Gönderen Konu: Güvenilir usta bulmak zor iş !  (Okunma sayısı 10946 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Güvenilir usta bulmak zor iş !
« Yanıtla #80 : Mart 05, 2010, 13:48:01 »
Dörtnal'a pahalı diyen bir ağabeyim vardı , sitemizinde üyesi , kendisine duyurulur :D :D :D

ya ben yetkili serviste kazıklanmaya çok alıştım ya da dörtnal asla pahalı bir yer değil :) haa orjinal parça kullanır ondan pahalıdır tamam..ille de kötü parça kullan dersen dinler seni ucuza da halleder, ama mesuliyet senin olur..ucuz etin yağnisi muhabbeti
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Mart 05, 2010, 13:48:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Mart 05, 2010, 13:56:35 »
   Neyse doğrusunu öğrendin ya :) Bu arada Dörtnal'a gidiyorsun haber bile vermiyorsun Erhan....
   Yeri değil ama senin Sagopa'nın konserlerinin taşıma işi geldi bana.Yalnız vatandaş çok sigara içiyor diye kabul etmedim Erhan...Pazar günü İstanbul'dayız cümbür cemaat :)

:D
Opel Astra GTC

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #82 : Mart 05, 2010, 14:01:34 »
arabanıza kıymet veriyorsanız kazık :) ta olsa servis diyorum........kolay gelsin....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Mart 05, 2010, 14:32:53 »
arabanıza kıymet veriyorsanız kazık :) ta olsa servis diyorum........kolay gelsin....
Evet bende 10 yaşındaki aracımı servise götürüyorum.
Eminim Dörtnal ustalarının bilgi ve tecrübesi servistekilerden daha fazladır ama benim için önemli olan teknoloji.
Dörtnalda benim aracımın ön tarafı boyandı ve boyalı olduğu gözle bile anlaşılıyor. Geçen gün serviste arka tamponu boyattım ve fiber parça olmasına ragmen orjinal boyası gibi duruyor. Yani servisde arabanın kimin elinde olduğunu bilmesekte sonuçta belli bir vizyonları var. Tereddütünüz olmuyor.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #84 : Mart 05, 2010, 14:58:03 »
en azından hata olduğunda usta denen kişinin insafına kalmıyorsun....kavga etme gibi bir durumla dahi karşılaşmıyorsun.....ve yapılan yanlışı düzelttirme ihtimalin daha yüksek.......ustayla muhattap  değilsin ...servis müdürü o da olmazsa bayi müdürü......ciddiyet var .....saygı var....çıkar muhabbeti yok çünkü kar oranları ustanın elinde değil ya da tamamen ona kalmıyor ya da kısmen.....sonuçta maaşlı eleman.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #85 : Mart 05, 2010, 16:15:31 »
Arkadasşlar geçen hafta arabamı götürdüğüm usta hakkında tesadüfen forumlarda gezerken usta hakkında yorumları okudum fena halde kurttlandım.. Nyse sağlık olsun diyelim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Mart 05, 2010, 16:23:23 »
Servis iyidir hoştur da 100 TL'ye halledebileceğim bir işi 300 TL'ye serviste hallettirecek kadar zengin değilim kendi adıma :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
    • Oto24.com
« Yanıtla #87 : Mart 05, 2010, 18:07:12 »
benim başıma aynı olay gelmişti  birgün motorum yağ kontrolune götürürken yag kurulmuş dedi usta bende başka yağ koy dedim dediğin gibi boya markası koymus   gercekten  usta bizi ... sanıyor
Türkiyenin 2.el Otomobil ilanları sitesi
Oto24

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Mart 07, 2010, 22:13:15 »
parçam hazırmış. özcan ben haftaya haftasonu veya öbür hafta sonu gideceğim inşallah. haberleşelim...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #89 : Mart 08, 2010, 18:57:08 »
parçam hazırmış. özcan ben haftaya haftasonu veya öbür hafta sonu gideceğim inşallah. haberleşelim...
   Bir işim çıkmazsa gelirim elbette Murat...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #90 : Mart 08, 2010, 18:59:44 »
ufaktan dürterseniz beni ben de orda olurum muhtemelen
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Mart 08, 2010, 20:22:03 »
Dörtnal'a pahalı diyen bir ağabeyim vardı , sitemizinde üyesi , kendisine duyurulur :D :D :D

Şöyle bir durum var , orjinal baskı balataya 190 lira veren adam büyük ihtimal baskı balatasını değiştirmicekti bile. Ama dörtnaldaki sadık usta orjinali bu kadar, yan sanayi bu kadar dedi. Herşey şeffaf olarak ortada yani. Çalışan adamlar dürüst olduktan sonra iş her türlü halledilir.
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Mart 08, 2010, 22:18:19 »
ufaktan dürterseniz beni ben de orda olurum muhtemelen
senle de tanışmayı isterim tabi türkay...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #93 : Mart 08, 2010, 23:02:47 »
senle de tanışmayı isterim tabi türkay...
bilmukabele murat abi ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #94 : Mart 09, 2010, 11:24:33 »
   Hep beraber tanışalım kaynaşalım dostlar.Gönüller bir olsun yeter...

Dörtnalda benim aracımın ön tarafı boyandı ve boyalı olduğu gözle bile anlaşılıyor. Geçen gün serviste arka tamponu boyattım ve fiber parça olmasına ragmen orjinal boyası gibi duruyor.
   Benim A4'ün çamurluğu boyandığında da,pazarda vatandaş makinayla bakmasına rağmen boya aynı değer verdi :wacko: İlginç gerçekten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Mart 09, 2010, 19:50:13 »
   Hep beraber tanışalım kaynaşalım dostlar.Gönüller bir olsun yeter...
      Benim A4'ün çamurluğu boyandığında da,pazarda vatandaş makinayla bakmasına rağmen boya aynı değer verdi :wacko: İlginç gerçekten...
benimde servisde boyanan parça aynı değeri veriyor , ama dörtnalda boyanan taraf farklı değer veriyor , kii zaten gözle bile anlaşılıyor boyandığı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Mart 09, 2010, 20:03:53 »
sağdan bi darbe almıştım tekerlek üstü çökmüştü arka tarafta...karşı tarafın trafik sigortasından yararlandım kasko falan derken servis bu iş için 580 lira aldi...yok sökme takma bedeli orjnal boya falan...
derken  önceki hafta park ederken aynı yeri sürttüm ve bir demir çubuk hafif battı arka tampona...100 tl ye tanıdık vasıtasıyla güvenilir bi ustaya götürdüm şansıma da 10 yıl toyota da çalışan bi personele rastladım..servisle hiç bi farkı olmadı...
bundan sonra bişi olursa oraya..
isteyenlere de tavsiye ederim silivri sanayide..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #97 : Mart 09, 2010, 20:05:08 »
   Boya işini eskiden biri yapıyordu...Şimdi artık o Mehmet usta yok (şükürler olsun :) ) Şimdi VW'den Ahmet usta transfer edildi.İnşallah daha güzel ve kaliteli işler çıkacaktır...
   Aslında bu boya işi ustadan ustaya değişiyor.Kiminin elinin ayarı süper kimininde berbat birşey.Kaliteli ustalar servistede sanayide de olabiliyor.Bu elinin ayarını tutturamayanlar içinde geçerli.Usta hakkında edinilmiş bir bilgi yok ise tamamen şansa kalıyor iş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #98 : Mart 09, 2010, 20:08:23 »
ben şanslı idim vallahi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
« Yanıtla #99 : Mart 10, 2010, 15:31:52 »
servis hakkında para evet haklısınız pahalı ama bana attıkları maili buraya koymak istrm
Sayın Nazım ÖZKAN,

Öncelikle Toyota tercihiniz ve göndermiş olduğunuz e-mailiniz için teşekkür ederiz.

Aracınıza ait Kullanıcı El Kitabınızın arka sayfalarında yer alan "Bakım Programı" bölümünde, kilometrelere göre hangi kalemlerin kontrol edileceği, hangi parçaların inceleneceği/değiştirileceği bilgisi yer almaktadır. Aracınızın Kullanıcı El Kitabı elinizde mevcut değilse, servis hizmeti almış olduğunuz Toyota Plaza'dan talep etmeniz durumunda sizin adınıza 1 adet tarafımızdan gönderilecektir.

Öte yandan Toyota Yetkili Servislerinde yapılan her işin ve işlemin yoğun eğitimlere tabi tutulmuş uzman kişiler tarafından yapıldığını ve yapılan her işçiliğin bir yıl ,değiştirilen her parçanın ise iki yıl süre ile garanti altında olduğunu, harici yerlerde belki daha uygun olduğu düşünülen fiyatlara yapılan işlemlerin orjinal olmayan parça kullanımı nedeniyle müşterilerimize büyük maliyetler çıkaran arızalar yaşattığını özellikle belirtmek isteriz. İthal olan parçaların fiyatları, takdir edeceğiniz üzere piyasa araştırmaları ve kapsamlı süreçlerden sonra belirlenmekte olup, muadil ithal araçlar ile hemen hemen aynı seviyelere çekilmektedir.

Bilgilerinize sunar, aracınız ile keyifli sürüşler dileriz.

Saygılarımızla

Toyota Müşteri İlişkileri
-----<ozkan_nzm@msn.com> wrote: -----

To: <musteri.iliskileri@toyota.com.tr>