0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Sabahları araba ısınana kadar zaten ben işe varmış oluyorum ve gidene kadar da donuyorum.Radyatörün önüne karton vb. koymanın bir sakıncası olur mu...?Ankara ve sabah 5 dk buz kazıyorum camdan. Sıcaklık -6
karton konur mu ya işte türk işi.eskiden olsa tamamda şimdiki arabalara gerek yok.firma o zaman karton veriridi arabayı alanlara.5 dakikalık yolda ısınmaz araba ztn karton koysanda.şimdi zararı olmaz arabaya ama ilerde olur.mesela 300bin km gidecek araç 200bin gider
motor çabuk ısıacak hararet motora zarar.yağ çobuk ısınacağından yağın ömrü azalacak böylece 200bin gidecek.
Hangi ara bu sıcaklık -6'ya düştü.Pekte bir şey olacağını snmıyorum Sezzer bey.Bu arada hangi semtte oturuyorsunuz
Vatandaş motor ısınsın diye kendini paralıyor siz motor ısınacak hararet yapacak diyorsunuz şimdi ben gülmekten ölsem ayıp mı -6 derecede 5 dklık mesafede hararet yapıcak bir motor bilmiyorum ben Bencede bir zararı olmaz düzgünce yerleştirip trafikte uçmasını filan engellerseniz... Keza yıllardır bu iş hep bana düşerdi küçüklükten beri babam v8in kaptan köşküne geçer elime kartonları veya gazeteleri tutuşturur marşa basardı hey gidi günler
arkadaşım 5 dakikada hararet yapmaz ama yinede zarar sen koy kartonu vallahi ben koymam karton koyulacaksa fabrika neden satmıo karton.git dava aç o zmn
Düşük hızlarda karton koymanın bir anlamı yok, çünkü radyatöre gelen rüzgar çok fazla olmadığı için pek bir atkisi olmaz. Ancak eskiden eskiden (geç ısınan arabalar için; mesela renault 12 serileri vs...) radyatör önüne karton konulmasının sebebi aracın bir an önce normal çalışma sıcaklığına ulaştırılması idi. Araç normal sıcaklığına ulaşınca da karton yada gazete (yada benzeri birşey) alınır, normal haline dönerdi. Aracınızın hararet göstergesini takip ettiğiniz sürece karton veya benzeri birşey koymanızda sakınca yok. Aynı zamanda aracınızın soğutma sistemini (radyatör sıvısının dolaştığı) sistemi, termostat başta olmak üzere sınamanızı öneririm. Toyotaların kullandığı soğutma sisteminde araçların en geç 1~2 dakiaka içersinde ısınması gerekiyor.