Gönderen Konu: İç dikiz aynası ve motor sesi çoğalması  (Okunma sayısı 2731 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
İç dikiz aynası ve motor sesi çoğalması
« : Ocak 29, 2010, 17:12:47 »
Değerli arkadaşlar Corollayı aldığım günden beridir devam eden iç dikiz aynasında titreme ( görüntü titremesi var ama ses olayı yok ) sorununu nasıl çözebiliriz? Serviste bir defa garanti kapsamında değişti. Ama sonuç değişmedi. Ne yapabiliriz?

İkinci sorunda her nekadar ben farketmesem de benim d4d araçta motor sesinin eskiye göre çoğaldığını belirtiyorlar. Aracın km si çoğaldıkça motor sesi yükselir mi?

Toyota Club Türkiye

İç dikiz aynası ve motor sesi çoğalması
« : Ocak 29, 2010, 17:12:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 421000
  • Model Yılı: '05
  • 180 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
Ynt: İç dikiz aynası ve motor sesi çoğalması
« Yanıtla #1 : Ocak 29, 2010, 20:08:24 »
araç kaç km de şuan ki seste çogalma olsun
2005 corolla 1.6 hb a/t
2002 corolla 2.0 d4d (Dsport)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
« Yanıtla #2 : Ocak 30, 2010, 01:42:03 »
Benimde aracın iç aynasında acaip bir titreme ve ses vardı bigün bana kafayı yedirdi ve dayanamayıp söktüm. Aynasını cıkartmaya calıstım ve tabiki kırdım :) sonra bu gece gündüz mandalının dıbınde bir parca kırılmış.Bütün ses ve titreşim bundanmış yani.Ama tabiki sorunu çözemedim oraya bir sunger koydum bi kısmı kırık bir şekilde takılı duruyo. Bende yaptırmak istiyorum bu aynayı yaptırbileceğim bir yer varmı istanbulda anadolu yakasında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Ocak 31, 2010, 15:54:53 »
bende de aynı sorun  vardı arasına ince bir kağıt sıkıştırdım (resim vb bırakabilirsiniz) sorun bitti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 31, 2010, 17:46:02 »
eğermotorda da ses varsa motor kulaklarını değiştirin
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • en iyi otomobil kendi otomobilindir
    • www.erginboy.8m.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2010, 19:44:54 »
iç dikiz aynası titremesi bendede var çok can sıkıcı birşey 40 milyarlık arabada böyle kalitesiz bir ayna olması rezillik, motor sesine gelinde bendede 1000 km kontrolünden sonra aynı şey oldu ( ilk aldığımda araca her binen arabayı benzinli sanıyordu ) ama şimdi öyledeğil daha doğrusu 1000 km kontrolünden sonra sanırım motorkulaklarını falan her neresiyse herhalde bir yerini fazla sıktılar ve motorun titreşimi şasiye çokfazla yayılmaya başladı.....ama eski deneyimlerimden yola çıkarak çokfazla pimpirikliolupta servistekilerine aracı fazla kurcalttırmamayı öğrendim.
bence kafana takma sonuçta bindiğin arabanın ebatı ve görünüşü hernekadr değişik olsadabindiğin araba orta sınıf belkide altında bir araba , yurt dışındaki arabalarla karşılaştırldığında.
2008 Corolla 1,4 d4d