Gönderen Konu: Kırmızıda geçenin ehliyeti gidecek.  (Okunma sayısı 2264 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Kırmızıda geçenin ehliyeti gidecek.
« : Aralık 16, 2009, 14:51:31 »
" Trafik suçlarına uygulanan para cezalarına, 1 Ocak’tan itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı.

Trafik Yasası’nda da köklü değişiklikler içeren ve bazı kuruluşlara görüş almak üzere gönderilen taslakta, kırmızı ışıkta bir yıl içinde beş kez geçtiği saptananların sürücü belgesine bir yıl süreyle el konulması öngörüldü. Bu kişilere ayrıca para cezası da uygulanacak.

1 Ocak’ta yürürlükte

On-line tescile erteleme Trafik tescil işlemlerinin on-line yapılmasına olanak sağlayan ve daha önce 1 Ocak 2010’da yürürlüğe gireceği açıklanan uygulama ertelendi ve gerekli alt yapının ancak gelecek yıl ortalarına doğru hazır olabileceği bildirildi. İkinci el araç satışlarının noter aracılığıyla değil Trafik Tescil Şubesi’nde gerçekleştirilmesine ilişkin yasanın uygulanması iki yıldır erteleniyordu. Erteleme 31 Aralık tarihinde sona erecek. Uygulamanın yeniden ertelenip ertelenmeyeceği bu ay içinde kararlaştırılacak.

Bu hafta valiliklere gönderiliyor

İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın onayından geçen ve bu hafta içinde valiliklere gönderilecek genelgede, halen uygulanan trafik cezaları ile 1 Ocak’tan itaberen geçerli olacak zamlı cezalar duyurulacak. Bazı suçlara uygulanan cezalar şöyle:

Kırmızı ışıkta geçmek: 130 lira

Hız sınırını yüzde 30 oranında aşmak: 270 lira

Alkollü araç kullanırken ilk kez yakalanmak: 548 lira

İkinci kez alkollü araç kullanırken yakalanmak: 687 lira

Fazla yolcu almak: 63 lira

Park yasağına uymamak: 62 lira

Emniyet kemeri takmamak: 62 lira

Araç kullanırken telefonla konuşmak: 62 lira

Hatalı sollama: 128 lira "

"Alıntıdır"
Kaynak: http://www.otomobilgazetesi.com/otomobil.php?id=7422

Toyota Club Türkiye

Kırmızıda geçenin ehliyeti gidecek.
« : Aralık 16, 2009, 14:51:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Ynt: Kırmızıda geçenin ehliyeti gidecek.
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2009, 15:17:56 »
Bu yıl rakamları çok arttırmamışlar. Birde Allkollü araç kullanımın cezası bence daha ağır olmalı. İlk ya da ikinci sefer diye ayırım yapmaksızın ehliyetine el konulmalı.

Birde bu hız limitleri konusunda bir çalışma yapılıyordu ama sonuçlanmadı galiba. Ankara - Eskişehir karayolunun Sivrihisar yol ayrımına kadar 3 gidiş 3 geliş yolda 90 km ile gitmek çok can sıkıcı olabiliyor (yer yer hız sınırı 100 km yapılmış ama bu seferde tabela takip etmekten insanın kafası karışıyor).
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 16, 2009, 15:22:24 »
Alkollu arac kullananlarin ehliyeti bence de ilk defa da olsa en azindan 6 ay ya da 1 yil boyunca ellerinden alinmali.Para cezasi onemli degil, caydirici degil.Insan hayati soz konusu.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2009, 15:36:02 »
sadece kırmız ışık için değil tüm kurallar için uygulansa yeridir:) önemli bir paylaşım  teşekkürler.
kurallar bizler için vardır çiğnenmek içi değil.emniyt kemerini takıyor olmamız zor gelmemeli yada dönüşlerde sinyal veriyor olmak...Bir büyüğümüz 100km üzerinde hızla kaza yapıp vefat eden kişinin intihat eden kişi ile aynı olabileceğini ifade eder..önemli bir yaklaşım kurallar belli thlike sınırıda belli 10dk geç gidiyor olmak bişey kaybetirmez.elbette zaruriyetin olduğu durumlar sözkonusu olacak ancak bunlarda trafik kurallarını ihlal etmememiz gerekliliğini ortadan kaldırmaz.Trafikte birbirmize biraz hoşgörü,sabır ve kurallara riayetle herşeyin daha kolay olacağını düünüyorum...herkeze kazasız belasız günler dilerim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2009, 15:36:55 »
  Bir eylemi yapmadan önce sonucunu düşünmek gerekir. Adam oturmuş içki içiyor, kafası zaten bulanmış, düşünecek halde değil.Arabasına biniyor ve o şekilde kazalara sebep oluyor. Bu durumda olanlar için para cezası ne kadar caydırıcı olabilir? Hiç caydırıcı olamaz.İçkili araba kullanmadan önce o şahsın beyninde bir yasak uygulanmalı ve eyleme başlamamalı.
 Araç kullanırken telefonla konuşmanın son derece tehlikeli ve dikkat dağıtıcı oduğu bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Kaç kişi bu yasağı uyguluyor?
Hemen hemen hiç kimse uygulamıyor.Eskiden cep telefonu yokken ne yapıyorduk?
 Yeşil ışığı gören bir an önce geçmek için gaza basıyor ve en fazla 3 saniye için hem kendi hem de başkasının hayatını riske atıyor.
 Para cezası artsa ne olur artmasa ne olur?
 insan duygu ve düşüncelerini para cezasıyla frenlemek çok zordur.Aynen benzin zamlarına benzer.Bir kaç gün konuşulur,sonra alışılır ve unutulur gider.
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 16, 2009, 15:47:39 »
Para cezası artsa ne olur artmasa ne olur?
insan duygu ve düşüncelerini para cezasıyla frenlemek çok zordur.Aynen benzin zamlarına benzer.Bir kaç gün konuşulur,sonra alışılır ve unutulur gider.

Söylediklerinizin tamamına katılmakla birlikte bu son cümlenin daha can alıcı bir konuya değindiğini düşünüyorum.

Biz benzin fiyatlarını ilk gördüğümüzde ohaaa ya ne kadar yükselmiş diyoruz aradan 1 hafta geçiyor aynı tabelada aynı rakam var ama tepki vermiyoruz bunun sebebi gözün gördüğüne beynin alışmasıdır. Trafik cezalarıda böyle aslında yaptırımı para ile olunca ceza yiyene kadar farkına varmıyorsun, ceza yedikten sonra bir süre dikkat ediyorsun ama sonra yine aynı.

Bu noktada en önemli etken insanın kendisidir. Kırmızı ışıkta geçtiğinde karşımızdaki insanların haklarını gasp etmiş oluyoruz ve belkide bir kazaya sebep oluyoruz. O kazayı biz görsekte görmesekde sorumlusu biz oluyoruz aslında. Biraz vicadan, biraz bilinç ve biraz saygı ile düzelecek işler için caydırıcı cezalar koyuyoruz malesef. 
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 17, 2009, 11:38:24 »
çok zam gelmiş ama olsun vatandaşlarımız duyarlı olduktan sonra sorun olmaz.Ama türk milletinin  huyunda var itiraz etmek :) .ışıkta geçeriz yeminler edilir sarıydıda şöyleydide :D
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 17, 2009, 14:34:02 »
Şirket araçlarımız biriyle şoför personel arkadaşımız kırmızı ışıktan en son 128 TL ceza yemiş. 130 tl olduysa bişey değilmiş ya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Toyota Modeli
« Yanıtla #8 : Aralık 17, 2009, 14:50:59 »
Cezalar fazla zamlanmamış. 121 km/h ile 268 TL ceza yemiştim   :P  Peşin ödedim, 68 TL kâr ettim :)

Yeni Yıl, İnşaallah kazaların azaldığı (hiç olmadığı diyemiyecem) bir yıl olur..
Birinin elinde çekiç varsa, karşılaştığı her meseleyi çivi gibi görmeye başlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corolla hb
    • nazmozkan@hotmail.com.tr
« Yanıtla #9 : Aralık 17, 2009, 14:54:44 »
hiçte ceydırıcı nitelik taşımıyor bunların yanına bahşiş alan memur içinde ceza yazaları gerekir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 19, 2009, 18:44:15 »
Cezalar fazla zamlanmamış. 121 km/h ile 268 TL ceza yemiştim   :P  Peşin ödedim, 68 TL kâr ettim :)

Yeni Yıl, İnşaallah kazaların azaldığı (hiç olmadığı diyemiyecem) bir yıl olur..
ben 142 ile düştüm radara.265.00 tl kesitiler 199.00 mu ne yatırmıştım :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 21, 2009, 08:36:42 »
biraz daha caydırıcı olmalı bence halen çok tatminkar değil bir çok şeyde ehliyete geçici el konulmalı bence...
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 21, 2009, 19:18:22 »

Araç kullanırken telefonla konuşmanın son derece tehlikeli ve dikkat dağıtıcı oduğu bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Kaç kişi bu yasağı uyguluyor?
Hemen hemen hiç kimse uygulamıyor.Eskiden cep telefonu yokken ne yapıyorduk?

inanmazsınız belki ama ben uyguluyorum... çok önemli bir telefon alma ihtimalim dahi olsa dörtlüleri yakıp kenara çekiyorum....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 21, 2009, 19:58:13 »
inanmazsınız belki ama ben uyguluyorum... çok önemli bir telefon alma ihtimalim dahi olsa dörtlüleri yakıp kenara çekiyorum....
Samimi ve örnek harekete bir :alkis:

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 21, 2009, 20:02:24 »
alkış için yazmamıştım... :(

ben gerçekten çok kızıyorum sanki herkes milletvekili herkes holding patronu ellerinden telefon düşmüyor.....

(benim sevdiceğimde aynı şeyi yapıyor beni deli ediyor laf aramızda...)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 21, 2009, 20:07:34 »
alkış için yazmamıştım... :(

ben gerçekten çok kızıyorum sanki herkes milletvekili herkes holding patronu ellerinden telefon düşmüyor.....

(benim sevdiceğimde aynı şeyi yapıyor beni deli ediyor laf aramızda...)
  Alkış hak etmenin simgesi. Üzülmeyin. :)
  Gerçekten şu elinde telefonla araba kullananlara argo tabirle gıcık oluyorum. :)

''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 21, 2009, 20:16:55 »

Ya hız sınırlarını değiştirsinler, ya da birileri bu soygunu durdursun......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Aralık 21, 2009, 20:20:47 »

gökmen bey gülmeyin ben 70 le ceza yedim hemde iki katı.... (daha öncede yazmışımdır)

yılda bir defa o noktaya 30 tabelasını yerleştiriyorlar. ve herkes bu tuzağa düşüyor malesef sonra o tabela kalkıyor zaman zaman 50 tabelası oluyor falan filan.... yedim ya neticede ona bakın....

100 den sonrasıyla yesem içime oturmayacak....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 21, 2009, 20:30:14 »
Valla Hande abla, öncelikle bey kısmını atarsan sevinirim :) aşırı resmi oldu bu.
Şimdi şöyle bir durum var benim için, her hafta Niğde-Mersin git gel yapıyorum, ki doğal olarak insan sıkılıyor, yalan söylemeyeceğim hız sınırına da uymuyorum... otobanda da 133 dedi mi 270 lira ceza verecek olma düşüncesi içimi sıkıyor, her ne kadar radarların yerini ezberlemiş de olsak arada polis abilerimiz sağ gösterim sol vuruyorlar.
Geçen ay 104 le radara girdim, 265 TL cik yazdılar, mayısa kadar 1 radar daha yersem ehliyetim gidecek 1 sene işin bir de bu boyutu var :) Kısacası radarları sevmiyorum.....
Diğer diğer bir konu da; Mersin sahil yolunu bilenler vardır, ben o yolda 3 kere radar yedim. Sebep belirli bir hız sınırı olmamasıydı taaa ki geçen sene her yere 70 tabelası koyana dek. 56km ile de radar yeniyormuş onu da öğrenmiş oldum acı bir deneyimle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 21, 2009, 20:48:38 »

Gokmen bu isin asli soygun amacli zaten.Onu degistirmelerini istiyorsun, zor :)
Her yerde boyle ne yazik ki. Para toplamanin bir araci olarak goruyorlar hiz sinirlarini. Burada ceza isiyle yerel idareler/polisler ilgileniyorlar.Butce aciklarini kapatmak icin habire ceza kesiyorlar, hatta hiz sinirlarini oyle belirliyorlar ki tuzak gibi geliyor.2-3 KM serit boyunca 50km, ondan sonra 2-3 km'de 70 km, ondan sonra 40km. gibi. Bazi yerlerde boyle.Bir de hiz sinirina uysan bile polis durdurup ceza yazabilir, niye yazdin da diyemeyiz. :)
Fe... :-)