Anket

başlık oldukca açık sanıyorum;araçlarımız sahiplerinin ikinci eşlerimidir...

evet
17 (56.7%)
hayır
13 (43.3%)

Toplam Oy Verenler: 30

Gönderen Konu: araçları sahiplerinin ikinci eşlerimidir  (Okunma sayısı 2140 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: araçları sahiplerinin ikinci eşlerimidir
« Yanıtla #20 : Aralık 07, 2009, 17:54:08 »
özür dilerim de ahmet bey bu kınama banamı yoksa konu içerisindeki yorumlaramı???
bana ise eğer sanıyorum anket sorusunu ya okumadınız yada ne anlaşılmasını sağlayamadım.bakınız konu başlığına "araç sahiplerinin ikinci eşlerimidir?" bu soruda neyi nasıl anlıyorsunuz bilmiyorum ama bu kınama bana ise size teessüf ediyorum yok ama konu içerisindeki yorumlara ise ozaman üzerime alınganlık yapmış olurum busefer ben özür diliyorum...

Seydi Bey, Ahmet Bey'in toplumda bu yönde oluşmuş imajdan başka bir şeyi kastetmiş olduğunu sanmıyorum :) Gönlünüzü ferah tutun lütfen :)
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 07, 2009, 17:54:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 07, 2009, 17:57:01 »
Seydi Bey, Ahmet Bey'in toplumda bu yönde oluşmuş imajdan başka bir şeyi kastettiğini olduğunu sanmıyorum :) Gönlünüzü ferah tutun lütfen :)

bende öyle olduğunu düşünüyorum genede su-i zanlara mahal vermemekte fayda var sanıyorum:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 07, 2009, 22:00:02 »
özür dilerim de ahmet bey bu kınama banamı yoksa konu içerisindeki yorumlaramı???
bana ise eğer sanıyorum anket sorusunu ya okumadınız yada ne anlaşılmasını sağlayamadım.bakınız konu başlığına "araç sahiplerinin ikinci eşlerimidir?" bu soruda neyi nasıl anlıyorsunuz bilmiyorum ama bu kınama bana ise size teessüf ediyorum yok ama konu içerisindeki yorumlara ise ozaman üzerime alınganlık yapmış olurum busefer ben özür diliyorum...
Estafurullah.. Hiç olur mu.. Öncelikle konu başlığında  "..midir" diye soruyor..
İkincisi bu benzetmenin farklı anlamlarda, farklı niyetlerle yapıldığının da farkındayım. Size de değil, yapılan yorumlara da değil (sonuçta onlar da değişik açılardan almışlar ve bir çoğu şaka yollu yorumlar.) Ayrıca ben "kınıyorum" demedim "kınamalıyız" dedim.. Yani hep beraber kınamalıyız, dışımızdan söylemesek bile populer kültürümüze bir şekilde girmiş , masum görünen ama içinde cinsiyet ayrımı gizleyen bu tip ifadeleri kınamalıyız diyorum.
Arabaya "metres" veya "kuma" yakıştırması, onun "erkeğin parasını tüketmek konusunda meşru eşe ortak çıktığı" düşüncesine dayanıyor ki bu düşünüş tarzı eşlerimizi "tüketici" olarak damgalamak anlamına geliyor. Özür dilemenize tabi ki gerek yok. Bil akis tartışılması gereken bişeydi, ben de bu sayede fikrimi söylemiş oldum.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Aralık 07, 2009, 22:02:36 »
Estafurullah.. Hiç olur mu.. Öncelikle konu başlığında  "..midir" diye soruyor..
İkincisi bu benzetmenin farklı anlamlarda, farklı niyetlerle yapıldığının da farkındayım. Size de değil, yapılan yorumlara da değil (sonuçta onlar da değişik açılardan almışlar ve bir çoğu şaka yollu yorumlar.) Ayrıca ben "kınıyorum" demedim "kınamalıyız" dedim.. Yani hep beraber kınamalıyız, dışımızdan söylemesek bile populer kültürümüze bir şekilde girmiş , masum görünen ama içinde cinsiyet ayrımı gizleyen bu tip ifadeleri kınamalıyız diyorum.
Arabaya "metres" veya "kuma" yakıştırması, onun "erkeğin parasını tüketmek konusunda meşru eşe ortak çıktığı" düşüncesine dayanıyor ki bu düşünüş tarzı eşlerimizi "tüketici" olarak damgalamak anlamına geliyor. Özür dilemenize tabi ki gerek yok. Bil akis tartışılması gereken bişeydi, ben de bu sayede fikrimi söylemiş oldum.

konuşmak hoşgörü ve anlayış ayrıca sabır:):) bizleri biz yapan en önemli vasiflardır:):):): teşekür ederim:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Aralık 08, 2009, 21:56:26 »
sanıyorum konu hakkında yorumlar bukadar netice: evet gibi:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 08, 2009, 22:09:12 »
bekar biri olarak bu soruya cevap veremiyorum :D ama aracımı sevdiğimi söyleyebilirim. ha nasip olur da evlenirsek de onu zaman gösterir :D :D
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 09, 2009, 22:42:19 »
   Zamanda her şeyin ilacıdır Emrah :)
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 09, 2009, 22:48:14 »
   Zamanda her şeyin ilacıdır Emrah :)
doğru söze ne demeli, eyvallah abi :)
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #28 : Aralık 09, 2009, 22:53:30 »
bence tabiki de evet :D kız arkadaşım en sonunda bu konu yüzünden dövecek beni zaten :P :D arabama nerdeyse ondan fazla ilgi gösteriyorum arabayla ilgili bi konu oldumu beni hemen unutuyorsun diye isyan etmeye başlıyor :)))  ama sevgilimiz(daha kibar bi tabirle kız arkadaşımız) ve eşlerimizin yeride tabi ki ayrıdır biz erkeklerde ;) daha yaşım 20 eşim olmadığı için ancak bu kadar kısa bi yorum yapabiliyorum eşler hakkında söz büyüklerime düşüyor :)
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Aralık 09, 2009, 23:10:02 »
bence tabiki de evet :D kız arkadaşım en sonunda bu konu yüzünden dövecek beni zaten :P :D arabama nerdeyse ondan fazla ilgi gösteriyorum arabayla ilgili bi konu oldumu beni hemen unutuyorsun diye isyan etmeye başlıyor :)))  ama sevgilimiz(daha kibar bi tabirle kız arkadaşımız) ve eşlerimizin yeride tabi ki ayrıdır biz erkeklerde ;) daha yaşım 20 eşim olmadığı için ancak bu kadar kısa bi yorum yapabiliyorum eşler hakkında söz büyüklerime düşüyor :)

:):):) yorum kısa ama anketin sonucu gibi:):):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #30 : Aralık 09, 2009, 23:14:26 »
teşekür ederim seydi abi :):)
hesap iptal :)