Gönderen Konu: tarihe mi geçtim?  (Okunma sayısı 3364 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
tarihe mi geçtim?
« : Aralık 08, 2009, 14:36:13 »
Beyler bir kaç üyemiz biliyor olayı.Ben 2.5 hafta evel ufak bir kaza yapmıştım.2 şerit yolda kenar otoparktan bayan sürücü aniden önüme çıktı ve duramadım vurdum.Hemen sigortacıyı aradım geldi.Tutanak tutuldu o sıradada esnaf ve sayın kaldırım mühendisleri polis çağırmış :).Neyse tramer sonucunu bekliyorduk.Ve bu sürede bayram girdi araya hasarlı bindim arabaya.hızım 70 cıvarıydı.ama şehir içi hız limiti 50 km. ben söyledim hızlı olduğumu bayanada polisede.Neyse kadının oğlu geldi tanıdık çıktı tutanaktı fotokopiydi v.s o gün geçti.70 le duran arabaya vurdum.vurduğum noktadan 20 metre kadın savruldu.Hasar bende kaputum bombe verdi hafif.Farım içine kaçtı ama kırılmadı tamponum tamir edilebilecek şekilde kırıldı bide tampon demirim eğilmiş ben çok çok şaşırdım bu kadar az hasar olmasına ve 2. kez toyotanın sağlam olduğunu anladı.Karşi palio nun vurdugum noktadan tamponu kırıldı ve orası yırtıldı gibi tampon demiri çıktı dışarı.hafif onda daha az gibi ama ne bagajı açılıyordu nede sol arka kapı.Tarihe geçtiğim olay ;
Tramer sonucu açıklandı c.tesi günü %0 ben %100 karşı suçlu çıktı.Sıgortacım bile şaşırdı.haklısın ama arkadan vurdun bari %20 sen suçlu olsaymışın dedi ve güldü.Neyse experden randevu aldım dosya açıldı c.tesi hasar tespit olcak ve yapılacak arabam inş :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Toyota Club Türkiye

tarihe mi geçtim?
« : Aralık 08, 2009, 14:36:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: tarihe mi geçtim?
« Yanıtla #1 : Aralık 08, 2009, 14:39:16 »
eve ttarihe geçtiniz :D karşı tarafta tarihe geçti :D
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 08, 2009, 14:44:55 »
eve ttarihe geçtiniz :D karşı tarafta tarihe geçti :D
doğru abi :D ama ben suçsuzum otoparktan geri geri atladı bir anda duramadım.Daha kaçtım sağı vurdum yoksa tam ortalı vuruyordum.lastik izi geliyor tak el kadar kesiliyor sonra devam :D ayağımı frenden çekip çevirdim direksiyonu.o el kadar boşlukta kaçtım :D tren hat değiştirme rayları gibiydi iz :D durdum vitese taktım geri kadının yanına gittim :) ve durduğumda lastik refuja 1 karış falan kaldı onuda kestiriyordum ama duracağımı biliyordum artık :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 08, 2009, 14:46:48 »
karşı taraf bayan olunca irdelemeye gerek duymamışlar.... :lol: :lol:
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 08, 2009, 14:50:58 »
karşı taraf bayan olunca irdelemeye gerek duymamışlar.... :lol: :lol:
evet ama kadın hala diretti hızlıydı hızlıydı normal gelse dururdu diye.Ama kadının eli ayağı titriyordu ben üzüldüm kadının halini görünce.Bende tabi teyze ben anayolda yol veririm arkamdakilerde bekler dedim :D.tek hatam hızlı olmamdı söyledim onuda daha ne yapıyım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 08, 2009, 14:51:58 »
evet ama kadın hala diretti hızlıydı hızlıydı normal gelse dururdu diye.Ama kadının eli ayağı titriyordu ben üzüldüm kadının halini görünce.Bende tabi teyze ben anayolda yol veririm arkamdakilerde bekler dedim :D.tek hatam hızlı olmamdı söyledim onuda daha ne yapıyım :D

"teyze" dediyseniz sinirden titremiştir o... :lol:
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 08, 2009, 14:53:53 »
"teyze" dediyseniz sinirden titremiştir o... :lol:
Bilemem :D :D böyle konuşuyoruz ama aramızda annesinin bordo palio su olan yok demi?  :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 08, 2009, 14:57:20 »
Benzer bir kazayı ben yapmıştım, şehir içinde tali yoldan önüme çıkan arabanın sağ arka köşesinden vurdum. Clio vardı o zaman (arkadaşımın arabası idi) benim vurma hızımla Doblo'yu orta refüje çıkartmıştım. Onun lastik kısmına denk geldiği için görünürde bişi yoktu ama Clio malesef dağılmıştı. O zaman tutanağı polis tutuyordu, geldiler rapor yazıp gittiler. Kaza yapılan yerde trafik lambaları vardı ama çalışmıyordu. Ben süratli olmama rağmen ana yolda olduğum için %100 karşı tarafa yazmışlar bana da trafik cezası yazıp göndermişlerdi. Eğer raporu polis yazdıysa muhtemelen sizede 6 - 8 ay sonra bir trafik cezası gelir.
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 08, 2009, 15:02:02 »
Benzer bir kazayı ben yapmıştım, şehir içinde tali yoldan önüme çıkan arabanın sağ arka köşesinden vurdum. Clio vardı o zaman (arkadaşımın arabası idi) benim vurma hızımla Doblo'yu orta refüje çıkartmıştım. Onun lastik kısmına denk geldiği için görünürde bişi yoktu ama Clio malesef dağılmıştı. O zaman tutanağı polis tutuyordu, geldiler rapor yazıp gittiler. Kaza yapılan yerde trafik lambaları vardı ama çalışmıyordu. Ben süratli olmama rağmen ana yolda olduğum için %100 karşı tarafa yazmışlar bana da trafik cezası yazıp göndermişlerdi. Eğer raporu polis yazdıysa muhtemelen sizede 6 - 8 ay sonra bir trafik cezası gelir.
doğru haklı olsan ceza geliyordu.Ama yasalar değişti.Yaralanma ve ölüm yoksa polis ilgilenmiyor.Polis bir abim dedi bunu.Ondan direk sigortacıyı aradım.Polis de geldi baktı nasıl olduğunu anlattırdı oda tanıdıkdı :D .Tutanağınız varmı dedi var yolda dedim sigortacım getiriyor dedim.Aldı cetveli cizdi biçti o tuttu.İnş ceza falan gelmez :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 08, 2009, 15:04:31 »
   Bizim A4'e bir bayan çarpmıştı.Bu ne böyle dedim şaşkınlıktan.Bayan hiç bir şey söylemedi.Tutanağı tuttuk,kendi el yazısı ile "geri manevra yaparken aracı görmedim ve çarptım" yazdı...2.000 TL zarar ettirdi bana ama verdiği cevapta "küçücük bir hasar bundan ne olur ki"..
   Mustafa kadın geri geri çıktığı için ona suçu vermişlerdir..Ve ayrıca sende anayolda seyir halindeymişsin.trafikte oldugun için normalde sanada 8/2 kusur vermeleri gerekirdi ama gerek duymamışlar artık.Allah daha beterlerinden sakınsın,geçmiş olsun
   Dediğin polis yazdı çizdi demişsin ama gidip karakoldan onaylı tutanak almadıysan ceza gelmez sana.Polisin tuttuğu tutanak onaylandıktan sonra karakoldan teslim edilir..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 08, 2009, 15:07:06 »
Eğer raporu karakoldan aldıysanız (anladığım kadarı ile öyle olmamış) hızlı olduğunuz için ceza gelir. Siz polisin tuttuğu tutanağı alıp işlem yaptırdıysanız karakola gitmeden o zaman ceza gelmez.

Not: Özcan son paragrafı görmemişim kusura bakma (senin yazdığını onaylamak için yazdım :D)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 11, 2009, 14:49:45 »
polis  yazdı sigortacıma verdi olay budur :).Yarın exper bakacak hasar tespit e bakalım ne çıkacak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 17, 2009, 11:24:06 »
aracım nihayet yapılıyor.fakat kötü bir şey öğrendim 10 yaş ve üstü araçlara yan sanayi malzeme geliyormuş :( yani tamponum ve farlarım yan sanayi gelecek.farlar önemli değil angel takarım yine de tampon canımı sıktı.Çok saçma birşey bence orj parçası bulunuyorsa niye yan sanayi?98 model mercedes S350 L falan var diyelim kamyon vurdu o suçlu diyelim.ee kapuları bile vakumlu süper bir makine yan sanayimi dizilecek?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 05, 2010, 21:11:06 »
geç oldu ama bu konuda bildiklerimi yazayım...
Tali (Yan) yoldan cıkan araçlar %100 hasarlı sayılıyor..
birde bu ceza olayı var :) kaza olduğu zaman tutanağı siz doldurmayıpta polise doldurtursanız(önceden tutanak yoktu tabii ki ) kazaya karışanlar ceza alıyor, suç gözetmeksizin..

geçen gün dayım yan yoldan caddeye cıkarken park halindeki araçlardan yolu görememiş(Hyundaı Accent 98). Yan yol da caddeye bağlandıgı yerde yokuş oldugundan yola kadar cıkmış. caddeden gelen araç (Fiat Fiorino) dayıma sol ön lastikten( kaza yapılabilecek en sağlam yer bnce ) çarpmış. hyundaı hafifliğinden dolayı 2-3 mt sürüklenmiş. neyseki manevi bi kayıp olmadı. fiorinonun hızlı olmasına ragmen %0 hatalı sayılmış. ceza falan da yok :D 1 haftadır çamurluk için uğraşıyoruz. yan sanayi takalım diyo ustalar. oda boyasıyla beraber çıkma çamurluktan pahalı oluyor :D bizde orj. aynı renk arıyoruzz...
geçmiş olsun... tarihe dayımda geçti sizinle beraber :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 05, 2010, 21:14:35 »
a
aracım nihayet yapılıyor.fakat kötü bir şey öğrendim 10 yaş ve üstü araçlara yan sanayi malzeme geliyormuş :( yani tamponum ve farlarım yan sanayi gelecek.farlar önemli değil angel takarım yine de tampon canımı sıktı.Çok saçma birşey bence orj parçası bulunuyorsa niye yan sanayi?98 model mercedes S350 L falan var diyelim kamyon vurdu o suçlu diyelim.ee kapuları bile vakumlu süper bir makine yan sanayimi dizilecek?

bunu ben anlamadım.  :blink: 98 model araca arka tampon ve 2 tane far aldrdık en orjınalınden.. (hyundaı accent 98 zincirleme kaza da kurban bayramından dönüşte kemikli rampasında gerede yakınları ) 2 orj far 400TL den alındı tampon da 600 civarı :D neyseki diğer araçların sigortaları karşıladı :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)