0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
O kadar kısa mesafede ısınmamıştır motor. Haziran ayında yağ değişiminde yeteri kadar yağ koyulmamış olabilir mi?
biraz artmıştı ama onu da geçende seviyeyi az bulan biri ekleyiverdi...
çözümü sanırım sekman attırmakta bu yağ eksiltme olayı kronik diye biliniyor. Yaklaşık 1000 ytl ye sorun çözülüyor diye biliyorum aynı kasadan bende de var hande abla ama benimkinde böyle bişey hiç tespit etmedim sanırım ilk sahibi garantiden yaptırdı ya da böyle bişey hiç olmadı.
Hande hanım kesinlikle motorunuzu elletmeyin. Hele hele Shell 10-40 yağda kesinlikle. Bir önceki yağ değişiminde servis sizin yağınızdan koymuştu ve 10000 km 1,5 litre civarı eksiltti. Bu yağ değişiminde Mobil 0w-30 tam sentetik yağ koydum ve şu anda hiç eksiltme yapmıyor. Kaldı ki diğer konuda da yazdığım gibi kardeşimde sizin aracınızın aynısı var ve sizinkinden daha fazla eksiltiyor ama kullanım bakımından motorda hissedilir bir güç kaybı yok böyle bir durumda da kalkıp pistonları filan elletmeyim bence özellikle ustalığına çok çok güvendiğiniz bir yer değilse hiç hiç dokundurtmayın. Kardeşim Castrol Magnatec kullanıyor ve yağ eksiltmenin daha az olduğunu söylüyor. Ben honda servisinin yalancısıyım, shell helix ten birçok araçta yağ eksiltme sorunu yaşadıkları için mobil yağa geçmişler. Ben forumdaki Yağ olayını biri bana anlatsın başlığını baştan sona okuduktan sonra eksilirse eksilir diyerek daha ince olmasına rağmen 0w-30 koydum ve şimdi çok memnunum. Bence sizde o başlığı bir daha gözden geçirin...
Mobil 1 0W-40 New Life , uygun olur gibi görünüyor. Her yerde bulabilirsiniz. Büyük süpermarketlerde bile var.Tamamlamak için bile kullansanız fark hissedersiniz diye düşünüyorum.Alper Bey, sizi de kutlamak isterim. Özgürce düşünmüş ve insiyatif almışsınız.. Genelde servis ne derse hemen inanıyoruz maalesef..