Gönderen Konu: haklıymışsınız....  (Okunma sayısı 5446 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
haklıymışsınız....
« : Kasım 25, 2009, 10:30:40 »
beyler benim aracım için sürekli yağ eksiltmesi hakkında konuşuyorduk...

2008 temmuzunda aldığım arabama bir kaç ay sonra yağ değişimi yapılmıştı daha sonra ikinci yağ değişimi ise bu yıl haziranda yapılmıştı... hazirandan bu yana yaklaşık 4500 km. yol katetmişim ve dün yağ seviyesinin nerdeyse minimma indiğini gördük..... 1 litre (yada kilogram tam bilmiyorum) yağ eklendi....

şimdi soru şu: buna normaldir bu modellerde bu sorun var demek beni tatmin etmiyor.... neticede bu bir mekanik cihazsa bunun sebebi ve çözümü belli olmalı diye düşünüyorum.... bu yağ nereye gider diyorum? yağ yaktığını sanmıyorum bildiğim kadarıyla yağ yaksa egzosta duman olur yada kalan yağın kalitesi bozuk görünür (ukalalık yapmak için yazmıyorum dalga geçmeyin)

ben bununla ilgili yapabileceğim birşey olup olmadığını merak ediyorum....

bana yardımcı olur musunuz?

not: yağ eksiltmeyle ilgili çok konu var biliyorum ama onların devamına yazmak istemedim eğer hatalıysam kitleyelim başlığı.

not 2:çözüm bulamazsam arabayı satayım mı? başka hiçbir sorunu yok...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Toyota Club Türkiye

haklıymışsınız....
« : Kasım 25, 2009, 10:30:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: haklıymışsınız....
« Yanıtla #1 : Kasım 25, 2009, 10:35:57 »
Öncelikle nerde ve nasıl ölçtüğünüzü sorayım. Sıcak veya soğuk motor?

Niye soruyorum? Çünkü bende hep sabahları benzincide soğuk olarak ölçülüyor ve yaklaşık 1 litre eksik çıkıyor. Ama motor ısındıktan sonra 3-4 dakika beklenip ölçülürse eksiklik 100-200ml civarına iniyor.

Bir seferinde benzincilere kanıp 1 litre eklettim, sonra hem motorun her yeri yağ oldu, hem de yağ filtresini şişirdi.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 25, 2009, 10:54:56 »
akşam saatlerinde istanbul yolu üzerindeki acity den shelle kadar gittim... motor sıcaktır sanırım... :(
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2009, 11:25:18 »
O kadar kısa mesafede ısınmamıştır motor. Haziran ayında yağ değişiminde yeteri kadar yağ koyulmamış olabilir mi?
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 25, 2009, 12:30:59 »
Valla verdikleri cevap doğru. Normaldir bu modellerde cidden var çünkü. Vakti zamanında garantiden yaptıranlar yaptırmış, yaptırmayanlar da sizin arabanız gibi halen kullanılıyor. Ha bu yağ nereye gidiyor onu da teknik bilgisi olan arkadaşlar yorumlayacaktır.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 25, 2009, 13:17:18 »
O kadar kısa mesafede ısınmamıştır motor. Haziran ayında yağ değişiminde yeteri kadar yağ koyulmamış olabilir mi?

biraz artmıştı ama onu da geçende seviyeyi az bulan biri ekleyiverdi... :(

ağlamak istiyorum satayım mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 25, 2009, 13:28:55 »
biraz artmıştı ama onu da geçende seviyeyi az bulan biri ekleyiverdi... :(

Hee anlaşılıyorki bu eksiltme daha önce de olmuş :)
Arabayı seviyorsanız satmayın bence. Sadece yağ nasıl kontrol edilir onu öğrenin ve bagajınızda daima 1 lt yağ bulundurun :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 25, 2009, 13:46:10 »
Bahsedilen müzmin yağ eksiltme sorunu ise, piston tasarımındaki bir hatadan dolayı kurum birikmesi sonucu olduğunu duymuştum. Eğer öyle bişeyse, konuyu çok iyi bilen bir ustanın segman veya pistonlara müdahale etmesi gerekir. Önce emin olmak lazım..
Bi de her halukarda iyi bir yağ kullanmaya bakın..
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 25, 2009, 14:14:56 »
erhan bey bunu yapabilirim sanıyorum ama çözümü olan bir sorunsa kalıcı çözüm olsa daha iyi olur diye düşünüyorum...

ahmet bey bir usta halledebilecekse o ustayı bulmayı tercih ederim sanırım.... yağım helix 10/40 ne kullanayım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #9 : Kasım 25, 2009, 14:59:31 »
çözümü sanırım sekman attırmakta bu yağ eksiltme olayı kronik diye biliniyor. Yaklaşık 1000 ytl ye sorun çözülüyor diye biliyorum aynı kasadan bende de var hande abla ama benimkinde böyle bişey hiç tespit etmedim sanırım ilk sahibi garantiden yaptırdı ya da böyle bişey hiç olmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 25, 2009, 15:47:50 »
çözümü sanırım sekman attırmakta bu yağ eksiltme olayı kronik diye biliniyor. Yaklaşık 1000 ytl ye sorun çözülüyor diye biliyorum aynı kasadan bende de var hande abla ama benimkinde böyle bişey hiç tespit etmedim sanırım ilk sahibi garantiden yaptırdı ya da böyle bişey hiç olmadı.

benimkine de yok demişlerdi hatta bir kaç defa bu sorunun kronik olduğundan bahsetmiştim o anda bakan kişi tolere edilebilir bir seviyede olduğunu söylemişti ama öyle değilmiş ben bile anladım... :(

1000 tl ye okey ya usta?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 25, 2009, 16:07:41 »
Segman veya pistonların yenilenmesi motor revizyonu demektir ve biraz pahalıdır. Önce teşhisin konulması lazım. Yağ kaçağı falan olmadığından da emin olmak gerekiyor tabi..

Kurumlanma sorunu varsa  Mobil1 gibi yüksek oranda deterjan içeren tam sentetik bir yağla birkaç kısa yağ değişimi periyodu bazen işe yarayabilir diyorlar. Bir de tabi ısıya karşı daha dayanıklı olduğu için daha az yanması beklenir.
https://www.mobiloil.com/USA-English/MotorOil/Car_Care/AskMobil/Smoke_Older_Vehicles.aspx
Tabi garantisi yok.. Ama denenebilir.
Ayrıca üstüne tamamlamak için de kullanabilirsiniz.
Her yağla karışıyor.
Ben eklemek için kullanmıştım
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 25, 2009, 16:12:34 »
nasıl alabilirim?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 25, 2009, 16:29:03 »
Hande hanım kesinlikle motorunuzu elletmeyin. Hele hele Shell 10-40 yağda kesinlikle. Bir önceki yağ değişiminde servis sizin yağınızdan koymuştu ve 10000 km 1,5 litre civarı eksiltti. Bu yağ değişiminde Mobil 0w-30 tam sentetik yağ koydum ve şu anda hiç eksiltme yapmıyor. Kaldı ki diğer konuda da yazdığım gibi kardeşimde sizin aracınızın aynısı var ve sizinkinden daha fazla eksiltiyor ama kullanım bakımından motorda hissedilir bir güç kaybı yok böyle bir durumda da kalkıp pistonları filan elletmeyim bence özellikle ustalığına çok çok güvendiğiniz bir yer değilse hiç hiç dokundurtmayın. Kardeşim Castrol Magnatec kullanıyor ve yağ eksiltmenin daha az olduğunu söylüyor.

Ben honda servisinin yalancısıyım, shell helix ten birçok araçta yağ eksiltme sorunu yaşadıkları için mobil yağa geçmişler. Ben forumdaki Yağ olayını biri bana anlatsın başlığını baştan sona okuduktan sonra eksilirse eksilir diyerek daha ince olmasına rağmen 0w-30 koydum ve şimdi çok memnunum. Bence sizde o başlığı bir daha gözden geçirin...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 25, 2009, 16:42:25 »
Mobil 1   0W-40 New Life , uygun olur gibi görünüyor.
Her yerde bulabilirsiniz. Büyük süpermarketlerde bile var.
Tamamlamak için bile kullansanız fark hissedersiniz diye düşünüyorum.

Alper Bey, sizi de kutlamak isterim. Özgürce düşünmüş ve insiyatif  almışsınız.. :) Genelde servis ne derse hemen inanıyoruz maalesef..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 25, 2009, 22:54:02 »
   HAnde hanım sizim bu sorununuz içinde bayram sonrası Sadık usta ile yada Ogün usta ile görüşeyim.Bakayım sonuç ne çıkacak.Hatta sizi arar ustalarımızdan biri ile görüştürür bilgi alışverişinde bulunursunuz.
   Bugün 206'nın 90 bin bakımını yaptırdım Dörtnal'da.Sadık usta "bu çok iyi " diyerek Mobil 10/40 yağ kullandı 206'ya...Sadık usta'dan asl bir şüphem yok ama inşallah iyi bir yağdır.İlk defa Mobil marka yağ kullanııldı....
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • herşey buvatan evlatlarının eğitimi için...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 119000
  • 38 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 25, 2009, 23:02:50 »
öncelikle geçmiş olsun hande hnm ,bendede aynısı var vede aynı problemi yaşıyorum ama alper beyin dediği gibi bence motorunuzu kolaykolay elletmeyin ben yağı tamamla tamamla kullan metodu ile biniyorum arabama çünkü başka sıkıntım yok........
Ataşehir Final Anadolu Lisesi ; Kurucu & Müdür _ Fizik  & Fen Bilimleri öğretmeni Eğitim Yönetimi Uzmanı
2001 corolla vvti-Milano sıralı lpg
2011 avensis 1.8 multidrıve s - brc comfort lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 25, 2009, 23:11:33 »
2001 model çıkan vvti motorlar nerdeyse hepsi arzalı :( ne yazıkkı 2003 sonra bu sorunu duymadım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 25, 2009, 23:15:44 »
Hande hanım kesinlikle motorunuzu elletmeyin. Hele hele Shell 10-40 yağda kesinlikle. Bir önceki yağ değişiminde servis sizin yağınızdan koymuştu ve 10000 km 1,5 litre civarı eksiltti. Bu yağ değişiminde Mobil 0w-30 tam sentetik yağ koydum ve şu anda hiç eksiltme yapmıyor. Kaldı ki diğer konuda da yazdığım gibi kardeşimde sizin aracınızın aynısı var ve sizinkinden daha fazla eksiltiyor ama kullanım bakımından motorda hissedilir bir güç kaybı yok böyle bir durumda da kalkıp pistonları filan elletmeyim bence özellikle ustalığına çok çok güvendiğiniz bir yer değilse hiç hiç dokundurtmayın. Kardeşim Castrol Magnatec kullanıyor ve yağ eksiltmenin daha az olduğunu söylüyor.

Ben honda servisinin yalancısıyım, shell helix ten birçok araçta yağ eksiltme sorunu yaşadıkları için mobil yağa geçmişler. Ben forumdaki Yağ olayını biri bana anlatsın başlığını baştan sona okuduktan sonra eksilirse eksilir diyerek daha ince olmasına rağmen 0w-30 koydum ve şimdi çok memnunum. Bence sizde o başlığı bir daha gözden geçirin...
WV castrolden shell'e geçti.shell devlerden biridir. Böyle bir sorun olacağını sanmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 25, 2009, 23:20:10 »
Mobil 1   0W-40 New Life , uygun olur gibi görünüyor.
Her yerde bulabilirsiniz. Büyük süpermarketlerde bile var.
Tamamlamak için bile kullansanız fark hissedersiniz diye düşünüyorum.

Alper Bey, sizi de kutlamak isterim. Özgürce düşünmüş ve insiyatif  almışsınız.. :) Genelde servis ne derse hemen inanıyoruz maalesef..
bu araçlar için 0w ile başlayan yağlar önerilmiyor.(mobil-shell-castrol) Tabii pratikte bilmiyorum