Gönderen Konu: Sigarayı bıraktıktan sonra...  (Okunma sayısı 7370 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Sigarayı bıraktıktan sonra...
« : Kasım 15, 2009, 15:40:16 »
SİGARAYI BIRAKINCA NELER DEĞİŞİYOR?

Sigarayı bırakanların vücudunda şu değişiklikler oluyor:

20 dakikada: Kan basıncı ve kalp hızı normale döner. Eller ve ayaklar, dolaşım normale döndüğü için ısınmaya başlar.
8 saatde: Kanda oksijen düzeyi normale döner. Kalp krizi riski düşmeye başlar.
24 saatde: Karbonmonoksit (egzoz gazı) vücuttan atılır. Akciğerlerdeki balgam ve diğer birikimler temizlenmeye başlar.
48 saatde: Nikotin vücutta artık saptanamaz. Tat ve koku alma duyusu artmıştır.
72 saatde: Solunum yolları gevşediği için nefes almak kolaylaşır. Vücut enerjisi artar.
2-12 haftada: Dolaşim bütün vücutta düzelir. Yürümek kolaylaşır.
3-9 ayda: Öksürük, nefes darlığı düzelir. Akciğer işlevi yüzde 5-10 oranında artar.
5 yılda: Kalp krizi riski sigara içenlerin riskinin yarısına iner.
10 yılda: Akciğer kanseri riski sigara içenlerin riskinin yarısına iner. Kalp krizi riski hiç sigara içmemis biri ile eşit olur.
 Alıntıdır.
Aramızda sigarayı bırakmayı düşünenler için etkili olabilir diye düşündüm.  :)
Yorumlarınızı beklerim.

Toyota Club Türkiye

Sigarayı bıraktıktan sonra...
« : Kasım 15, 2009, 15:40:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Sigarayı bıraktıktan sonra...
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2009, 15:49:47 »
Böyle yararlı bir paylaşım için teşekkürler. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2009, 16:43:27 »
Böyle yararlı bir paylaşım için teşekkürler. :)

+1
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "ne alırsan al japondan vazgeçme"
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 15, 2009, 19:42:20 »
paylaşım için teşekkürler.
çok içenler azaltsın az içenler bıraksın....
şuanki aracım "tabanvay"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Kasım 15, 2009, 20:00:00 »
Ceyhun hiç içmeyenlerde başlasın dimi :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 15, 2009, 20:16:24 »
:D
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2009, 20:20:16 »
Bırakalı 10 ay oldu... İlk bir ay felaket bir boşluğa düşmüştüm... O ilk bir ay çok zor geçiyor...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Kasım 15, 2009, 21:12:33 »
Ben bırakalı yılbaşı gecesi 2 yıl olacak.
Tam 25 yıl günde 2 paket, nöbetlerimde 3 paket içerdim.
Bıraktıktan  sonraki ay 15 kilo aldım, 10unu verdim ama 5kg benimle kaldı. İnşallah onlarıda vereceğim. Bunun dışında, yürüyüşe çıkınca koşasım geliyor, her türlü performans 4-5kat artıyor.
sabahın köründe kendiliğimden dinç uyanıyorum.
ayak tırnaklarımda kalınlaşma vardı, sanırım ayaklarım iyi beslennemiyormuş. ilginçtir 2 yıla yaklaşırken sigara içmediğim zamanlardaki gibi inceldi.
Arkadaşlar herkese tavsiye ederim.
Sigara içtiğim zamanlar sigara içen hastalarıma sigarayı bırak demezdim, çünkü bana bırakılacak gibi gelmezdi.
Şimdi sigarayı herkesin bırakabileceğine inanıyorum ve hasta yada değil herkese bırakabileceklerini söylüyorum.

SİGARAYI BIRAKMAK, BIRAKABİLECEĞİNE İNANMAKLA BAŞLIYOR.
Azaltmakla sigara bırakılamıyor.Önce kafadan silmek gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 16, 2009, 00:59:30 »
Hayatta hiç bir şeye pişmanlık duymadım yıllarca sigara içtiğime duyduğum kadar...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 16, 2009, 01:12:27 »
Paylaşım için teşekkürler...
..Tüplü ve Öfkeli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 16, 2009, 01:57:04 »
Bırakalı 10 ay oldu... İlk bir ay felaket bir boşluğa düşmüştüm... O ilk bir ay çok zor geçiyor...
Son pişmanlık neye yarar? demeyelim arkadaşlar ramazan abininde dediği gibi bence geç değil bırakmak lazım bu meleti.ben hiç içmedim hayatım boyunca bu yuzden midir bilimiyorum ama kısın ve sabah okula giderken arkadaşlar sigara içip geliyo sınıfa o koku beni öldürüyor ya mümkün olduğu kadar uzak durmaya calışıyorum bu insanlardan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #11 : Kasım 16, 2009, 16:32:05 »
Yorum yapan herkese tesekkür ederim.

Paylasmak için burdayız.
Sigarayı bırakarak saglınız acısından en büyük adımı atmıs oluyorsunuz. Hala bırakırım diyosanız acele edin.  İçenler için söylüyorum. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 17, 2009, 12:29:08 »
   Abim günde 2 paket sigara içerdi.Teyzemin ricası ile sigarayı bırakmaya kara verdi.Elindeki yeni yaktığı sigarayı söndürdü.Ve 4 yıldır sigara içmiyor.Bu kesinlikle kararlılıkla ilgili bir şey.Günde iki paket içen biri bir anda bırakıyorsa herkes bırakabilir.Sigara içilen ortamlara girmedi,kuryemişçiden dışarı çıkmadı :) ama nihayetinde bıraktı sigarayı.

Ben bırakalı yılbaşı gecesi 2 yıl olacak.
Tam 25 yıl günde 2 paket, nöbetlerimde 3 paket içerdim.
Bıraktıktan  sonraki ay 15 kilo aldım, 10unu verdim ama 5kg benimle kaldı. İnşallah onlarıda vereceğim. Bunun dışında, yürüyüşe çıkınca koşasım geliyor, her türlü performans 4-5kat artıyor.
sabahın köründe kendiliğimden dinç uyanıyorum.
ayak tırnaklarımda kalınlaşma vardı, sanırım ayaklarım iyi beslennemiyormuş. ilginçtir 2 yıla yaklaşırken sigara içmediğim zamanlardaki gibi inceldi.
Arkadaşlar herkese tavsiye ederim.
Sigara içtiğim zamanlar sigara içen hastalarıma sigarayı bırak demezdim, çünkü bana bırakılacak gibi gelmezdi.
Şimdi sigarayı herkesin bırakabileceğine inanıyorum ve hasta yada değil herkese bırakabileceklerini söylüyorum.

SİGARAYI BIRAKMAK, BIRAKABİLECEĞİNE İNANMAKLA BAŞLIYOR.
Azaltmakla sigara bırakılamıyor.Önce kafadan silmek gerekiyor.
   işte buna bir alkışı hak ettiniz Mete bey.. :alkis: Yazdığınız cümleyi izninizle kopyalıyorum
                          SİGARAYI BIRAKMAK, BIRAKABİLECEĞİNE İNANMAKLA BAŞLIYOR
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Kasım 17, 2009, 12:54:13 »
"Bizim ebeveynlerimiz sigara içiyordu, bari bizim çocuklarımız bizi içerken görmesin" diyerek eşimle anlaşıp çoluk çocuğa karışmadan ilk iş sigarayı bıraktık. 10 yıl boyunca günde 2 paketle süren bir sevdayı bir günde bitirdim, 3 yıla yakın bir süredir de temiz yaşıyorum. Allah sigara kullanan herkese en kısa zamanda bırakmayı nasip etsin.

Güzel bir gerekçeniz (Allah herkese bizimki gibi güzel gerekçeler versin), biraz da azminiz varsa bırakabiliyorsunuz arkadaşlar. Tabi en güzeli hiç başlamamak  :kötü:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Kasım 17, 2009, 13:44:58 »
Tam olarak 1993 senesinde daha 14 yaşımda yatılı okul yıllarımda başladım bu merete.Ta ki 2008 yılı şubat ayına kadar.15 yıl yanımdan hiç ayrılmayan bir arkadaş gibiydi.son 3 - 4 yıldır bırakmayı düşünüyordum zaten.Bizim 2 numara emir efe hastalanıp hastaneye yattığı gün hastanenin bahçesinde bir sigara yakmıştım ve oğlum içerde ızdırap çekerken ben zevk için sigara içemem diye düşündüm.Sigarayı keyif verici olarak içiyordum.Kırdım attım elimden.9 ay oldu.artık bu zehirden kurtuldum şükürler olsun...
Ama içen arkadaşlara kızamıyorum.Geçen bir arkadaşıma bırak şu sigarayı dedim.Yahu kanka dedi.düşün bir hele atmışım oltamı göle, bir elimde çayım bir elimde sigaram.var mı bundan öte keyif dedi.sigarayı bırakayımda (sözüm meclisten dışarı) mal mal balıkların yeme vurmasını bekleyeyim :) dedi.Beni çok güldürdü. 
http://www.kirmizimavi.org/forum/index.php  --- Mavi Ateş --- Kardemir Karabükspor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #15 : Kasım 17, 2009, 14:27:46 »
Bırakalı tam 4 sene olacak.. Diyeceğim şu ki eğer sigara içmek sizin için bir keyifse, hayattan daha fazla keyif almanızı sağlıyorsa ve bir ızdıraba dönüşmemişse sakın bırakmayın. Şunu da unutmayın sizde bağımlılık yapan ve sizi kendine ihtirasla bağlayan hiçbir madde keyiften kullanılmaz. O halde sigara bir keyif aracı değildir. Keyif alıyorum çok seviyorum diyemezsiniz. Sigara bir ilaç da değildir. Bir yaraya pansuman edildiğini görmedim yada bie derdi azalttığını. Olsa olsa kendi açtığı yarayı kapatır.
18 yaşımdan 29 yaşıma kadar içtim. Ve her sabah kendimle kavga ederek gittim işyerime. Bir gün çok gücüme gitti birinin bana sigara ikram etmemesi. Yavaş dedim kime içerliyorsun. Adama mı , sigaraya mı , kendine mi?  O gün bıraktım içmeyi. Çok direndim, diyebilirim ki kırkını çıkardım gün saya saya. Bi daha da kavga etmedim kendimle..Arada kalmadım bidaha içsemmi içmesemmi diye...
 o gün 23 Aralık tı..o günü son 3 senedir kutlarım. Darısı içenlerin başına. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 sol
  • Model Yılı: '07
  • 3 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 17, 2009, 16:02:27 »
Ben sigarayı bırakalı 6 mayısta 3yıl olacak bıraktıktan sonra insanın ilk farkettiği koku alma duyusu hertürlü kokuyu hemen almaya başlamıştım,eğer bırakmak isteyenler sigarayı azaltma yolunu seçerlerse kolay kolay başarılı olacaklarını sanmıyorum çünkü sigara isteği devam ediyo arkadaşlarda zaten belirtmişler ilk kafada bitirilmeli yoksa çok zor, 2,5 yıl olmasına rağmen bazen tekrar başlasammı dediğim zamanlarda oluyo halen yanımda sigara içen olduğunda kokusu güzel geliyo ama içmem!! sigarayı bırakmak zor değil yeterki bırakmak istensin, ya hertürlü zarar sağlığa zarar cebe zarar...
Susarak kazandığın değeri, boş konuşarak harcama...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Kasım 18, 2009, 10:09:54 »
   Abim günde 2 paket sigara içerdi.Teyzemin ricası ile sigarayı bırakmaya kara verdi.Elindeki yeni yaktığı sigarayı söndürdü.Ve 4 yıldır sigara içmiyor.Bu kesinlikle kararlılıkla ilgili bir şey.Günde iki paket içen biri bir anda bırakıyorsa herkes bırakabilir.Sigara içilen ortamlara girmedi,kuryemişçiden dışarı çıkmadı :) ama nihayetinde bıraktı sigarayı.
   işte buna bir alkışı hak ettiniz Mete bey.. :alkis: Yazdığınız cümleyi izninizle kopyalıyorum
                          SİGARAYI BIRAKMAK, BIRAKABİLECEĞİNE İNANMAKLA BAŞLIYOR
Özcan bey teşekkür ederim.
Ben bu sigara işine kafayı taktım. Böyle bir konuyuda forumda görünce gerçekten sevindim.
Yıllarca yanında , evde, arabada, içmediğim halde, onu ve çocuklarımı ne kadar rahatsız ettiğimi, sigarayı bıraktıktan sonra,  elinde sigara olmamasına rağmen, sigara içen birisi yanıma yanaştığı zaman anladım.:(( Defalarca özür diledim. Ne kadar sabırlı insanlarmış.

bırakmaya karar vermiş ve bir türlü bırakamayan arkadaşlara faydası olsun diye facebookta bir grup kurdum.

http://www.facebook.com/group.php?gid=17472125044

lütfen oradaki videoları izleyin, bilgiler bölümünü okuyun.
umarım faydası olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #18 : Kasım 18, 2009, 11:51:33 »
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=203736

Buradaki video daha önce paylasılmıstı ama ben tekrar paylasıyorum. Sigara içenlerin içipte bırakmayı düşünenlerin kesinlikle izlemesini tavsiye ediyorum. Herkese konuya gösterdikleri ilgi için tesekkür ederim. Konuyu güncel tutmak bırakmak isteyenlerin kararlarını vermeleri  acısından iyi olur. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 18, 2009, 12:42:05 »
şimdi forumun doktoru olarak sormaya çekiniyorum ama şu bıraktıktan sonra ki asabiyet için ilaç kullanmak istemiyorum bırakan arkadaşlar ne yaptılar bir öğrenebilir miyim?

yine de ekleyeyim hocanın dediğini yapın yaptığını yapmayın....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."