0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben fiyat bakımından bir inceledim bunları.Test etme şansım olmadı.Olmaz da heralde.(Bir keresinde sokakta 2. el bir Mustang görmüştüm.Adamı aradım, indi aşağıya yakınmış evi.Test ettim, adam beni zor çıkardı arabadan )Dönelim konumuza,Fiyat bakımından Corolla 1.6 Class ile 1.6 Civic Dream karşılaştırıldığında, Civic 896 lira kadar daha pahalı.Bu fark neye göre anlayabilmiş değilim.Civic, yeni nesilleri 4'e ayırmış.Corolla 3'e.O yüzden özellikleri bilinmeden bir fiyat karşılaştırması yapmak zor.En iyi modellerinde bir karşılaştırma yapalım desek, Corolla 1.6 motor veriyor, Civic 1.8.O yüzden fiyat olarak bir karşılaştırma yapmak zor.Her halde bizler bir karşılaştırma yapamayalım diye yapmışlar. Dip not : Valla bu yazdığım ne işe yaradıysa artık.Bir işe yarasın diye yazayım dedim de, şimdi okudum da kuru gürültü yapmışız...[/quote]Dağhan bence en güzel yorumu sen yapmışsın. Bu konuda ne kadar konuşsak da kuru gürültüden öteye gitmez. Her iki model de teknik açıdan birbirine çok yakın olduğu için olay Galatasaray-Fenerbahçe çekişmesine doğru kayıyor. Ancak, tasarım gibi öznel konuları tartışabiliyoruz. Zaten çevremdeki Toyota ve Honda kullanıcılarının profiline baktığım zaman birbirlerine çok yakın ve ortalamanın oldukça üzerinde olduğunu görüyorum. Bir de biz Türk tüketicisi olarak biraz duygusalız sanırım. Marka bağlılığımız çok yüksek. Benim görebildiğim kadarıyla her iki model de Toyota ve Honda'ya marka bağlılığı olanları etkileyecek kadar güzel. Ama örneğin Alman markalarına karşı bağlılığı olanları kalbinden vurabilecek kadar iyi mi, orası tartışılır. Henüz o aşamaya geldiklerini pek sanmıyorum. Toyota da, Honda da çok yüksek oranda kar eden şirketler. Ama hala bu yüksek kar oranlarından biraz feragat edip, tasarım, yalıtım, kalite hissi ve temiz bir trim gibi konularda Alman (ya da Avrupalı diyelim) rakiplerinin seviyesine yaklaşamadılar. Ne diyelim, ben yine de markamı çok seviyorum
Bence corolla bu ülkede bi homda çılgımlığı almış başını gidiyor anlamadım. Özer Bey neden benzinli olunca civic ? Toyota sorunsuz bir araç değilmi ?[/quote]Murat Bey merhaba, ben kesinlikle Toyota için sorunlu bir araç demedim. Dünya kabul etmiş en az sorunlu araç olduğunu. Anlatmak istediğim şu aslında. Önceki mesajımda da belirttiğim gibi Civic daha içime sinen bir model (ki kesinlikle bunu söylemekle Corolla kötü olmuş demiyorum hani meşhur bir söz vardırya zevk meselesi diye mesele bu aslında) ama dizel motorlu seçeneği olmadığı ve bende dizel motor tercih ettiğimden mecburen Corolla dedim. Yani netice olarak Model olarak Civic, yakıt tercihi olarak Corolla.Corolla/Sedan modeli Japonya'dan ithal edilecek. HB/Auris 5 kapı modeli hem Adapazarı hemde İngilterede üretilecek. Fakat 3 kapı modelleri sadece Adapazarı fabrikasında üretilecekmiş. Kaynak: Kanal1\0 Kilometre programı.
Orda arkadaşın demek istediği Civic'in dizelinin olmaması. O yüzden benzinli isteyenlen Civic-Corolla arasnıda seçim yapabilirler.Ancak ben katılmıyorum, dizel isteyenlerde bence D-4D ve Civic Hybrid arası seçim yapabilirler. (en üst D-4D 49bin YTL, Civic Hybrid 50bin YTL civarı)[/quote]Alper bey dizelle hybirt i karşılaştırmanız yanlış bence.Ayrıca civic hybirtin jantlarını gören hondadan soğur:) Hybirtin çalışma şeklini aşağıda şematik bir şekilde verdim.Bozulur bu motor ya:)Millet benzinli arabasını servise bakıma götürürken bir sürü sorun yaşarken hybrid bir araç almak çok saçma olur.(Daha dizel motorların sorunsuzluğu tartışılıyor nerde kaldı hybrit).Riske girmekten başka bişey değil...
1) Jantlar çok güzel bence, nedense kimse artık öyle kapalı jant yapmıyor.2) Araba durunca motoru kapatıyor yau, daha ne istiyorsunuz?? Motor sesi problemini kökünden çözmüşler [/quote]Rölantide, Toyota motorunun çalıştığı anlaşılmıyor ki zaten
Selim bey ABD de dizel kullanılmamasının sebebi kirlilik filan değil.Kurşunsuz benzinin litresinin yaklaşık 1 TL olmasıdır.Madem kirliktense bu adamlar neden 8 silindir den aşağı araçlara binmiyorlar.Bu konuda hatanız var.[/quote]Size link vermek isterdim ama benim Google'dan yapacağım aramayı siz de yapabilirsiniz. ABD'de dizel otomobillerden çıkan çıkan kurum/is/ing.smog yüzünden dizel otomobil yok. Bu kurum doğa için olmasa bile insan sağlığı için çok zararlı. Mercedes BlueTEC diye aratırsanız California'nın yeni emisyon standartlarına uyabilmesi için arabaya bilmem kaç tane filtre eklendiğini görürsünüz. Olayın çevre ile değil insan sağlığı ile alakası var. Yeni AB emisyon eşikleri için bir çok güncel dizel otomobil elden geçirilecek. Ama AB'nin standartlarının California'nınki kadar sıkı olmadığını okudum.
Ne alakası var? Vites kolunun direksiyona yakın olması avantaj. Sen koltuğunu yanlış ayarlamış olabilirsin. Yani direksiyona yetişmek için de 1.5m kolun olması gerekiyor. [/quote]selim bey ben düz viteslisinden bahsediyorum.vites sürücüye uzak demek istedim