0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Plastik için kalıp çıkartmak çok maliyetli olur. Karbon-elyaf veya cam-elyafa yönelmen lazım, onu da yapan bir sürü yer var.
ufuk bence yaptırma çünki bir yerde bırakabilirsin daha sonra o fotoğrafdaki c-one nin komple tamponu bence ilk önce plakalığın oradaki oval bölümü mat siyaha kapla
adaş fiberle uğraşma bence hem ağır hemde çok sağlam olmaz plastikten yapmak maliyetli olur vakti zamanında bi yer vardı izmirde ama onlar yapıyordu plastikten ama kapandı mı ne oldu bilmiyorum....poliüretandan yapılmış tamponlara baksan daha iyi bi seçim olur hem daha esnek hemde ucuz plastiğe göre....bi kaç yere baktım ama yaris için bulamadım echo die bi model var sedanı ama onada tek seçenek var
Plastik için ufak 5cm ye 10cm'lik bir cismin kalıbı bile 5000 civarında oluyor. Tampon boyutlarındaki bir cismin maliyeti 6 rakamlı olur muhtemelen elyaf ile yapınca da esnek olmuyor, kırılgan oluyor.
Onların kalıpları standart vardır ellerinde, döküp döküp satıyorlardır. Yoksa kalıp olunca asıl tampon ucuz.
macun ve fiber işi aslında pek zor değil ama tutturmak kolay değil hemen çatlar yada dalgalı olur yada başka bi sorun olur sen dediğim gibi poliüretan yapan bi yer bulursan orda yaptır plastik kadar esnek ve sağlam olur
hayırlı olsun adaş olsun yavaş yavaş toplarsın acelesi yok nasılsa