Gönderen Konu: xenon far hakkında bilgi m lütfen!!!  (Okunma sayısı 3374 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
xenon far hakkında bilgi m lütfen!!!
« : Ocak 18, 2010, 19:10:47 »
merhabalar arkadaşlar.2006 model toyota yaris marka aracıma xenon far taktırmak istiyorum.
1.hangi marka önerirsiniz?
2.yarislere H kaç far takılyor(h 3 ,h 7 mi)
3.kaç K taktırmalıyım.
teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

xenon far hakkında bilgi m lütfen!!!
« : Ocak 18, 2010, 19:10:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: xenon far hakkında bilgi m lütfen!!!
« Yanıtla #1 : Ocak 18, 2010, 19:37:34 »
Merhabalar,aracınızda kısa-uzun far aynı ampul üzerinde mi?Kaç k diye sormuşsunuz.Xenon kelvin ölçütü büyüdükçe aydınlatma azalır bilinenin tam aksine 10.000k ön kötü aydınlatandır(30.000k var o tam çingene işi)bir çok fabrikasyon xenonlu araçların kelvini 4500k dır.en iyi performansı 4500k da alabilirsiniz ama aracınız farları mercekli değilse size tavsiyem kesinlikle 6000k dır.Marka olarak 350 tl civarı xenonun ''ağa babası'' mtec tir.ama bu kadar vermem diyorsanız mtec çan çun marka xenonların pazarını feth etmek için  mtec silver serisini çıkardı.Mtec silver serisinin fiyatı ampul tiplerine göre 180 ile 230 tl arası değişiyor.Bunun dışında monza-kamasonic ve türevi bir çok xenon vardır bunlarda 120 ile 150 tl arasındadır tabiki ampul tipine göre fiyat bunlarda da değişkendir.Xenon alırken korkmayın daha araba yakan xenon görülmemiştir yada ters baglanıldıgında elektrik sistemini yakan:),xenonlar normal ampullerden çok daha dayanıklıdır öyleki suyun içinde bile çalışırlar balastları akvaryuma dönsede kolay kolay gık demezler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2010, 23:17:26 »
onur bey değerli bilgilerinize çok teşekkür ederim.nisbeten yararlı oldu..hala araştırma içerisindeyim..ama malum kar marmarayı felç edince lastik derdine düştük...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Ocak 25, 2010, 15:08:02 »
merhaba sait arkadaşım aranız yeni katıldım ben ! benim mesleğim far sistemleri üzerinedir size  yardımcı olabilir  farınız ampul tipi h4 olucak efendim uzun kısa aynı ampullen farınızda  mercek  yok sanırım . en uygun ampul - 8,000 kelvindir  en güzel  ışık xenon olduğu belli edici ve göz almıyacak bir ampullür -  marka marka fiyatlar değişiyor efendim ama siz tavsiye ediceğim 160ytl lik xenondur marka olarak  -  sun -part   ve  multımacx -- moıntec gibi markalardır  düşünürseniz irtibata geçebilirsiniz