Gönderen Konu: Plastik Manifold  (Okunma sayısı 5445 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
Plastik Manifold
« : Ocak 15, 2007, 16:07:24 »
Arkadaşlar benim 2001 vvti corollanın manifoldunda takırdama geliyor,  elimle tutunca ses kesiliyor,

bunu düzeltmenin bi yolu varmı, yada manifoldlar hakkında bilgi sahibi arkadaşlar varmı?
Toyota Corolla 1.6 Vvt-i Sol 2003
Ersin D@l / Fethiye / Muğla

Toyota Club Türkiye

Plastik Manifold
« : Ocak 15, 2007, 16:07:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '14
  • 13 kere teşekkür etti
Plastik Manifold
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2007, 14:08:45 »
Alıntı yapılan: ErsinDal
Arkadaşlar benim 2001 vvti corollanın manifoldunda takırdama geliyor,  elimle tutunca ses kesiliyor,

bunu düzeltmenin bi yolu varmı, yada manifoldlar hakkında bilgi sahibi arkadaşlar varmı?
[/quote]

Maalesef 2003 öncesi Corollalarda emme manifoldunda takırdama ve titreşim sesi standart...Manifold 500 ytl.
cıvarında...O nedenle biraz kulak tıkamak daha iyi gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
Plastik Manifold
« Yanıtla #2 : Ocak 16, 2007, 14:45:15 »
benim corollada da ilk calıştırırken pat pat sesleri geliyor sonra kesiliyor acaba sorun nerden kaynaklanıyor olabilir ??
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.gencts.com
Plastik Manifold
« Yanıtla #3 : Ocak 18, 2007, 03:30:05 »
bu vvti sorunları hep aynı galiba manifoltun sorunu su bende yasadım manifoltun ic tarafı kelebek kavramı denen bi desenle bolunmus durumda eger bnm gibi yuksek devir kullanıyosan bu sorunu yasaman mumkun ilk basta cızırtı vardı sonradan bu cızırtı patırtıya donustu rahatsız edici oldu bayagı 180 ytl ye cıkma aldım ve cokda memnun kaldım sana tavsiyem cıkma al yada bostancı sanayiye gel burdan alırız
Parola 61
Türk'lüğünden şeref duyan Sevdamın özü Özgürce dolaştığım sokaklarda aldığım her soluğun verdiği rahatlıktan iba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 176000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
Plastik Manifold
« Yanıtla #4 : Ocak 23, 2007, 21:44:19 »
Alıntı yapılan: ErsinDal

[/quote]
Bende de 2001 vvti var. 30000 km de manifolt içindeki bölmeler parçalandı. bu sese servis üst kapaktan geliyor dedi, açtırmadım özel serviste 70000 bakımı yaparken kalfa 'manifoldun içi dağılmış ' dedi. sevisten parça fiyatı aldılar. 430 ytl fiyat verdiler. toplam 460 ytl ye özel serviste değiştirdik. değiştirmeseydik subablara zarar verme ihtimalı olduğu usta tarafından söylenmişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
Plastik Manifold
« Yanıtla #5 : Ocak 24, 2007, 01:48:42 »
Alıntı yapılan: Osman Albayrak
Bende de 2001 vvti var. 30000 km de manifolt içindeki bölmeler parçalandı. bu sese servis üst kapaktan geliyor dedi, açtırmadım özel serviste 70000 bakımı yaparken kalfa 'manifoldun içi dağılmış ' dedi. sevisten parça fiyatı aldılar. 430 ytl fiyat verdiler. toplam 460 ytl ye özel serviste değiştirdik. değiştirmeseydik subablara zarar verme ihtimalı olduğu usta tarafından söylenmişti.
[/quote]
söylediklerine göre önemli bi konu bi baktırmak lazım baya pahalıymış
2001 ToYoTa CoRoLLa 1.4 vvt-i 97 HP  >> BeYaZ FaRe <<

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 176000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
Plastik Manifold
« Yanıtla #6 : Ocak 24, 2007, 03:41:37 »
Alıntı yapılan: cem_acar
söylediklerine göre önemli bi konu bi baktırmak lazım baya pahalıymış
[/quote]
Manifoltu parçacılardan araştırmakta fayda var. Servis fiyatları çok yüksek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Plastik Manifold
« Yanıtla #7 : Şubat 06, 2007, 18:04:55 »
zamanında o parça hatalı çıktı ve garantiden değiştirildi

gidip talepte bulunabilirisinz benim haberim olmadı diye...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Plastik Manifold
« Yanıtla #8 : Temmuz 17, 2009, 18:31:59 »
benim manifoltum kazada kırıktı ve ben eriterek ustamaa üstesinden geldik..onun daha öncelerinde bu konu ile ilgili tecrübeleri varmış.. şu an sorunsuz çalışıyor.. çıkması mevcuttu ama almadım böyle yaptım..tamir ettim.. yapılışını merak eden arkadaşlara anlatırım..darbe anında kırılmıştı ve araç çalışınca araç hemen stop ediyordu bir iki gün bantla idare ettim sorun yaşayan arkadaşlar kartal oto sanayide süper bi çıkmacı var parçalar orjinal ve sağlam tertemiz satılıyor 250 tl idi bostancıdada vakkas diye bir çıkmacı var oradanda temin edebilirsiniz.. saygılar..
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)