Gönderen Konu: Yol Bilgisayarı  (Okunma sayısı 1739 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Yol Bilgisayarı
« : Ocak 25, 2007, 17:54:08 »
merhaba arkadaşlar,

2001 toyota corolla sol special aracımda yol bilgisayarı olduğu söyleniyor...

ben sadece yakıt ile alakalı bilgi alabiliyorum bilgisayardan, fakat konsolda route-reroute falan yazılar var bunların anlamını çözemedim

yolbilgisayarı başka işlerede mi yarıyor acaba?
Toyota Corolla 1.6 Vvt-i Sol 2003
Ersin D@l / Fethiye / Muğla

Toyota Club Türkiye

Yol Bilgisayarı
« : Ocak 25, 2007, 17:54:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Yol Bilgisayarı
« Yanıtla #1 : Ocak 25, 2007, 18:23:28 »
sanırım başka bişiy olmamalı zaten yol biligisayarı olarak ne fonksiyonlar var tam bilmioyrum ama yakıtla ilgili ölçümleri gösterir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Yol Bilgisayarı
« Yanıtla #2 : Ocak 25, 2007, 19:04:55 »
yol bilgisayarında
aracınızda ortalama hız, ortalama yakıt tuketimi ve anlık yakıt tuketimi gorunuyor.
basit bir navigasyon sistemi var toyotalarda, lakin Turkiye'de çalışmıyor. diğer tuşlar bu navigasyon için ayrılmış.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Yol Bilgisayarı
« Yanıtla #3 : Ocak 28, 2007, 01:27:44 »
hocam o reroute gibi beyaz yazılar navigation için. Bizde de terra modeli var aynı yol biligisayarı bizde de var. Araçlarımız teyp sisteminde navigation altyapısı var ve gereken dvd okuyucusu şeklindeki parçası takıldığında navigation aktif hale geliyor. onu ayrıca getirtmek gerkiyor. Aracının yol bilgisayarında anlık yakıt tüketimi ortalama yakıt tüketimi ve ortalama hız gösterir. onları isteğine görede programlayabilirsin. Mesela anlık yakıt tüketimini100 kmde kaç lt yada 1ltyle kaç km yada mil cinsinden ayarlayabilirsin. Ortalam yakıt tüketimini ise 1ltyle kaç km yada 100 kmde kaç lt yda bunları mil cinsinden alabilirsin. ortalama hızı ise mil veya km olarak alabilirsin. Biraz kurcalarsan çözersin zaten. beyaz olarak düğmeler dışına yazılmış yazıları navigation için gerkli parçayı eklemedn kullanamzsın.

Hah yazmayı unuttum bence gereksiz bişiy bu yol bilgisayarı hiç güvenmiyom ben ona kullanmıyomda ben kendim bilgisayar gibiyim ortalama yakıtımı hızımı ve anlık yakıt tüketimimi kendim ölcebiliyorum.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C