Gönderen Konu: Bor dan araç yakıtı  (Okunma sayısı 1436 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Bor dan araç yakıtı
« : Aralık 23, 2009, 18:21:16 »
NNT Nanoteknoloji Bor Ürünleri AR-GE Sanayi Ticaret A.Ş Genel Müdürü Mehmet Can Arvas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şirketlerinin araştırma geliştirme dairesi çalışmalarının olumlu sonuç verdiğini belirterek, bor madeninden araç yakıtı ürettiklerini söyledi.

Petrol rezervlerinin tükenecek olmasının kendilerini böyle bir araştırmaya ve üretmeye yönelttiğini ifade eden Arvas, "Dünya da petrol rezervlerinin tükenmesi bizi nano teknoloji ve bor ile üretim yapan Türk firması olarak harekete geçirmiştir. Uzun yıllar üzerinde çalıştığımız Ar-Ge sonucunda bor madenini sonunda araç depolarına koymayı başarmanın heyecanını yaşıyoruz" dedi.

YAKITIN KULLANIMI-
Bor yakıtının hem benzinle hem mazotla çalışan araçlara konulabileceğini bildiren Arvas, şöyle konuştu: "Ürettiğimiz bor yakıtı direk aracın yakıt deposuna konuluyor. Hem benzine hem mazota katkı olabiliyor. Bor uzay araçlarında da kullanıyor. Yanması çok yüksek. Yakıta katıldığı zaman, araçlar en az 300 - 350 kilometre fazla gidecektir.

Benzinle bin kilometre giden bir araç bu katkıyla bin 350 kilometre yapar. Gelecek zamanlarda benzin istasyonları gibi, bor istasyonları kurulacak ve bor yakıtı benzinden 10 kat daha düşük olacak. Çünkü madenin kaynağı Türkiye'de.

Biz teknolojiyi üreterek dünyanın hizmetine sunduk, henüz bor yakıtına fiyat biçmedik. Biz Türk borunun depolara girdiğini göstermek istedik, bunu da başardık."

Kaynak: http://www.habervaktim.com/haber/99420/bordan_arac_yakiti_uretti.html
96 corolla xei

Toyota Club Türkiye

Bor dan araç yakıtı
« : Aralık 23, 2009, 18:21:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Ynt: Bor dan araç yakıtı
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2009, 18:42:16 »
Güzelmiş hem daha ucuz hemde daha güçlü :)

Paylaşım için sağol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2009, 22:14:48 »
İyi de dünyadaki tüm araçların depolarına konulacak kadar bor var mı ki? Niye bu yönde mantık yürütmüyorlar? Ne bu kadar kapasite var, ne de fiyat olarak makul değil. Sırf Türkiye de bol var diye yakıt mı yapılacak? Saçma bence. Daha yüksek katma değerli projelere yönelselerdi daha mantıklı olurdu.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 24, 2009, 00:13:05 »
Paylaşım için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Aralık 24, 2009, 00:25:41 »
yağa katkı maddesi olarakta koyuyolar.hatta yetkili servis danışmanı bor al gel koyalım diyo onda yaris dizel var koyuyo ama ben güvenip koyamadım açıkçası

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 24, 2009, 00:27:57 »
bor power..obamanın kardeşi geldi aklıma:=))) kesin bi bit yeniği vardı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 24, 2009, 08:08:17 »
  Ali, izninle bölüm kurallarına uygun olarak küçük bir ekleme yaptım paylaşımına. Paylaşım için de teşekkürler.
 Bu konuda Alper'e bende katılıyorum. Bence bir Bor enstütüsü ile Bor'un farklı kullanım alanalrıda bulunabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #7 : Aralık 24, 2009, 16:12:37 »
Önemli değil Hakan ne demek benim anlamadığım konu dünya bor rezervlerinin büyük bi kısmı bizim ülkede ama elin adamı bu madene öyle bi katma değer katıyor ki 1 e dışarıya satıyorsak 100 e yada çok daha fazlasını verip geri alıyoruz Devlet bence bu konuya acilen eğilmeli bu madenin kullanılmadığı yer yok gibi ben bunu düşünüyorum da sayın büyüklerimiz akıl edemiyor mu?
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 24, 2009, 23:19:43 »
  İnşallah gerçekden bu ülkeyi, insanlığı düşünen girişimcilerin önü açılır. Yoksa yapılmayacak şeyler değil.