0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2007 coralla aracı yeni aldım.Eski kasa son kasa değil.Araç kontağı çevirince passenger kısmında airbag off yazıyor ve sonra sönüyor ondan sonra çalıştırıyorum.Bu normal mi yoksa bir hata mı var aynı model kullanan arkadaşlar varmı yardımcı olabilirlermi.
emniyet kemeri ikazı şahsen benim aracımda her şekilde ötüyor. misafir olmadığı zaman onun uyarısını vermiyor tabii sadece benim için ama misafir varsa sadece senin takman yetmez, onun da takması gerekir.
bende de aynısı normaldir... araç ön koltukta yolcu olmadığında otomatik olarak o taraftaki hava yastığını devre dışı bırakıyor...
hava yastığı ile ilgili herhangi bir ibareyle karşılaşmadım ama emniyet kemeri uyarısı bayağı bir çığlık atıyor "misafirinde taksın kemerini" diye misafirin ağırlığını algıladığı için emniyet kemeri de hava yastığı da devreye giriyor olmadığı zamanda off modunda kalıyor.
öyle birşey yoktüm airbagler her zaman aktiftirbir tek yolcu airbag'ini kendiniz devre dışı bırakabilirsiniz, o da ön koltuğa çocuk koltuğu bağlayacağınız zaman...
Teşekkürler söylendiği gibi sağ kapı ile göğsün birleştiği yerde kontak anahtarı ile çalışan bir sistem var ordan airbag on ve airbag off yaparak hava yastıklarını devreye sokup devre dışı bırakmak mümkün.Şayet airbag off konumuna alınırsa o zaman airbag off ikazı sürekli yanıyor.Yardımlarından dolayı arkadaşlara teşekkürler.