Gönderen Konu: araçta gaz varken kendiliginden benzine gecen tartarini  (Okunma sayısı 4647 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: B+
arkadaslar merhaba..
toyota coronam da tartarini sıralı gaz var..2 seferdır  araçya gaz olmasına ragmen yolda giderken kendiliğinden gaz bitmiş gibi benzine geciyor..ben tekrar el ile tekrardan gaz a gecmesini saglıyorum 2 sn sonra tekrar benzine geciyor...aracı park ediyorum..ertesi sabah sanki hicbir sey olmamıs gibi arac sorunsuz calısıyor..
yani aracın icinde kesinlikle gaz varken bitmiş gibi davranıyor...sebebini bilen varmı..herkese simdiden tesekkur ederim..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 119000
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: araçta gaz varken kendiliginden benzine gecen tartarini
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2010, 18:51:28 »
sistemin sigortası veya ısı sensöründen olabilir.benim milanoda da aynı sorun olmuştu sigortanın içinde bulunduğu plastik yuvayı söktüler sigortayı bantla tutturdular ve 2,5 yıldır sorun olmadı.
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Free Life..., ;-))
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2010, 19:49:19 »
Arkadaşım önce taktırdığın yere yada iyi bi tartarini ustasına git arabayı bilgisayara bağlasınlar ve değerlerini kontrol etsinler.
Varsa gerekli ayarlamaları yapsınlar.
Tamam düzeldi dediklerine de hemen inanma test sürüşüne çık takip et göstergeyi.
Tüpün garantisi devam ediyorsa önce bi ECU'nu (tüpün beyni) değiştirsinler.
Çünkü beyin 500Tl filan biraz pahalı. (Garanti geçmişse uydurmaya çalışsınlar. yapabilirler belki)
Sonra göstergeyi değiştir (butonunda arıza olabilir)
Sonra da zamanla tesisattın kablolarında bi sıkıntı olabilir onu takip edip araştırsınlar.
Şase, kopuk kablo yada başka bişi olabilir.
En son yapcak bişey yok sistemin tesisatı komple tekrar değişecek.
Geçmiş olsun
Toyota Corolla 1.3 Terra AT/AC
^^>> T.O.S.U.N.U.M <<^^

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2010, 16:21:53 »
tesekkur ederım yorumunuz ıcın..cumartesı sabah gıdıcez bakalım neye bakıcaklar..gerci gitmeden aradım gazın takıldıgı servısı..ilk sordugu soru  "abi en son gazı nerden aldın"opet den aldıysam sorun ondan olabılırmıs...tabıı  ben shell den aldıgımı soyleyınce getır bakalım dedıler...bakalım üstad insallah pahalı bırsey cıkmaz bize..yinede cok tesekkur ederim..sorun düzelince yazıcam buraya...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2010, 11:11:38 »
bu sabah erkenden servısıne gıttım..aracı bılgısayara bagladılar.hataları sıldıler..bır ayar yaptı ama ne ayarı yaptı bılmıyorum.gaz hortum baglantılarından bazılarını sokup baktılar..bana denılen shell dekı gaz yaglı bır gazmıs:)ne demekse..bırde arac cok uzun zamandan sonra full depo olunca depodakı pıslık motora gelmıs olabılırmıs...bp den gaz almamı soyledıler..ayrıca ben arabanın sabah ılk calısmasında benzınden gaza gecıs suresının uzun oldugunu soyledım..motor sıcaklıgı 35 derece ıken gaza gecıs ayarlanmıs..onu 25 derece yaptırdım..havalr ıyı cunkı..ayrıca motor sıcakken calıstırmada benzınden gaza gecıs suresıde 35 sanıye ıdı..onuda 25 sanıye yaptılar..yolda gelırken gercekten arabanın gıdısınde bır deyısıklık hıssettım..ne yaptılar bılmıyorum ama arac daha atak su anda..kesınlıkle psıkolojık degıl..ama ınsallah gaz sarfıyatım artmaz..bılgılerınıze..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2010, 15:13:32 »
artmaz inşalah. ben de bi gidicem bu günlerde...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Şubat 13, 2010, 22:46:35 »
vall ayardan sonra 20 ytl lık gaz ile 93 km yaptım..evet bıraz arttı ama bakalım uzun vadede ne olucak..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2010, 21:03:48 »
Benzine geçiş problemi hallodu mu?