Gönderen Konu: Türkiye'nin en çok satan otomobilleri  (Okunma sayısı 2904 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Türkiye'nin en çok satan otomobilleri
« : Ocak 08, 2010, 11:45:57 »
Otomotivin şampiyonları belli oldu
Türkiye'de 2009 yılının otomotiv şampiyonu sadece 95 adet farkla Fiat oldu. Binek tarafta ise şampiyon, tarihinde ilk kez Hyundai oldu.

Fiat binek ve hafif ticari toplamında 84 bin 820 adet araç sattı. Ford'un satışları ise 84 bin 725 adette kaldı. Aradaki fark ise sadece 95 adet olarak belirlendi.  

Binekte Renault ile Hyundai arasındaki amansız savaş Hyundai'nin lehine sonuçlandı. Hyundai yılı 60 bin 645, Renault ise 59 bin 21 adetlik satışlarla tamamladı. Hyundai böylece tarihinde ilk kez binek araçta şampiyon oldu.

RAKAMLARI ODD AÇIKLADI

Türkiye Otomotiv Distribütörleri Derneği, merakla aralık ayı ve 2009 yılı satış rakamlarını açıkladı.

Buna göre Fiat, 29 bin 596'sı binek, 55 bin 224'ü de hafif ticari olmak üzere toplam 84 bin 820 adet araç sattı. Fiat'ın en yakın rakibi Ford, 33 bin 462'si binek ve 51 bin 263'ü hafif ticari olmak üzere 84 bin 725 adetlik satışa ulaştı.

Toplam satışta üçüncü 72 bin 470 adetle Renault, dördüncü 64 bin 332 adetle Hyundai ve beşinci de 37 bin 353 adet ile Volkswagen olarak sıralandı.

Binek otomobil satışlarına bakıldığında ise Hyundai aralık ayında yaptığı atakla ilk sıraya oturdu. Hyundai'nin toplam binek satışı 60 bin 645 olarak gerçekleşti. Hyundai'yi 59 bin 21 adetle Renault, 33 bin 462 adet ile Ford, 29 bin 596 adet ile Fiat, 26 bin 752 adet ile Volkswagen ve 23 bin 783 adet ile Toyota izledi.

Kaynak: Mynet
http://haber.mynet.com/detay/finans/iste-turkiyenin-en-cok-satan-otomobilleri/488914

Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Toyota Club Türkiye

Türkiye'nin en çok satan otomobilleri
« : Ocak 08, 2010, 11:45:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Türkiye'nin en çok satan otomobilleri
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2010, 12:05:23 »
Toyota dibe vurmuş durumda. Bu fiyat politikası ile normal.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2010, 16:45:00 »
Hyundai, Era'dan dolayı çok sattı.
Fiyat performans olarak gerçekten çok iyi durumda bir araç.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2010, 16:49:02 »
Hyundai, yeni dev :)
Paylaşım için teşekkürler Mehmet  :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2010, 17:41:25 »
Tamamen katılıyorum

Hyundai Accent serisi ile (özellikle admire ve sonrası) müşhiş bir çıkış yakaladı, şimdi verdiği emeğin meyvelerini yiyor, haklı olarak :)

Hyundai, yeni dev :)
Paylaşım için teşekkürler Mehmet  :)
Gerçekten de artık o da bir dev:)
Ben teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Ocak 08, 2010, 18:15:48 »
fiat ucuz olduğu için çok sattı. satılan atçların toplam değerlerini satış sayısına bölselerdi  1.wolksvagen   2.toyota  olurmuş ..tabi böle bir istatistik belirtmezler:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ocak 08, 2010, 18:16:52 »
fiat ucuz olduğu için çok sattı. satılan araçların toplam değerlerini satış sayısına bölselerdi  1.wolksvagen   2.toyota  olurmuş ..tabi böle bir istatistik belirtmezler:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 08, 2010, 18:17:12 »
+1

evet bencede olması gerekenden pahalıya satıyorlar.
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #8 : Ocak 08, 2010, 20:38:51 »
 resmi verilerinde toyota 18 bin küsürdü ben de dün baktım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 08, 2010, 20:48:36 »
Hyundai hesaplı satılır tabi.Çok satılan, iyi araç anlamına gelmez.Toyota fiyat düşürse emin olun kaliteyi de düşürmek zorunda kalır.Toyota 2. elde çok iyidir.Bunları hepimiz biliyoruz.Sadece hatırlatmak istedim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 08, 2010, 20:53:53 »
fiat ucuz olduğu için çok sattı. satılan araçların toplam değerlerini satış sayısına bölselerdi  1.wolksvagen   2.toyota  olurmuş ..tabi böle bir istatistik belirtmezler:D

Bence yanılıyorsunuz. Hyundai 60bin , toyota 23 bin.  en ama en kötü ortalama ile toyota 40bin tl , hundai 25bin tl deseniz bile 1.500.000tl hyundai ,  920.000 toyota yapar. toyota malesef her türlü hesapta sonuncu.

Ama araç başına kar'da birinci olabilir. Bunun da tek faydası malesef toyota hissedarlarına.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 08, 2010, 20:58:56 »
Toyota'nın motor seçeneği de bence çok az... Tabii bu bizim ülkemize özel bir durum, bir çok ülkede motor seçenekleri fazla...

Artık atmosferik benzinli motorların ömrü tükeniyor gibi... Toyota hibrid teknolojisi ile çok önde ama 1.6 turbodizel ve turbo benzinli motor seçenekleri ülkemizde olsaydı daha fazla satardı diye düşünüyorum...

Mesela şu 1.33 lt lik motoru turbolu olsa, 130-140 hp olsa çok daha fazla satardı...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • AE101
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #12 : Ocak 08, 2010, 22:42:56 »
Toyota'nın motor seçeneği de bence çok az... Tabii bu bizim ülkemize özel bir durum, bir çok ülkede motor seçenekleri fazla...

Artık atmosferik benzinli motorların ömrü tükeniyor gibi... Toyota hibrid teknolojisi ile çok önde ama 1.6 turbodizel ve turbo benzinli motor seçenekleri ülkemizde olsaydı daha fazla satardı diye düşünüyorum...

Mesela şu 1.33 lt lik motoru turbolu olsa, 130-140 hp olsa çok daha fazla satardı...
+1
1.4 tsı 1.4 tjet gibi benzinli turbolu motorları olsa....
By OuZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 09, 2010, 06:54:45 »
fiat ucuz olduğu için çok sattı. satılan atçların toplam değerlerini satış sayısına bölselerdi  1.wolksvagen   2.toyota  olurmuş ..tabi böle bir istatistik belirtmezler:D

Bence önemli olan kaç bayisi olduğu değil, çünkü satışa çıkarılan pazar aynı pazar

Hyundai hesaplı satılır tabi.Çok satılan, iyi araç anlamına gelmez.Toyota fiyat düşürse emin olun kaliteyi de düşürmek zorunda kalır.Toyota 2. elde çok iyidir.Bunları hepimiz biliyoruz.Sadece hatırlatmak istedim.

Bence çok satılan araç iyi araçtır. İyi araçtan kasıt, fiyat ve kalitenin en iyi birleşimidir. Şu anda Toyota kalite olarak Hyundai'dan daha iyi, ancak bu her an değişebilir. Ben, iyi araç için özellikle taksicilerin yeni araçları için yaptıkları seçimlere dikkat ederim. Türkiye'de yeni taksilerin çoğu Hyundai, bu da Hyundai'ın kalitesini arttırdığının çok açık bir delilidir. Çünkü Taksici her zaman sorunsuz araç alma eğilimindedir. Her gün sorun çıkartan araç ucuzda olsa, işe engel olacağı için tercih edilmez

Türkiye'de bence yeteri kadar motor seçeneği var. Mesela burada Yaris'in tek bir motor seçeneği var (1.5 benzinli, başka alternatif yok). Türkiye üç farklı seçenek var. Ayrıca üretici-satıcı açısından, benzinin çok pahalı olduğu bir ülkeye büyük motorlu araç sunmak da çok akıllıca değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #14 : Ocak 09, 2010, 07:54:22 »

% 100 katılıyorum.Avensisin 1.6 dizelini düşünsenize..60-65 gibi premium donanımı olsa ben düşünürdüm şahsen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #15 : Ocak 25, 2010, 14:20:56 »

evet aynen katılıyorum bende 1.5 vgt 110 dızel era da var gerek yakıt gerek perfonmans bakımından süper 1 depo mazot ıle 1120 km yol yaptım ortalam 100 km hızla ve araba yolda 200 km hıza cok rahat cıkıyor tabı oo hıza cıkınca ben ıcımden ne dualar okuyorum allah bılıyorr :) gerek yol tutus gerek guvenlık berbat ben sevdıklerımı alıp oo arabayla uzun yola gıtmem gıtsemde 90 km yı hayatta gecmem cunku araba cıdden tenek yaa her ne kadar dayanıklı yuke gelır olsada ben her turlu yolda kullanıyorum banamısın demıyor suan ckalede son yılların en sıddetlı karı yagdı zıncır taktıktan sonra arabanın giremedıgı cıkamadıgı yer kalmadı hos 3 defa spin attım yolda ama olsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #16 : Ocak 25, 2010, 14:24:35 »
Bence önemli olan kaç bayisi olduğu değil, çünkü satışa çıkarılan pazar aynı pazar

Bence çok satılan araç iyi araçtır. İyi araçtan kasıt, fiyat ve kalitenin en iyi birleşimidir. Şu anda Toyota kalite olarak Hyundai'dan daha iyi, ancak bu her an değişebilir. Ben, iyi araç için özellikle taksicilerin yeni araçları için yaptıkları seçimlere dikkat ederim. Türkiye'de yeni taksilerin çoğu Hyundai, bu da Hyundai'ın kalitesini arttırdığının çok açık bir delilidir. Çünkü Taksici her zaman sorunsuz araç alma eğilimindedir. Her gün sorun çıkartan araç ucuzda olsa, işe engel olacağı için tercih edilmezTürkiye'de bence yeteri kadar motor seçeneği var. Mesela burada Yaris'in tek bir motor seçeneği var (1.5 benzinli, başka alternatif yok). Türkiye üç farklı seçenek var. Ayrıca üretici-satıcı açısından, benzinin çok pahalı olduğu bir ülkeye büyük motorlu araç sunmak da çok akıllıca değil.

taksıcı motora bakar genellıkle sehır ıcınde kullandıgı ıcın buyuk kaza rıskı azdır guvenlıgını dusunmez motoru saglam arac ıster ona baakrsan bundan 10 sen oncekı taksılerın hepsı sahındı sahın'ın dıreklerıne baktınmı hıcc allah korusun onden yada arkadan 1 darbede ıce gecmek ıcın can atar halde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 25, 2010, 14:48:06 »
Corollanın fiyatları gerçekten çok yüksek.Bİr önceki kasa e12 corolla sol 33,5 bin tl den piyasadan kalktı.yeni nesil corolla nın elegant donanımı 46 bin tl.Aralarında donanım varkıda çok fazla yok..Üretim maliyetleri artıyor ancak aynı sınıfta honda civic donanım olarak corolladan fazlası varken fiyat olarak geride..Vergi indirimi gelmeden önce kasım2008 de 38,5 elegant donanımını alıyorken 2009 ocakta 42,5 cıktı.Vergi indirimi ötv indirimli  fiyatı  bile 1-2 ay önceki fiyatın üstünde kaldı.Şİrketlerin  pisbogazlıgıydı..Hyundai araclarının fiyatı 25 bin lira civarında.Ayrıca lpg nindde garantiyi bozmaması benzinli arac alacakları teşvik ediyor.Renaultta yapıyor bunu.Hyunda renault  opel chevrolet gibi firmalar araçlarına lpg taktırıp garantiyi bozdurmaz iken Toyota pazarlama böyle bir işin içine girse hiçte fena olmazdı.Benzin fiyatlarının çok yüksek oldugu ülkemizde mecburen lpg ye insan yönleniyor.Toyotadan da bu konuda adım bekliyorum .Yaparlarmı  ayrı bir konu.Toyota motorları lpg yi kaldırmaz diyenlerde çıkacaktır.Hyunda renonu motorları daha kaliteli demekki onlar kaldırıyor toyota kaldıramıyor..Toyot kendini kanıtlamış bir marka fiyat varkıda burdan geliyor.Nasıl olsa belli bir alıcısı var.Zaman geçtikce bunlar değişecek gibi görünüyor
2011 d4d Corolla