Gönderen Konu: turtle wax ice (kullandığım en iyi cila)>> Yeni Videolar Yayındaaa!  (Okunma sayısı 7958 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: turtle wax ice (kullandığım en iyi cila)
« Yanıtla #20 : Nisan 14, 2010, 19:16:43 »
yok artık :D :D muhteşemmiş :D yap gitsin abi :D
:rofl:
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Nisan 14, 2010, 19:16:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #21 : Mayıs 15, 2010, 11:21:34 »
bu sabh 8 de ani bir kaşıntı sonucu.Hem corollayıda hem erayıda Bp euro dizelle komple sildim hatta silme bile denmez yıkadım (yaklasık 8 lt mazotla) şimdi burarda yağmur yağıyor senın 2009 gibi benim corollamında görüntüsü. damlalar yere kayıyor.Yani en iyi cila mazotmuş :P :P :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Mayıs 15, 2010, 11:26:37 »
bu sabh 8 de ani bir kaşıntı sonucu.Hem corollayıda hem erayıda Bp euro dizelle komple sildim hatta silme bile denmez yıkadım (yaklasık 8 lt mazotla) şimdi burarda yağmur yağıyor senın 2009 gibi benim corollamında görüntüsü. damlalar yere kayıyor.Yani en iyi cila mazotmuş :P :P :D :D

Sizin orada mazot beleş mi? :rofl:

Yalnız unutmadan hatırlatayım, çok toz toplar o ;)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #23 : Mayıs 15, 2010, 12:16:06 »
Yok abi 2 lira 30 kuruş :D :D Mehmet abi mazotla silip bırakırmıyım hiç. tekrar yıkatım nemli sungerle,sonra kadife bezle sildim toz toplama derdi kalmadı ama o kadar yıkadıktıktan sonra yağmurun yagması ınsanın canını sıkıyor :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mayıs 15, 2010, 12:39:55 »
Yok abi 2 lira 30 kuruş :D :D Mehmet abi mazotla silip bırakırmıyım hiç. tekrar yıkatım nemli sungerle,sonra kadife bezle sildim toz toplama derdi kalmadı ama o kadar yıkadıktıktan sonra yağmurun yagması ınsanın canını sıkıyor :(
ben yine de cilayı öneririm kardeşim ;) suya dayanıklılığı da daha fazladır ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Mayıs 15, 2010, 20:21:42 »

Yağmur demeyin bana yaa :( Kızacaksınız ama yine benzincide köpükle yıkattım aracı. Açıklamamı da yapayım hemen, dedim yıkatmayacağım bu köpükler de zararlıymış boyaya vs. adam bayağı ikna etmeye çalıştı kaliteliliği konusunda (Beylikdüzü shell) dedim tamam düş yakamdan yıka yahu :D Bir de kurutayım dedim, yeni aldığım süper ötesi harika ip pamuk bırakmayan bezlerimle arabanın her noktasını kuruttum. Dikkatini çekerim benzincide araba kurulayan bağyan modeli :D Ne kadan özenmiş idim, sonra ne oldu ?!yağmur yağdı en çamurlusundan :(
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #26 : Mayıs 15, 2010, 20:39:18 »
nagi merak etme yaa, o köpüklerin bir zararını görmedim ben ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ynt: turtle wax ice (kullandığım en iyi cila) (yeni videolar eklendi)
« Yanıtla #27 : Haziran 05, 2010, 21:34:22 »
sonunda adam gibi belli olan birvideo çekebildim...

cama cila yapılmaz diyen herkese selamlar :P

ilk videoda frene basarak suların kaymasını sağladım;
http://s13.photobucket.com/albums/a275/since89/?action=view&current=MOV06383.flv

ikinci video, 60 veüzeri hızlarda yağan yağmur altında suların yukarıya kayışını çektim;
http://s13.photobucket.com/albums/a275/since89/?action=view&current=MOV06384.flv

üçüncü video, sileceklerin ne kadar kolay çalıştığını göstermek istedim, ciladan önce bu kadar iyi değillerdi;
http://s13.photobucket.com/albums/a275/since89/?action=view&current=MOV06385.flv

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #28 : Haziran 05, 2010, 21:39:03 »
Kim demiş cama cila yapılmaz diye :D Abi ek olarak  cama cila yapınca camda zamanla oluşan kireç lekeleride gidiyormuş  :)
Abi son olarak bu video ları bugün çektim deme  :o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Haziran 05, 2010, 22:01:36 »
Bugun  çekti  bugun :)  bugun  izmir   yağışlıydı  çıkmış  hemen  yha :D vallahi  bende  denedim  60-70 km/h de  su damlacıkları  yukarı  çıkarken görsel  şölen   oluyoo :)

bir de  hoşuma  giden durduğu yerde tavanın  ortasından  mı  başlar   ön cama  doğru  kaymaya  kardeşim yha :)

2 gun  önce  bulusup güzelce  cila  çeken  Türkay  kardeşimede  Selamlar   :alkis: :alkis: :alkis:
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Çokta FiFi :D
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #30 : Haziran 05, 2010, 22:58:47 »
hmm kötü olmuş daha yeni yıkamıştınız arabaları ondan sormustum zaten  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #31 : Haziran 05, 2010, 23:55:21 »
Kim demiş cama cila yapılmaz diye :D Abi ek olarak  cama cila yapınca camda zamanla oluşan kireç lekeleride gidiyormuş  :)
Abi son olarak bu video ları bugün çektim deme  :o
pastadır o kireç lekelerini alan ya..cila almaz sanırım ama ala da bilir bilemedim :) :P valla bugün çektim :D
Bugun  çekti  bugun :)  bugun  izmir   yağışlıydı  çıkmış  hemen  yha :D vallahi  bende  denedim  60-70 km/h de  su damlacıkları  yukarı  çıkarken görsel  şölen   oluyoo :)

bir de  hoşuma  giden durduğu yerde tavanın  ortasından  mı  başlar   ön cama  doğru  kaymaya  kardeşim yha :)

2 gun  önce  bulusup güzelce  cila  çeken  Türkay  kardeşimede  Selamlar   :alkis: :alkis: :alkis:
selamlar kardeşim :) cila olsun da arabada ne kadar yağmur yağarsa yağsın :D
hmm kötü olmuş daha yeni yıkamıştınız arabaları ondan sormustum zaten  :)
yine yıkarız selahattinim ya dert mi :D
bu de bonus resim olsun :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Haziran 06, 2010, 00:01:00 »
Cila makinasi aldim almasina da bir turlu monte etmeye firsatim olmadi. Ben de isin kolayina kaciyorum bu sene, ZipWax diye cilali sampuanla yikadigimda hem camlar, hem jantlar, hem de govde cilalanmis oluyor :P Tavsiye ederim.

http://www.amazon.com/Turtle-Wax-T-79-Liquid-Wash/dp/B000AMBOX0

Ilgilenen arkadaslar varsa cila makinasini aldigim yer: http://www.harborfreight.com/ (magazadan 30kusur dolara aldim, ama web sitelerinden de satis yapiyorlar.)

Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #33 : Haziran 06, 2010, 00:05:46 »
Cila makinasi aldim almasina da bir turlu monte etmeye firsatim olmadi. Ben de isin kolayina kaciyorum bu sene, ZipWax diye cilali sampuanla yikadigimda hem camlar, hem jantlar, hem de govde cilalanmis oluyor :P Tavsiye ederim.

http://www.amazon.com/Turtle-Wax-T-79-Liquid-Wash/dp/B000AMBOX0

Ilgilenen arkadaslar varsa cila makinasini aldigim yer: http://www.harborfreight.com/ (magazadan 30kusur dolara aldim, ama web sitelerinden de satis yapiyorlar.)

duymuştum abi zip waxın namını :D cilalı şampuan sadece parlak gösteriyor ama, o su itici, boya koruyucu olay olmuyor..ben kaygan yüzeyi seviyorum, su damlacıklarını falan seviyorum :) makina alcam ben de, araştırma aşamasındayım şu an

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
:D O zaman Mothers'i da bir dene Turkay. Temizlik, koruma ve cila hepsi bir arada.

http://www.amazon.com/Mothers-05500-California-Carnauba-Cleaner/dp/B0002U1TVW

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
:D O zaman Mothers'i da bir dene Turkay. Temizlik, koruma ve cila hepsi bir arada.

http://www.amazon.com/Mothers-05500-California-Carnauba-Cleaner/dp/B0002U1TVW
mothers markasının clay barı güzelmiş sanırım ahmet abi, cilası hakkında en ufak bir bilgim yok ama detailing denen işi turtle wax ve meguiars markalarına bırakırım şahsen :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
Sen iyisini bilirsin Turkay, Meguiars da iyi bir marka.Bana gore Meguiars ve Mothers ilk sirayi paylasiyor, sonra Turtle Wax geliyor. Meguiars ile Mothers ayni urunleri cikarip rekabet ediyor.Clay bar mesela, paketleri bile ayni.Turtle Wax'in bircok urunu var ama kil bar cikarmadi bildigim kadariyla. Bu yaz nasip olur da TR'ye gidebilirsem bir ornek getireyim. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Sen iyisini bilirsin Turkay, Meguiars da iyi bir marka.Bana gore Meguiars ve Mothers ilk sirayi paylasiyor, sonra Turtle Wax geliyor. Meguiars ile Mothers ayni urunleri cikarip rekabet ediyor.Clay bar mesela, paketleri bile ayni.Turtle Wax'in bircok urunu var ama kil bar cikarmadi bildigim kadariyla. Bu yaz nasip olur da TR'ye gidebilirsem bir ornek getireyim. :)
kil bar çıkarmaz olur mu abi ya, çıkardı hatta likit bir ürün çıkardı garip birşey, 2 aşamalı, önce likit kil yumuşak bezle uygulanıyor (cila pediyle mümkünse) sonra 2. aşama kil hamuruyla yapılıyor.. bildiğim kadarıyla en iyi clay uygulaması bu..

mothers konusuna gelinde, biz burdan mothers takip edemiyoruz malesef :( trde satışı yok, ama yıllardır meguiars (tr gelen ve burda satılan en iyi amatör cila) ve turtle wax var..biz de bunları bilip takip ediyoruz ne yapalım :D  bu iki markanın üst seri ürünleri bizimkaportacıların veya yıkamacıların kullandığı -sözde- profesyonel ürünlerden çok çok daha iyi oluyor hatta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
Ouuv , uzayda yolculuk yapıyorum gibi hissettim , bugün gittim , almakla almamak arasında kararsız kaldım , videoyu izlemiş olsaydım alırdım valla.

O değil araba bu şekilde kirde tutmaz haa :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Ouuv , uzayda yolculuk yapıyorum gibi hissettim , bugün gittim , almakla almamak arasında kararsız kaldım , videoyu izlemiş olsaydım alırdım valla.

O değil araba bu şekilde kirde tutmaz haa :)
olabildiğince az tutuyor valla :D dur biraz sabret alma, tunçla ebayden alcaz gibi, konu açarız hatta, oğuzhan da almaya niyetliydi, kimler alcaksa ona göre getirtelim, trde 80 lira civarında para istiyorlar yazık  günah