Gönderen Konu: Hava Filtresi Konum  (Okunma sayısı 6367 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Hava Filtresi Konum
« : Aralık 31, 2009, 19:51:48 »
Genellikle arabama yeni bir şey aldıgımda konu falan açmam ama bu konunun hava filtresi hakkında merakı olanlara yardımcı olur diye açtım.Öncelikle yaklaşık 1,5 2 yıl önce aracıma YED marka açık hava filtresi takmıştım,geçen süre zarfında filtreye temizlik adına hiç ama hiç birşey yapmamıştım.Temizlik kitlerini incelidigimde fiyatın yed filtre ile aynı oldugunu gördüm,eee yed dir yerli malıdır dandiktir zihniyetiyle vede toptancısı arkadaşım oldugundan gidip simota açık filtre aldım.gerisini resimlerle anlatıyım....

filtre borusunu söküp içine baktıgımda yed beni çok şaşırttı,filtrenin içinde çoook ama çok az bir toz vardı,yani yed motora toz alma testinden geçmişti,

buda yeni filtrem

eskisinide hemen kaldırıp atmıyım dedim,arexons un yag sökücü esanslı motor temizlik spreyini sıktım yed filtresine

çıkan suyun rengi kırmızıydı şaşırdım bayada kirliymişş(valide hanım görmesin:)))

SONUÇ OLARAK:
hava filtresinden korkulucak bişey yok,ondan bundan denediğim değil gördüklerimi yazıyorum,toz filtre borusunun içindeki çoook ama çook azdı yani sanıldıgı gibi motora toz dolmamıştı
gaz kelebeginde hiç toz yada pislik yoktu sarımsıı rengi pasparlak duruyordu
hava filtresinden çok çok şeyler beklememek gerek sadece tatmin edici bir ses,belki de çok az performans
yakıta etkisi ise sakin kullanımda 1o km daha fazla gitmem oldu
peki bu filtrenin zararı varmıdır evet malesef bana oldu,geçen sene yagmurlu bir akşamda 2.viteste filtrenin sesine kapılıp sokak arasında hız yapınca öndeki aracın ani duruşuyla kaza yaptım.
bunun dışında filtrenin vazgeçilmez sesi bagımlılık yaptı bende ve düşünenlere tavsiyede ederim yardımcıda olurum
Simota izlenimlerime gelirsek,aracın çekişinde ani hızlanmasında herhangi bir farklılık görmedim yed e oranla.ama ses olarak daha tok bir sesi var simotanın ama yed de küçümsenicek bir marka değilmiş bunuda söylemek isterim.Herkese mutlu yıllar dilerim,herkesin yeni yılı kutlu olsun

Toyota Club Türkiye

Hava Filtresi Konum
« : Aralık 31, 2009, 19:51:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Hava Filtresi Konum
« Yanıtla #1 : Aralık 31, 2009, 20:20:05 »
kardeşim hayırlı olsun. sanada mutlu yıllar :D
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #2 : Aralık 31, 2009, 21:28:42 »
hayırlı olsun güle güle kullanın , ya ben bişey sorcam benim araç yaris 1.4 D4D TERRA dizel olduğu için buna nasıl bir hava filtresi takabilriz bilginiz var mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Aralık 31, 2009, 23:07:23 »
simota kutu içi filtre takabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Aralık 31, 2009, 23:08:39 »
bunu takınca gaza yüklendiğim zaman ses alabilir miyim araçtan ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Aralık 31, 2009, 23:35:11 »
malesef kapalı filtrede ses açık gibi olmuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 03, 2010, 20:26:07 »
onur bu kiti yaparkan hava sensörünü önce motora yakın yapıp açmışşın sonra motordan uzaklaştırım tam en uca yapmışşın nedenini biliyor musun yoksa usta felan bi şey mi dedi çünki benim araca olan da kn ninki motora daha yakın aracına - yönde bi şeyler yapmasın sonra ve o sensör ü taktığın metal boruyu nerden aldın veya yaptırdın onur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 03, 2010, 23:18:34 »
Selamlar,maf sensörünün yerinde herhangi bir değişiklik yapmadım,sadece eski filtrenin giriş kısmı simota kadar derin değildi simotanın girişindeki lastik kısım daha uzun oldugundan sensör daha uzak görünmüş olabilir gözünüze.yaklaşık 2 senedir açık hava filtresi kullanıyorum bir sorunla karşılaşmadım.Boruyu yakın bir arkadaşımdan almıştım sanırım o yaptırdıydı kendisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #8 : Ocak 03, 2010, 23:40:23 »
ben de yed takmıştım ama arabada çok sorun yaşadığım için 1 hafta bile kullanamadan çıkarmıştım... araba titreyerek çalışmaya başlamştı halada titreyerek çalışıyor bir türlü düzelmedi çareside yokmuş motor yaşlandı normaldir falan diye geçiştiriyorlar...
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 04, 2010, 00:06:55 »
ben de yed takmıştım ama arabada çok sorun yaşadığım için 1 hafta bile kullanamadan çıkarmıştım... araba titreyerek çalışmaya başlamştı halada titreyerek çalışıyor bir türlü düzelmedi çareside yokmuş motor yaşlandı normaldir falan diye geçiştiriyorlar...
hikmet aracın hava sensörünü sök ve toplam 3 tane tel olucak o teller temiz mi kirli mi bana bi haber ver üstünü böyle toz kaplamış mı ve ya bi kısmını biri büyük tel diğeri de sensörün içinde 2 tane ince tel var onlara bak bana mesaj at birde gaza bastıgında bi klepe açılıyo ya motorda filitreden havayı aldıgın da motora gidiyo ya orası orda bi kararıklık var mı ikisinden titremeyi yapabilir araç kaç model?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 04, 2010, 15:26:28 »
filtre kesinlikle gaz tepkisini maximuma cıkartıyor.bendede simota karbon kazanlı filtre var.her basışta o tepkiyi hissetmek muazzam.filtrenin normal kullanımda ekonomik oldugu %100 doğrudur.filtre konumu olarak e12 lerin motor içi gayet güzel
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
« Yanıtla #11 : Ocak 04, 2010, 19:52:15 »
hikmet aracın hava sensörünü sök ve toplam 3 tane tel olucak o teller temiz mi kirli mi bana bi haber ver üstünü böyle toz kaplamış mı ve ya bi kısmını biri büyük tel diğeri de sensörün içinde 2 tane ince tel var onlara bak bana mesaj at birde gaza bastıgında bi klepe açılıyo ya motorda filitreden havayı aldıgın da motora gidiyo ya orası orda bi kararıklık var mı ikisinden titremeyi yapabilir araç kaç model?

tamam en kısa zamanda bakacam ona haber veririm sana... araç 2002 model
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #12 : Ocak 04, 2010, 19:58:01 »
geniş olarak bi bilgim yok ama.. Hava filtresi bende almak istedim servis ustama sordm bana taktırabilirsin ama motorun ömrünü kısaltır .. ne kadar doğru yada motorun ömrünü ne kadar kısaltır ne kadar zarar verir bi bilgim yok... ama ses olayına bitiyorum orası ayrı mesele :)
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Ocak 04, 2010, 21:26:25 »
geniş olarak bi bilgim yok ama.. Hava filtresi bende almak istedim servis ustama sordm bana taktırabilirsin ama motorun ömrünü kısaltır .. ne kadar doğru yada motorun ömrünü ne kadar kısaltır ne kadar zarar verir bi bilgim yok... ama ses olayına bitiyorum orası ayrı mesele :)
illet oluyorum böyle ustalara hep düz mantıklar hep sonradan yapılan şeyler yanlış,acaba böyle konuşan bir usta 2 toyotayı alıp birini filtreli birini filtresiz 200.000km ye kadar kullandıda filtreli olan motoru mu bitirdi.Arkadaşımın hondasında simota cai vardı sözüm ona sanayinin kır saçlı bir ustası böyle muayneden geçmez imkansız ben 30 yıldır bu işin içindeyim dedi ama atmak serbest tabi 30 yıldır tüv mü var be adam,gel gelelim gittik dudullu muayne istasyonuna genç ve işten anlayan adamlar var hep filtreye laf etmeyi bırakın fren testinden çıkarırken gaz verip diğer arkadaşına gülüyordu,kısacası şehir efsanelerini bırakıp gerçekleri ve mantıklı açıklaması olan şeyleri bazı insanların kabullenmesi gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 04, 2010, 22:56:24 »
illet oluyorum böyle ustalara hep düz mantıklar hep sonradan yapılan şeyler yanlış,acaba böyle konuşan bir usta 2 toyotayı alıp birini filtreli birini filtresiz 200.000km ye kadar kullandıda filtreli olan motoru mu bitirdi.Arkadaşımın hondasında simota cai vardı sözüm ona sanayinin kır saçlı bir ustası böyle muayneden geçmez imkansız ben 30 yıldır bu işin içindeyim dedi ama atmak serbest tabi 30 yıldır tüv mü var be adam,gel gelelim gittik dudullu muayne istasyonuna genç ve işten anlayan adamlar var hep filtreye laf etmeyi bırakın fren testinden çıkarırken gaz verip diğer arkadaşına gülüyordu,kısacası şehir efsanelerini bırakıp gerçekleri ve mantıklı açıklaması olan şeyleri bazı insanların kabullenmesi gerek.

atıp tutuyorlar bide çok fazla yaktı mı araba o filtreden oluyor git söktür demezler mi bide :D anlayıp dinlemeden yorum yapma ^^
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ocak 04, 2010, 23:29:33 »

Sonuna kadar katılıyorum sana Onur kardesm .. ya zaten o ne kadar desede ben yinede taktırıcam şu anki malii durumlar biraz izin vermiyor :( Benim tereddütte kalmamın sebebi ustamın toyota üzerinde gerçekten iyi birisi olması toyota'dan çok iyi anlayan nadir insanlardan biridir. Sadece özel olarak bu iş için toyotanın membaanda yani Japonyada bir kaç sene geçirdi... Neyse sonuç olarak ben zaten taktırmayı düşünüyorum.. seninkide cok iyi olmuş bence bi dinlemek isterdm :) allah kaza bela vermesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 04, 2010, 23:32:00 »

Onurcum ben daha 2 ay önce geçtim Tüv den biliyosun :D bide benim aracın halini düşün :D hiç geçmemesi lazım ozaman benim araç :D Tüvde 4 5 kişi etrafına toplanıp baya bi, iç dış motor incelediler aracı maşallah :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
« Yanıtla #17 : Ocak 04, 2010, 23:35:42 »
onur yapınca güzel yapıosun insanı özendiriyorsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 04, 2010, 23:37:16 »
+1.. aynen katılıyorum kardeşim.Sanayinin biraz nabzını yoklamak adına gittiğim zaman soruyorum falan aynı şeyleri söyleyip duruyolar.Konuşurkende arkadan filtreli bi şahin geçse iç çekip bitiyorum şu arabaya derler. :D
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Ocak 04, 2010, 23:43:02 »
Onurcum ben daha 2 ay önce geçtim Tüv den biliyosun :D bide benim aracın halini düşün :D hiç geçmemesi lazım ozaman benim araç :D Tüvde 4 5 kişi etrafına toplanıp baya bi, iç dış motor incelediler aracı maşallah :D :D

gördüğüm kadarıyla sade bi modifikasyon yapmışsn arabaya cok güzelde olmuş... benim arabada ses sistemi var 1 gün sonrada Tüv'de muayeneye giricek... ama kabin bagajda bilirsinizki yaris' bagajları biraz ufaktır... kabini cıkartsammı acaba gitmeden sorun olurmu stepneyi görmesi açısından ? :S kafama takıldıda... yoksa koltukları yatırıp kabini orayamı çeksem :)