Gönderen Konu: corolla=gürültü imiş  (Okunma sayısı 10531 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla=gürültü imiş
« Yanıtla #60 : Mart 10, 2010, 09:52:32 »
denemesi bedava.Size söyle söyleyim o zaman ilk aldığım zamanlar motor calısır halde bıraktıgımı unutup yine arabaya bındıgımde marşa basmastım :) bunu alısana kadar 5-10 defa yapmısımdır :D ses yalıtımı konusunda toyota gercekten cok basarılı ben çogu kısıyı benzınlı dıye gezdırdıgımı bılıyorum :)
ben sana inanıyorum kardeş, yalnız bişey sormak istiyorum motor çalışırken marşa basılınca bişey oluyormu arabaya. yani basıyormu marşa. yüksek devirde marş otomatiği çekerse biyerleri kırabilir.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 10, 2010, 09:52:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #61 : Mart 10, 2010, 12:00:16 »
Arkadaslar motor ısındıktan sonra ses azalır tabii, kırmızı ışıkta durdugumuzda da motordan nerde ise hic ses gelmez
Bende  (benzinli yeni corollamda) durunca alisana kadar bir kac kere marsa bastim,  stop etmek icin durdugumda bir kac kere motoru dugmeden kapatmadan ayagimi debriyajdan cektim, allahtan el frenini onceden cektigim icin motor sonra stop etti
Ancak dizelde ses yok demek cok buyuk bir iddia, belkide sese alisildigi icin oyle, cunku benzinlilerde bile ilk calistirmada ve yol alirken ses geliyor,
Katildigim onemli bir nokta toyota nin dizelinin gercekten iyi bir ses yalitimina sahip olmasi ve diger markalara gore cok az ses iceri almasi, dizellerde ses konusunda en iyisi toyota rahatlikla diyebilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #62 : Mart 10, 2010, 12:39:21 »
ben sana inanıyorum kardeş, yalnız bişey sormak istiyorum motor çalışırken marşa basılınca bişey oluyormu arabaya. yani basıyormu marşa. yüksek devirde marş otomatiği çekerse biyerleri kırabilir.

yok çok uzun süre basılı tutulmadıkça birşey olmuyor, sadece insanın içini acıtan cızzz diye bir ses cıkıyor. tabi benim ömrümden ömür gidiyor o sesi duyunca :) Ama benzinli bir araçta çalısırken marşa uzun süre basılı tutursanız aracın buji kömürleri yanar aman dıkkat !

Bu arada alper abi'nin söylediği gibi  toyota ses yalıtımın'da kendını ıspatlamıs bır marka ben ilk çalıstırmada motor sesi azda olsa içeri yansıyor bunu kendımde söyledım, ama bır muddet sonra hayatta motor'un sesını duyamazsınız.Ses içeri kesinlikle gelmıyor.motor sogukken frenlerden'de ses geliyor, motordan'da. sonucta dizel motor oldugu ıcın bunlar normal bana göre...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #63 : Mart 10, 2010, 15:48:09 »
ben fanatik bir brodway kullanıcısıyımdır, renoya laf ettirmem... jeep gibidir her araziden giderim, takur tukur kullanırım, gerektiğinde uzun yola çıkarım, şehir içinde çok az yakıtla gezerim... 10 yıldır öyle büyük bir sorun çıkarmamıştır, parçasını bakkalda bile bulursunuz :) 4000 liraya aldık , şimdi 7000 liraya satarım istediğim an :)  ha unutmadan babam da ben de memuruz :) memur arabasıdır efsanem...

toyota ile karşılaştırırsak , koltukların malzeme kalitesini karşılaştırabilirim brodway ile... en azından benim toyotamınkini... simsiyah döşeme 15 günde bir lekeler içinde kalıyor, hiç binilmeyen arka koltukta böyle garip lekeler beliriyor, sanki terli bir siyah tişörtün üstündeki kurumuş tuz gibi... ve beni çıldırtıyor, silmekten canım çıktı... oto kuaförüne götürdüm ilaçla sildi kuruladı havalandırdı, birdaha olmaz dedi, 1 ay sonra yine haritalar çıktı koltukların üstünde... çıldırmamak elde değil, çok kötü görünüyor çünkü... özellikle sağ yolcu koltuğu, siyahtan griye dönüyor... ancak silince pırıl pırıl parlıyor... bilmiyorum siz de bir-iki haftada bir koltukları silmeyle uğraşıyor musunuz?

ses konusuna gelirsek, ben daha önce yazdım tepki aldım, 100 ü geçince özellikle 120-130 ile giderken ses beni rahatsız ediyor... 140-150 de rahatlıyor araç , ama o da otobanda sınırı aşan hızlar ve yakıtı emen hızlar... bu yönü çok can sıkıcı... kuzenimin dizelinde 3000 devirde araç 130 ile gidiyor ve de sessiz gidiyor, tabiki daha az yakıyor... keşke dizel demek için de geç artık :) ha bu arada toyotanın dizeli kırmızı ışıkta benzinliden sesiz çalışır diyecem, kızcaksınız yine :)

selamlar herkese...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 10, 2010, 16:45:32 »
Arkadaşlar herkes ses konusunda bişeyler söylüyor ama herkes farklı bir arabadan bahsediyor. :)
E12 ve sonrası corolla'lar tamamen farklı bir anlayışla üretilmiş, farklı kitleye hitap eden arabalar. Bunlarda gürültü sorunu istisnai durumlar dışında pek yok. (E fiyat da ona göre oldu tabi..)
E11 ve öncesinin zaten böyle bir amacı yok. Bunlar çilekeş arabalar. Bunları kullananlar genelde biraz ses yapıp dikkat çekince zaten mutlu oluyorlar.
Avensis kullananlar bile üzerlerine alınıp yorum yazmış :) enteresan..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #65 : Mart 10, 2010, 17:28:20 »
Broadway ile 2004 Corolla arasında pek bi fark yokmuş yani nerdeyse yokmuş. Bizim Yarisler de Torosa eş değer o zaman. Vay halimize bilinçli kullanıcıya bak :) Madem farkı yok niye aldınız arabayı :)

+1000

Vallahi ne araçmış be.. Bir diğer sayfa da yolda durmuyor,frenleri berbat, DOĞAN SLX koltukları bile bundan iyi vb.yazılmış...... ben artık cevap yetiştirmekten kendimin sorunlarını unuttum. Bu ne kadar kötü bir araçmış birtek ben mi anlamamışım. Keşke Doğan Broadway satılmaya devam edilseymiş bu millet buna layık demek ki Hele Mazdayı bitiren distribitörün getirdiği çin malları ile bir tutulması falan.. Allah aşkına biraz izan biraz insaf.. Bu araçlar bu kadar kötü değil be kardeşim...Benim naçizane tavsiyem bu sayılan araçlar ile kaza riskinizi düşünün birde COROLLA'yı. 2. tavsiyemde diğer markalara ilişkin forum sitelerinde yazılanlara bir göz atın adamlar bırakın gürültüyü konuşmayı, motor ve yürüyen aksam sorunlarını konuşmaktan konfora el atamıyorlar. Birileri yine sataşabilir herkes konuşacak falan diye ama paylaşımlarınızda insaflı olunuz lütfen...
"El ağzı ile çorba içilmez"
"Güzel gözünden, yiğit sözünden belli olur"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Mart 10, 2010, 17:30:42 »
  Toyota 1.4 dizeller gerçekten sessiz (nispeten) motora sahiptirler. Aracın içindeki motor sesi ise, motorun titreşimlerinin yanında yalıtımlada alakalıdır. Bunları göz ardı etmemek lazım. Tabi kullanılan yakıt, bakımlar ve kullanım tarzı da ses konusunda (uzun vadede) etkilidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Mart 10, 2010, 22:06:54 »
+1000

Vallahi ne araçmış be.. Bir diğer sayfa da yolda durmuyor,frenleri berbat, DOĞAN SLX koltukları bile bundan iyi vb.yazılmış...... ben artık cevap yetiştirmekten kendimin sorunlarını unuttum. Bu ne kadar kötü bir araçmış birtek ben mi anlamamışım. Keşke Doğan Broadway satılmaya devam edilseymiş bu millet buna layık demek ki Hele Mazdayı bitiren distribitörün getirdiği çin malları ile bir tutulması falan.. Allah aşkına biraz izan biraz insaf.. Bu araçlar bu kadar kötü değil be kardeşim...Benim naçizane tavsiyem bu sayılan araçlar ile kaza riskinizi düşünün birde COROLLA'yı. 2. tavsiyemde diğer markalara ilişkin forum sitelerinde yazılanlara bir göz atın adamlar bırakın gürültüyü konuşmayı, motor ve yürüyen aksam sorunlarını konuşmaktan konfora el atamıyorlar. Birileri yine sataşabilir herkes konuşacak falan diye ama paylaşımlarınızda insaflı olunuz lütfen...

Katılıyorum Ahmet kardeş sana...  Bu araba piyasadaki en iyi arabalardan biri...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mart 10, 2010, 22:16:04 »
ben buranın fikirlerin paylaşıldığı  bir yer zannetmiştim.demekki sadece iyi fikirlerin paylaşılması lazımmış.
çin malına gelince de,5 sene sonra hep beraber görecez.

evet siz bir tane çin malı araç alın 5 sene sonra görüşelim tabi araçtan geriye kalan bir şey varsa :D :D :D
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Mart 10, 2010, 22:16:31 »
saydığı arabaları üst üste koysa bir corolla eetmez :D
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Mart 11, 2010, 06:04:41 »
çin malı belki 10 sene sonrada çalışır bilemem ama şu ncap videosunu görünce kararım kesindir, benim kapımdan uzakta dursun...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #71 : Mart 11, 2010, 08:22:41 »
  Türkiye'de üretilmesi gündemde olan bazı Çin menşeli araçlar var. Tabi karar alınırsa araçların güvenlik vs. standartları üzerinde bazı düzenlemeler yapılacak. Bu durum bazı değişiklikler getirebilir piyasaya.
 Diğer yandan Çin otoyol ağı uzunluğu ABD. yi geçmek üzere, bu da bence önemli bir ayrıntı.
 Gönül isterdi ki keşke Türk menşeli ve piyasada bir kültür, yer sahibi otomotiv markası olsun. !!!

Not: İsterseniz dünyanın en sağlam aracı olsun, siz, sürücü ve yolcu olarak emniyet kemerinizi takmazsanız o sağlamlığın hiç bir anlamı olmaz sürücü ve yolcuları açısından. !!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Mart 11, 2010, 12:02:29 »
Fanatizm konusunda yorum yapmayacağım ama :) bu güne kadar yaklaşık 4-5 popüler markanın aracını da kullandım,

1.Hangi marka araç olursa olsun, kullanıcı en önemli faktör dünyanın en kral arabası da olsa düzenli bakım, düzgün bir sürüş, hor kullanım en büyük faktörler. 350.000 de sorunsuz şahinde gördüm, 5000 KM. yolda kalmış WV de nihayetinde insan yapımı ürünler 0 km alınmış ve 50 km içersinde yolda kalmış araçlarda gördüm. Tüm bu sonuçlar bir aracı iyi veya kötü olarak yorumlamaya yetmez.

2.Çin konusuna 10 yıl boyunca hiç girmeyelim ama yıllar içersinde kazanılan tecrübe ile bir şeyler yapabilirler.

3.Corolla (E12) kasa araçlarımız 110KM/s hız sonrasında alışılmışın dışında bir ses çıkartıyor ancak bu ses artan hızlarda belirli bir azalma gösteriyor (Oto yollarımızdaki hız limitleri uyarılarını dikkate alalım :) )

Herkese Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Mart 11, 2010, 14:54:18 »
bende geçenlerde  bi müşterimizin aracına bindim otomatik vites bi e12 di   yaklaşık 40 km yol gittik indim  bi baktım d4d  imiş şaştım kaldım  kendi kendime  diyorum ne kadar sessiz miş bu araç adama da çaktırmıyorum :D
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #74 : Mart 11, 2010, 15:22:35 »
Fanatizm konusunda yorum yapmayacağım ama :) bu güne kadar yaklaşık 4-5 popüler markanın aracını da kullandım,

1.Hangi marka araç olursa olsun, kullanıcı en önemli faktör dünyanın en kral arabası da olsa düzenli bakım, düzgün bir sürüş, hor kullanım en büyük faktörler. 350.000 de sorunsuz şahinde gördüm, 5000 KM. yolda kalmış WV de nihayetinde insan yapımı ürünler 0 km alınmış ve 50 km içersinde yolda kalmış araçlarda gördüm. Tüm bu sonuçlar bir aracı iyi veya kötü olarak yorumlamaya yetmez.

2.Çin konusuna 10 yıl boyunca hiç girmeyelim ama yıllar içersinde kazanılan tecrübe ile bir şeyler yapabilirler.

3.Corolla (E12) kasa araçlarımız 110KM/s hız sonrasında alışılmışın dışında bir ses çıkartıyor ancak bu ses artan hızlarda belirli bir azalma gösteriyor (Oto yollarımızdaki hız limitleri uyarılarını dikkate alalım :) )

Herkese Selamlar
Bence doğru saptamalar.
 Çin markası Türkiye'de üretime geçerse (Türk ortağının geliştirdiği standartlar ile) bu süre çok daha kısa olabilir. İyi bir rekabet ortamı ise sonuçta biz tüketicilere yarar.

Erdem, bence artık 1980 ler ve 90 lar daki gibi düşünmemek lazım. Bir çok farklı bölgeden (ABD, Avrupa, Uzak Doğu) ortak işler yapıyorlar ya da aynı yan sanayi firmalarından parça temin ediyorlar. Emin olun piyasa tüketim piyasası artık. Bundan sonra ve özellikle alt ve alt-orta sınıfta araçları uzun süreli ve Efsane niteliğinde göremeyeceğiz.
  Tabi bunlar benim görüşlerim, gerisini zaman gösterecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Mart 11, 2010, 15:30:43 »
Erdem, bence artık 1980 ler ve 90 lar daki gibi düşünmemek lazım. Bir çok farklı bölgeden (ABD, Avrupa, Uzak Doğu) ortak işler yapıyorlar ya da aynı yan sanayi firmalarından parça temin ediyorlar. Emin olun piyasa tüketim piyasası artık. Bundan sonra ve özellikle alt ve alt-orta sınıfta araçları uzun süreli ve Efsane niteliğinde göremeyeceğiz.
evet , aslında aynen katılıyorum ama benim demek istediğim , Diyelim ki toyotanın motor sesinden şikayetçiysek , başka markaların araçlarındada farklı problemler bulmamız mümkündür. Ama '''yakın segment araçlarla kıyasladığımızda toyota çoğu zaman daha fazla müşteri memnuniyeti verir. ''' demek istedimm.. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #76 : Mart 11, 2010, 15:41:45 »
  Evet, olayın bir yönü kıyas, diğer yönü beklentiler. Bunları, seninde söylediğin gibi doğru ve net bir şekilde ortaya koymak gerek. Yeri gelince iyiyide çekinmeden söylemek, sorunuda çekinmeden belirtmek gerek, tabiki somut şekillerde, kulaktan dolma olarak değil.
 İddia ediyorum, dizel bir çok araç, aynı marka ve modellerinin benzinli olanalrından araç içi olarak ve özellikle otoyol kullanımlarında, yalıtımlarından dolayı daha sessiz. Aracın dışındaki motor sesi ile içindekini karıştırmamak gerek. Yine d4d motorlar da (1.4L.) gerçekten çok sessiz ve bu konuda iddialı da. Tabi bunda gelişen CR basınç sistmeleri ve enjektörlerinde etkisi büyük. Artık yakıt odasına sıkıştırma öncesi ön püskürtmeler yolu ile soğuma ve verim artışı paraleleinde ses azalmasıda sağlanabiliyor. Tabi eminim bunun daha fazla detayı da mevcut.

Yine diğer yandan; örneğin Fransız aracı olarak görülen ve Fransız araç çekingenliği olan sürücülerin bir çoğu artık bazı Japon üreticiler ile Fransız üreticilerin ortak araç yaptıklarını da bilmiyordur. Örneğin P 107 (bildiğim kadarı ile) amblemi dışında hemen hemen tamamen Japon işi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Mart 11, 2010, 16:06:19 »
Yine diğer yandan; örneğin Fransız aracı olarak görülen ve Fransız araç çekingenliği olan sürücülerin bir çoğu artık bazı Japon üreticiler ile Fransız üreticilerin ortak araç yaptıklarını da bilmiyordur. Örneğin P 107 (bildiğim kadarı ile) amblemi dışında hemen hemen tamamen Japon işi.
Yanlış anlamayın ama bu ben inandırıcı gelmedi , Belki pug. firması japonya yada korede yaptırmıştır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Mart 11, 2010, 16:09:03 »
Yanlış anlamayın ama bu ben inandırıcı gelmedi , Belki pug. firması japonya yada korede yaptırmıştır.
bizim kasalardaki corolladada ses yalıtımı iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #79 : Mart 11, 2010, 17:42:29 »
İşte yaklaşım budur. Aynı fikirde olmasak bile eleştiri kişiye değil, konuya olmalıdır bence ve ancak bu şekilde konular açıklığa kavuşup herkes için yararlı olabilir.
 Konumuza dönersek;

http://en.wikipedia.org/wiki/Peugeot_107  (Link İngilizcedir)

Kısaca: Psa ve Toyota'nın ortağı olduğu Çek Cumhuriyetin'deki fabrikada üretilen Aygo, C1 ve 107 modellerinden bazıları, gaz pedallarındaki !!! sorun nedeni ile önlem amaçlı olarak geri çağrılmaktadır.