Gönderen Konu: Yeni Corolla Mı? Yeni Civic Mi?  (Okunma sayısı 43869 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2009 Corolla 1.4 D4D Comfort
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Corolla Mı? Yeni Civic Mi?
« Yanıtla #120 : Nisan 01, 2010, 20:45:20 »
Ben de araç almadan önce Corolla ve Civic arasında epey bir araştırma yaptım. Civic i elememin nedeni

- benzinli ve yüksek devirli motoru ve en yüksek tork değerinin yanlış hatırlamıyorsam 4500 yada 5500 devirler civarında olması , son devirse galiba 6600 devir civarıydi ki biraz yarış aracı gibi , bunu sevmemiştim , motoru çok yüksek devirli kullanmalısınız. Test sürüşü de yapmıştım , gaza dokunuyorsunuz motor devri uçuyor gibi gelmişti, dizeli de yoktu.
- Bazı kullanıcın bir şikayetiyse şuydu : Aracın sacının ince olması , bulunduğu bölgeye dolu yağan bazı kullanıcılar , kendi arabalarının saclarının çukur çukur olduğunu yandaki arabalarda bunu görmedikleri yazmışlardı. Her zaman yağmaz ama yağınca bayağı can sıkıcı pahalı bir durum yani..

Corollanın dizeli olması ve benzinliyse fiyat farkının diğerlerine göre az olması ise ilave + bir etkendi.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #120 : Nisan 01, 2010, 20:45:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Aslolan hayattır,hayatta BEŞİKTAŞ
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #121 : Nisan 01, 2010, 23:03:07 »
dış görünüş olarak civic daha güzel ama iç tarafta özellikle göstergelerde corolla daha güzel bence.benim dijital gösterge hoşuma gitmiyor.corollanın kısa ibreler çok spor bi hava katıyor bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #122 : Nisan 02, 2010, 00:39:03 »
açık ara civic
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #123 : Nisan 02, 2010, 22:58:25 »
cıvıc tip olarak güzel ancak inanın göğüsü bizim solandaki masa gibi yani rahat 4 kişilik bir aile rahatça yemek yiyebilir:) şaka bi tarafa cıvıc hoş duruyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #124 : Nisan 03, 2010, 02:54:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #125 : Nisan 03, 2010, 13:26:18 »
Corolla ve Toyota alınırken, alıcının referansı genelde 90 lı yılların harika ve sorunsuz kasası.

2008 Aralıktan bu yana bir corolla kullanıcısı olarak üzülerek söylemeliyim ki o kasa ve imajına güvenip yeni Corolladan daha güzel şeyler bekleyen bir sürücü olarak ben, tam bir hayal kırıklığı yaşadım.

Yeni Corolladan memnun olanlar da vardır kuşkusuz.
Ama bana stres yaşatmaktan ve paramızı boş yere ona harcadığımız duygusundan öte şeyler hissetirmiyor artık bu araba.

Biz de uzun süre civic almayı düşünmüş ( Hatta Temmuz 2008 de bir arkadaşımın hiç aklında yokken - seri üretime çıkmak üzere olan  insigna'yı düşünüyordu - civic almasına vesile olmuştum ve o arkadaşım her karşılaşmamızda bana hala teşekkür etmekte. Uygun fiyat, sorunsuzluk ve yüksek donanıma kavuştuğu için) ama Aralık 2008 Toyota nın, %10 luk indirimi, 10.000 tl/ye 12 ay % 0 faiz kampanyası ve dizel olması sebebiyle corolla da karar kılmıştık.

Civic - corolla ikilisinden, corollayı kimseye tavsiye etmiyorum artık. ( forumda da yazdığım sorunlardan dolayı )

Karar senin elbette...

Ne alırsan al kazasız, sorunsuz güle güle kullanırsın umarım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #126 : Nisan 03, 2010, 20:01:53 »
Kemal abi şeffaf paspaslar orjınalmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #127 : Nisan 04, 2010, 13:14:39 »
Kemal abi şeffaf paspaslar orjınalmı ?

Yok ya, kipada satılıyordu, daha hondayı almadan önce paspasları alıp kenara atmıştım, bu meretlerde bagaj açma kolu öyle kötü yerleştirilmişki honda marka olmayan paspaslar oturmuyor, aracın döşemeleri ve orijinal paspaslarıda açık renk olduğu için bu şeffaf paspasları görür görmez almıştım, iyikide almışım , bunlar hem kolay yıkanıp kuruyor, hemde alttakileri iyi koruyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #128 : Nisan 04, 2010, 13:35:29 »
civic almam ama param varsa accord a asla hayır demem :D honda aşkı hepimizin içinde var :D
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #129 : Nisan 04, 2010, 13:38:44 »
japon olsunda farketmez bence :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #130 : Nisan 04, 2010, 13:39:19 »
japon olsunda farketmez bence :)
alamancı olmaktan iyidir :D
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #131 : Nisan 04, 2010, 20:51:18 »

Yok ya, kipada satılıyordu, daha hondayı almadan önce paspasları alıp kenara atmıştım, bu meretlerde bagaj açma kolu öyle kötü yerleştirilmişki honda marka olmayan paspaslar oturmuyor, aracın döşemeleri ve orijinal paspaslarıda açık renk olduğu için bu şeffaf paspasları görür görmez almıştım, iyikide almışım , bunlar hem kolay yıkanıp kuruyor, hemde alttakileri iyi koruyor

kemal abi bizim buradakı kipa'da neden yok yaa :( bi daha denk gelırse banada alırmısın lutfen :) hesabına gonderırım parasını.Uzun zamandır bende böyle birşey arıyorum orjınal kaucuk paspaslara alısamadım,camur bulaştıgı zaman cok zor yıkanıyor ve kötu kokuyor halı paspaslarıda kırletmek ıstemıyorum.oyuzden hep kagıt serılı paspasların ustu oda bıktırıyor bır zamandan sonra.Ama maaşallah gercekten sende aracının temızlıgıne onem verıyorsun bellı.Abı allah kaza bela vermesın temız temız bınmeyı nasıp etsın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #132 : Nisan 04, 2010, 21:51:18 »
Arabamı satın almadan önce diğer arabaları eledikten sonra geriye bu iki seçenek kalmıştı. Karar vermek çok zordu. Birini seçince diğerinde gözüm kalıyordu. Sonunda kalbimin sesini dinledim, Toyotayı seçtim. Hala doğru kararı verdiğimi düşünüyorum.

Once Toyota, always Toyota :)))))
Corolla 2008 M/M Benzinli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #133 : Nisan 05, 2010, 05:05:20 »
kemal abi bizim buradakı kipa'da neden yok yaa :( bi daha denk gelırse banada alırmısın lutfen :) hesabına gonderırım parasını.Uzun zamandır bende böyle birşey arıyorum orjınal kaucuk paspaslara alısamadım,camur bulaştıgı zaman cok zor yıkanıyor ve kötu kokuyor halı paspaslarıda kırletmek ıstemıyorum.oyuzden hep kagıt serılı paspasların ustu oda bıktırıyor bır zamandan sonra.Ama maaşallah gercekten sende aracının temızlıgıne onem verıyorsun bellı.Abı allah kaza bela vermesın temız temız bınmeyı nasıp etsın :)
zaman zaman geliyor, bi daha gelirse sanada alırım, aslında benimkilerde eskidi , yenisini almam lazım, bunlardan en son antalya kipada görmüştüm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #134 : Nisan 05, 2010, 05:29:50 »
Peki abi bende çanakkale kıpaya bakarım, her gittiğimde bundan sonra. Kim önce bulursa o göndersin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 15 kere teşekkür etti
« Yanıtla #135 : Nisan 05, 2010, 05:31:34 »
ara ara geliyor, çok ta ucuz fiyatı, galiba 7.5 liraya almıştım, görürsem mutlaka alırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #136 : Mayıs 03, 2010, 18:49:27 »
civicin euro ncaptan 4 yıldız alması benı soğuttu özellikle ön cam direkleri kullanımı o kadar zorlastırıyorkı dönüşlerde kafanızı yan camdan cıkartasınız geliyor :D ama gel gelelim sunroof açıp sislerle gezerken dışarıdakilerin size bakışları gerçekten süper oluyor :D toyotaya gelince güncel kasa çoğu kişi tarafından tutulmadı çünkü aracın en ufak bir görsel albenisi yok...
Opel VecTRa C 2oo5 Comfort
Toyota CoroLLa E12 2004 Sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #137 : Mayıs 03, 2010, 18:52:52 »
civicin euro ncaptan 4 yıldız alması benı soğuttu özellikle ön cam direkleri kullanımı o kadar zorlastırıyorkı dönüşlerde kafanızı yan camdan cıkartasınız geliyor :D ama gel gelelim sunroof açıp sislerle gezerken dışarıdakilerin size bakışları gerçekten süper oluyor :D toyotaya gelince güncel kasa çoğu kişi tarafından tutulmadı çünkü aracın en ufak bir görsel albenisi yok...
tutulmadı derken
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #138 : Mayıs 03, 2010, 19:10:53 »
  Otomobil'i hakkı ile kullanmayı bilen bir sürücünün sadece sis farlarını yakarak gezmeyeceğini düşünüyorum. Bu iş bir bütündür, detaylarda hata yapılırsa, bütün de bozuk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #139 : Mayıs 03, 2010, 19:14:58 »
ne zman beyaz yeni kasa bir elegant görsem sisleri açılmadan bile ilgimi çeker.fakat ne zaman sisleri açık siyah renk bir civic görse ne yayık tipi var diyesim gelir.renkler ve zevkler tartışılmaz fakat bence yeni civic tipi yayık yani nasıl desem araba çok fazla büyük gibi
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif