Gönderen Konu: 2010 ilk yarı mtv  (Okunma sayısı 4775 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: 2010 ilk yarı mtv
« Yanıtla #20 : Ocak 08, 2010, 23:57:47 »
gecen sene 235 ödemiştim 2004 model bir kademe daha düşmüşüm herhalde busene 141 tl ödedim.2005 ler e artık gelecek sene ye kısmet olur..Nekadar güzelmiş düşük vergi düşük kasko(%60 hasarsızlıkla 480 oda)

Kasko poliçesine dikkat et Tuncay, bende yenileteceğim aradaki muafiyet maddeleri can sıkıcı olabiliyor. 600 TL - 1200 TL arası teklifler aldım hepsinin farklı özellikleri var. Poliçende İMM (İhtiyari Mali Mesuliyet) rakamı ne kadar ? Sel ve Deprem muafiyeti var mı? Hasarsızlık dışında herhangi bir indirim klozu var mı? kontrol et derim. Bu hafta sigortacı arkadaşımı çıldırttım ama iyi bir poliçe yaptırdım :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 08, 2010, 23:57:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 09, 2010, 00:20:07 »
ABi yok toyota plaza yapıyor.Aksigortanın altın toyota kaskosu herhalde..Normalde 1200 tl yi geçiyor.%60 hasarsızlıkla 486 ya üştü.Deprem su yangın halk ayaklanması var  yanlış bilmiyorsam..İmm ye bakacakam abi.Abi valla plazadan arayıp kaskonuz bitmiş yenileyelim diyolar  öyle yaptırıyorum ::).Arabayı bile görmüyolar.. :D
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 188000
  • Model Yılı: '05
  • 29 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 09, 2010, 00:24:16 »
Evet bizim arabanında vergisi düştü yıllık 200 tl ye.Keşke 1332 cc de olmasaydı da 160 tl ödeseydik.32 cc için 40 lira fazladan ödüyoruz yav.
Edepte kusur varsa ben yokum !!!
2001 - 2014 1999 COROLLA 1,3 TERRA
2014 - 2017 2001 AVENSİS  2.0 SOL
2017 - 2005 COROLLA HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 09, 2010, 00:24:43 »
ABi yok toyota plaza yapıyor.Aksigortanın altın toyota kaskosu herhalde..Normalde 1200 tl yi geçiyor.%60 hasarsızlıkla 486 ya üştü.Deprem su yangın halk ayaklanması var  yanlış bilmiyorsam..İmm ye bakacakam abi.Abi valla plazadan arayıp kaskonuz bitmiş yenileyelim diyolar  öyle yaptırıyorum ::).Arabayı bile görmüyolar.. :D

O paketin IMM'si 50.000 TL bana gelen tekliflerde aynı özellikleri Marphe Genel Sigorta daha ucuza vermişti ben o poliçede İMM'yi 100.000 TL yaptırdım genede daha ucuza denk geldi. Ama o poliçenin iyi olduğunu biliyorum.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 09, 2010, 00:31:46 »
Ruhsat arabada abi bakınca imm yi yazarımm.Yıllardır  toyota kasko yaptırıyorum daha henüz bir kazamda olmadı şikayetimde.İlk sene başakla sorun yaşadım sonra ak sigortaa geçmiştim...Bir sorunda olmadı..Mini hasarım yok ama bu poliçede.Normal aksigorta dan yaparsan oluyomus toyota kaskoda yokmuş..KAskodan ön 2 far arka stop birde ön cam değiştim.. ::) :D :D .Tek far stop sis lambası cam kaskoyu etkilememesi güzel. :foto: :foto:
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 12, 2010, 16:05:30 »
bu sene benim araba bir alt dilime girmiş ben yüksek beklerken sevindirik oldum 100TL yi görünce (6 aylık) Ben 150 civarı tahmin ediyordum.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #26 : Ocak 15, 2010, 23:14:35 »
İndirimli vergi için ne yapılması gerekiyor

1- Öncelikle, aracınızın kasko sigortası değerini öğreneceksiniz.
2- Kasko sigortası değerinin yüzde 5'ini hesaplayıp, tarifedeki verginizle kıyaslayacaksınız.
3- Tarifedeki MTV, kasko değerinin yüzde 5'inin altında ise, yapacağınız bir şey yok. Tarifeye göre MTV'yi ödeyeceksiniz. Yüzde 5'inin üzerinde ise, o zaman bir alt kademeye bakarak, ödeyeceğiniz vergiyi bulabilirsiniz (O da üzerinde ise ikinci alt kademeye bakılamıyor).
4- İndirimli tarifeden yararlanabilmek için, yetkili sigorta acenteleri tarafından düzenlenen bildirim formu ile vergi dairesine başvuruda bulunulacak.
5- Araçlarını, kasko sigortası yaptırmayanlar da MTV indirimi uygulamasından yararlanabiliyor.
Ödeyeceği MTV'nin aracın kasko sigorta değerinin yüzde 5'ini aştığını fark eden araç sahibinin, ilgili vergi dairesine yazılı başvuruda bulunması gerekiyor. Vergi dairesi bu hesaplamayı, başvuru olmadan kendiliğinden yapmıyor.
Otomobil, cip, kaptıkaçtı, arazi taşıtı ve benzeri taşıt sahipleri, 2005, 2006, 2007,2008 ve 2009 yıllarında, kasko sigorta değerinin yüzde 5'inden fazla MTV ödemişlerse, düzeltme dilekçesi vermek ve araçlarının kasko sigorta değeri bildirim formunu da eklemek suretiyle, fazla ödedikleri vergileri de iade olarak geri alabilirler( if possible)
Zamanaşımı süresi 5 yıl olduğu için, 2005-2009 yıllarında, fazla ödenen vergileri geri isteme bakımından, süre geçmesi diye bir durum da söz konusu değil.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 16, 2010, 12:08:42 »
İlk taksidi nasıl ödeyeceğimi düşünürken dün cep telefonuma bir mesaj geldi.
İnternet vergi dairesinde  ***** kredi kartı ile yatıranlara banka 3 taksit imkanı vermiş.

Ayrıca navking navigasyon cihazlarında %40 indirim veriyorlarmış. (navigasyon indirimini para yok kullanamayacağım) :(

14 ocakta kredi kartım kesildi. Dün akşamda ödedim. 100tl birşey ama para olmayınca her türlü fırsatı kullamak
gerekiyor.  :D
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 18, 2010, 09:18:24 »
Ben de .... bankasının 4 taksit imkanından faydalanmak için 28 Ocak'ı bekliyorum :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #29 : Ocak 19, 2010, 09:54:44 »
Bir yanlışınız  var. Bu yıl verginiz ilk altı aylık 243,00 TL. Geçen yıl verginizin ilk taksiti 235,50 TL idi. %3 kusur artışla 243,00 olmuş. Anormal bir durum yok  yani.

aracımı alırken bende ona dikkat ederek almıştım biraz birikmiş vergisi vardı onun uzerinden pazarlık yaparken bende sizin dediğiniz gibi soyledim ancak vergi dairesine gittiğimizde odedigim para 180 tl gibi paraydı