Gönderen Konu: 95 Corolla ön Teker Bilye Sorunu  (Okunma sayısı 2753 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
95 Corolla ön Teker Bilye Sorunu
« : Mart 13, 2007, 12:49:06 »
Arakadaşlar 95 model XEI sahibiyim. Arabayı aldığım zaman ön teker bilyesinden ses geliyordu. orjinali alarak bir ustaya taktırdım. daha sonra daha kötü ses çıkardı. yine bilyeyi değiştirdim. yine ses çıkardı. en son bu hafta anakara lider yetkili servise gittim. Ellerinde taşıyıcı olmadığı için değiştiremedim. çözüm olarak bilye + (105 YTL) +porya (145YTL ) +taşıyıcı (350 YTL) +100 YTL işçilik ücretiyle değiştireceklerini söylediler. Acaba bu sorunu daha önceden yaşayan var mı ? Yada öneriniz nedir ?

Toyota Club Türkiye

« : Mart 13, 2007, 12:49:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2007, 14:31:51 »
Alıntı yapılan: mustafa yesiltepe
Arakadaşlar 95 model XEI sahibiyim. Arabayı aldığım zaman ön teker bilyesinden ses geliyordu. orjinali alarak bir ustaya taktırdım. daha sonra daha kötü ses çıkardı. yine bilyeyi değiştirdim. yine ses çıkardı. en son bu hafta anakara lider yetkili servise gittim. Ellerinde taşıyıcı olmadığı için değiştiremedim. çözüm olarak bilye + (105 YTL) +porya (145YTL ) +taşıyıcı (350 YTL) +100 YTL işçilik ücretiyle değiştireceklerini söylediler. Acaba bu sorunu daha önceden yaşayan var mı ? Yada öneriniz nedir ?
[/quote]

Merhabalar arkadaşım. bizim 96'dan da sanki zincir yere sürtüyormuş gibi bir ses geliyordu. aynısı mı değil mi bilmiyorum. bize de bilyeden değiştirelim falan demişlerdi. ama servise gidince sorunun bilyeden değil de, en üstteki kapağı tutan metal çivimsi parçadan olduğu anlaşıldı. ufak bi sıkıştırma işlemiyle halloldu. ses nasıl bir sestir ve hakikaten bilyeden mi kaynaklanıyodur bilmiyorum ama, emin olmak gerekiyor. tamirci değiştirir canına minnet
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2007, 17:49:23 »
Bilyeyi değiştirdiğin halde sürekli bu işi yapıyorsa yani yeni bilyayı bozuyorsa araban darbeli olabilir ve bilyeyı kastığı için sürekli bozar diye biliyorum jantınında eğri olup olmadığına baktır istersen
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Mart 15, 2007, 12:43:19 »
aks taşıyıcı denen ve akson adı ile de bilinen parça da bir ölçü kaçıklığı yani bilya içine geçtiği için daireselliğini yitirmiş ise aks bilyasını devamlı olarak bozar.benim başıma daha önce gelmişti.hatta ben parçanın daireselliğini ölçmek için götürdüğüm rektifiyeci bile tam olarak ölçememişti.sorun ağır bir çukura düşme veya mekaniği bir yere çarpmadan kaynaklanır çözümünü servis önermiş.değiştirildikten sonra tekrarlaması olmaz.+40 lira civarında maliyeti olan bilya keçe takımıda değiştirilirse tamam olur..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #4 : Mart 20, 2007, 11:20:07 »
verdiğiniz fikirler için teşşerükler. galiba komlple hepsini değiştireceğim.