Gönderen Konu: Yeni Corolla Mı? Yeni Civic Mi?  (Okunma sayısı 43867 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Yeni Corolla Mı? Yeni Civic Mi?
« Yanıtla #20 : Şubat 05, 2007, 09:12:43 »
Orda arkadaşın demek istediği Civic'in dizelinin olmaması. O yüzden benzinli isteyenlen Civic-Corolla arasnıda seçim yapabilirler.

Ancak ben katılmıyorum, dizel isteyenlerde bence D-4D ve Civic Hybrid arası seçim yapabilirler. (en üst D-4D 49bin YTL, Civic Hybrid 50bin YTL civarı)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 05, 2007, 09:12:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 05, 2007, 09:43:36 »
Alıntı yapılan: Dağhan Baştuğ
Ben fiyat bakımından bir inceledim bunları.Test etme şansım olmadı.Olmaz da heralde.(Bir keresinde sokakta 2. el bir Mustang görmüştüm.Adamı aradım, indi aşağıya yakınmış evi.Test ettim, adam beni zor çıkardı arabadan  )

Dönelim konumuza,

Fiyat bakımından Corolla 1.6 Class ile 1.6 Civic Dream karşılaştırıldığında, Civic 896 lira kadar daha pahalı.

Bu fark neye göre anlayabilmiş değilim.Civic, yeni nesilleri 4'e ayırmış.Corolla 3'e.O yüzden özellikleri bilinmeden bir fiyat karşılaştırması yapmak zor.En iyi modellerinde bir karşılaştırma yapalım desek, Corolla 1.6 motor veriyor, Civic 1.8.O yüzden fiyat olarak bir karşılaştırma yapmak zor.Her halde bizler bir karşılaştırma yapamayalım diye yapmışlar.

Dip not : Valla bu yazdığım ne işe yaradıysa artık.Bir işe yarasın diye yazayım dedim de, şimdi okudum da kuru gürültü yapmışız...
[/quote]

Dağhan bence en güzel yorumu sen yapmışsın. Bu konuda ne kadar konuşsak da kuru gürültüden öteye gitmez. Her iki model de teknik açıdan birbirine çok yakın olduğu için olay Galatasaray-Fenerbahçe çekişmesine doğru kayıyor. Ancak, tasarım gibi öznel konuları tartışabiliyoruz. Zaten çevremdeki Toyota ve Honda kullanıcılarının profiline baktığım zaman birbirlerine çok yakın ve ortalamanın oldukça üzerinde olduğunu görüyorum. Bir de biz Türk tüketicisi olarak biraz duygusalız sanırım. Marka bağlılığımız çok yüksek. Benim görebildiğim kadarıyla her iki model de Toyota ve Honda'ya marka bağlılığı olanları etkileyecek kadar güzel. Ama örneğin Alman markalarına karşı bağlılığı olanları kalbinden vurabilecek kadar iyi mi, orası tartışılır. Henüz o aşamaya geldiklerini pek sanmıyorum. Toyota da, Honda da çok yüksek oranda kar eden şirketler. Ama hala bu yüksek kar oranlarından biraz feragat edip, tasarım, yalıtım, kalite hissi ve temiz bir trim gibi konularda Alman (ya da Avrupalı diyelim) rakiplerinin seviyesine yaklaşamadılar. Ne diyelim, ben yine de markamı çok seviyorum  

Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #22 : Şubat 05, 2007, 09:51:05 »
Alıntı yapılan: Murat AKDENİZ
Bence corolla bu ülkede bi homda çılgımlığı almış başını gidiyor anlamadım. Özer Bey neden benzinli olunca civic ? Toyota sorunsuz bir araç değilmi ?
[/quote]

Murat Bey merhaba, ben kesinlikle Toyota için sorunlu bir araç demedim. Dünya kabul etmiş en az sorunlu araç olduğunu. Anlatmak istediğim şu aslında. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi Civic daha içime sinen bir model (ki kesinlikle bunu söylemekle Corolla kötü olmuş demiyorum hani meşhur bir söz vardırya zevk meselesi diye mesele bu aslında) ama dizel motorlu seçeneği olmadığı ve bende dizel motor tercih ettiğimden mecburen Corolla dedim. Yani netice olarak Model olarak Civic,  yakıt tercihi olarak Corolla.

Corolla/Sedan modeli Japonya'dan ithal edilecek. HB/Auris 5 kapı modeli hem Adapazarı hemde İngilterede üretilecek. Fakat 3 kapı modelleri sadece Adapazarı fabrikasında üretilecekmiş. Kaynak: Kanal1\0 Kilometre programı.
2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #23 : Şubat 05, 2007, 14:07:51 »
ben corolla derim tip olarak corollanin onde arkada hosuma gidior civic sadece arka hosuma gidior ve bence ne zamandir corolla guzel bi kasa cikaramadi bi 94model  corollalar superdi vide ben bu son corolladan o hissi aliorum yani bana gore bu arac super ve su an corollanin fiyatlarina bakmayin bu fiyatlar gevser bence bu corolla eski musteri kitlesinin haricinde yeni bir kitleyide kendine ekler ehliyetim ve param olsa 1 sn beklemeem tabi bu benim fikrim  bu laflari toyota hastasi oldugum icin solemiom gercekten bole yani arabalarin isimlerinii cikarin iki arabayi yan yana koyun ben gene ayni araci secerim ama civicede kotu diyemem
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #24 : Şubat 05, 2007, 16:37:33 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Orda arkadaşın demek istediği Civic'in dizelinin olmaması. O yüzden benzinli isteyenlen Civic-Corolla arasnıda seçim yapabilirler.

Ancak ben katılmıyorum, dizel isteyenlerde bence D-4D ve Civic Hybrid arası seçim yapabilirler. (en üst D-4D 49bin YTL, Civic Hybrid 50bin YTL civarı)
[/quote]

Alper bey dizelle hybirt i karşılaştırmanız yanlış bence.Ayrıca civic hybirtin jantlarını gören hondadan soğur:) Hybirtin çalışma şeklini aşağıda şematik bir şekilde verdim.Bozulur bu motor ya:)Millet benzinli arabasını servise bakıma götürürken bir sürü sorun yaşarken hybrid bir araç almak çok saçma olur.(Daha dizel motorların sorunsuzluğu tartışılıyor nerde kaldı hybrit).Riske girmekten başka bişey değil...

BASTIĞIN YERLERİ TOPRAK DİYEREK GEÇME,TANI!
                                           DÜŞÜN ALTINDAKİ BİNLERCE KEFENSİZ YATANI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 05, 2007, 16:49:03 »
Hibrit bozulmaz. Yeni bir şey değil. Bakalım bozuluyor mu diye Insight'ı yapıp ABD'de sattılar denediler zaten. Sakin kullanımda her zaman parasını geri öder. Ama Türkiye için gereksiz. Çünkü dizel var. Yok ben dünyada çevreye en saygılı kompakt arabayı alırım diyorsanız tek seçenek Civic IMA. Dizeller temiz olsalardı ABD'de satılırlardı. Şu anda sadece VW grubunun bir yada iki, Mercedes'in bir kaç dizel modeli satılıyor. Onlar da fazladan kurum filtresi eklenmiş halde. Yoksa ABD'de otomobillerin kurum çıkarması yasak. Türkiye'de lüks markalar dışında sadece P 607'de vardı bu filtre şeysi, o da satılmıyor artık. Filtresizlerden en az zehirleyenini alayım o zaman diyorsanız Fiat/Opel grubunun 1300cc motorunu alacaksınız. (Aslında Honda'nın dizeli daha da temiz ama o burada yok  )
Hibrit jantları bence çok güzel.
Bir de, sedan ve HB'nin kasalarında ortak parça yok. Sadece mekanik ortak.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
« Yanıtla #26 : Şubat 05, 2007, 17:15:54 »
hibrid otomobillerin tüketimi dizellerden daha yüksek oluyor.ayrıca TR'de hibrid otomobillerin bakımlarının gerektiği gibi yapılamayacağını düşünüyorum.

bir de en temiz dizel toyotanın 2.2 d-cat idir.fakat TR'de yok.avrupa'da bile sadece belli başlı pazarlarda satılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #27 : Şubat 05, 2007, 17:53:22 »
yorumsuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Şubat 05, 2007, 19:04:46 »
Ayberk bey bende başta belirttim Türkiye de hybritin bakımları gerektiği gibi yapılamaz aynen katılıyorum size.

Selim bey ABD de dizel kullanılmamasının sebebi kirlilik filan değil.Kurşunsuz benzinin litresinin yaklaşık 1 TL olmasıdır.Madem kirliktense bu adamlar neden 8 silindir den aşağı araçlara binmiyorlar.Bu konuda hatanız var.
ABD de denenmesi bizi ilgilendirmez.Türkiye'de de önceden kullanılan denenen başka hybrit motor hatırlamıyorum.Demekki hemen hybrite atlamamak gerekiyor.
Jant meselesi zevk işi tabiki.Beğenebilirsiniz

İşte güzelliğiyle kendine hayran bırakan çoooook modern jantları  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • carfreaksblog.blogspot.com
« Yanıtla #29 : Şubat 06, 2007, 02:39:41 »
ABD'de dizelin olmamasının sebebi söylendiği gibi benzinin oldukça ucuz olmasından dolayı amerikalıların benzini su gibi tüketen yüksek hacimli motorlara alışmasıdır.fakat benzinin giderek pahalılaşması onları da bu alışkanlıklarını sorgulamaya itti ve büyük otomobil firmalarının büyük bir kısmı ABD pazarına dizel motorlu modellerini sunmak için yarışa girdiler.

toyota da bu yüzden isuzuya ortak oldu zaten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Şubat 06, 2007, 09:04:40 »
ABD'de dizeli seçmemelerinin sebebi benzinin ucuz olması. Çevre ile alakası yok. Çevreyi düşünselerdi Kyoto protokolüne imza atarlardı. Bundan 2-3 sene önce Honda sitesinde de dizel motor üretmeme (o zaman İngilterede 2.2 diesel motor yapılıyor yazıyordu) sebeplerinden biri olarak ABD ve Japonya'da benzin fiyatlarının AB ülkelerine göre daha ucuz olması gösteriliyordu. Hatta Avrupa'da çok istek gelmiş diesel motor için Honda'ya Isuzunun 1.7 diesel motorunu kullanmışlar bir ara Civic'lerde.

Çıkarı için kimsenin gözünün yaşına bakmayan ABD, ülkesinde benzin fiyatı çok yükselse anında diesel motorlara dönüş yapar çevreciliği falan görmez gözü.

Protokol ile ilgili detay bilgi için;
http://tr.wikipedia.org/wiki/Kyoto_Protokol%C3%BC
http://www.bianet.org/2005/02/15/54452.htm
2006 Corolla Sedan Terra 1.4 D-4D
15" CMS Scimitar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Şubat 06, 2007, 11:42:18 »
1) Jantlar çok güzel bence, nedense kimse artık öyle kapalı jant yapmıyor.

2) Araba durunca motoru kapatıyor yau, daha ne istiyorsunuz?? Motor sesi problemini kökünden çözmüşler
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Şubat 06, 2007, 12:25:57 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
1) Jantlar çok güzel bence, nedense kimse artık öyle kapalı jant yapmıyor.

2) Araba durunca motoru kapatıyor yau, daha ne istiyorsunuz?? Motor sesi problemini kökünden çözmüşler
[/quote]

Rölantide, Toyota motorunun çalıştığı anlaşılmıyor ki zaten  
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Mercedes CLA 180d AMG
    • Kendi Sitem
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Şubat 06, 2007, 16:20:28 »
ben  bu konuda sadece honda derim hele bide mugenin yaptığı honda varya hasta oldum ama çok pahallı
www.envarencok.com
Lider dediğin...
ATATÜRK gibi OLmaLı......OLdu mu VATAN....ÖLdü mü EFSANE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Toyota Modeli
« Yanıtla #34 : Şubat 06, 2007, 16:25:50 »
ikisinide test ettim,Civic donanım ve kalite hissi olarak kesinlikle daha ağır basıyor...
2009 TİBURON

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 06, 2007, 17:24:22 »
Alıntı yapılan: Eray Yiğit
Selim bey ABD de dizel kullanılmamasının sebebi kirlilik filan değil.Kurşunsuz benzinin litresinin yaklaşık 1 TL olmasıdır.Madem kirliktense bu adamlar neden 8 silindir den aşağı araçlara binmiyorlar.Bu konuda hatanız var.
[/quote]
Size link vermek isterdim ama benim Google'dan yapacağım aramayı siz de yapabilirsiniz. ABD'de dizel otomobillerden çıkan çıkan kurum/is/ing.smog yüzünden dizel otomobil yok. Bu kurum doğa için olmasa bile insan sağlığı için çok zararlı. Mercedes BlueTEC diye aratırsanız California'nın yeni emisyon standartlarına uyabilmesi için arabaya bilmem kaç tane filtre eklendiğini görürsünüz. Olayın çevre ile değil insan sağlığı ile alakası var. Yeni AB emisyon eşikleri için bir çok güncel dizel otomobil elden geçirilecek. Ama AB'nin standartlarının California'nınki kadar sıkı olmadığını okudum.
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #36 : Şubat 09, 2007, 15:42:19 »
arkadaşlar geçen gün ilk defa civic i test etme imkanım oldu.corollayı ilk geldiği gün test etmiştim zaten.ama civic gözümde forumdaki yorumlardan sonra bayağı bir büyümüştü.ama gördümki boşmuş.
bir önceki civic de bildiğiniz gibi göğüs namına bişey yoktu.sadece optitron göstergesi vardı göz kamaştıran.adamlar göğüs yapacaz diye çok sıkmışlar kendilerini ama boşuna.bir karış kalınığındaki göğüs çok karçaşık bir vaziyette.klima düğmesi ile teybin ses düğmesi arasında hiç fark yok karmakarışık bişey olmuş.
yol bilgisayarı varmı dedim de var dediler çok şaşırdım diğer modellerde yoktu çünkü.ama sadece ortalama yakıt tüketimini veriyor dediklerinde kendimi gülmekten alamadım.napayım ben ortalama yakıt tüketimini.benim için önemli olan anlık tüketim ve kalan menzildir.
hız göstergesi ile devir katranı arasında yarım metre mesafe var hiç hoşuma gitmedi.gögüsle cam arasında bir metre mesafe var.bu nedenle ön cam çok uzun ve kaput kısa olmuş.
torbidosu benzinliklerin dağıttıkları peçete kutularını bile alabilecek büyüklükde değil.
ha bide vitesi var bunun.ulaşmak için kolunuzun yaklaşık 1.5 m olması gerekiyor  size iki önerim var kolunuz 1.5m değilse civici unutun yada yan koltukta vites değiştirecek birini bulun ) sanki sürücü için değilde yandaki yolcu için yapılmış çünkü..aklıma peugeot j9 minibüslerinin vitesi geldi
yani kesin kararımı verdim corolla alırım bu saatten sonra...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Şubat 09, 2007, 17:44:06 »
Ne alakası var? Vites kolunun direksiyona yakın olması avantaj. Sen koltuğunu yanlış ayarlamış olabilirsin. Yani direksiyona yetişmek için de 1.5m kolun olması gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Şubat 09, 2007, 19:19:33 »
Auris'te de vites oldukça yüksek ve direksiyona yakın, sportif gösteriyor arabayı... ralli arabaları gibi. Ama bence her iki araba da alınırsa otomatik alınması gerekiyor (MMT'yi beğenmemiş olsam bile böyle düşünüyorum)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #39 : Şubat 10, 2007, 00:44:44 »
Alıntı yapılan: Selim Tokgöz
Ne alakası var? Vites kolunun direksiyona yakın olması avantaj. Sen koltuğunu yanlış ayarlamış olabilirsin. Yani direksiyona yetişmek için de 1.5m kolun olması gerekiyor.
[/quote]

selim bey ben düz viteslisinden bahsediyorum.vites sürücüye uzak demek istedim