Gönderen Konu: Vvt-i Larımıza Filtre Takma Sorunu Orjinal Ve Ucuz Parça Ile çözüldü Arkadaşlar.  (Okunma sayısı 9378 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
sizlerden ricaam D-4D kullanan arkadaşların bir motor resmi koyması buraya.

D4D de filtre kutusuna giren boğazı servisten satın alarak sensörü ve filtreyi sorunsuzca monte edebiliyorsunuz. ben sipariş ettim parçayı ve filtremi

ikiside gelince resimleri ekliyeceğim.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ben tam anlayamamış olsam da işte sana bir D4-D motor resmi ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti

Cihan, anladığım kadarı ile, d4d lerde sensor filtre kapağına değil boğaz parçasına sabitlenmiş. Yani sensörü boğaz parçasının üzerine takıp ondan sonra da boğazın ucuna açık filtreyi yerleştireceksin. Doğru mu?

Peki o parçanın maliyeti nedir ve aldığın filtre o parçaya girebilecek mi?

Ama her iki motorda da sanki o sensör filtre kapağında sabit gibi görünüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
aynen dediğin gibi. D-4D de o boğaz ufak bir parça ve sensör onun üstünde. (çapı aynı cuk diye oluyor)

parçanın fiyatı 30 YTL serviste. ama hazırda bulunamıyabiliyo. Ben sipariş ettim. Hurdacılardada varmış ama onlarla oynaşana kadar servisten alırsınız...

Açık hava filtresini onun ucuna takarak kutuyuda demonte ederseniz güzel sonuç verir. Bu hafta içinde gelicek parçalar. buraya eklerim resim, ses ve videoları

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
Merakla bekliyorum ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Bunu duymuştum bende seninde yapacak olmam çok iyi Cihan Filtre olarak ne kullanacaksın acaba  yeni resimleri bekliyoruz
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
K&N Filtre ve bakım seti , Lexus stili şeffaf stoplar , RSi Pedal kiti (bunu laf olsun diye istedim aynı kutuya atıyodu shippingsiz) Corolla için silencer'lı 4" HKS Exhasut .
Bunların siparişlerini verdim sabırsızlıkla bekliyorum. ilk başta filtre gelecek sanıyorum.  son bi kaç sene daha sıkılmadan kullaniim diye biraz maymunluk yapiim dedim arabaya eheh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
sonucu merakla bekliyorum  
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
güzel bir çözüm bulmuşsunuz bende gidince aliim o parçadan bi tane elimde bulunsun
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Arkadaşlar bi D-4D kullanıcısı olarak ne yaptığınız anlayamadım. Bi filtre değişiyosunuz ama ne işe yarıyor. Ne olacak sonuçta? Dizellerde performans falanmı arttırıyo? bi açıklayabilirmisiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
İsmail Bey,
Burdaki olay dizel Corollanın bir parçasını kullanmak sureti ile Vvt-i Corolla'ya ucuza (açık hava filtresinin diğer elemanlarını almaya gerek kalmadan) filtre takmaktır. Az bir performans artı ses artışı içindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Hava filtresini açık tip yaparak motordan tok ve güzel bir ses alıyoruz ve de doğru yerleştirilirse1-2 hp avantaj sağlıyoruz ama performanstan çok sses amaçlı yapılan bu işlemler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Sesi çok merak ediyorum d-4d aracımda kat iptali yapamdan hiçbir şekilde ses alamadım (garantinin bitmesini bekliyorum) açık hava filitresini bende düşündüm ama araç dizel olduğu için kimse tavsiye etmiyor. Bu işlemden sonra araç garantiden çıkıyormu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Eğer açaık hava filtresi yapılırsa araç garantiden çıkar çünkü toyotanın tavsiye ettiği bişiy değil tabiiki burada servisin tutumu da önemli. Dizellerde açık hava filtresinin ii olmadığını duydum ama nedendir bilmiyorum. Katalizör iptali yaparsanız problem yaşarsınız çünkü bildiğim kadarıyla katalizörden önce ve sonra olmak üzere iki adet lambda sensörü bulunmakta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Alıntı yapılan: Erdem Manisalı
Eğer açaık hava filtresi yapılırsa araç garantiden çıkar çünkü toyotanın tavsiye ettiği bişiy değil tabiiki burada servisin tutumu da önemli. Dizellerde açık hava filtresinin ii olmadığını duydum ama nedendir bilmiyorum. Katalizör iptali yaparsanız problem yaşarsınız çünkü bildiğim kadarıyla katalizörden önce ve sonra olmak üzere iki adet lambda sensörü bulunmakta. [/quote]
Haklısınız bundan dolayı sensörden sonrasını söktürüp yerine düz boru çektik boru birsada kalındı gerçi çok güzel ve yüksek bir ses beklemiyordum ama gelen ses de hiç tatmin edici değildi 4000 den sonra tam açılıo derken zaten devir bitiyordu  bundan sonra eski ekipmanları geri taktırdım, Benim merak ettiğim hava filitresini taktığınız zaman gelecek ses umarım güzel olur o zaman bu işin peşini bırakmam . Bu arada bu konuyu okuduktan sonra bugün boğazda bulunan kelepçeyi söktüm bunun sonucunda motor arıza ışığım yanıyor bunu söndürmemin bir yolu varmı illa servisemi gitmem gerekiyor ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Arızanın neden kaynaklandığını anlayamadım işin açıkçası biraz daha açıklarmısınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Hava filitresinin ordaki sensörden önce olan kelepçeden söktük sensör arıza kaydetti. yerine taktıysakta hala arıza ışığı yanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Akü kutup başını söküp tak (teyp kod soracaktır dsaha sonra büyük ihtimalle, bu kod kullanım kitapçığı ile vrilen belgelerde mevcuttur. yoksa bile servisi arıyarak öğrenebilirsin)

olmadı bilgisayara bağlatıp ışığı söndürt serviste.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Akü kutup başını sökmekle olmaz gibi geliyor serviste bilgisayara bağlanması gerekir.