Sayın yöneticiler, değerli forum üyeleri ve misafir arkadaşlar;
Bilindiği üzere siyah inciyi satmıştım. Sitelerde dolanırken (araba arama konusunda) lüks araçlardan söylentiler ve baskılar nedeniyle vaz geçtim ama hep içimde bir uhte şeklinde bi yerlerde bekliyor. Yine Toyota bakınırken, Utku'ya, Adil'e araçlar sordururken, onlardan haber beklerken Opellere gözüm takıldı. Hiç bir fikrim ve bilgim olmayan bir araçtı ama cosmo ları bayağı donanımlıydı. Bir D segmentinde olan bir çok özelliği barındırıyorlardı. Bilgi almak için teyzemin oğlunu aradım. Kendisinde 2008 model astra sedan dizel vardı. Aradım görüştük fiyatları söyledim "ağbi uçmuş onlar" dedi. Bende satıyorum, varsa çevrende almak isteyen bilgin olsun dedi. Onunki Njoy spor paket. Araç gelmeden orijinal hız sabitleme - el gazı ve arka park sensörü takdırmış. Toyota dizellerin en fulünde bile olmayan ve olmasıda imkansız olan bi şey (park sensörü hariç)

Dedim ben alsam, "yok ağbi etme gözünü seveyim zarar ettirirsin bana" dedi. Eşimle görüştüm, renkden dolayı biraz burun kıvırdı ama dizel deyince "peki" dedi. Aradım kuzeni görüştük anlkaştık. Sürtmeden dolayı sadece ön tamponu boyalı olan ve sıfır aldığı aracı anlaşarak 30.000 e kendisinden Cumartesi günü 19 Aralıkta aldım. Aracına dod 29 verdi bu arada. Parasını da dün gönderdim. Devrini filan almıyorum. En az bi 500 tl de ordan karım var. Beğenirsem binerim 2-3 yıl. Beğenmezsem yaza doğru para eder, bende satarım.

Hayırlı olur inşallah.
İlk izlenimler:
* Hız sabitleme (ilk kez kullandım) süper bi şey. Müthiş rahatlık.
* Park sensörüde çok ama çok iyi bir şey. Dün okulun önünde çocuğu görmedim aynalardan, diiiit diye bir öttü anında firen . Bi baktım çocuk eğilmiş ayakkabı bağlıyo. İşte sana fayda.
* Toyotaya nazaran daha gürültülü bir motor var. Yada içeri daha çok ses veriyor. Daha sağlam bi duruşu var. Özellikle ön kapılar aşırı ağır. Kas yaparız zamanla.
* İç hacim daha geniş. Arka diz mesafesi filan. Bagajda güzel.
* Daha yüksek, özellikle Toyotanın hafif sürttüğü yerlerden rahatlıkla geçiyor.
* Yol tutuş süper. 160 la viraja girdi kuzen bide virajda sağ sol yaptı, ödüm koptu ama "işde yol tutuş budur ağbi dedi."
* Amortisörler sert ama Toyota kadar dandiklik hissi vermiyor çukurlarda. Dang dung etmiyor araba. Tok bir şekilde ve sessiz sallanıyor. Mıcırlı asfaltta denemedim. Benim Toyota çok ses verirdi içeri uğultu yapardı bu nasıl bilmiyorum.
* 4 cam tam otomatik. Toyota gibi sadece şöför tarafı değil.

Arka camları kitleseniz bile siz kumanda edebiliyorsunuz. Toyotada kitledinizmi kimse açamıyordu. Yolcu tarafını bile.
* Kumandadan bagajı açabiliyor. Camları açık unutsanız girip kontağı çevirip camları kaldırmıyorsunuz. Basılı tuyosunuz kumandaya veriyor 4 camıda yukarı.
* Bagajda yangın söndürücünün yeri ve klipsleri hazır.
* Aux girişi mevcut. E telefonda sonyericsson olunca direk bağlıyorsunuz. Fm verici filan iptal oldular

* Koltuk bel ayarı da var. Uzun yolda çok lazım oluyor. Koltuk başları geride kalmıyor az bi yaslanmayla kafanıza tam oturuyor.
* Arka kol dayamadan bagaja yolculuk esnasında da ulaşabiliyorsunuz.
* Düşük versiyon olmasına rağmen Alimunyum alaşım jant var. Kapak olayı yok.
* Her basılacak düğmenin üzerinde ışık mevcut. Tavan lambalarından, cam indirmeye kadar. Karanlıkta nerde bu diye aramıyorsunuz. Toyotamda en sinir olduğum şeydi. Karanlıkta arıyodum tavan lambalarını.

* Park halinde bagajı açınca, park lambaları yanmasa bile arka plaka ışıklarını yakıyor. Bastığınız yerleri görüyor ve diğer şöförler tarafından görülüyorsunuz.
Daha aklıma geldikce yazarım artıkın. Uzun lafın kısası işde Toyotayı satma nedenim buydu. Bunları gördükçe 46 milyar verip aldığın sıfır bir araçda bi özellik yok. Öyle far, yağmur sensörü bunlar önemli şeyler değil. Kararan dikiz aynası filan olabilir ama opel elagance ve cosmo paketlerinde de bunlar mevcut ve daha fazlası var. Direksiyona duyarlı farlar cosmo modellerinde mesela. Bunlar ford da mevcut. Toyotayı kötülüyormuyum? Hayır. Kalitesi, sağlamlığı, sessizliği tartışılmaz. Ama teknoloji dehası japon amcamlar bunları çalmayacaklar be kardeşim. Yakışmıyor. Bunlar beni çok kızdırıyor.
İlginize teşekkür eder, Allah herkese gönlüne göre hayırlısı neyse onu nasip der yorumlarınızı beklerim.