Gönderen Konu: Yeni Yıl'a Ceza'yla Girdim :(  (Okunma sayısı 1731 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Yeni Yıl'a Ceza'yla Girdim :(
« : Ocak 04, 2010, 10:52:34 »
merhaba  arkadaslar,

31/12/2009 da tatile çıkmadan  önce  foruma  girip  siz TCT ailesine  yeni yil dilekleri temennileri sunmuştum ( herkez gibi) fakat pek  öyle   olmadı

01/01/2010  14:10  da  arkadaslarla tatilimizi gerçekleştirirken  kuşadasında jandarma  trafik tarafından  durdurulduk.nereye  gidiyon  nereden  geliyon  ne  yapıyon  gibi  soruların ardından   aracımın  on  tampondaki hasardan  dolayı plaka'm   ön camdaydı bizim  polis  abi  neden  o plaka  orda  diye  taktı.  hasarlı olabilirmiş ama  tamponda  plaka  vidaları varmış plakayı delip vidalıcakmışım. hiçte  sürtüşmeye  girmedim amcam  23. maddeden 62TL ile 10 ceza puanını bana  kitledi. tam  yanlarından ayrılacakken  uzmanın  gelip astsb'ya  komutanım  daha  içerdeyiz ( daha  ceza  yazmamız  lazım ) demesi beni  çileden  çıkardı.

bende onları  çakıla  boğdum  ve  ayrıldım ....
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Toyota Club Türkiye

Yeni Yıl'a Ceza'yla Girdim :(
« : Ocak 04, 2010, 10:52:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni Yıl'a Ceza'yla Girdim :(
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2010, 11:35:53 »
Tunç kardeşim geçmiş olsun öncelikle, sana şu konudaki yorumlarımı okumanı öneririm zaten konuyu açan arkadaşta bana püskürmüş :D :D

http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/haksiz-trafik-cezasinda-hukuk-zaferi/msg218004/#msg218004

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2010, 11:45:40 »
Tunç kardeşim geçmiş olsun öncelikle, sana şu konudaki yorumlarımı okumanı öneririm zaten konuyu açan arkadaşta bana püskürmüş :D :D

http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/haksiz-trafik-cezasinda-hukuk-zaferi/msg218004/#msg218004

Selamlar  Mesut Abim

Haklısın abi yapacak bişey  yok diye  bir  sözcük var  ortada  halbuki yapacak  çok şey var aslında doğru zamanda  doğru şeyleri  yaparak...

Plaka  ön camda  diye  cezamı yenir  yha :@  üstelik ön tampon hasarlı abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2010, 12:31:46 »
Bu melekette herşey olur, ben artık hiçbirşeye şaşırmıyorum gerçekten, okadar çok yiyen varki başta, vatandaşı koyun gibi güdmeye çalışıp birde ellerini bizim cebimize sokup ceblerimizde kalan son birkaç bozukluğuda almaya çalışıyorlar artık, destelerle götürdüler zamanında kalan bozukluklarıda şimdi götürüyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2010, 12:43:02 »
   Bu sabah saat 08:40 sularında durduruldum.34 plakalı olduğum için hemen durduruluyorum.Ehliyetim Crafter'ın takografında kaldığı için ehliyet veremedim.Kimliğim doğrultusunda ehliyetimin olup omadığı konusunda ellerinde bulunan gereksiz cihaz ile araştırma yaptılar ama sonuç YOK görünüyordu.Babam emniyet personeli olduğunu ehliyeti getirebileceğini söyledi ama sabah sabah kıllık ya.Memura "tel no ver neredeysen hastanede işim bittikten sonra getireyim" dedim.Adamda bir telaş telaş..Al git işini gör.Tel no vermem ama yarın sabah buradayım.Gelmezsen ceza keserim dedi ve beni bıraktı.Diğer polis'te App plakayı sök dedi.Perçinlenmiş plakayı nasıl sökeyim.Sanayiye gitmem gerek dedim ama inat ya...O zaman sen elinle perçini sök ben orjinal plakayı takarım dedim.İşine gelmediği içinde serbest bıraktı.Tamam git dedi....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2010, 13:04:18 »
   Bu sabah saat 08:40 sularında durduruldum.34 plakalı olduğum için hemen durduruluyorum.Ehliyetim Crafter'ın takografında kaldığı için ehliyet veremedim.Kimliğim doğrultusunda ehliyetimin olup omadığı konusunda ellerinde bulunan gereksiz cihaz ile araştırma yaptılar ama sonuç YOK görünüyordu.Babam emniyet personeli olduğunu ehliyeti getirebileceğini söyledi ama sabah sabah kıllık ya.Memura "tel no ver neredeysen hastanede işim bittikten sonra getireyim" dedim.Adamda bir telaş telaş..Al git işini gör.Tel no vermem ama yarın sabah buradayım.Gelmezsen ceza keserim dedi ve beni bıraktı.Diğer polis'te App plakayı sök dedi.Perçinlenmiş plakayı nasıl sökeyim.Sanayiye gitmem gerek dedim ama inat ya...O zaman sen elinle perçini sök ben orjinal plakayı takarım dedim.İşine gelmediği içinde serbest bıraktı.Tamam git dedi....

Selamlar Özcan Abi,

Gelmiş geçmiş  olsun  diyicem ama  olmucak iyi biliyorum, gercekten sapıtmaya başladılar trafik polisleri bundan  bi hafta  önce  kadar da bizim evin cıvarlarında  arıza bi polis  memuru görev  yapmakta adam  nam saldı kendi karısına  yaya  halde  kırmızı ışıkta  geçti diye  ceza  yazan  bi tip sakat  yani  beni durdurdu spoilere  ceza  yazcakmış  güç bela orjinalinde  olduğunu anlattım yanında toyota  servisini aradım inandı baktı ki bundan  yazamadı arabamda  renkli cam var  tutturdu bende  filmden  yazıcam  diyee. dedim  onlar  film değil  renkli cam  al dedim anahtarı kazı  film  çıkarsa  5katını yaz  bana  bi de  içeri at dedim. inanmayıp denedi fakat  nafile belgeli bi şekilde  renkli cam  olduğunuda  gördü  ve  nasıl olduysa  elinden  ceza  yemeden  kurtuldum
sırf  bu adam  yuzunden  evime  giden  yolumu değiştiriyorum  özcan abi  karşılasıpta  ot'a b..k'a  bi bahaneden  kitlemesin diye  beni :S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2010, 13:39:48 »
önemli bir meslek grubunu eleştirmemek adına yorum yapamıyorum.....

eğer tüm bunların mantıklı bir açıklaması varsa eyvallah.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 04, 2010, 14:21:36 »
önemli bir meslek grubunu eleştirmemek adına yorum yapamıyorum.....

eğer tüm bunların mantıklı bir açıklaması varsa eyvallah.....

Bunun tek bir mantıklı açıklaması var Hande Hn., trafik polislerine banka ve sigorta pazarlamacıları gibi hedef veriyorlar, onlar da ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Onlara da kızamıyorum ki, sonuçta hepsi emir kulu. Memleketi bu hale getirenler utansın.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 04, 2010, 14:29:08 »
Bunun tek bir mantıklı açıklaması var Hande Hn., trafik polislerine banka ve sigorta pazarlamacıları gibi hedef veriyorlar, onlar da ne yapacaklarını şaşırıyorlar.

+1
Kesinlikle  haklısın Hakkı Abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 04, 2010, 15:17:14 »
Belki birçok kişi bana kızacak ama kanunlarda ve yönetmeliklerde neyin nasıl yapılacağı belirtilmiş. Plakanın tamponda olması gerekiyorsa tampona yerleştireceksiniz. APP plaka yasaksa, kullanmayacaksınız. Olayı sadece kendi açınızdan düşünmeyin; bir de olayın mağduru siz olduğunuzu varsayalım; farzedelim ki birisi kardeşinize çarptı ve kaçtı, çevredeki hiçkimse plakayı alamadı çünkü plaka yerinde bulunmuyordu camın arkasına yerleştirilmiş ve güneşden dolayı parladığı için görünmüyordu. Ya da APP dedilen teneke parçası (teneke parçası diyorum, çünkü sahtedir) belki de başka bir araca ait plakaydı.....

Bunun gibi birçok örnek verebilirim :( Herkesi kendimiz gibi doğru, dürüst, şerefli vs... düşünmeyelim. Bu saydıklarımıza sahip olmayanlar var.

Ayrıca Polis veya Asker bir hatamızdan dolayı ceza yazdığında niye onlara kızarız, anlamış değilim. Eğer ki hata bize aitse, cezasıda tabii ki bize ait olacak

Not: istisnai durumlardan bahsetmek istemiyorum, her meslek grubunda olduğu gibi onların içinde de iyi olmayanlar olabilir ama bu genelleme yapmayı gerektirmez, eğer yapılırsa; yapılan genelleme de doğru olmaz
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 05, 2010, 08:37:28 »
Mehmet hocam, sen de sonua kadar haklısın ama burada arkadaşların tepkisini çeken durum kamu görevlilerinin olaya bakış açıları aslında. Her zaman kullandığım bir tabir var, amaç bağcıyı dövmek değil üzüm yemek olmalı. Ülkemizde trafik düzeni öyle bir kaos içerisine girmiş durumda ki, trafik görevlilerinin ilkin bunlarla mücadele etmek yerine, herhangi bir kavşakta bekleyip geçen araçlardan fiziki kusuru bulunanları kenara çekip ceza yazmak suretiyle tamamen maddi amaçlı bir devlet politikasının uygulayıcısı olmak zorunda kalmaları beni çok üzüyor gerçekten. 3 ay kadar önce bir ceza yedim, aracıma binerken çalışan farlarımdan bir yolda kesiverdi ve tesadüf polis beni farketti. Hiç itiraz bile etmedim, sebebi ne olursa olsun tek farla gezmek 62 TL'lik bir kusur ülkemizde, bunu gayet iyi biliyorum. Bunu forumda paylaşmıştım zaten. Ama paylaşmadığım bir şeyi söyleyeyim yeri geldiği için. Cezayı yediğim saat geceyarısı 00:45 sularıydı yani gün dönmüştü. Polislerden biri, ceza makbuzunu tutan arkadaşını, "Daha dolmadı, ....'ya yaz" diyerek, ceza tarihinin bir önceki gün olması gerektiği konusunda uyardı. Şimdi ben bunu yaşadıktan sonra nasıl iyi niyetli düşünebilirim ki? Kamu görevlisinin otoritesi ve gücü bir bıçak gibidir ve bu durumu dikkate alarak kullanmalıdır bu gücü. Bıçak ile ekmek doğrayıp yemek de yapılabilir, cinayet de işlenebilir. Bu tür uygulamalar vatandaşın devlete olan güvenini zedeliyor maalesef.   
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 05, 2010, 08:47:05 »
Hakkı abi söylediklerine bire bir katılıyorum , ancak devlete olan güvenimiz zedeleniyor kısmı hariç benim devlete artık en ufak bi güvenim kalmadı, paran varsa adamsın, paran yoksa hayvansın bu memelekette onların gözünde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 05, 2010, 13:13:12 »
   Mehmet çok güzel belirtmişsin.Sonuna kadar haklısın.Bu konuda bir şikayetim yok zaten.Burada esas irdelemek istediğim şeyi Hakkı çok güzel bir şekilde belirtmiş.Genelde trafik ekiplerinde yabancı plakalı araçları durdurmak.Artık kutudan ne çıkarsa hesabı...Göze görünür,göze batan bir durum yok.Tamamiyle keyfi bir uygulama.Durdurulduğumda da hani kutudan ne çıkarsa dedim ya...Şansına bende App plaka çıktı.Ahmet2te başka bir şey,Mehmet'te daha farklı bir şey.Madem bu memurlar kanun uygulayıcılar,o zaman benim ehliyetim ile ilgili araştırma yaparlarken durak harici yolcu alan özel halk otobüsüne,kanunlarda "ön aydınlatmalar sarı ve beyaz,arka aydınlatmalar ise kırmızı ve sarı(sinyaller için) olmak zorundadır" maddesine rağmen,önünden geçen Mazda 323 Lantis'in farları hariç diğer lambaları mavi olan aracı neden durdurmuyorlar...Bunlara bir çok örnek verilebilir.
   Diğer bir örnek ise Ankara Trafik Şube Müdürlüğünden aldığım ehliyet,yine bu şubenin kioks'larında görünmüyor.Bana ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza kesmeleri ne kadar adil olabilir ki? Tamam ceza kesildikten sonra ehliyetim ile gidip kesilen cezaya itiraz ederim ve iptal edilir.Ama bu buradan yazdığım kadar basitte değil.Uğraş babam uğraş durumları yani....
   Zaten dünkü durdurulmadan sonra Passat'tan iyice soğudum.Çalınan DVD'nin yerine orjinal çaları taktırıp,tavan Tv ve PS2'yi ve 220 volt elektrik ekipmanını söküp satacağım.34 plaka ile dolaşmak yok.Başa bela oldu :D bu 34...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 05, 2010, 13:26:08 »
Dediklerinize ben de katılıyorum; zaten "not" kısmındaki açıklama bu nedenle idi.

Cezanın işlevi ve amacı aslında olması gerekenden farklılaştı. Artık caydırıcılık amacından cezalandırmaya (bütçe açıklarını kapatmaya) doğru bir amaca yönelmeye başladı. Konu siyasetle ilgili olduğu için birşey yazmayacağım; çünkü o siyasetçileri oraya gönderen de biziz. Umarım bir gün herşey düzelecek ...........

Not: Mesut kardeş, sen devlete güvenmeye devam et, siyasetçilere güvenmek istemiyorsan, bunun için diyecek bir sözüm yok. Ben devlete sonuna kadar güvenmekle birlikte içersinde siyasetin bulunduğu hiçbir şeye güvenmiyorum
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 07, 2010, 19:12:03 »
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/13413148.asp?gid=229