Gönderen Konu: 1 Adet Üretildi 1 milyon Euro'ya satıldı  (Okunma sayısı 1133 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
1 Adet Üretildi 1 milyon Euro'ya satıldı
« : Aralık 03, 2009, 18:30:14 »


İtalyan lüks spor otomobil üreticisi Ferrari'nin 599 GTB Fiorano modeli temel alınarak sadece 1 adet üretilen 'China Limited Edition' 1.2 milyon Euro'ya alıcı buldu.  Çin'in en başarılı ve etkili çağdaş sanatçılarından Lu Hao'nun porselen tasarımlarından etkilenerek özel bir dış cila çalışmasıyla farklı bir görünüm kazanan 'Ferrari 599 GTB Fiorano China Limited Edition', ismi açıklanmayan Şangaylı bir müşteriye satıldı. Bu satıştan elde edilen gelir ise Tsinghua Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği'nin başarılı öğrencilerinin İtalya'daki Politecnico Milano Üniversite'sinde eğitim görmeleri ve Ferrari genel merkezinde staj görmelerinde kullanılacak.

Ferrari'nin lüks spor otomobil yelpazesinin 2+2 oturma kapasiteli model versiyonları arasında dikkat çeken ve 575 Maranello modelinin yerini alarak yollara çıkmaya başlayan 599 GTB Fiorano modelinin sadece 1 adet üretilen 'China Limited Edition' versiyonu, 1.2 milyon Euro'ya ismi açıklanmayan Şangaylı bir iş adamı tarafından satın alındı. Ferrari'nin Pekin'de düzenlediği ve Michael Schumacher'in de katıldığı özel bir gala gecesinde satılan Ferrari 599 GTB Fiorano China Limited Edition, özel gövde boyası ile standart üretim versiyonlardan ayrılıyor. Ferrari'nin aynı zamanda çalıştığı ilk Çinli sanatçı unvanını kazanan Lu Hao tarafından tarihi Çin porselen sanatlarından etkilenerek tasarlanan beyaz ve yeşil renklerin kullanıldığı özel bir gövde boyasıyla dikkat çeken 599 GTB versiyonu, klasik Çin öğeleriyle Ferrari'ye has unsurların tek bir yapı altında harmanlanmasını temsil ediyor.

Ferrari 599 GTB Fiorano China Limited Edition'ın satışından elde edilen 1.2 milyon Euro'luk gelir ise Tsinghua Üniversitesi Otomotiv Mühendisliği'nin başarılı öğrencilerinin İtalya'daki Politecnico Milano Üniversitesi'nde eğitim görmeleri ve Ferrari genel merkezinde staj yapabilmeleri amacıyla kullanılacak.

Günümüzde sadece birkaç yüz parça kalmış ve paha biçilemeyen 'Ge Kiln" porselenlerinden esinlenerek Ferrari 599 GTB'ye kazandırılan açık yeşil bir parlaklığa sahip çatlak sır deseni, genellikle gerçek bir beyefendinin niteliklerini simgelemek için kullanılmasıyla dikkat çekiyor.

Link:
http://otomobil.mynet.com/haberler/1736-1-adet-uretildi-1-milyon-euroya-satildi

Toyota Club Türkiye

1 Adet Üretildi 1 milyon Euro'ya satıldı
« : Aralık 03, 2009, 18:30:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Site Yöneticisi
  • ******
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 1 Adet Üretildi 1 milyon Euro'ya satıldı
« Yanıtla #1 : Aralık 03, 2009, 18:35:01 »
  599 Gtb 60 ların Ferrari modellerini anımsatıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Fanatik Toyotacı
  • ****
  • Avensis 1.6 Comfort
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 1 Adet Üretildi 1 milyon Euro'ya satıldı
« Yanıtla #2 : Aralık 03, 2009, 18:57:44 »
Rengi ve desenleri farklı ama güzel, paylaşım için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 1 Adet Üretildi 1 milyon Euro'ya satıldı
« Yanıtla #3 : Aralık 03, 2009, 19:53:23 »
Allah sahibine bağışlasın :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Aktif Toyotacı
  • **
  • SABIR; Boyun Bükmek Değil, Mücadele Etmektir!
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 1 Adet Üretildi 1 milyon Euro'ya satıldı
« Yanıtla #4 : Aralık 04, 2009, 10:29:09 »
para var, huzur var :)
HaYaT;  BiZ BaŞKa PLaNLaR YaPaRKeN BaŞıMıZa GeLeN iYi veya KöTü ŞeYLeRDiR ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 1 Adet Üretildi 1 milyon Euro'ya satıldı
« Yanıtla #5 : Aralık 04, 2009, 11:32:31 »
otomotiv mühendisliği... güzel bölüm .. keşke ülkemizdekiler de işlevlerini yerine getirse.. dünyayı dize getiririz vallahi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 1 Adet Üretildi 1 milyon Euro'ya satıldı
« Yanıtla #6 : Aralık 04, 2009, 11:44:05 »
Paylaşım için teşekkürler Erdiciğim :)
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem