yol açarlar.İşte, Eğitim ve kültür farkı.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 31, 2010, 00:34:14 »
 Kemal abi bahsettiğiniz yeri çok iyi biliyorum. Bir keresinde bende o yolda 70-80 km/sa hızla giderken kendimi kukaların arasında bulmuştum. Neyse ki ben durabilmiştim ancak polislerle tartışmıştık. Canımıza kastın mı var yavaş ol vs. diye çıkışmıştı polis.
 "Ölür müsün, öldürür müsün" sözü sanki tam bu olay için söylemiş...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 31, 2010, 00:56:54 »

özcanım işin püf noktası şudur; herkes ambulans sesi duyunca en yakınının, en sevdiği kişinin (Allah göstermesin) o ambulansın içinde olduğunu veya o ambulansdan yardım beklediğini düşünsün. olay kendi kendine çözülür...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 31, 2010, 01:00:15 »
Yok abi bize yakışmaz o biz ambulansın peşine düşüp bir an önce tabakhaneye yatısmaya çalışırız genellikle...Yada ambulansın önünde basıp ona bizi geçemeyeceğimizi gösteririz.Bazen trafik polisleri uygulama yaparken  tedbirleri tam olarak almıyolar.Bu durumdada hem polis hemde sürücü ve yayaların güvenliği tehlikeye düşüyor.Yaralananlara allah acil şifalar versin.
Ehliyet alırken ilk yardım dersi sözde veriliyor.Bu derse daha fazla önem vermeli.Kaza anında yapılacak şeyler gerçekten o insanın hayatını kurtarabilir.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 31, 2010, 03:31:04 »
Benim aklıma takılan da, şehiriçinde yani o yolda hız sınırı 50 değil mi? Nasıl hangi cesaretle, hangi salaklıkla o kadar hızlı gidebiliyor bu çarpıp kaçan katil sürücü? Eğer kurallara uyup 50km/saat hızla gidiyor olsaydı belki kaza yine olurdu ama bu kadar feci olmazdı.

All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 31, 2010, 06:54:50 »
Çok üzücü ve ibret alınması gereken bir olay :(
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 31, 2010, 06:55:50 »
   Kemal abinin dediği gibi bazen hiç olmadık yerlerde uygulama yapabiliyorlar.Buda insanlara ister istemez zarar verebiliyor.Kaza dediğine göre çok kötü olmuş.Allah yaralılara acil şifalar versin...
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mart 31, 2010, 08:12:11 »
  Öncelikle kazazedelere ve bu durumdan etkilenenlere çok geçmiş olsun.
 Malesef sağlık, daha doğrusu insan değeri çok ucuzladı. Galiba herşey maddiyat oldu bir çok kişi için. Sanırım sistem insanları bu yola itiyor ve insanlar bazı duygularını yitiriyor malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 31, 2010, 11:04:12 »
Kemal abi bahsettiğiniz yeri çok iyi biliyorum. Bir keresinde bende o yolda 70-80 km/sa hızla giderken kendimi kukaların arasında bulmuştum. Neyse ki ben durabilmiştim ancak polislerle tartışmıştık. Canımıza kastın mı var yavaş ol vs. diye çıkışmıştı polis.
 "Ölür müsün, öldürür müsün" sözü sanki tam bu olay için söylemiş...
  Kukaların başlangıcı çok hatalıydı. Sanki yolu tam ikiye bölmüştü.Az kalsın ben sağdan araya dalacaktım. Neyseki 40-50 km/h hızla gidiyordum. Polislere kazadan sonra söyledik. Fakat kim dinler? Kaza tamamen kamyonetin yanlış yere girmesinden oldu.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 31, 2010, 11:14:02 »
  Kuka/dubaların yeri yanlış,kamyonet çok hızlı,uygulama yapılan yer yanlış....yanlışlar zinciri birbirini takip edip duruyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 31, 2010, 11:30:12 »
Benim aklıma takılan da, şehiriçinde yani o yolda hız sınırı 50 değil mi? Nasıl hangi cesaretle, hangi salaklıkla o kadar hızlı gidebiliyor bu çarpıp kaçan katil sürücü? Eğer kurallara uyup 50km/saat hızla gidiyor olsaydı belki kaza yine olurdu ama bu kadar feci olmazdı.
 2 yıl önce kadar İdealtepe-Maltepe arasında radar ile trafik kontrolü yapılırken polislere aynı soruyu ben sordum. Burada hız limiti 50 km/h olmasına rağmen çoğu sürücüler 80-100 ile gidiyor. Bunların hepsine ceza yazmanız gerekmez mi?  dediğimde;
  Bu 50 km/h hız limiti levhalarının ancak İl Belediye Meclis kararı ile değiştirebileceği, kendilerinin ise 70-80 km/h hıza müsade ettiklerini beyan ettiler.Hatta bir polis ben bile 50 km/h hızla gitmem dedi. Buradan anlaşılan, bu yolda  50 nin üzerinde üzerinde kesinleşmiş olarak belirli bir hız limiti yok. Daha açıkçası onların insiyatifine kalmış bir şey. Ancak kararlaştırılan hızdan fazla olarak radara yakalananların yapacakları bir şey de yok.

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 31, 2010, 12:23:55 »
Kötü olmuş cidden.

Özcan Abi dün de Tandoğan Kapalı çarşısıyla tren istasyonu arasındaki yolda kontrol vardı. Şu Ankaragücü tesislerinin önü işte yav :) Zart diye yol birden daraltılmış falan. Normalde orda hiç kontrol olmazdı. Yol da geniş millet çok yavaş gitmiyor biliyosun. Dün baya sıkıntılıydı orası da.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Mart 31, 2010, 12:42:29 »
kazada yaralananlara Allah şifa versin.böyle bir kazaya şahit olmak bile insanın piskolojisini alt üst ediyor onun için kazayı geçiren ve görenlere geçmiş olsun.malesef ülkemizde herşey laf olsun diye yapıldığı için kanunlarımız laf olsun diye çıkıyor , kanun uygulayıcılar laf olsun diye uyguluyor e doğal olarak insanlarımızda laf olsun diye insanmış gibi davranıyor .ne yazzıkki toplum olarak insanlığından utanılacak bir hale geldik.kimi çarpıp kaçıp gidiyor , kimi görüyor filim gibi seyrediyor, kimi görmezden geliyor , kimide yaptığı hatalarla insanların canına malına kast ediyor ama üstüne hiç alınmıyor.
1998 Corolla XEİ
Zaman Su Misali

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 31, 2010, 21:33:05 »
  2 yıl önce kadar İdealtepe-Maltepe arasında radar ile trafik kontrolü yapılırken polislere aynı soruyu ben sordum. Burada hız limiti 50 km/h olmasına rağmen çoğu sürücüler 80-100 ile gidiyor. Bunların hepsine ceza yazmanız gerekmez mi?  dediğimde;
  Bu 50 km/h hız limiti levhalarının ancak İl Belediye Meclis kararı ile değiştirebileceği, kendilerinin ise 70-80 km/h hıza müsade ettiklerini beyan ettiler.Hatta bir polis ben bile 50 km/h hızla gitmem dedi. Buradan anlaşılan, bu yolda  50 nin üzerinde üzerinde kesinleşmiş olarak belirli bir hız limiti yok. Daha açıkçası onların insiyatifine kalmış bir şey. Ancak kararlaştırılan hızdan fazla olarak radara yakalananların yapacakları bir şey de yok.
   Kemal abi,tabela ne derse desin her yerde,radar 90 km/h geçen sürücülere uygulama yapıyor.Ama cezayıda tabeladaki değer üzerine göre hesaplayıp kesiyorlar.Örnek tabelada 70 yazıyor.Bunun %10 toleransı ile 77 km/h kadar problem yok.Diğer yanda ise 90 km/h ile giden için bir probem yok.Esas sorun 90'ı geçende.O zaman radara girdiği hızı 70 km üzerinden hesalıyorlar...
   Erhan dediğin bulvarda minibüsler bile 70-80 km hız ile gidiyorlar.Artık otomobilleri sen düşün.90-100 Allah ne verdiyse işte...