Cumhuriyet ise olur tabiiki...diğerleri midemi yakıyor
Cumhuriyet ise olur tabiiki...diğerleri midemi yakıyor 
cumhuriyet de aldım ama ipek hoşuma gidiyor yaa

amanın özcan abi ya burası mekanik bölümüymüş, küden abi ya da polis abi gelcek tüyelim
Vallaha öyleymiş be Türkay..Bence Ergün baskın yapar önce....Konu kilit yemeden önce;
Dörtnal barbekü party yapalım bir gün...güzel olur.Toplantı kısmına başlıkmı açsak ne...(sadık'lardan izin alalım önce)
eveeeet. bizim xli geldi bugün evin önüne. arkadaş memnun gibi görünüyor. usta birazda indirim yapmış sanırım. inşallah kazasız ve sorunsuz biner bir süre de unutur bu zamansız masrafı...
Cirlop gibi,sıfır bir arabası var artık.....güle güle kullansın arabasını...
evet uzun süre sorun çıkarmaz gibi geliyor bana. faturayı gördüm, kaputun altında değişmeyen kalmamış...
baskı balata, devirdaim, hortumlar vs. motor rektefiyeyi biliyoruz zaten
Bizim AE 101'in motor yenilendiğinde süper olmuştu...Artık keyif zamanı...
Allah'tan Veyis kardeşimiz(kaporta çırağı) yetişdide çayımız kahvemiz geldi.
Abi ben de arkadaşa neden Reis diyolar diyodum kendi kendime

Veyis'miş demek

Takılıyolar sanıyodum Reis diyerek
Valla öyle sanıyodum abi ya
Valla öyle sanıyodum abi ya
Neyse doğrusunu öğrendin ya

Bu arada Dörtnal'a gidiyorsun haber bile vermiyorsun Erhan....
Yeri değil ama senin Sagopa'nın konserlerinin taşıma işi geldi bana.Yalnız vatandaş çok sigara içiyor diye kabul etmedim Erhan...Pazar günü İstanbul'dayız cümbür cemaat
Bu ne şimdi Türkay...Nispet'mi yapıyorsun sen yoksa

Bu arada soldan bir ve ikinci şahıslar Dörtnal Toyota'nın misafirhanesinde konaklıyorlar.Her daim eşofman/pijama takımları üstünde
bu resimde
Resim derken Kocaadam?

??
sanayiye giderken hep onları giyiyorum leş gibi oldular
İşte bende bu dediğine istinaden söyledim Türkay.....
yukardaki resimde işte abi

ya ben oraya gidip bir şeye dokunmamayı sevmiyorum, muhakkak bir iş yapasım üstümü kirletesim oluyor, bugün mehmetin BMWnin motorunu temizledik, ellerim yağ-kir içinde, leş gibi oldu ellerim ama böyle mutluyum bir şeyler yapmazsan mutlu olamıyorum
Vallahi Türkay'ım kendi arabama yapmayınca pek bi'zevk aldığımı söyleyemeyeceğim.Başka bir araca dokunasım bile gelmiyor...
BMW'nin motorunda ne varki?

Sen bir R19 ya da 96 Civic motoru temizle

yinede ellerinize sağlık.Güzel olduğu kanısındayım ve ne ile temizlediniz?
abi kapak üstünden temizlemedik yalnız

koruma kapaklarını söküp temizledik, yağ kaçırmış motor, bütün motor komple yağ içinde, karter korumasında yağ birikmiş toz yapışmış vs..sadık ustanın yardımı, balata temizleme spreyi, tiner, hava tabancası, bol bez ve VD40 kullanarak temizledik, sonra bütün koruma kapakları takıldı (sanırım 3-4 kapak ve kocaman bir hava filtresi kutusu) bayağı uğraştırıcı bir işlemdi..benim motoru da temizlicem bir ara..
Arkadaşlar, Allah muhabbetinizi arttırsın

Konuda biraz sadeleştirme yaptım
Bugün bir arkadaşımla sanayiye gittik. Aracına 90.000 bakımı yaptırmak için dün bırakmış arabasını. Adam arabaya yaptıklarını saydı. Çoğu rutin değişikliklerdi ama dikkatimi birşey çekti. "ÇBS" diye bir motor yağı koymuşlar. İlk defa duydum bu motor yağı markasını. Neden castrol koymadınız dedim, ÇBS dünyanın en iyisi dedi. Arkadaş ödemeyi yaptı, ayrılacakken adama benim arabanın çekişiyle alakalı birşeyler sordum. Adam test sürüşüne çıkalım dedi. Tamam dedim. Biraz kullandıktan sonra bunun debriyaj balatası bitmiş dedi. Şaşırdım çünkü viteste yada kavrama da hiçbir sorun yoktu.Çok yakmasının, yavaş hızlanmasının, yokuşta bayılmasının nedeni debriyaj balatası dedi. Beni biraz saf sandı herhalde. Adamdan fiyat aldım, orjinal debriyaj balatasına 190 lira fiyat verdi. O adama güvenmedim( iyi ki de güvenmemişim ) , şaşmazdaki dörtnal otoya gittim. Sadık usta arabayı aldı 10 sn sonra debriyaj balatasının hiçbirşeyi yok, 160.000 ' e kadar gider dedi. ( Araç 128.000 ' de ). İki farklı usta bambaşka şeyler söyledi. Sadık ustaya sordum orjinal debriyaj balatasının fiyatını , 414 lira dedi. Çekişteki sorunu sordum, gaz ayarı yaptır dedi. Gittim ayarı yaptırdım araba canavar gibi oldu. 1. vites boyunca patinaj çekiyor. Eğer ilk adama inansaydım işçilikle beraber 365 lirayı bayılıp rahatlayacaktım.. Güvenilir ustaya gitmek şart..
Dörtnal'a pahalı diyen bir ağabeyim vardı , sitemizinde üyesi , kendisine duyurulur