Gönderen Konu: Far Ampulünü Sökemiyorum  (Okunma sayısı 1179 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0-
Far Ampulünü Sökemiyorum
« : Ocak 11, 2010, 23:32:51 »
Herkese selamlar
Bugün far ampullerimi değiştirmek için aracımın başına geçtim.Elektrik kablosunu söktüm,plastiğini de söktüm ancak ampulü bir türlü sökemedim.2007 toyota yarisimin ampulünü nasıl değiştirebilirim?Ayrıca aldığım ampuller space marka 8000k ve 75 watt,75 watt olması gözümü korkuttu açıkçası ekstradan yapmam gereken bir şey varmıdır?Yardımcı olursanız çok makbule geçer.

Toyota Club Türkiye

Far Ampulünü Sökemiyorum
« : Ocak 11, 2010, 23:32:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Far Ampulünü Sökemiyorum
« Yanıtla #1 : Ocak 12, 2010, 00:01:43 »
Far yapısını bilmiyorum fakat bi tel kanca ile ampul far aynasına bası yaptırılarak sabitlenmiştir.Yani normal çekme ile gelmeyecektir.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 12, 2010, 14:59:37 »
Öncelikle orijinal ampulunuz 12V 60 veya 12V 55 watt'lık ampuldur..Aldığınız ampuller tesisatınızdan 30 watt fazladan  elektrik çeker,ben olsam orijinal kapasitede ampulle değiştirirdim.

Şu fotoğrafta gördüğünüz kanca(eğri büğrü ince tel) ampulünüzü ampul yuvasına kilitler,onu kilitli pozisyondayken önce lambanın oldugu istikamete doğru bastırıp sağa veya sola çekince serbest kalacaktır, sonra motorun oldugu istikamete doğru çektiğinizde (fotograftaki gibi ) ampulünüzü artık çıkarabilirsiniz.

Dikkat etmeniz gereken yeni ampulünüzün ne uç kısmına ne de şeffaf cam olan kısmına el sürmeyiniz,bu ampulünüzün kısa zamanda dökülmesine sebep olacaktır.Ampulün yuvarlak metal kısmından tutarak değişimi gerçekleştirin.

Sonra ampulü kilitleyecek kancayı aynı şekilde yerine oturtun.

''Düşmanlarımız önce subayları öldürür''

Mustafa Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #3 : Ocak 14, 2010, 12:38:51 »
Yıldırım bey yardımınız için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2010, 22:11:45 »
yıldırım bey, anlatımınız için bende teşekkür ederim. ama ampulleri değiştirmek için elimiz girmiyor. resimdeki farın düz görünüşü müdür? teşekkürler...