0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Eğer tırnaklı ise aşağıdaki bağlantıda resimli açıklamalar görebilirsinizhttp://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/polen-(klima)-filtresi-temizligi-degisimi-resimli-anlatim/
Polen filtreniz torpidonun altında, 4 adet siyah plastik klips var onları çıkarıyorsunuz, sorasında kapağı alıyorsunuz. Polen filtresi öyle acayip bir şeyki düz halinde o boşluktan çıkartamıyorsunuz 3 kıvrımından kıvrıla kıvrıla çıkarıyorsunuz...biraz zahmetli bir iş yani...Bu yazdığım vvt-i corolla için... muhtemelen sizin aracınızdada aynı yerdedir. Torpidoyu çıkarırsanız belki daha rahat bir çalışma alanınız olur ama zannetmiyorum.
Siyah mantar pano raptiyelerine benzeyen 4 tane klips var onlar söktükten sonra lastik bir kapak kurtuluyor ve onu çıkarıyorsunuz. Sonrasında ise polen filtresi çıkıyor.
Mehmet bey aslında polen filtresini temizleme fikri sizin bu yazınızı okuduktan sonra çıktı.Fakat bir türlü bulamadım yerini sizin gösterdiğiniz gibi basit sandım ama ne yazık ki beceremedim.Acaba benim arabada yok mu polen filtresi...?