Gönderen Konu: otomatik şanzıman kullanım ve bakım yardım  (Okunma sayısı 870 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
otomatik şanzıman kullanım ve bakım yardım
« : Mart 14, 2010, 00:20:18 »
selam  arkadaşlar. 2004 model sedan corolla sol aldım bir ay olacak.araç otomatik ve lpg var. Sizden yardımım otomatik vites kullanımı hakkında. Bulunduğum yer gereği rampalar fazla olduğu için 2 demi yokda d demi kullanmam gerekir.birde yağını yeni değiştirdim özel şanzumancıda 3 numara 5 litre atf yağı konuldu.şu an anormal bi durum yok.ilk otomatik kullanacağım için teknik olarak yardımlarınızı bekliyorum

Toyota Club Türkiye

otomatik şanzıman kullanım ve bakım yardım
« : Mart 14, 2010, 00:20:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: otomatik şanzıman kullanım ve bakım yardım
« Yanıtla #1 : Mart 14, 2010, 00:38:31 »
 Erdal Bey öncelikle forumumuza hoş geldiniz.
 Ancak yeni üyelerimizin ilk mesajlarını kendilerini tanıtmak amacıyla Tanışma bölümünde yazmaları gerekiyor. Sizin de bu kapsamda kendinizi Tanışma bölümünde yeni bir konu açarak tanıtmanızı rica edeceğim.

Ayrıca bu konuyu Mekanik Sohbet bölümünde açmanız gerekirdi. Bunu da belirteyim.

Sonuç olarak size yardımcı olmaya çalışayım...

Vitesi hangi moda alırsanız alın kalkerken 1 ile kalkar. Ancak 2 konumuna alırsanız sadece 1 ve 2. vitese geçer. Normal yol şartlarında aracınızı her zaman D konumunda kullanmalısınız.
 Ancak kar buz vs. gibi özel durumlarda rampa aşağı inerken aracın aşırı hızlanmasını engellemek için L konumu, yani sadece 1. vites konumunu kullanmanız gerekir.
 Aracınızın otomatik şanzıman yağ tipi T IV tiptir. Ve bildiğim kadarıyla servis dışında bir yerde satılmamaktadır. Ayrıca kapasitesi ise 3.1 litredir. Eğer bahsettiğiniz gibi ustanız 5 litre yağ doldurduysa şanzımanınız yakın zamanda size ciddi masraflar açacaktır.
 Bu sebeple vakit kaybetmeden doğru yağı ve miktarı baz alarak tekrar şanzıman yağınızı değiştirmenizi tavsiye ederim...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid