Gönderen Konu: 97 Xei Toyota Amortisör  (Okunma sayısı 12245 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
97 Xei Toyota Amortisör
« : Şubat 13, 2007, 18:43:50 »
97  toyotanın arka sağ amortisörü patlak.. patlak haliyle ne kadar binilir...

arka sağ taraftan ses geliyor... patlak amortisörden olabilir mi? patlak amortisör ses yapar mı? yoksa rotlardan mı gelmektedir

Toyota Club Türkiye

97 Xei Toyota Amortisör
« : Şubat 13, 2007, 18:43:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
97 Xei Toyota Amortisör
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2007, 19:02:22 »
Alıntı yapılan: mehmet ayyılmaz
97  toyotanın arka sağ amortisörü patlak.. patlak haliyle ne kadar binilir...

arka sağ taraftan ses geliyor... patlak amortisörden olabilir mi? patlak amortisör ses yapar mı? yoksa rotlardan mı gelmektedir
[/quote]

Ses dediğin gibi büyük ihtimal amortisörden geliyordur.Patlak amortisörle istediğin kadar binebilirsin fakat arabanın yol tutuşu ve frenajında oluşacak negatif etkilerini biliyorsundur herhalde.Kısa zamanda değiştirmeni tavsiye ediyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
97 Xei Toyota Amortisör
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2007, 19:16:43 »
Alıntı yapılan: Ziya Bingöl
Ses dediğin gibi büyük ihtimal amortisörden geliyordur.Patlak amortisörle istediğin kadar binebilirsin fakat arabanın yol tutuşu ve frenajında oluşacak negatif etkilerini biliyorsundur herhalde.Kısa zamanda değiştirmeni tavsiye ediyorum.
[/quote]
bozuk amortisör zamanla amortisör takozunu ve z rotu bozar bilginize.cok uzun süre kullanırsan amortisör yagsızlıktan kitlenebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
97 Xei Toyota Amortisör
« Yanıtla #3 : Mart 02, 2007, 00:33:06 »
Patlak amortyisörden geliyordur büyük ihtimalle. ama ben viraj demiri lastiğini ve rotları da bi kontrol ettirmeni tavsiye ederim.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
97 Xei Toyota Amortisör
« Yanıtla #4 : Mart 19, 2007, 17:31:27 »
amortisörleri  değiştirdim... monroe marka arka amortisör: 145 ytl...
işçilik 25 ytl... toplam 170 ytl ye mal oldu...

ayrıca sağ-sol çolak rotlarında değişmesi gerekiyormuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
97 Xei Toyota Amortisör
« Yanıtla #5 : Mart 19, 2007, 18:00:25 »
Sağ sol takım değişti dimi yani 2 amortisör...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
97 Xei Toyota Amortisör
« Yanıtla #6 : Mart 19, 2007, 18:03:07 »
Alıntı yapılan: Erdem Manisalı
Sağ sol takım değişti dimi yani 2 amortisör...
[/quote]
arka sağ-sol takım tamamiyle değişti..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
97 Xei Toyota Amortisör
« Yanıtla #7 : Mart 19, 2007, 18:06:47 »
Uygun fiyata değiştirmişler. Modelini biliyormusunuz sensatrac diye bi modeli var ondan mı yoksa standart model mi. Memnunmusunuz eskilere göre farklılık varmı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
97 Xei Toyota Amortisör
« Yanıtla #8 : Mart 19, 2007, 19:39:34 »
Alıntı yapılan: Erdem Manisalı
Uygun fiyata değiştirmişler. Modelini biliyormusunuz sensatrac diye bi modeli var ondan mı yoksa standart model mi. Memnunmusunuz eskilere göre farklılık varmı.
[/quote]
modelini bilmiyorum ama kutusu duruyor ordan bakabilirim... memnunum eskisine göre biraz sert gibi geldi.. amortisörden gelen ses kesildi.. fakat bozuk yolda tıkırtılar yine geliyor bu tıkırtılar da rotlardan galiba...usta uygun fiyata değiştirdi sağolsun.. üstelik bir saat gibi bir sürede...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
97 Xei Toyota Amortisör
« Yanıtla #9 : Mart 20, 2007, 12:22:26 »
Eğer sensatrac modelini takmışsa ustan biraz rahatsız edebilir seni. Bir kaç defa rast geldi internette daha iyi yol tutuşu için sensatrac takmışlar memnun değillerdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
97 Xei Toyota Amortisör
« Yanıtla #10 : Mart 22, 2007, 02:12:22 »
arkadaşlar selam.bende de 93 gl var .benımde arabanın sağ arka tarafından tıkırtılar gelıyordu.ustaya gittim amortisörler patlak we z rotlar değişmesi gerekio dedi.üstündekiler orjinaldi we tokico markaydı.bizde aynısından bulduk orjinal fabrikanın taktığı amortisör.tokico..90 ytl den aldık tanesini.artı z rotlarda 17.5 ytl den we 2 de körük toplam 50 ytl.yani toplam 230 ytl werdim.artı ustalık.bide benim helezonlar baya bi özelliğini yitirmiş ve arka düşük duruyodu.bunun içinde yayların altına 2.5 cm kadar takoz koyduk.araba tam sewiyeye geldi.lakin tıkırtı kesildi ama bozuk yollarda arada bi yine yapıo.buda beni şase yaptırtıyoo.bu tıkırtı başka bi yerden ama hala bulamadım.fikriniz nedir acaba bu konu hakkında yorumlarınızı beklıyorum.saygılar..AY 487

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
97 Xei Toyota Amortisör
« Yanıtla #11 : Mart 22, 2007, 14:44:20 »
Viraj demir lastiklerini bir kontrol ettirip büyük ihtimalle değişm zamanı gelmiştir. ön arka düzen ayarı yaptırırsan hallolur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
97 Xei Toyota Amortisör
« Yanıtla #12 : Mart 23, 2007, 15:06:04 »
eywalla sağol.zaten değişmedik bi onlar kalmıştı.keşke değiştirseydik.kolay sanırım değişimi,boş bi waktimde onlarıda hallederim inşallah.artı arkadaşlar biz bu arabaya nasıl benzin koysak ii olur yaa.herkes farklı bişi söylüyo.karbüratörlü araç için en ideal yakıt hangisi acaba?saygılar AY487

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
97 Xei Toyota Amortisör
« Yanıtla #13 : Mart 23, 2007, 17:28:00 »
Koaydır o lastiklerin değişmi. Bu konuyla alakalı değil ama 95 oktan kurşunsuz işinizi görür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: 97 Xei Toyota Amortisör
« Yanıtla #14 : Temmuz 27, 2010, 15:00:15 »
Arkadaşlar bende 96 model corolla SW var. arka amortisörlerin değişmesi lazım. Servis 500 tl istiyor sadece yedek parçasına. Buna uygun en iyi amortisör olarak hangi markayı tavsiye edersiniz ve fiyatı ned kadardır. Acele bilgi verirseniz sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 27, 2010, 17:33:31 »
  Konuyu iyi bulmuşsunuz bunca zaman sonra. :)
 Piyasada değişik ürünler mevcut. Bence Japon olduğundan emin olduğunuz bir ürün olabilir. Kyb, Tokico falan olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 27, 2010, 17:46:59 »
valla benimde sol ön amortisörüm patlak ama galiba sağlı sollu değişmek lazım onları... onun içinde biraz para lazım.bakımdan yeni çıktık biraz beklesin en iyisi :D
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 27, 2010, 18:28:40 »
Mehmet Ayyılmaz arkadaşım ben de yaklaşık 7 yıl 1994 1,6 XLİ corolla kullandım ve 2005 yılında benim arkadan da öyle bir ses gelmişti ben de amortisör zannetmiştim ve aracımı Ankara'daki Yüceller Toyota özel servisine götürdüm amortisörler patlak 1250 tl ye değiştirelim dediler güvenemedim ve değiştirtmedim. Sonra bütün markalara bakan eski ustama götürdüm ki arkadaki 15'er tl lik denge kolları (z rotları) bozulmuş ve toplam 50 tl ye ses soluk kalmadı ve avensisi alıncaya kadar da (  Haziran 2010) bidaha hiç bozulmadı.Siz isterseniz bahsettiğim parçalara bir baktırın. Çünkü özellikle 1994-1998 corollaların amortisörleri kolay kolay bozulmuyor. Benim 1994 corolla sattığımda 16 yaşındaydı ve hiç amortisör değiştirmedim.