0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cumhuriyet ise olur tabiiki...diğerleri midemi yakıyor
Allah'tan Veyis kardeşimiz(kaporta çırağı) yetişdide çayımız kahvemiz geldi.
Abi ben de arkadaşa neden Reis diyolar diyodum kendi kendime Veyis'miş demek Takılıyolar sanıyodum Reis diyerek
Valla öyle sanıyodum abi ya
Bu ne şimdi Türkay...Nispet'mi yapıyorsun sen yoksa Bu arada soldan bir ve ikinci şahıslar Dörtnal Toyota'nın misafirhanesinde konaklıyorlar.Her daim eşofman/pijama takımları üstünde
bu resimde
sanayiye giderken hep onları giyiyorum leş gibi oldular
Bugün bir arkadaşımla sanayiye gittik. Aracına 90.000 bakımı yaptırmak için dün bırakmış arabasını. Adam arabaya yaptıklarını saydı. Çoğu rutin değişikliklerdi ama dikkatimi birşey çekti. "ÇBS" diye bir motor yağı koymuşlar. İlk defa duydum bu motor yağı markasını. Neden castrol koymadınız dedim, ÇBS dünyanın en iyisi dedi. Arkadaş ödemeyi yaptı, ayrılacakken adama benim arabanın çekişiyle alakalı birşeyler sordum. Adam test sürüşüne çıkalım dedi. Tamam dedim. Biraz kullandıktan sonra bunun debriyaj balatası bitmiş dedi. Şaşırdım çünkü viteste yada kavrama da hiçbir sorun yoktu.Çok yakmasının, yavaş hızlanmasının, yokuşta bayılmasının nedeni debriyaj balatası dedi. Beni biraz saf sandı herhalde. Adamdan fiyat aldım, orjinal debriyaj balatasına 190 lira fiyat verdi. O adama güvenmedim( iyi ki de güvenmemişim ) , şaşmazdaki dörtnal otoya gittim. Sadık usta arabayı aldı 10 sn sonra debriyaj balatasının hiçbirşeyi yok, 160.000 ' e kadar gider dedi. ( Araç 128.000 ' de ). İki farklı usta bambaşka şeyler söyledi. Sadık ustaya sordum orjinal debriyaj balatasının fiyatını , 414 lira dedi. Çekişteki sorunu sordum, gaz ayarı yaptır dedi. Gittim ayarı yaptırdım araba canavar gibi oldu. 1. vites boyunca patinaj çekiyor. Eğer ilk adama inansaydım işçilikle beraber 365 lirayı bayılıp rahatlayacaktım.. Güvenilir ustaya gitmek şart..