0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben de yed takmıştım ama arabada çok sorun yaşadığım için 1 hafta bile kullanamadan çıkarmıştım... araba titreyerek çalışmaya başlamştı halada titreyerek çalışıyor bir türlü düzelmedi çareside yokmuş motor yaşlandı normaldir falan diye geçiştiriyorlar...
hikmet aracın hava sensörünü sök ve toplam 3 tane tel olucak o teller temiz mi kirli mi bana bi haber ver üstünü böyle toz kaplamış mı ve ya bi kısmını biri büyük tel diğeri de sensörün içinde 2 tane ince tel var onlara bak bana mesaj at birde gaza bastıgında bi klepe açılıyo ya motorda filitreden havayı aldıgın da motora gidiyo ya orası orda bi kararıklık var mı ikisinden titremeyi yapabilir araç kaç model?
geniş olarak bi bilgim yok ama.. Hava filtresi bende almak istedim servis ustama sordm bana taktırabilirsin ama motorun ömrünü kısaltır .. ne kadar doğru yada motorun ömrünü ne kadar kısaltır ne kadar zarar verir bi bilgim yok... ama ses olayına bitiyorum orası ayrı mesele
illet oluyorum böyle ustalara hep düz mantıklar hep sonradan yapılan şeyler yanlış,acaba böyle konuşan bir usta 2 toyotayı alıp birini filtreli birini filtresiz 200.000km ye kadar kullandıda filtreli olan motoru mu bitirdi.Arkadaşımın hondasında simota cai vardı sözüm ona sanayinin kır saçlı bir ustası böyle muayneden geçmez imkansız ben 30 yıldır bu işin içindeyim dedi ama atmak serbest tabi 30 yıldır tüv mü var be adam,gel gelelim gittik dudullu muayne istasyonuna genç ve işten anlayan adamlar var hep filtreye laf etmeyi bırakın fren testinden çıkarırken gaz verip diğer arkadaşına gülüyordu,kısacası şehir efsanelerini bırakıp gerçekleri ve mantıklı açıklaması olan şeyleri bazı insanların kabullenmesi gerek.
Onurcum ben daha 2 ay önce geçtim Tüv den biliyosun bide benim aracın halini düşün hiç geçmemesi lazım ozaman benim araç Tüvde 4 5 kişi etrafına toplanıp baya bi, iç dış motor incelediler aracı maşallah